Zwak Anderlecht de boot in tegen Gent

AA Gent heeft nog eens kunnen proeven van de overwinning in Play-off I. Het won met 1-0 van een lusteloos Anderlecht dankzij een doelpunt van Simon.

Gent kon in eigen huis tegen Anderlecht een bar slecht rapport voorleggen en had bovendien een zwarte reeks achter de rug in de play-offs. Toch begon de thuisploeg met een dubbel salvo aan de wedstrijd. Sels moest plat op een ingestudeerde vrije trap met Andrijasevic en een harde kopstoot van Bronn. Het antwoord van Anderlecht kwam er in de vorm van een door Esiti gesmoord schot van Gerkens en een kopbal, op pure wilskracht, van Teodorczyk. In een energieke, maar vaak al te morsige pot voetbal was Gent wel de betere ploeg. Het kon dat ook staven met een suizend schot van Verstraete dat net langs de kruising vloog. Aan de hand van enkele halve kansjes voor Gerkens groeide Anderlecht gestaag. Een onbeholpen hakje van Teodorczyk hobbelde naast en ook een snel vluchtschot van Gerkens belandde niet binnen het kader. Morioka kan vanaf een ferme afstand Kalinic geen angst aanjagen.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een tweetrapsraket van Gent. Kubo mikte vanuit een scherpe hoek op de benen van Sels en Bronn schepte de bal over toen diezelfde Sels al op de grond lag. Deze keer had Anderlecht, in de nieuwe zalm- of koraalkleurige shirts geen weerwoord. Esiti brak een halfslachtige aanval van de bezoekers abrupt af en bracht de tegenstoot op gang. In geen tijd stonden die van Gent aan de overzijde en sneed Jaremtsjoek de achterlijn van Anderlecht open met een precieze voorzet. Simon legde hem in één tijd naast de broek van Sels en zette Gent op een verdiende voorsprong, een doelpunt voor fijnproevers. Ook daarna brokte een amper geïnspireerd weinig in de pap. Teodorczyk ging zelfs in de weg lopen van het schot van Saelemaekers. Het scheelde zelfs niks of het werd nog 2-0. Nadat Sels zijn zestien meter had verlaten om invaller Koita af te stoppen, botste de verre lob van Kubo plagerig nipt over de lat. Gent manoeuvreert zich door de langverwachte zege in de beste positie om het vierde Europese ticket te pakken. Anderlecht zal zich wellicht moeten neerleggen bij deelname aan de groepsfase van de Europa League, tenzij het op de slotspeeldag Standard nog kan inhalen.


Morren Motor

Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht
Anderlecht volgt transfervrije Zweed
Ivan Santini: "Goede keuze om voor Anderlecht te tekenen"
Nieuw thuisshirt Anderlecht staat symbool voor verzorgd aanvalsspel
Nieuwe thuisshirt van Anderlecht
Galatasaray toont interesse in Kara
Dendoncker ook in beeld bij AC Milan
40.000 supporters komen in Brussel hulde brengen aan Rode Duivels
Kom vandaag de Rode Duivels toejuichen!
Herbekijk de knappe overwinning van RSCA tegen Ajax!
Roberto Martinez: "Zo zie je maar wat je kan bereiken"
Kompany: “Hadden we de finale bereikt, we hadden ze gewonnen”
De gouden generatie Rode Duivels heeft brons!
Anderlecht heeft trainer voor de reeks U12 gevonden
Ivan Santini: "Ik hoop dat ik straks scherp zal staan voor mijn team"
Henry Onyekuru: "Anderlecht speelt defensief voetbal"
Open bus voert Rode Duivels van Kunstberg naar Grote Markt
Dendoncker in beeld bij Atalanta
Tandem Santini-Dimata maakt indruk tegen Ajax

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem