Zwak Anderlecht de boot in tegen Gent

AA Gent heeft nog eens kunnen proeven van de overwinning in Play-off I. Het won met 1-0 van een lusteloos Anderlecht dankzij een doelpunt van Simon.

Gent kon in eigen huis tegen Anderlecht een bar slecht rapport voorleggen en had bovendien een zwarte reeks achter de rug in de play-offs. Toch begon de thuisploeg met een dubbel salvo aan de wedstrijd. Sels moest plat op een ingestudeerde vrije trap met Andrijasevic en een harde kopstoot van Bronn. Het antwoord van Anderlecht kwam er in de vorm van een door Esiti gesmoord schot van Gerkens en een kopbal, op pure wilskracht, van Teodorczyk. In een energieke, maar vaak al te morsige pot voetbal was Gent wel de betere ploeg. Het kon dat ook staven met een suizend schot van Verstraete dat net langs de kruising vloog. Aan de hand van enkele halve kansjes voor Gerkens groeide Anderlecht gestaag. Een onbeholpen hakje van Teodorczyk hobbelde naast en ook een snel vluchtschot van Gerkens belandde niet binnen het kader. Morioka kan vanaf een ferme afstand Kalinic geen angst aanjagen.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een tweetrapsraket van Gent. Kubo mikte vanuit een scherpe hoek op de benen van Sels en Bronn schepte de bal over toen diezelfde Sels al op de grond lag. Deze keer had Anderlecht, in de nieuwe zalm- of koraalkleurige shirts geen weerwoord. Esiti brak een halfslachtige aanval van de bezoekers abrupt af en bracht de tegenstoot op gang. In geen tijd stonden die van Gent aan de overzijde en sneed Jaremtsjoek de achterlijn van Anderlecht open met een precieze voorzet. Simon legde hem in één tijd naast de broek van Sels en zette Gent op een verdiende voorsprong, een doelpunt voor fijnproevers. Ook daarna brokte een amper geïnspireerd weinig in de pap. Teodorczyk ging zelfs in de weg lopen van het schot van Saelemaekers. Het scheelde zelfs niks of het werd nog 2-0. Nadat Sels zijn zestien meter had verlaten om invaller Koita af te stoppen, botste de verre lob van Kubo plagerig nipt over de lat. Gent manoeuvreert zich door de langverwachte zege in de beste positie om het vierde Europese ticket te pakken. Anderlecht zal zich wellicht moeten neerleggen bij deelname aan de groepsfase van de Europa League, tenzij het op de slotspeeldag Standard nog kan inhalen.


Morren Motor

Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard
Peter Vandenbempt: "De jongste was de beste op het veld"
Zakaria Bentato verlengt zijn contract bij Anderlecht
RSCA-Beloften maken gehakt van Standard
Zetterberg: "Er is geen 'tien' bij Anderlecht"
Michael Verschueren: "Overtuigd dat we op zeker moment heel Anderlecht zien"
Geen extra rust of operatie voor Trebel
Europese tegenstander Anderlecht ook niet in goede doen!
Michael Verschueren: "Looneisen Markovic hadden helemaal niets mee te maken"
HLN: " 't Is al voor minder crisis geweest op Anderlecht''
Wellicht geen Lawrence en of Bornauw tegen Trnava
Uitgeleende Anderlecht-spelers zitten allen op de bank
Bakkali: "Langzaam aan gaat het beter en beter, daar ben ik zeker van"

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem