Marc Degryse: "Heb je Penneteau gezien tegen Club, moeten we dit niet onderzoeken?"

12-5-2018 18:3:12 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Met een 1-3 zege in Charleroi kwam Club Brugge weer een stap dichter bij de vijftiende landstitel. Marc Degryse zit met een aantal bedenkingen over die match.Charleroi ging met een 1-0 voorsprong de rust ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Coucke: "Beu om tegenstander te feliciteren" (13-05-2018)
Marc Coucke wond er na de nederlaag tegen AA Gent geen doekjes om: "We speelden als zalm in blik", zo tweette de Anderlecht-voorzitter na de vijfde nederlaag in Play-Off 1. Ook dat vindt Coucke meer dan genoeg. "Ik ben het nu wel beu de tegenstander na de match te feliciteren."
>> Lees verder

Anderlecht gaat onderuit in Gent (13-05-2018)
Anderlecht heeft zopas met 1-0 verloren in de Ghelamco Arena. Anderlecht voetbalde in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Standard erg matig. Een doelpunt van Moses Simon halverwege de tweede helft volstond voor een Gentse driepunter. 
>> Lees verder

Einde seizoen voor Saief? (13-05-2018)
Kenny Saief was al heel twijfelachtig voor de wedstrijd tegen AA Gent, maar kwam toch aan de aftrap. Na 12 minuten moest hij echter de wedstrijd staken met pijn aan de achterkant van de dij. De kans is dus groot dat ook het seizoen van Saief erop zit. 
>> Lees verder

Dendoncker geschorst tegen Genk (13-05-2018)
Leander Dendoncker heeft zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd gespeeld voor RSC Anderlecht. De Rode Duivel pakte tegen Gent zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen KRC Genk. 
>> Lees verder

“Ik moet eraan denken: is er meer aan de hand?" (13-05-2018)
Oef, het is hen dan toch gelukt: Club Brugge is kampioen. Het had hiervoor wel twee grote missers van de videoscheidsrechter nodig. “Ik hoop van niet, maar ik moet er wel aan denken: is er meer aan de hand?”, flitsen de woorden van Bart Verhaeghe door het hoofd van ondertekenende.
 
>> Lees verder

Supporters niet te spreken over away-shirt (13-05-2018)
RSC Anderlecht speelde op Gent met het nieuwe "koraal"-shirt. We konden het al een hele dag volgen op sociale media, de paars-wit supporters zijn niet te spreken over het nieuwe away-shirt. Ook in de Ghelamco Arena maakten ze vanuit het bezoekersvat hun misnoegen kenbaar. 
>> Lees verder

Kara en Onyekuru op de bank (13-05-2018)
Binnen een goed uur wordt de aftrap gegeven van de wedstrijd Gent-Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck mist enkele spelers door blessure en schorsing. Zo neemt Leander Dendoncker de plaats in van Adrien Trebel op het middenveld. Alexis Saelemaekers komt in de plaats van Andy Najar. Kenny Saief komt aan de aftrap.
>> Lees verder

Wat kan gehavend Anderlecht tegen Gent? (13-05-2018)
Om 18u worden de drie wedstrijden van speeldag negen afgetrapt. Anderlecht speelt op bezoek bij AA Gent en kan bij een overwinning misschien opnieuw naar plek twee klimmen. Standard ontvangt namelijk Club Brugge. 
>> Lees verder

Video new away shirt: anciens begeleiden jonge generatie (13-05-2018)
Om het nieuwe away-shirt voor te stellen maakte RSC Anderlecht een video, waarin enkele anciens hun opwachting maken om de jonge generatie naar het Astridpark te leiden. Walter Baseggio, Robby Rensenbrink, Filip De Wilde en Paul Van Himst figureren in het filmpje: "Mijn club is Anderlecht, mijn bloed is paars."
>> Lees verder

Ontdek het nieuwe away-shirt (13-05-2018)
RSC Anderlecht onthulde deze morgen het nieuwe away-shirt voor volgend seizoen. RSCA en Adidas kozen voor een koraalkleur met witte accenten, dat inspeelt op de huidige modetrend van pastelkleuren. Wat denken jullie ervan. De shirts voor de keepers is blauw of grijs. 
>> Lees verder

Verbouwingen in het stadion (12-05-2018)
Marc Coucke is volop bezig met veranderingen bij RSC Anderlecht. Zo wil hij ook enkele dingen in het Constant Vanden Stock Stadion aanpakken. Coucke wil een receptiezaal voor ongeveer 500 personen op de eerste verdieping van het stadion. Deze moet dienen om de zakenlui te laten netwerken en de VIP's te ontvangen.
>> Lees verder

Anderlecht neemt deel aan KDB-cup (12-05-2018)
De U15 van RSC Anderlecht speelden enkele dagen geleden nog kampioen. Hun volgende opdracht wordt het Kevin De Bruyne tornooi op 2 en 3 juni. Paars-wit komt terecht in poule A samen met PSG en Zenit Sint-Petersburg. Andere kleppers zijn Chelsea, Manchester City en Borussia Dortmund. 
>> Lees verder

Voorbereiding seizoen 2018/19 start op 18 juni (12-05-2018)
Nog twee speeldagen scheiden ons van het einde van het seizoen. RSC Anderlecht legde ondertussen wel al de startdatum vast van de trainingen voor het nieuwe seizoen. Op maandag 18 juni worden de spelers opnieuw verwacht op Neerpede om de voorbereidingen aan te vangen voor het nieuwe seizoen. 
>> Lees verder

RSC Anderlecht jaagt op jong talent (12-05-2018)
Achter de schermen is RSC Anderlecht al druk bezig met volgend seizoen. Zo zoekt het vooral naar jong talent. En dat heeft het gevonden in Luka Adzic, een 19-jarige linksbuiten van Rode Ster Belgrado. En de 21-jarige Braziliaanse spits Carlos Eduardo van Goias.
>> Lees verder

Euro 17: België tegen Spanje (12-05-2018)
De nationale U17 plaatsen zich gisterenavond voor de kwartfinales van Euro 17. Later op de avond kenden ze ook hun tegenstander. Spanje won van Duitsland met 5-1 en is zo de volgende tegenstander van België in de kwartfinales. 
>> Lees verder

Vier spelers op gevaar van schorsing (12-05-2018)
Adrien Trebel mist de wedstrijd tegen Gent na drie gele kaarten en is geschorst. Kenny Saief en Lukasz Teodorczyk gingen hem al voor. Nog vier andere spelers staan op het randje van een schorsing met twee gele kaarten en kunnen dus de laatste thuiswedstrijd van RSC Anderlecht missen. 
>> Lees verder

Doku schenkt jonge Duivels overwinning (11-05-2018)
De Belgische U17 hebben hun groepsfase van het Euro 17 afgesloten met een overwinning en behalen zo het maximum van de punten. Deze namiddag hebben de jonge Duivels hun laatste wedstrijd gewonnen met 1-0 van Denemarken, dankzij een doelpunt van Jeremy Doku.
>> Lees verder

"Twee keer heeft hij mijn assistent en zijn familie verweten" (11-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck haalde gisteren nogal fors uit richting Sa Pinto. Velen noemen hem nu een slechte en zielige verliezer. Eén dag later staat de coach nog altijd aan die uitspraken en verduidelijkt hij waarom. 
>> Lees verder

Medische testen voor nieuwkomers (11-05-2018)
RSC Anderlecht is ook al volop bezig met het voorbereiden van volgend seizoen. Zo legden de eerste transfers van Luc Devroe, Kristal Abazaj en Elias Cobbaut, vandaag hun medische testen af. 
>> Lees verder

Teodorczyk in voorselectie Polen (11-05-2018)
Het huidige seizoen zit er bijna op, maar het WK nadert met rasse schreden. Verschillende bondscoaches zijn dan ook al bezig met hun voorselectie voor Rusland. Zo ook, Adam Nawalka, bondscoach van Polen. Hij maakte al een voorselectie bekend van 35 spelers, waaronder Lukasz Teodorczyk.
>> Lees verder

"We zullen moeten op ons best zijn voor tweede plaats" (11-05-2018)
De teleurstelling was groot bij Hein Vanhaezebrouck en zijn spelers na de wedstrijd tegen Standard. Maar ze focussen zich nu volledig op de wedstrijd tegen AA Gent. En beseffen vooral dat ze efficiënter zullen moeten zijn voor doel.
>> Lees verder

Saief wellicht niet ook Najar twijfelachtig (11-05-2018)
Kenny Saief werd gisteren aan de rust vervangen door een blessure aan de knie. Hein Vanhaezebrouck laat weten dat Saief een kneuzing heeft aan de knie en dat hij wellicht niet zal fit geraken voor het duel tegen AA Gent. Ook Andy Najar heeft last aan de knie, bij de Hondurees wacht met tot zondag om zijn fitheid te bepalen. 
>> Lees verder

Markovic out voor AA Gent (11-05-2018)
Lazar Markovic heeft wellicht een scheur in de hamstrings en is dus out voor de wedstrijd tegen AA Gent. De Serviër moet nog verdere onderzoeke ondergaan om de ernst van zijn blessure te achterhalen. Wellicht komt hij zelfs dit seizoen niet meer in actie. 
>> Lees verder

Anderlecht al zeker van Europees voetbal (11-05-2018)
Als we één ding kunnen afleiden uit speeldag acht in play-off 1, is dat dat RSC Anderlecht al zeker is van Europees voetbal. Het zij in de Europa League, het zijn in de Champions League. 
>> Lees verder

Smet fluit Gent - Anderlecht (11-05-2018)
Zondag verplaatst RSC Anderlecht zich naar AA Gent. Smet Wim is aangeduid om het duel te leiden in de Ghelamco Arena. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Jeroen Walschap en vierde official Nathan Verboomen. Aftrap is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Persconferentie Gent-Anderlecht (11-05-2018)
Geen tijd om te blijven stilstaan bij het verlies van gisteren, want komende zondag wacht AA Gent. Hein Vanhaezebrouck geeft naar aanleiding van dit duel een persconferentie in het Constant Vanden Stock Stadion om 13u15.
>> Lees verder

Budget bijna drie keer overschreden (11-05-2018)
Verbazing alom vorige dinsdag toen rond de middag bekend werd dat de vrouwenploeg van RSC Anderlecht zou ontbonden worden. Een gerucht dat toemalig manager Robert Steeman aan de dames vertelde omdat hij toen al wist dat zijn ontslag nakende was. Steeman had het budget van de dames bijna drie keer overschreden. 
>> Lees verder

Saief geblesseerd, Najar en Markovic onzeker (11-05-2018)
Kenny Saief werd aan de rust vervangen met een blessure aan de knie. De kans is groot dat hij niet klaar geraakt voor het duel tegen Gent. Ook Lazar Markovic en Andy Najar zijn onzeker.
>> Lees verder

Trebel geschorst (11-05-2018)
Adrien Trebel is geschorst voor de wedstrijd tegen AA Gent. De Fransman vroeg achter de VAR en kreeg prompt geel. Een ironische gele kaart, want nog geen twee minuten deed Bart Vertenten beroep op... de VAR.
>> Lees verder

Proficiat Mauves Army ! (10-05-2018)
Mauves Army viert zijn vijftienjarig bestaan en zette dat nog eens in de verf met drie prachtige tifo's. Ook voorzitter Marc Coucke was onder de indruk van het geleverde werk. 
>> Lees verder

Proficiat Olivier Deschacht ! (10-05-2018)
Olivier Deschacht speelde vorige week tegen Club Brugge zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. Voor aanvang van de wedstrijd werd hij daarvoor in de bloemetjes gezet, letterlijk. 
>> Lees verder

Supporters onthalen spelersbus voor aanvang wedstrijd (10-05-2018)
RSC Anderlecht verloor van Standard, maar aan de supporters zal het niet gelegen hebben. Mauves Army lanceerde in de loop van de week een oproep om de spelersbus te verwelkomen voor aanvang van de wedstrijd. En die oproep was niet in dovemansoren gevallen. 
>> Lees verder

"Binnen twee weken is hij toch weg" (10-05-2018)
Sa PInto had een heel andere visie dan Hein Vanhaezebrouck en was van mening dat Standard beter was en de Luikse zege verdiend was. Vanhaezebrouck hoorde het allemaal met een cynisch lachje aan: "Binnen twee weken is hij toch weg".
>> Lees verder

Klasse reactie van voorzitter (10-05-2018)
Er waren vandaag toch weer enkele fases in Anderlecht-Standard, die voor discussie vatbaar waren. Er werd ook opvallend vaak in het nadeel van Anderlecht gefloten. Zo was er een penaltyfase op Morioka was, waar zelfs de VAR niet tussenkwam. Marc Coucke zijn reactie op twitter getuigt van klasse. 
>> Lees verder

"Waren veel beter dan Standard" (10-05-2018)
RSC Anderlecht heeft er wellicht één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen opzitten, alleen liet het na zijn kansen af te werken. Ook Hein Vanhaezebrouck had alleen maar lof voor zijn ploeg.
>> Lees verder

Gerkens: "Zuur om te verliezen" (10-05-2018)
Pieter Gerkens kreeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar liet na om die kansen af te werken. Maar hij was niet de enige. Het ontbrak RSC Anderlecht gewoon aan efficiëntie voor doel. Maar opgeven daar denken ze nog niet aan. 
>> Lees verder

Standard countert zich naar zege in het Astridpark (10-05-2018)
Anderlecht heeft zopas met 1-3 verloren van Standard. Anderlecht was de betere ploeg, maar botste op dodelijk efficiëntie bezoekers. 
>> Lees verder

0-0 aan de rust, maar... (10-05-2018)
Anderlecht en Standard houden elkaar in evenwicht aan de rust. Paars-wit domineerde en miste drie enorme kansen via Teodorczyk, Morioka en Markovic. Trebel kreeg geel toen hij (terecht) om een VAR interventie vroeg en is geschorst voor de volgende partij. 
>> Lees verder

Gerkens start op de bank tegen Standard (10-05-2018)
Binnen een uurtje wordt de topper tussen Anderlecht en Standard op gang gefloten. Eén verrassing bij Anderlecht: niet Morioka, maar Gerkens moet naar de kant om plaats te ruimen voor Saief, die terug is uit schorsing. 
>> Lees verder

Opinie: Club Brugge heeft geen alleenrecht op ‘een verdiende titel’ (10-05-2018)
Ongeveer alle neutrale supporters die we de afgelopen dagen spraken, vinden nog steeds dat Club Brugge de enige club is die dit jaar de titel verdient. Nochtans zijn er ook heel wat argumenten te vinden die dat ontkrachten. Wij bieden jullie alvast wat verbale munitie ter verdediging tegen ‘neutrale’ fans.
>> Lees verder

Mauves Army doet oproep aan alle fans (10-05-2018)
Mauves Army doet een oproep om alle supporters op te trommelen om de spelersbus op te wachten voor de classico tegen Standard.
>> Lees verder

Vier scenario's voor een 35e paars-witte titel (10-05-2018)
Om half drie ontvangt Anderlecht Standard. Om pakweg twintig na vier zullen we al een pak meer weten over de titelkansen van Anderlecht. We bekeken kort vier scenario's waarbij Anderlecht na een erg grillig seizoen toch de titel pakt. 
>> Lees verder

Coucke gelooft in nieuwe titel (10-05-2018)
RSC Anderlecht rijgt in de jeugdreeksen de titels aan elkaar, ook de dames speelden eerder al kampioen. Marc Coucke gelooft dan ook rotsvast in titel nummer 35 voor de A-ploeg. Op twitter roept hij alle supporters nog eens op om allemaal samen voor de volgende landstitel te gaan. 
>> Lees verder

IFAB: "Vier van de vijf fases correct" (10-05-2018)
Er was heel wat te doen rond de Video Assistant Referee (VAR) tijdens de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht. Na de insinuaties van Bart Verhaeghe nam de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de beslissing om de beelden door te sturen naar de International Football Association Board (IFAB) Zij oordeelden dat vier van de vijf fases een correcte beslissing kregen.
>> Lees verder

Wipt Anderlecht (even?) over Club door te winnen van Standard? (10-05-2018)
Anderlecht speelt deze middag thuis tegen Standard een levensbelangrijk duel. Als Anderlecht wint, wipt het minstens voor een paar uur over Club  Brugge en verhoogt het de druk op de West-Vlamingen. Ivan Leko en co trekken om 18u naar Charleroi.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.