Coup de théâtre: "Vrouwenploeg van Anderlecht blijft toch bestaan"

9-5-2018 16:41:9 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Vanochtend sloeg het nieuws in als een bom: Anderlecht zou uit financiële overwegingen de stekker trekken uit de vrouwenploeg, nochtans net kampioen geworden. Temidden alle commotie suste Anderlecht-preses ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Proficiat Mauves Army ! (10-05-2018)
Mauves Army viert zijn vijftienjarig bestaan en zette dat nog eens in de verf met drie prachtige tifo's. Ook voorzitter Marc Coucke was onder de indruk van het geleverde werk. 
>> Lees verder

Proficiat Olivier Deschacht ! (10-05-2018)
Olivier Deschacht speelde vorige week tegen Club Brugge zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. Voor aanvang van de wedstrijd werd hij daarvoor in de bloemetjes gezet, letterlijk. 
>> Lees verder

Supporters onthalen spelersbus voor aanvang wedstrijd (10-05-2018)
RSC Anderlecht verloor van Standard, maar aan de supporters zal het niet gelegen hebben. Mauves Army lanceerde in de loop van de week een oproep om de spelersbus te verwelkomen voor aanvang van de wedstrijd. En die oproep was niet in dovemansoren gevallen. 
>> Lees verder

"Binnen twee weken is hij toch weg" (10-05-2018)
Sa PInto had een heel andere visie dan Hein Vanhaezebrouck en was van mening dat Standard beter was en de Luikse zege verdiend was. Vanhaezebrouck hoorde het allemaal met een cynisch lachje aan: "Binnen twee weken is hij toch weg".
>> Lees verder

Klasse reactie van voorzitter (10-05-2018)
Er waren vandaag toch weer enkele fases in Anderlecht-Standard, die voor discussie vatbaar waren. Er werd ook opvallend vaak in het nadeel van Anderlecht gefloten. Zo was er een penaltyfase op Morioka was, waar zelfs de VAR niet tussenkwam. Marc Coucke zijn reactie op twitter getuigt van klasse. 
>> Lees verder

"Waren veel beter dan Standard" (10-05-2018)
RSC Anderlecht heeft er wellicht één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen opzitten, alleen liet het na zijn kansen af te werken. Ook Hein Vanhaezebrouck had alleen maar lof voor zijn ploeg.
>> Lees verder

Gerkens: "Zuur om te verliezen" (10-05-2018)
Pieter Gerkens kreeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar liet na om die kansen af te werken. Maar hij was niet de enige. Het ontbrak RSC Anderlecht gewoon aan efficiëntie voor doel. Maar opgeven daar denken ze nog niet aan. 
>> Lees verder

Standard countert zich naar zege in het Astridpark (10-05-2018)
Anderlecht heeft zopas met 1-3 verloren van Standard. Anderlecht was de betere ploeg, maar botste op dodelijk efficiëntie bezoekers. 
>> Lees verder

0-0 aan de rust, maar... (10-05-2018)
Anderlecht en Standard houden elkaar in evenwicht aan de rust. Paars-wit domineerde en miste drie enorme kansen via Teodorczyk, Morioka en Markovic. Trebel kreeg geel toen hij (terecht) om een VAR interventie vroeg en is geschorst voor de volgende partij. 
>> Lees verder

Gerkens start op de bank tegen Standard (10-05-2018)
Binnen een uurtje wordt de topper tussen Anderlecht en Standard op gang gefloten. Eén verrassing bij Anderlecht: niet Morioka, maar Gerkens moet naar de kant om plaats te ruimen voor Saief, die terug is uit schorsing. 
>> Lees verder

Opinie: Club Brugge heeft geen alleenrecht op ‘een verdiende titel’ (10-05-2018)
Ongeveer alle neutrale supporters die we de afgelopen dagen spraken, vinden nog steeds dat Club Brugge de enige club is die dit jaar de titel verdient. Nochtans zijn er ook heel wat argumenten te vinden die dat ontkrachten. Wij bieden jullie alvast wat verbale munitie ter verdediging tegen ‘neutrale’ fans.
>> Lees verder

Mauves Army doet oproep aan alle fans (10-05-2018)
Mauves Army doet een oproep om alle supporters op te trommelen om de spelersbus op te wachten voor de classico tegen Standard.
>> Lees verder

Vier scenario's voor een 35e paars-witte titel (10-05-2018)
Om half drie ontvangt Anderlecht Standard. Om pakweg twintig na vier zullen we al een pak meer weten over de titelkansen van Anderlecht. We bekeken kort vier scenario's waarbij Anderlecht na een erg grillig seizoen toch de titel pakt. 
>> Lees verder

Coucke gelooft in nieuwe titel (10-05-2018)
RSC Anderlecht rijgt in de jeugdreeksen de titels aan elkaar, ook de dames speelden eerder al kampioen. Marc Coucke gelooft dan ook rotsvast in titel nummer 35 voor de A-ploeg. Op twitter roept hij alle supporters nog eens op om allemaal samen voor de volgende landstitel te gaan. 
>> Lees verder

IFAB: "Vier van de vijf fases correct" (10-05-2018)
Er was heel wat te doen rond de Video Assistant Referee (VAR) tijdens de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht. Na de insinuaties van Bart Verhaeghe nam de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de beslissing om de beelden door te sturen naar de International Football Association Board (IFAB) Zij oordeelden dat vier van de vijf fases een correcte beslissing kregen.
>> Lees verder

Wipt Anderlecht (even?) over Club door te winnen van Standard? (10-05-2018)
Anderlecht speelt deze middag thuis tegen Standard een levensbelangrijk duel. Als Anderlecht wint, wipt het minstens voor een paar uur over Club  Brugge en verhoogt het de druk op de West-Vlamingen. Ivan Leko en co trekken om 18u naar Charleroi.
>> Lees verder

Wordt morgen de kampioen bepaald? (09-05-2018)
De winnaar van Anderlecht-Standard zou ook wel eens de nieuwe kampioen kunnen zijn. Beide ploegen verkeren in een positieve flow, terwijl Brugge een mentale tik gekregen heeft. Verder puntenverlies van de gehavende West-Vlamingen, die een slechte play-off 1 spelen, is dus niet onrealistisch. Of zal het gemanipuleer van Bart Verhaeghe nog een rol gaan spelen?
>> Lees verder

Manager damesploeg krijgt ontslag (09-05-2018)
Consternatie alom deze middag toen het nieuws kwam dat de damesploeg van RSC Anderlecht zou opgeheven worden. Marc Coucke was er vlug bij om via twitter te reageren dat daar helemaal niets van aan was en dat er op vlak van beleid dingen moesten verbeteren. Dat is nu gebeurd, Robert Steeman, manager van de dames, heeft zijn ontslag gekregen.
>> Lees verder

Jacques: "Coucke meldde dat we blijven bestaan" (09-05-2018)
De damesploeg van Anderlecht houdt dan toch niet op te bestaan. Rond 16 uur kreeg speelster Heleen Jacques een telefoontje van haar coach. Die had van Marc Coucke vernomen dat de ploeg niet wordt afgeschaft. Vanwaar dan die commotie?
>> Lees verder

U15 kampioen na zege op Standard (video) (09-05-2018)
Anderlecht is een kampioen rijker. De U15 van Ben Haegeman (foto) veroverden vandaag de landstitel na een overwinning op het veld van Standard. 0-2 werd het. Anderlecht wipt zo over Racing Genk naar de titel.
>> Lees verder

Délferière fit en mag opnieuw fluiten in play-off 1 (09-05-2018)
Sebastien Delferière maakte afgelopen maandag al zijn comeback tijdens de beloftenwedstrijd van RSC Anderlecht tegen KV Oostende. De scheidsrechter legde deze voormiddag zijn fysieke testen af en legde die met vrucht af.
>> Lees verder

Anderlecht-dames reageren via Twitter (09-05-2018)
Wordt de vrouwenploeg van Anderlecht opgedoekt of niet? Voorzitter Marc Coucke spreekt in een tweet over 'fake nieuws', maar intussen laten de speelsters van paars-wit zich horen op Twitter.
>> Lees verder

Zeler: "Geen reden gekregen" - Anderlecht: "Nog geen beslissing" (09-05-2018)
Na het uitlekken van het nieuws dat Anderlecht zijn damesploeg opdoekt, laat de club weten "dat er nog geen beslissing genomen is". Bij Sporza is speelster Aline Zeler echter duidelijk: "Ze hebben ons gisterenavond verteld dat het stopt. Een gesprek met Coucke was niet constructief."
>> Lees verder

Einde van damesploeg RSC Anderlecht? (09-05-2018)
Volgens Het Laatste Nieuwsheeft RSC Anderlecht de stekker getrokken uit de vrouwenploeg. De oorzaak zou zijn om financiële redenen. Een officiële bevestiging van de club of Belgische Voetbalbond is er nog niet.
>> Lees verder

Matazo naar Monaco ? (09-05-2018)
Vorige week vrijdag maakte Marc Coucke op een persconferentie bekend dat elf Anderlecht-youngsters hun eerste profcontract tekenden bij RSC Anderlecht. Opmerkelijke afwezige in dat lijste was Eliot Matazo. Luc Devroe liet toen ook weten dat de onderhandelingen nog volop aan de gang waren. Matazo wordt nu gelinkt aan AS Monaco.
>> Lees verder

Nog tickets beschikbaar voor Anderlecht - Genk (09-05-2018)
Met de winst op Jan Breydel zijn de titelkansen van RSC Anderlecht weer wat gestegen. Morgen ontvangt het Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion, alle tickets voor dat duel gingen al de deur uit. Er zijn evenwel nog tickets beschikbaar voor de laatste thuiswedstrijd op 20 mei tegen KRC Genk.
>> Lees verder

13 mei onthulling nieuw away-shirt (09-05-2018)
Op 13 mei onthult RSC Anderlecht het nieuwe away-shirt voor seizoen 2018-19. Via volgende link kan je het nieuwe shirt al pre-orderen en tevens de nieuwe kleur raden. Je maakt tevens kans om een kortingsbon te winnen van 30% op je volgende aankoop in de fanshop.
>> Lees verder

Ook Leroy en andere oudgedienden moeten vertrekken (09-05-2018)
Na Herman Van Holsbeeck en advocaat Daniël Spreutels neemt Marc Coucke ook afscheid van vijf andere Anderlecht-medewerkers met een enorme staat van dienst. De meest opvallende is Pierre Leroy. De intussen 79-jarige ex-teammanager werkte nog steeds voor de club.
>> Lees verder

Scheidsrechterbaas FIFA: "1 of 3 cm is geen buitenspel" (09-05-2018)
FIFA-scheidsrechtersbaas Massimo Busacca was gisteren in ons land om een stand van zaken te komen geven over de Video Assistant Referee (VAR). Volgens zijn duidelijke analyse scoorde Lukasz Teodorczyk een geldige goal: "Nipt buitenspel is geen clear error."
>> Lees verder

100ste wedstrijd in eerste klasse, als hij speelt (09-05-2018)
Andy Najar trainde de voorbije dagen niet mee. Nee geen blessure, maar de Hondurees is ziek. Daardoor blijft hij hoogst twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Standard. Indien hij wel aan de aftrap komt is dat zijn 100ste wedstrijd in eerste klasse. 
>> Lees verder

Markovic wil blijven (09-05-2018)
Het is niet de eerste keer dat we optekenen dat Lazar Markovic nog een seizoen wil spelen bij RSC Anderlecht. Alleen moet ook zijn moederclub Liverpool daarmee akkoord gaan. Half maart belden Engelsen nog boos naar toenmalig general manager Herman Van Holsbeeck met de eis dat Markovic moest spelen. 
>> Lees verder

Maakt ook Nkaka de overgang? (09-05-2018)
Antonio Milic is al meermaals gelinkt aan een overgang naar RSC Anderlecht. Maar ook Artistote Nkaka zou op het verlanglijsjte staan van paars-wit. Luc Devroe haalde eerder dit seizoen Nkaka bij Moeskroen voor 300.000 euro.
>> Lees verder

Belgische U17 naar tweede ronde EK (08-05-2018)
De Belgische U17 hebben ook hun tweede wedstrijd op de EK-eindronde in Engeland gewonnen. Tegen Bosnië-Herzegovina werd het 4-0. De Belgische doelpunten werden gescoord door ex-Anderlecht-speler Jamie Yayi Mpie (foto), Yorben Vertessen, een own-doelpunt en Gabriël Lemoine.
>> Lees verder

Belgische U16 leiden zware nederlaag (08-05-2018)
De Belgische U16 hebben hun tweede wedstrijd op het UEFA Development Tournament in Portugal verloren. Tegen Frankrijk werd het 4-0. Anderlecht-spelers Zacarias Antonio (foto), Eliot Matazo, Chris Kalulika en Anouar Ait El Hadj begonnen in de basis.
>> Lees verder

Trezeguet scoort heerlijk doelpunt voor Kasimpasa (video) (08-05-2018)
Trezeguet liet zich het voorbije weekend opnieuw opmerken bij Kasimpasa. De Anderlecht-huurling scoorde twee keer op het veld van Kasimpasa. Vooral zijn tweede treffer was van een uitzonderlijke schoonheid. De Egyptenaar zit nu al aan dertien competitiedoelpunten.
>> Lees verder

"Moeten niet onderdoen voor de rest" (08-05-2018)
Donderdag wacht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. Hein Vanhaezebrouck geeft toe dat de winnaar van dit duel wellicht meespeelt voor de finaleplaatsen.
>> Lees verder

MA03 roept de supporters op (08-05-2018)
Sfeergroep Mauves Army  doet een oproep naar alle Anderlecht-supporters om allemaal samen de spelersbus te verwelkomen komende donderdag om 12u30. Plaats van afspraak is het kruispunt van de Mededingingstraat en de Itterbeekselaan
>> Lees verder

Kums: "Er samen blijven voor gaan" (08-05-2018)
Sven Kums nam plaats naast Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie deze namiddag. Ook hij kreeg de vraag wat zijn mening was over alle commotie die er geweest is na de wedstrijd. "Ik vind het vooral spijtig dat er niet gepraat wordt over de goede wedstrijd die we gespeeld hebben", reageerde Kums.
>> Lees verder

"Raar dat er nu ineens zoveel reactie is" (08-05-2018)
Onvermijdelijk kreeg Hein Vanhaezebrouck de vraag wat hij vindt van de wedstrijdleiding vorige zondag tegen Club Brugge. In eerste instantie wou de coach er niet teveel over kwijt, al vroeg hij zich wel enkele dingen af.
>> Lees verder

Najar twijfelachtig, Kara en Onyekuru wellicht niet meer (08-05-2018)
Andy Najar is ziek en traint al twee dagen niet mee. Hij is dan ook hoogst twijfelachtig voor het duel van donderdag tegen Standard. Kara Mbodji en Henry Onyekuru trainen beide mee, maar de kans is klein dat ze nog dit seizoen in actie komen voor RSC Anderlecht, laat Hein Vanhaezebrouck weten.
>> Lees verder

Slaapcontainers verwijderd (08-05-2018)
Bij zijn aankomst bij RSC Anderlecht vroeg Hein Vanhaezebrouck een ruimte waar zijn spelers konden rusten tussen twee trainingen door. Er werden toen slaapcontainers geplaatst. Gisterenavond constateerde onze Franse collega dat de slaapcontainers weg zijn.
>> Lees verder

Player of the Season: stemmen tot morgen! (08-05-2018)
Op de site van Proximus kan je nog tot morgen stemmen voor de speler van het seizoen. De winnaar overhandigt persoonlijk de trofee van Speler van het Seizoen op het veld en wint 4 VIP tickets voor de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Racing Genk.
>> Lees verder

Obradovic en Chipciu trainen deels met groep (08-05-2018)
Ivan Obradovic en Alexandru Chipciu werkten gisteren allebei een deel van de groepstraining af. Nadien gingen ze individueel verder. Het duo sukkelt met blessures. Het is onzeker wanneer ze opnieuw inzetbaar zijn.
>> Lees verder

Sowah speelt uur met beloften (foto) (08-05-2018)
Emmanuel Adjei Sowah speelde gisteren een uur met de U21 tegen Oostende. Voor de rechtsachter uit Ghana waren het zijn eerste speelminuten sinds hij in december werd geopereerd aan de buikspieren.
>> Lees verder

Kara fit voor Standard? (08-05-2018)
Kara Mbodji werkte gisteren een volledige groepstraining af. Of de Senegalees fit genoeg is om aan te treden tegen Standard, valt nog af te wachten. 
>> Lees verder

U21 eindigen seizoen met nederlaag (07-05-2018)
De U21 van Anderlecht hebben hun laatste competitiewedstrijd verloren tegen KV Oostende. 0-1 werd het. Anderlecht was al zeker van de kampioenstitel.
>> Lees verder

Sowah maakt rentree bij beloften (07-05-2018)
Emmanuel Sowah ging in december van vorig jaar onder het mes nadat hij al een tijdje sukkelde met zijn buikspieren en adductoren. Vanavond maakt hij zijn rentree met de beloften tegen KV Oostende. Voor de reserven van RSC Anderlecht is het de laatste wedstrijd van dit seizoen.
>> Lees verder

Belgische U16 starten met nederlaag (07-05-2018)
De Belgische U16 hebben zaterdag hun eerste wedstrijd op het UEFA Development Tournament in Portugal met 0-1 verloren van Zwitsersland. Anderlecht-spelers Rob Nizet, Bram Van Laere, Marco Kana en Eliot Matazo (foto) begonnen in de basis.
>> Lees verder

Wanneer Verhaeghe de (video)ref mocht bedanken (07-05-2018)
Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe insinueerde gisteren dat er hogere belangen in het spel zijn om Club van de titel te houden ten voordele van Anderlecht. Omdat de man blijkbaar last heeft van een selectief geheugen, wijzen wij hem samen met onze lezers graag op heel wat wedstrijdfases waarin hij de (video)scheidsrechter wél mocht bedanken.
>> Lees verder

"Hoop hier volgend seizoen nog te zijn" (07-05-2018)
Wat een memorable wedstrijd voor Olivier Deschacht gisteren. Zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. En dan nog de drie punten mee naar huis nemen vanop Jan Breydel. Een gelukkige Deschacht gisteren dus, die er gerust nog een seizoen wil bijdoen.
>> Lees verder

Vertenten fluit Anderlecht - Standard (07-05-2018)
Donderdag staat de volgende wedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht dat Standard ontvangt in het Constant Vanden Stock Stadion. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. 
>> Lees verder

Schorsingsgevaar voor drie spelers (07-05-2018)
Lukasz Teodorczyk en Kenny Saief mochten al eens plaatsnemen op de tribune na drie gele kaarten. Alexis Saelemaekers kreeg er deze play-offs ook al twee onder de neus geduwd. Tegen Club Brugge kregen ook Adrien Trebel en Leander Dendoncker hun tweede gele kaart. 
>> Lees verder

Teodorczyk scoort voor Tomasz (07-05-2018)
Het was afwachten of en hoe Lukasz Teodorczyk op het veld zou verschijnen tegen Club Brugge. De Pool arriveerde pas dit weekend terug in België en had pas één training achter de rug. Maar de aanvaller was vastbesloten te spelen én te scoren voor zijn overleden broer Tomasz. En hij hield woord. 
>> Lees verder

Assistent-coach West Ham scout Dendoncker (07-05-2018)
Dat Leander Dendoncker aan zijn laatste seizoen bezig is bij RSC Anderlecht, is geen geheim meer. Hij kreeg ook van de nieuwe voorzitter Marc Coucke de garantie dat hij mocht vertrekken. Stuart Pearce, assistent-coach van West Ham, kwam Dendoncker gisteren persoonlijk scouten. 
>> Lees verder

Verjaardag Nicolae Stanciu (07-05-2018)
Vandaag verjaart Nicolae Stanciu! Wij wensen hem van harte een gelukkige 25e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.