Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in

Wie een rustige zondagnamiddag voor ogen had vandaag, kwam vandaag bedrogen uit. Paars-Wit boekte een levensbelangrijke zege in het hol van de leeuw dankzij Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka in een topper die bol stond van de opwinding.

De wedstrijd begon met een dik kwartier vertraging omdat de videoref met technische problemen kampte. Gelukkig raakten de problemen nog opgelost, want de scheidsrechters in het busje zouden nog een bepalende rol gaan spelen. Een boeiende topper miste in de eerste helft enkel maar doelpunten nadat Teodorczyk twee keer dicht bij de openingstreffer kwam en Matz Sels enkele keren goed ingreep. In de slotminuut wees scheidsrechter Visser naar de strafschopstip na vermeend handspel van Josué Sá, maar die beslissing werd teruggeroepen door... de videoref.

Lazar Markovic breidde een vervolg aan zijn goeie eerste helft en sneed enkele keren goed door de Brugse verdediging. Hij zag hoe zijn maatje Lukasz Teodorczyk in de draai een assist van Pieter Gerkens onder de grabbelende Gabulov door wist te schieten. Een emotioneel moment, want de Pool droeg zijn doelpunt op aan zijn overleden broer. Een kwartier later verdubbelde Ryota Morioka die voorsprong nadat hij een doorgekopte bal van Dendoncker tegen de netten kon prikken. Tien minuten voor tijd bracht Abdoulay Diaby de spanning weer terug, al leek zijn schot net niet volledig over de lijn te gaan. Sels bleef echter pal staan op Brugse pogingen, in de slotseconden probeerde Dennis met een fopduik te zaken tevergeefs nog te forceren. RSCA won zo voor het eerst sinds 20 december 2015 op bezoek bij Club Brugge en gooit zo de titelstrijd weer helemaal open.

RSCA: Matz Sels, Josué Sá, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Andy Najar, Lazar Markovic (90' Alexis Saelemaekers), Adrien Trebel, Sven Kums, Pieter Gerkens (85' Uros Spajic), Ryota Morioka, Lukasz Teodorczyk (70' Silvère Ganvoula).


Morren Motor

Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht
Anderlecht volgt transfervrije Zweed
Ivan Santini: "Goede keuze om voor Anderlecht te tekenen"
Nieuw thuisshirt Anderlecht staat symbool voor verzorgd aanvalsspel
Nieuwe thuisshirt van Anderlecht
Galatasaray toont interesse in Kara
Dendoncker ook in beeld bij AC Milan
40.000 supporters komen in Brussel hulde brengen aan Rode Duivels
Kom vandaag de Rode Duivels toejuichen!
Herbekijk de knappe overwinning van RSCA tegen Ajax!
Roberto Martinez: "Zo zie je maar wat je kan bereiken"
Kompany: “Hadden we de finale bereikt, we hadden ze gewonnen”
De gouden generatie Rode Duivels heeft brons!
Anderlecht heeft trainer voor de reeks U12 gevonden
Ivan Santini: "Ik hoop dat ik straks scherp zal staan voor mijn team"
Henry Onyekuru: "Anderlecht speelt defensief voetbal"
Open bus voert Rode Duivels van Kunstberg naar Grote Markt
Dendoncker in beeld bij Atalanta
Tandem Santini-Dimata maakt indruk tegen Ajax

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem