Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in

Wie een rustige zondagnamiddag voor ogen had vandaag, kwam vandaag bedrogen uit. Paars-Wit boekte een levensbelangrijke zege in het hol van de leeuw dankzij Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka in een topper die bol stond van de opwinding.

De wedstrijd begon met een dik kwartier vertraging omdat de videoref met technische problemen kampte. Gelukkig raakten de problemen nog opgelost, want de scheidsrechters in het busje zouden nog een bepalende rol gaan spelen. Een boeiende topper miste in de eerste helft enkel maar doelpunten nadat Teodorczyk twee keer dicht bij de openingstreffer kwam en Matz Sels enkele keren goed ingreep. In de slotminuut wees scheidsrechter Visser naar de strafschopstip na vermeend handspel van Josué Sá, maar die beslissing werd teruggeroepen door... de videoref.

Lazar Markovic breidde een vervolg aan zijn goeie eerste helft en sneed enkele keren goed door de Brugse verdediging. Hij zag hoe zijn maatje Lukasz Teodorczyk in de draai een assist van Pieter Gerkens onder de grabbelende Gabulov door wist te schieten. Een emotioneel moment, want de Pool droeg zijn doelpunt op aan zijn overleden broer. Een kwartier later verdubbelde Ryota Morioka die voorsprong nadat hij een doorgekopte bal van Dendoncker tegen de netten kon prikken. Tien minuten voor tijd bracht Abdoulay Diaby de spanning weer terug, al leek zijn schot net niet volledig over de lijn te gaan. Sels bleef echter pal staan op Brugse pogingen, in de slotseconden probeerde Dennis met een fopduik te zaken tevergeefs nog te forceren. RSCA won zo voor het eerst sinds 20 december 2015 op bezoek bij Club Brugge en gooit zo de titelstrijd weer helemaal open.

RSCA: Matz Sels, Josué Sá, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Andy Najar, Lazar Markovic (90' Alexis Saelemaekers), Adrien Trebel, Sven Kums, Pieter Gerkens (85' Uros Spajic), Ryota Morioka, Lukasz Teodorczyk (70' Silvère Ganvoula).


Morren Motor

Marc Coucke: "Anderlecht wordt mijn professionele orgelpunt"
Hein Vanhaezebrouck: "Plezant werken met Luc en de voorzitter"
Anderlecht domineert het Belgische voetbal in de jeugdcategorieën
Abonnementencampagne voor seizoen 2018-2019
René Weiler trekt naar Saoedi-Arabische Al Shabab
Anderlecht wil tegen maandag Sels en Mbemba vastleggen
Spajic opgenomen in Servische voorselectie, Obradovic niet
Makelaar Trebel: "Dat is grote klasse van nieuwe directie, we zijn gecharmeerd."
Marc Coucke is 'fake news' grondig beu
"Verhaal Markovic is nog niet afgelopen"
Excelsior wil Faes nog een seizoen huren
Badji kan rekenen op interesse
Vijf miljoen euro voor Milic en Musona
Uros Spajic voor zes miljoen euro naar Krasnodar
Coucke: "We willen met dames schitteren in de Super League én in de Champions League"
Devroe: "Argentijnse topspits Facundo Ferreyra is een optie"
Devroe over Dendoncker: "We zijn met verschillende clubs aan het onderhandelen"
Ook Chancel Mbemba naar Anderlecht?
Leya Iseka wordt uitgeleend aan Oostende
Deschacht moet nog even geduld hebben

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem