Ex-Anderlecht-speler plaatst Marseille voor finale

4-5-2018 10:40:4 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Marseille heeft zich donderdag na verlengingen ten koste van RB Salzburg geplaatst voor de finale van de Europa League tegen Atlético Madrid.Het team van Rudi Garcia zag af in Oostenrijk. Daar stond het ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

De werkwijze van FC Basel en RB Salzburg (05-05-2018)
Marc Coucke verwijst de laatste weken vaak naar FC Basel en RB Salzburg als hij het heeft over clubs uit kleinere competities die toch hoge ogen gooien op het Europese toneel. Wij bekeken hoe beide clubs te werk gaan.
>> Lees verder

Vanden Stock als bemiddelaar (05-05-2018)
De relatie tussen Marc Coucke en Herman Van Holsbeeck zit meer dan onder nul. Coucke verwijt de voormalig general manager grove fouten en Van Holsbeeck diende onlangs klacht in bij het Belgisch Centrum voor Conflictbemiddeling. Mogelijk wordt Roger Vanden Stock nu ingeschakeld als bemiddelaar tussen beide partijen.
>> Lees verder

"Liever dat Olivier stopt en in de zaak komt" (05-05-2018)
Als Olivier Deschacht zondag aan de aftrap komt, is dat zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. "De laatste der mohikanen", noemde Hein Vanhaezebrouck hem. Als het aan Ronny Deschacht, de vader van Deschacht lag, stopt zijn zoon dit seizoen met voetballen en komt hij in de zaak werken. Maar of Olivier dat zelf ziet zitten ?
>> Lees verder

Klassieke onderhandelingen (05-05-2018)
Alexis Saelemaekers is de verrassing van dit seizoen. De jonge verdediger maakte zijn debuut in de A-kern en doet dat meer dan behoorlijk. Zijn contract loopt nog tot 2019, maar RSC Anderlecht heeft een optie om die eenzijdig te lichten. Luc Devroe wil dat echter zomaar niet doen. 
>> Lees verder

Depoitre: "Graag nog eens samenwerken met Vanhaezebrouck" (04-05-2018)
Laurent Depoitre vecht momenteel met Huddersfield town om het behoud in de Premier League. Tegenover Play Sports had hij het over ex-trainer Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

"Al blij met één punt, maar je weet nooit of er meer inzit" (04-05-2018)
Marc Coucke kreeg deze voormiddag op zijn persconferentie omtrent de jeugd, ook een vraag over de topper van zondag. De voorzitter geeft toe dat Club Brugge de ploeg van dit seizoen is, maar hoopt stiekem toch op een overwinning in Jan Breydel.
>> Lees verder

Anderlecht-zevental met Belgische U16 in Portugal (04-05-2018)
De Belgische U16 nemen vanaf morgen deel aan een toernooi in Portugal. Bondscoach David Van Renterghem nam zeven spelers van Anderlecht op in zijn selectie. Daarbij ook Anouar Ait El Hadj, Chris Kalulika en Zacarias Antonio, van wie vandaag bekend werd dat ze een profcontract getekend hebben bij Anderlecht.
>> Lees verder

Kasimpasa rond overgang Trezeguet af (04-05-2018)
Het Turkse Ajansspor meldt dat de definitieve overgang van Trezeguet naar Kasimpasa in kannen en kruiken is. Kasimpasa betaalt 2,5 miljoen euro om de Egyptenaar definitief over te nemen van Anderlecht.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck in de bres voor Ganvoula (04-05-2018)
Bij schorsing of afwezigheid van Lukasz Teodorczyk is Silvère Ganvoula de volgende spits op het lijstje. Maar die kreeg het de afgelopen dagen zwaar te verduren in de pers. "Onaanvaardbaar", volgens Hein Vanhaezebrouck, "Hoe sommige Ganvoula afbreken, dat doe je niet."
>> Lees verder

Lorenzo Stevens trekt deur van Neerpede achter zich dicht (04-05-2018)
Door de reorganisatie van de jeugdploegen U18 tot U21, verlaten heel wat jeugdspelers Neerpede. De volgende in het lijstje vertrekkers is Lorenzo Stevens (17), een jonge polyvalente speler die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Stevens heeft een contract getekend voor één jaar bij Charleroi waar hij met de reserven zal aantreden.
>> Lees verder

"Niet verwacht dat hij dat al kon" (04-05-2018)
Kara Mbodji heeft er vandaag een eerste training met de groep opzitten. Maar de verplaatsing zal evenwel nog te vroeg komen voor de Senegalees, die één uur meetrainde en nadien vermoeid was.
>> Lees verder

Teodorczyk terug voor Brugge maar niet zeker of hij speelt (04-05-2018)
Lukasz Teodorczyk zal op tijd terug zijn voor de wedstrijd tegen Club Brugge, dat bevestigen zowel Luc Devroe als Hein Vanhaezebrouck. De Pool zal waarschijnlijk mee afreizen naar Jan Breydel, maar of hij zal spelen zal uiteindelijk van de coach afhangen.
>> Lees verder

"Onderhandelingen met Matazo lopen nog" (04-05-2018)
Elf spelers van de U17 die een profcontract tekenden, toch ontbreekt er nog één naam aan het lijstje, Eliot Matazo. Die onderhandelingen zijn nog volop aan de gang, laat Jean Kindermans weten.
>> Lees verder

"Doku stond al met twee voeten in Liverpool" (04-05-2018)
Jean Kindermans is een tevreden mens. Niet alleen omdat ze acht talenten langer aan RSC Anderlecht hebben kunnen binden, maar ook voor de ernst en de belangrijkheid waarmee Marc Coucke de dossiers behandeld.
>> Lees verder

Extra uitleenbeurt voor Faes, Vancamp en co (04-05-2018)
Op de persconferentie waarop Anderlecht bekendmaakte dat elf jeugdproducten een profcontract getekend hebben, gaf sportief directeur Luc Devroe aan dat enkele jongeren die dit seizoen verhuurd worden, ook volgend seizoen elders mogen rijpen.
>> Lees verder

Reken op wederzijds respect van de supporters (04-05-2018)
De wedstrijden tussen Club Brugge en Anderlecht zijn altijd geladen. Zondag is er wel een triest kantje aan het duel. François Sterchele overleed tien jaar geleden in een auto-ongeluk en Lukasz Teodorczyk verloor pas zijn broer. Luc Devroe hoopt op wederzijds respect van de supporters.
>> Lees verder

600 ste wedstrijd voor Deschacht (04-05-2018)
Indien Olivier Deschacht zondag aan de aftrap verschijnt, zal dat zijn 600ste wedstrijd zijn. "Een zeldzaamheid", zegt Hein Vanhaezebrouck, "Je zal nu geen spelers meer vinden die 600 wedstrijden spelen voor dezelfde club. De meeste jongeren zijn op hun 16 jaar al weg naar het buitenland."
>> Lees verder

Dendoncker: "Uitgaan van eigen sterkte" (04-05-2018)
Op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen Club Brugge gaf Leander Dendoncker een zelfzekere indruk. "In Brugge is het nooit gemakkelijk, maar we hebben hen thuis geklopt en gaan zondag uit van eigen sterkte."
>> Lees verder

Probleempjes bij Onyekuru en Spajic (04-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck bevestigde zopas op de persconferentie dat Ivan Obradovic out is voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Ook Alexandru Chipciu zal niet van de partij zijn. Henry Onyekuru moest deze week een paar trainingen overslaan en is twijfelachtig. Ook Uros Spajic moest vandaag de training staken.
>> Lees verder

Elf talenten tekenen profcontract bij paars-wit (04-05-2018)
Elf veelbelovende jeugdspelers tekenen een eerste profcontract bij Anderlecht. Dat is het grote nieuws dat Marc Coucke deze voormiddag bekend maakte. "De beste jongeren trekken rond hun 14, 15 jaar naar het buitenland. Daarom ben ik trots op deze verwezenlijking", zegt Coucke.
>> Lees verder

Anderlecht volgt situatie Maher op de voet (04-05-2018)
Adam Maher degradeerde het voorbije weekend met FC Twente. De vijfvoudige international is tevens transfervrij deze zomer. In 2016 dacht RSC Anderlecht al eens aan de Nederlander, maar die trok uiteindelijk naar het Turkse Osmanlispor.
>> Lees verder

U14 met 1-3 onderuit tegen FC Tokyo (04-05-2018)
De U14 van Anderlecht hebben hun wedstrijd in de tweede ronde van het toernooi van Tokio met 1-3 verloren van FC Tokyo. Voor de jongens van Nourredine Moukrim (foto) scoorde Amando Lapage, de kleinzoon van Paul Van Himst.
>> Lees verder

Van Holsbeeck dient klacht in bij CEPANI (04-05-2018)
Herman Van Holsbeeck is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Hij heeft nu officieel klacht ingediend bij CEPANI, het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie.
>> Lees verder

Obradovic out voor Brugge (04-05-2018)
Ivan Obradovic sukkelt nog altijd met de lies en is wellicht out voor de wedstrijd tegen Brugge. Naast Kara Mbodji moet ook Alexandru Chipciu passen voor de topper. 
>> Lees verder

Anderlecht onderzoekt piste Edmilson (04-05-2018)
Junior Edmilson heeft een afkoopclausule in zijn contract, daardoor zou hij voor drie miljoen euro weg kunnen bij Standard. RSC Anderlecht onderzoekt of die clausule effectief bestaat en of ze nog geldig is. 
>> Lees verder

Wat kondigt Anderlecht morgen aan? (03-05-2018)
Anderlecht heeft zopas via haar social media aangekondigd dat het morgen om 11u met "goed nieuws voor alle fans" komt. Een nieuwe transfer of ander nieuws? We houden het morgen alleszins in de gaten. 
>> Lees verder

U14 sterk bezig op Japans toernooi (03-05-2018)
De U14 nemen momenteel deel aan een internationaal toernooi in Tokio. Gisteren en vandaag werkten ze hun vier poulewedstrijden af. Gisteren werd gelijkgespeeld en verloren, maar vandaag volgden twee overwinningen. Mario Stroeykens (foto) scoorde al drie keer.
>> Lees verder

Manager Teodorczyk: "Lukasz kan zondag spelen" (03-05-2018)
Anderlecht kan zondag in de wedstrijd tegen Club Brugge rekenen op Lukasz Teodorczyk. In Het Nieuwsblad vertelt zijn manager dat de spits deze week terugkeert naar België en zaterdag weer mee traint. "Hij zal mentaal klaar zijn voor de topper", aldus Marcin Kubacki.
>> Lees verder

Opvolger van Simon en Kalu gelinkt aan Anderlecht (03-05-2018)
Anderlecht toont interesse in de Nigeriaanse spits Hilary Gong. Deze 19-jarige flankaanvaller komt uit voor AS Trencin in Slowakije. Dat is de club waar AA Gent de voorbije jaren Moses Simon en Samuel Kalu weghaalde. Ook Gent zit achter Gong aan.
>> Lees verder

Anderlecht wil ook Rits weghalen bij KV Mechelen (03-05-2018)
Anderlecht denkt aan Mats Rits om Adrien Trebel te vervangen wanneer die deze zomer vertrekt. Het Laatste Nieuws schrijft dat Luc Devroe en Marc Coucke bij KV Mechelen polsten naar de middenvelder in de marge van de onderhandelingen voor Elias Cobbaut.
>> Lees verder

Spajic traint terug mee (03-05-2018)
Langzaam maar zeker loopt de ziekenboeg van RSC Anderlecht leeg. Gisteren verscheen Uros Spajic opnieuw op het trainingsveld. Of hij speelklaar raakt voor de topper tegen Club Brugge valt nog af te wachten.
>> Lees verder

Akkoord op clubniveau voor Onyekuru (03-05-2018)
De kans bestaat dat Henry Onyekuru ook volgend jaar nog voor RSC Anderlecht voetbalt. Daarover zou al een akkoord bestaan tussen paars-wit en Everton. Alleen de Nigeriaan zelf twijfelt nog, hij heeft de verbintenis nog niet willen ondertekenen. Zijn makelaar is er ook gerust in dat Onyekuru zal aantreden tegen Club Brugge.
>> Lees verder

U13 kampioen na zege tegen Charleroi (02-05-2018)
De U13 van Anderlecht hebben zich vanmiddag tot kampioen van België gekroond. Ze deden dit na een 1-2-overwinning bij Charleroi. In de reguliere competitie regen de U13 de overwinningen aan elkaar: 19 in 22 wedstrijden. In de play-offs kwam Standard nog opzetten, maar tevergeefs.
>> Lees verder

Teodorcyzk: "Pijnlijk verlies" (02-05-2018)
Lukasz Teodorczyk vertoeft momenteel nog altijd in Polen na het plotse overlijden van zijn broer. Via zijn officiële Instagram-account bedankt hij iedereen voor de steun voor hem en zijn familie.
>> Lees verder

Devroe wil Sels definitief halen (02-05-2018)
Volgens het Engelse Chronicle Live, wil RSC Anderlecht Matz Sels definitief aantrekken. Luc Devroe zou al druk aan het onderhandelen zijn met Newcastle over de prijs. De Premier-League club zegt niet nee, maar wil zoveel mogelijk recupereren van wat het in 2016 aan AA Gent betaalde voor Sels.
>> Lees verder

Club Brugge te vroeg voor Kara (02-05-2018)
Nu Andy Najar al een uur speelde met de A-kern en ook Henry Onyekuru al speelde met de beloften, wordt er uitgekeken naar de terugkeer van Kara Mbodji en Frank Boeckx. Zondag is wellicht nog te vroeg voor Kara, maar Jochen De Coene denkt wel dat hij deze play-offs nog zal in actie komen.
>> Lees verder

"Meteen negentig minuten spelen is teveel voor Najar" (02-05-2018)
De rentree van Andy Najar was er eentje voor duimen en vingers af te likken, maar dat wil niet zeggen dat de Hondurees voor 100% klaar is om te hernemen. "Hij heeft ritme nodig", zegt Jochen De Coene, van de medische dienst, "Maar meteen negentig minuten spelen is teveel."
>> Lees verder

Visser: "Ben niet extra nerveus" (02-05-2018)
Lawrence Visser fluit zondag de clash tussen Club Brugge - Anderlecht. Met zijn 28 jaar, 11 maanden en 2 dagen oud, is hij de vierde jongste scheidsrechter die dit duel mag leiden. Extra zenuwen heeft Visser niet: "Mijn team en ik zullen klaar zijn."
>> Lees verder

Ferrera: "Ik vertrek als U21-coach" (02-05-2018)
Emilio Ferrera zal volgend seizoen niet langer coach zijn van de U21 van Anderlecht. Dat heeft hij zijn spelers laten weten. Waar Ferrera aan de slag gaat, vertelde hij niet, maar hij liet uitschijnen dat het wel eens een verrassende bestemming kan zijn.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.