Ella Van Kerkhoven: "Ik heb er echt geen woorden voor, eindelijk!"

2-5-2018 12:27:2 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De titel is binnen voor de Dames van RSC Anderlecht. Voor het eerst in twintig jaar nog eens een landskampioenschap bij de vrouwen, dat zorgde voor uitgelaten taferelen en grote ontlading."We hebben er ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Wat kondigt Anderlecht morgen aan? (03-05-2018)
Anderlecht heeft zopas via haar social media aangekondigd dat het morgen om 11u met "goed nieuws voor alle fans" komt. Een nieuwe transfer of ander nieuws? We houden het morgen alleszins in de gaten. 
>> Lees verder

U14 sterk bezig op Japans toernooi (03-05-2018)
De U14 nemen momenteel deel aan een internationaal toernooi in Tokio. Gisteren en vandaag werkten ze hun vier poulewedstrijden af. Gisteren werd gelijkgespeeld en verloren, maar vandaag volgden twee overwinningen. Mario Stroeykens (foto) scoorde al drie keer.
>> Lees verder

Manager Teodorczyk: "Lukasz kan zondag spelen" (03-05-2018)
Anderlecht kan zondag in de wedstrijd tegen Club Brugge rekenen op Lukasz Teodorczyk. In Het Nieuwsblad vertelt zijn manager dat de spits deze week terugkeert naar België en zaterdag weer mee traint. "Hij zal mentaal klaar zijn voor de topper", aldus Marcin Kubacki.
>> Lees verder

Opvolger van Simon en Kalu gelinkt aan Anderlecht (03-05-2018)
Anderlecht toont interesse in de Nigeriaanse spits Hilary Gong. Deze 19-jarige flankaanvaller komt uit voor AS Trencin in Slowakije. Dat is de club waar AA Gent de voorbije jaren Moses Simon en Samuel Kalu weghaalde. Ook Gent zit achter Gong aan.
>> Lees verder

Anderlecht wil ook Rits weghalen bij KV Mechelen (03-05-2018)
Anderlecht denkt aan Mats Rits om Adrien Trebel te vervangen wanneer die deze zomer vertrekt. Het Laatste Nieuws schrijft dat Luc Devroe en Marc Coucke bij KV Mechelen polsten naar de middenvelder in de marge van de onderhandelingen voor Elias Cobbaut.
>> Lees verder

Spajic traint terug mee (03-05-2018)
Langzaam maar zeker loopt de ziekenboeg van RSC Anderlecht leeg. Gisteren verscheen Uros Spajic opnieuw op het trainingsveld. Of hij speelklaar raakt voor de topper tegen Club Brugge valt nog af te wachten.
>> Lees verder

Akkoord op clubniveau voor Onyekuru (03-05-2018)
De kans bestaat dat Henry Onyekuru ook volgend jaar nog voor RSC Anderlecht voetbalt. Daarover zou al een akkoord bestaan tussen paars-wit en Everton. Alleen de Nigeriaan zelf twijfelt nog, hij heeft de verbintenis nog niet willen ondertekenen. Zijn makelaar is er ook gerust in dat Onyekuru zal aantreden tegen Club Brugge.
>> Lees verder

U13 kampioen na zege tegen Charleroi (02-05-2018)
De U13 van Anderlecht hebben zich vanmiddag tot kampioen van België gekroond. Ze deden dit na een 1-2-overwinning bij Charleroi. In de reguliere competitie regen de U13 de overwinningen aan elkaar: 19 in 22 wedstrijden. In de play-offs kwam Standard nog opzetten, maar tevergeefs.
>> Lees verder

Teodorcyzk: "Pijnlijk verlies" (02-05-2018)
Lukasz Teodorczyk vertoeft momenteel nog altijd in Polen na het plotse overlijden van zijn broer. Via zijn officiële Instagram-account bedankt hij iedereen voor de steun voor hem en zijn familie.
>> Lees verder

Devroe wil Sels definitief halen (02-05-2018)
Volgens het Engelse Chronicle Live, wil RSC Anderlecht Matz Sels definitief aantrekken. Luc Devroe zou al druk aan het onderhandelen zijn met Newcastle over de prijs. De Premier-League club zegt niet nee, maar wil zoveel mogelijk recupereren van wat het in 2016 aan AA Gent betaalde voor Sels.
>> Lees verder

Club Brugge te vroeg voor Kara (02-05-2018)
Nu Andy Najar al een uur speelde met de A-kern en ook Henry Onyekuru al speelde met de beloften, wordt er uitgekeken naar de terugkeer van Kara Mbodji en Frank Boeckx. Zondag is wellicht nog te vroeg voor Kara, maar Jochen De Coene denkt wel dat hij deze play-offs nog zal in actie komen.
>> Lees verder

"Meteen negentig minuten spelen is teveel voor Najar" (02-05-2018)
De rentree van Andy Najar was er eentje voor duimen en vingers af te likken, maar dat wil niet zeggen dat de Hondurees voor 100% klaar is om te hernemen. "Hij heeft ritme nodig", zegt Jochen De Coene, van de medische dienst, "Maar meteen negentig minuten spelen is teveel."
>> Lees verder

Visser: "Ben niet extra nerveus" (02-05-2018)
Lawrence Visser fluit zondag de clash tussen Club Brugge - Anderlecht. Met zijn 28 jaar, 11 maanden en 2 dagen oud, is hij de vierde jongste scheidsrechter die dit duel mag leiden. Extra zenuwen heeft Visser niet: "Mijn team en ik zullen klaar zijn."
>> Lees verder

Ferrera: "Ik vertrek als U21-coach" (02-05-2018)
Emilio Ferrera zal volgend seizoen niet langer coach zijn van de U21 van Anderlecht. Dat heeft hij zijn spelers laten weten. Waar Ferrera aan de slag gaat, vertelde hij niet, maar hij liet uitschijnen dat het wel eens een verrassende bestemming kan zijn.
>> Lees verder

Dames veroveren eerste landstitel in twintig jaar (01-05-2018)
De damesploeg van Anderlecht heeft zich vanmiddag verzekerd van de landstitel. De paars-witte dames versloegen Racing Genk met 3-1 en kunnen niet meer bijgebeend worden. De laatste landstitel van de Anderlecht-vrouwen dateert uit 1998.
>> Lees verder

Anderlecht haalt jonge Brusselaar bij Club Brugge (01-05-2018)
Anderlecht heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Davin Mayele Dibu. Dat maakte de speler zelf bekend via Instagram. Dibu is een 15-jarige linksvoetige verdediger die overkomt van Club Brugge. Anderlecht wilde hem al een tijdje vastleggen.
>> Lees verder

"Komende vijf à tien jaar, clubbudget verhogen met 50%" (01-05-2018)
Hoe ziet de toekomst er nu uit voor RSC Anderlecht ? Blijft Marc Coucke even lang als de vorige voorzitters ? Wat zijn zijn plannen, hoe ziet hij de toekomst en wat met het stadion ? Is Hein Vanhaezebrouck ook volgend seizoen nog trainer bij paars-wit ? Allemaal vragen waarop hij antwoord gaf in La Tribune vorige maandagavond. 
>> Lees verder

Coucke: "Ik had geen andere keuze" (01-05-2018)
Marc Coucke was nog maar enkele dagen officieel aan het roer als Herman Van Holsbeeck zijn koffers mocht pakken bij RSC Anderlecht en mocht vertrekken. "Toch had ik het liever anders gezien", zegt Coucke, "Maar ik had geen andere keuze."
>> Lees verder

"Dendoncker mag weg mits een goed bod" (01-05-2018)
Marc Coucke was gisteren te gast in La Tribune. Daar kwam ook het vormpeil van Leander Dendoncker, dat opnieuw in stijgende lijn gaat, ter sprake. En wat na het seizoen met de Rode Duivel? Coucke liet weten dat de Rode Duivel zijn transfer zal krijgen mits er een goed bod op tafel komt.
>> Lees verder

Visser fluit Club Brugge-Anderlecht (01-05-2018)
Komende zondag trekt RSC Anderlecht naar Jan Breydel voor de clash tegen Club Brugge. Lawrence Visser is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker, Jo De Weirdt en vierde official Frederik Geldhof.
>> Lees verder

Beloften gelijk tegen Standard (30-04-2018)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Standard. Milan Corryn bracht Anderlecht op voorsprong. Kort na de rust verdubbelde Osman Bukari de voorsprong. De jonge Ghanees scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij. Standard kwam nadien terug tot 2-2.
>> Lees verder

Onyekuru opnieuw met beloften (30-04-2018)
Binnen enkele minuten spelen de paars-witte reserven tegen hun leeftijdsgenoten van Standard Luik. Henry Onyekuru zit opnieuw in de selectie en start ook aan de wedstrijd. Aftrap is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Coucke te gast in La Tribune (30-04-2018)
Marc Coucke is vanavond te gast in de Waalse tegenhanger van Extra Time, La Tiribune op RTBF. De uitzending begint om 20u30 op La Deux. Na zijn passage in Extra Time gaf de nieuwe voorzitter al te kennen ook met plezier naar de Franse uitzending te komen. 
>> Lees verder

Officieel: Roef ook volgend seizoen bij Waasland-Beveren (30-04-2018)
Anderlecht, Waasland-Beveren en Davy Roef hebben vandaag een nieuwe uitleenbeurt van de doelman afgerond. Roef tekende vanmiddag een nieuwe huurovereenkomst bij de Waaslanders. In de huurovereenkomst zit ook een optie tot aankoop.
>> Lees verder

"Dit doet bijzonder veel deugd" (30-04-2018)
Leander Dendoncker leverde gisteren opnieuw een sterke prestatie af, met een goal en een assist tot gevolg. De Rode Duivel lijkt de laatste weken opnieuw naar zijn beste niveau toe te groeien en daar is hij zelf ook meer dan gelukkig mee. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Belachelijke gele kaarten" (30-04-2018)
RSC Anderlecht moet volgende week Kenny Saief missen, die zijn derde gele kaart kreeg tegen Charleroi. En hij was niet de enige met een gele kaart, voor de rest gelukkig zonder gevolg. Al maakte Hein Vanhaezebrouck zich wel boos om enkele onnodige gele kaarten.
>> Lees verder

Atlético heeft 25 miljoen veil voor Dendoncker (30-04-2018)
Eerder deze maand raakte al bekend dat Atlético Madrid het voorkooprecht heeft op Leander Dendoncker. En het ziet ernaar uit dat de Spaanse club daar ook gebruik wil van maken. Volgens het Spaanse El Gol Digital, is Atlético bereid om 25 miljoen euro op tafel te leggen voor de Rode Duivel. 
>> Lees verder

Obradovic heeft last van de lies (30-04-2018)
Het is afwachten of Ivan Obradovic fit geraakt voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De Serviër heeft last aan de lies waardoor hij gisteren de wedstrijd bijwoonde van op de tribune. 
>> Lees verder

"Deze overwinning is voor Teo" (30-04-2018)
Lukasz Teodorczyk verloor eerder deze week zijn broer. Alle spelers waren het erover eens dat ze tegen Charleroi wilden winnen voor de Pool, en dat deden ze ook. "Deze overwinning is voor Teo", klinkt het dan ook in de kleedkamer.
>> Lees verder

"Chapeau Deschacht" (30-04-2018)
Ook Olivier Deschacht maakte gisteren opnieuw zijn opwachting op het veld. Al lag bij hem geen blessure aan de basis van zijn afwezigheid. Net als Andy Najar zette de verdediger een puike prestatie neer, met een welgemeende "chapeau" van coach Hein Vanhaezebrouck als gevolg. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Op rechts zitten we goed" (30-04-2018)
Een heel stadion dat op de banken staat en zijn naam scandeert, op die manier mocht Andy Najar na een uur het veld verlaten. Coach Hein Vanhaezebrouck is even tevreden als zijn publiek, de Hondurees heeft er een geslaagde comeback opzitten. Nu afwachten hoe hij de wedstrijd verteert. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.