Vanhaezebrouck: "Laatste kans om nog wat twijfel te zaaien bij Club"

29-4-2018 20:46:29 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

"Alles wat met voetbal te maken had, was interessant om te zien vandaag. De gele kaarten die vielen, vond ik een pak minder interessant. Het is misschien bijzaak, maar voor ons wel een belangrijke bijzaak. ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Beloften gelijk tegen Standard (30-04-2018)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Standard. Milan Corryn bracht Anderlecht op voorsprong. Kort na de rust verdubbelde Osman Bukari de voorsprong. De jonge Ghanees scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij. Standard kwam nadien terug tot 2-2.
>> Lees verder

Onyekuru opnieuw met beloften (30-04-2018)
Binnen enkele minuten spelen de paars-witte reserven tegen hun leeftijdsgenoten van Standard Luik. Henry Onyekuru zit opnieuw in de selectie en start ook aan de wedstrijd. Aftrap is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Coucke te gast in La Tribune (30-04-2018)
Marc Coucke is vanavond te gast in de Waalse tegenhanger van Extra Time, La Tiribune op RTBF. De uitzending begint om 20u30 op La Deux. Na zijn passage in Extra Time gaf de nieuwe voorzitter al te kennen ook met plezier naar de Franse uitzending te komen. 
>> Lees verder

Officieel: Roef ook volgend seizoen bij Waasland-Beveren (30-04-2018)
Anderlecht, Waasland-Beveren en Davy Roef hebben vandaag een nieuwe uitleenbeurt van de doelman afgerond. Roef tekende vanmiddag een nieuwe huurovereenkomst bij de Waaslanders. In de huurovereenkomst zit ook een optie tot aankoop.
>> Lees verder

"Dit doet bijzonder veel deugd" (30-04-2018)
Leander Dendoncker leverde gisteren opnieuw een sterke prestatie af, met een goal en een assist tot gevolg. De Rode Duivel lijkt de laatste weken opnieuw naar zijn beste niveau toe te groeien en daar is hij zelf ook meer dan gelukkig mee. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Belachelijke gele kaarten" (30-04-2018)
RSC Anderlecht moet volgende week Kenny Saief missen, die zijn derde gele kaart kreeg tegen Charleroi. En hij was niet de enige met een gele kaart, voor de rest gelukkig zonder gevolg. Al maakte Hein Vanhaezebrouck zich wel boos om enkele onnodige gele kaarten.
>> Lees verder

Atlético heeft 25 miljoen veil voor Dendoncker (30-04-2018)
Eerder deze maand raakte al bekend dat Atlético Madrid het voorkooprecht heeft op Leander Dendoncker. En het ziet ernaar uit dat de Spaanse club daar ook gebruik wil van maken. Volgens het Spaanse El Gol Digital, is Atlético bereid om 25 miljoen euro op tafel te leggen voor de Rode Duivel. 
>> Lees verder

Obradovic heeft last van de lies (30-04-2018)
Het is afwachten of Ivan Obradovic fit geraakt voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De Serviër heeft last aan de lies waardoor hij gisteren de wedstrijd bijwoonde van op de tribune. 
>> Lees verder

"Deze overwinning is voor Teo" (30-04-2018)
Lukasz Teodorczyk verloor eerder deze week zijn broer. Alle spelers waren het erover eens dat ze tegen Charleroi wilden winnen voor de Pool, en dat deden ze ook. "Deze overwinning is voor Teo", klinkt het dan ook in de kleedkamer.
>> Lees verder

"Chapeau Deschacht" (30-04-2018)
Ook Olivier Deschacht maakte gisteren opnieuw zijn opwachting op het veld. Al lag bij hem geen blessure aan de basis van zijn afwezigheid. Net als Andy Najar zette de verdediger een puike prestatie neer, met een welgemeende "chapeau" van coach Hein Vanhaezebrouck als gevolg. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Op rechts zitten we goed" (30-04-2018)
Een heel stadion dat op de banken staat en zijn naam scandeert, op die manier mocht Andy Najar na een uur het veld verlaten. Coach Hein Vanhaezebrouck is even tevreden als zijn publiek, de Hondurees heeft er een geslaagde comeback opzitten. Nu afwachten hoe hij de wedstrijd verteert. 
>> Lees verder

Anderlecht loopt in na vlotte winst (29-04-2018)
Zonder veel problemen heeft Anderlecht vanavond met 3-1 gewonnen van Charleroi. Door deze overwinning nadert paars-wit tot op vijf punten van leider Club Brugge. Volgende week trekt Anderlecht naar Brugge. Zou er toch nog iets mogelijk zijn?
>> Lees verder

Saief geschorst tegen Club Brugge (29-04-2018)
Anderlecht kan volgende week in de topwedstrijd tegen Club Brugge geen beroep doen op Kenny Saief. De middenvelder pakte vanavond zijn derde gele kaart van deze play-offs en is hierdoor geschorst. Saief zijn schorsing bezorgt Hein Vanhaezebrouck hoofdbrekers.
>> Lees verder

Met Deschacht en Najar in de basis (29-04-2018)
Het ziet ernaar uit dat Hein Vanhaezebrouck vandaag beroep zal doen op Olivier Deschacht en Andy Najar. Beide komen in de basisploeg terug. Markovic wordt naar de bank verdrongen door Morioka. Vooraan start Ganvoula. Obradovic is uit de selectie verdwenen.
>> Lees verder

Onzeker of U17 nog voor de titel zullen spelen (29-04-2018)
Het is momenteel nog niet duidelijk of de U17 hun laatste twee competitiewedstrijden zullen afwerken. Die staan gepland voor 5 en 9 mei, maar zeven of acht spelers van de U17-kern van Anderlecht vertoeven dan op het EK U17 in Engeland. Er blijven hierdoor erg weinig spelers over.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi (29-04-2018)
Vanavond om 18 uur krijgt Anderlecht de kans om weer wat dichter bij Club Brugge te sluipen. Na het gelijkspel van de leider vrijdag in Genk kan Anderlecht bij winst tegen Charleroi naderen tot vijf punten. 
>> Lees verder

Belgische U17 met zeven of acht Anderlecht-spelers naar EK (28-04-2018)
Volgende week vrijdag begint in Engeland het EK voor U17. Onze jonge Rode Duivels zijn van de partij en de selectie van Thierry Siquet kleurt heel erg paars en wit. Maar liefst zeven spelers van Anderlecht reizen mee naar Engeland en een achtste houdt zich klaar.
>> Lees verder

U17 nog geen kampioen na nederlaag (28-04-2018)
De U17 van Anderlecht hebben vandaag een zware 1-4-nederlaag geleden tegen Standard. Hierdoor zijn ze nog geen kampioen. De spelers van Nourredine Moukrim hebben nu nog twee kansen om de titel alsnog te veroveren.
>> Lees verder

Aanwinst Abazaj vindt vlot weg naar doel (video) (28-04-2018)
Kristal Abazaj, één van de drie aanwinsten die Anderlecht al vastlegde voor volgend seizoen, heeft vandaag twee keer gescoord voor zijn club FC Luftëtari. Zijn doelpunten tegen Flamurtari Vlorë zorgden voor een 2-1-overwinning. Ook vorig weekend vond Abazaj de weg naar doel.
>> Lees verder

Roef jaar langer bij Waasland-Beveren mét aankoopoptie (28-04-2018)
Davy Roef is ook volgend seizoen een speler van Waasland-Beveren. Zijn huurperiode werd met een jaar verlengd. Deze keer Is er ook een aankoopoptie opgenomen in het huurcontract van 750.000 euro. En de Waaslanders nemen zijn volledig loon over en betalen ook huur.
>> Lees verder

Leya Iseka keert terug naar Neerpede (28-04-2018)
Aaron Leya Iseka speelt momenteel op huurbasis voor Zulte-Waregem. De kans is groot dat hij op het einde van het seizoen terugkeert naar RSC Anderlecht. Essevee heeft geen interesse om Iseka langer te houden. Idrissa Doumbia wil het wel een seizoen langer huren, maar dat hangt van paars-wit af. 
>> Lees verder

Met rouwband tegen Charleroi (28-04-2018)
RSC Anderlecht zal morgen tegen Charleroi aantreden met een rouwband rond de arm. Hiermee willen ze hun steun betuigen aan Lukasz Teodorczyk die zijn broer verloor. De spelers waren het ook meteen unaniem eens dat ze de drie punten willen pakken tegen Charleroi, voor hun ploegmaat. 
>> Lees verder

Dan toch Milic? (28-04-2018)
Anderlecht maakt volop werk van de versterking van het team. De club roerde zich de vorige weken al op de transfermarkt en Marc Coucke lijkt nu zijn pijlen te richten op Antonio Milic.
>> Lees verder

Doore verlaat Anderlecht-jeugd voor STVV (27-04-2018)
De 18-jarige Thomas Doore verlaat Anderlecht en speelt volgend seizoen voor STVV. De linkermiddenvelder maakte het nieuws zelf bekend via zijn Instagram-pagina. "Blij om bij Sint-Truiden te tekenen voor het volgende seizoen. Een nieuwe start, een nieuwe doel en een nieuwe seizoen. Ik bedank de mensen die me tot einde hebben gesteund", zo schrijft hij.
>> Lees verder

Sá: "Ik kan en zal nog verbeteren" (27-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck is tevreden met wat hij de laatste wedstrijden van zijn verdediging te zien krijgt. Ook Josué Sà lijkt elke wedstrijd meer en meer te groeien: "En ik kan en zal nog verbeteren", voegt hij er vol vertrouwen aan toe.
>> Lees verder

"Sterke verdediging" (27-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck is tevreden over zijn verdediging die er de laatste wedstrijden staat. Zowel Josué Sa als Ivan Obradovic als Leander Dendoncker staan er in de verdediging. Ik vind dat ze de laatste wedstrijden heel sterk presteren. Alleen was het Matz Sels dat twee keer een steekje laat vallen.
>> Lees verder

"Kwalitatief niet onderdoen voor de rest" (27-04-2018)
RSC Anderlecht verloor op Standard en op Genk. Een journalist merkte op dat paars-wit ook wel de enige ploeg is in play-off1 die met zoveel jongeren speelt. Toch wil Hein Vanhaezebrouck dat niet aanhalen als reden voor het puntenverlies, integendeel.
>> Lees verder

"Saelemaekers had ook twee grote tegenstanders" (27-04-2018)
Alexis Saelemaekers werd zowel tegen Standard als tegen Genk vervangen. Hein Vanhaezebrouck heeft echter niets dan lof voor de jonge verdediger. "Hij had ook twee grote tegenstanders voor zich he", aldus de coach.
>> Lees verder

"Er was mij een nieuwe spits beloofd, misschien zelfs twee" (27-04-2018)
Lukasz Teodorczyk vertrok naar Polen om zijn familie bij te staan na het overlijden van zijn broer. De enige optie als vervanger is Silvère Ganvoula, en dat terwijl Hamdi Harbaoui en Robert Beric, twee spitsen die RSC Anderlecht liet vertrekken in de wintermercato, aan de lopende band scoren.
>> Lees verder

Kums wellicht fit, afwachten voor Markovic (27-04-2018)
Met Sven Kums en Lazar Markovic zijn er twee basisspelers onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen Charleroi. Op basis van de training vandaag lijkt het dat beiden fit raken, al blijft Hein Vanhaezebrouck voorzichtig.
>> Lees verder

"Morgen beslissing over selectie Najar en Onyekuru" (27-04-2018)
Krijgen we zondag het wederoptreden van Andy Najar en Henry Onyekuru bij de A-ploeg? Hein Vanhaezebrouck sluit het niet uit, vooral Najar maakt een goede kans. "Najar staat duidelijk verder van Onyekuru. Hij zit dichter bij een selectie", zo vertelde de coach vanmiddag.
>> Lees verder

Broer Teodorczyk overleden (27-04-2018)
Deze morgen raakte bekend dat Lukasz Teodorczyk afgereisd was naar Polen voor een sterfgeval in de familie. RSC Anderlecht laat nu weten dat het de broer van de Poolse spits is, die is overleden. Anderlecht-online wenst Teodorczyk en zijn familie veel sterkte met dit droevig nieuws.
>> Lees verder

Teodorczyk naar Polen (27-04-2018)
Lukasz Teodorczyk is naar Polen afgereisd naar zijn familie wegens een sterfgeval. De Pool was sowieso geschorst voor de wedstrijd tegen Charleroi. Verwacht wordt dat hij begin volgende week terugkeert.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.