Anderlecht klopt Charleroi

Anderlecht trekt volgende zondag met een achterstand van 5 punten naar leider Club Brugge. In eigen huis stak RSCA de drie punten op zak tegen Charleroi.

Anderlecht-coach Vanhaezebrouck vertelde voor de wedstrijd dat paars-wit al zijn resterende thuiswedstrijden wil winnen en op die manier dicht bij de tweede plaats zal eindigen. De thuisploeg startte sterk en drukte Charleroi achteruit, maar de Zebra’s vonden wel als eersten de weg naar doel. Baby maakte een duwfout op Sá en dus keurde ref Laforge het doelpunt terecht af. Op het kwartier zonderde Trebel Ganvoula af voor Penneteau. De vervanger van Teodorczyk etaleerde een gebrek aan techniek bij de balcontrole en verprutste zo de torenhoge kans. Het tempo van de beginfase werd niet doorgetrokken in het tweede kwart van de wedstrijd, dat vooral gekleurd werd door stevige duels in en rond de middencirkel. Een 0-0-ruststand leek in de maak, tot Morioka met een splijtende pass Gerkens voor doel vond. Een controle met rechts en een tikje met links later stond het 1-0.

Na een paar minuten spelen in de tweede helft krijgt Morioka op aangeven van Gerkens de kans om de match te beslissen, maar oog in oog met Penneteau trekt die laatste aan het langste eind. Het bleek uitstel van executie voor de bezoekers, want een paar minuten later mikte Morioka wel raak toen hij na een hoekschop een kopbal van Dendoncker in doel verlengde. Charleroi knokte zich terug in de wedstrijd met een heerlijke combinatie. Rezaei rondde de snelle tegenaanval op aangeven van Baby af met een schuiver in de benedenhoek. De hoop die de bezoekers koesterden om er nog een gelijkspel uit te halen, werd al even snel weer de kop ingedrukt. Dendoncker kopte meteen na de aansluitingstreffer de 3-1 op het bord na een vrije trap van Trebel. In het slot probeerde Charleroi nog wat te forceren, maar Bedia strafte een foutje van Dendoncker achterin niet af. Anderlecht doet wat het moet doen en loopt in op leider Club Brugge. Bovendien staat het nu steviger op plaats twee en kan het met een gerust gemoed naar Gent – Standard kijken om 20.30u.


Morren Motor

Marc Coucke: "Anderlecht wordt mijn professionele orgelpunt"
Hein Vanhaezebrouck: "Plezant werken met Luc en de voorzitter"
Anderlecht domineert het Belgische voetbal in de jeugdcategorieën
Abonnementencampagne voor seizoen 2018-2019
René Weiler trekt naar Saoedi-Arabische Al Shabab
Anderlecht wil tegen maandag Sels en Mbemba vastleggen
Spajic opgenomen in Servische voorselectie, Obradovic niet
Makelaar Trebel: "Dat is grote klasse van nieuwe directie, we zijn gecharmeerd."
Marc Coucke is 'fake news' grondig beu
"Verhaal Markovic is nog niet afgelopen"
Excelsior wil Faes nog een seizoen huren
Badji kan rekenen op interesse
Vijf miljoen euro voor Milic en Musona
Uros Spajic voor zes miljoen euro naar Krasnodar
Coucke: "We willen met dames schitteren in de Super League én in de Champions League"
Devroe: "Argentijnse topspits Facundo Ferreyra is een optie"
Devroe over Dendoncker: "We zijn met verschillende clubs aan het onderhandelen"
Ook Chancel Mbemba naar Anderlecht?
Leya Iseka wordt uitgeleend aan Oostende
Deschacht moet nog even geduld hebben

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem