Anderlecht klopt Charleroi

Anderlecht trekt volgende zondag met een achterstand van 5 punten naar leider Club Brugge. In eigen huis stak RSCA de drie punten op zak tegen Charleroi.

Anderlecht-coach Vanhaezebrouck vertelde voor de wedstrijd dat paars-wit al zijn resterende thuiswedstrijden wil winnen en op die manier dicht bij de tweede plaats zal eindigen. De thuisploeg startte sterk en drukte Charleroi achteruit, maar de Zebra’s vonden wel als eersten de weg naar doel. Baby maakte een duwfout op Sá en dus keurde ref Laforge het doelpunt terecht af. Op het kwartier zonderde Trebel Ganvoula af voor Penneteau. De vervanger van Teodorczyk etaleerde een gebrek aan techniek bij de balcontrole en verprutste zo de torenhoge kans. Het tempo van de beginfase werd niet doorgetrokken in het tweede kwart van de wedstrijd, dat vooral gekleurd werd door stevige duels in en rond de middencirkel. Een 0-0-ruststand leek in de maak, tot Morioka met een splijtende pass Gerkens voor doel vond. Een controle met rechts en een tikje met links later stond het 1-0.

Na een paar minuten spelen in de tweede helft krijgt Morioka op aangeven van Gerkens de kans om de match te beslissen, maar oog in oog met Penneteau trekt die laatste aan het langste eind. Het bleek uitstel van executie voor de bezoekers, want een paar minuten later mikte Morioka wel raak toen hij na een hoekschop een kopbal van Dendoncker in doel verlengde. Charleroi knokte zich terug in de wedstrijd met een heerlijke combinatie. Rezaei rondde de snelle tegenaanval op aangeven van Baby af met een schuiver in de benedenhoek. De hoop die de bezoekers koesterden om er nog een gelijkspel uit te halen, werd al even snel weer de kop ingedrukt. Dendoncker kopte meteen na de aansluitingstreffer de 3-1 op het bord na een vrije trap van Trebel. In het slot probeerde Charleroi nog wat te forceren, maar Bedia strafte een foutje van Dendoncker achterin niet af. Anderlecht doet wat het moet doen en loopt in op leider Club Brugge. Bovendien staat het nu steviger op plaats twee en kan het met een gerust gemoed naar Gent – Standard kijken om 20.30u.


Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem