Anderlecht moet vrezen voor tweede plek na 0 op 6

Anderlecht is tegen een tweede nederlaag aangelopen in Play-off I. Na de 2-1 op het veld van Standard verloor de titelverdediger met dezelfde cijfers in Genk. Als Gent morgen in Charleroi wint, tuimelt Anderlecht naar de derde plaats.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Genk. De verdediging van Anderlecht stond even te slapen bij een scheidsrechtersbal, Sels maaide naast een voorzet van Nastic en Ndongala kon de bal simpel in doel lopen: 1-0 na nauwelijks 2 minuten. Genk drukte door en probeerde Anderlecht snel uit te tellen, maar schoot zichzelf in de voet met een ziekenhuisbal van Mæhle. Trebel onderschepte en speelde door tot bij Markovic, die de gelijkmaker netjes voorbij Vukovic plaatste. De thuisploeg moest even bekomen van die opdoffer, maar trok daarna weer met veel overtuiging ten aanval. Sels maakte zijn fout uit de beginfase goed door pogingen van Trossard en Malinovskiy te stoppen, die laatste zag ook nog een vrije trap tegen de paal stranden.

De tweede helft begon net als de eerste met een dot van een kans voor Genk, Trossard kon de voorzet van Ndongala niet in doel duwen. Het bleek slechts uitstel voor de thuisploeg, want op het uur verstuurde Pozuelo een heerlijke pass op Karelis. De Griek legde terug tot bij Trossard, die nu niet meer kon missen: 2-1. Twintig minuten voor tijd leek de 3-1 in de maak toen ref Dierick naar de stip wees, maar op aangeven van de VAR kwam hij terug op zijn beslissing. Genk was even de kluts kwijt en Anderlecht kwam plots gevaarlijk uit de hoek via Teodorczyk en invaller Amuzu. De thuisploeg vergat in de slotfase te voetballen en mocht blij zijn dat Bruno nog een enorme kans liet liggen. Genk hield met knikkende knieën stand en boekte zo een uiteindelijk welverdiende zege tegen Anderlecht.


Morren Motor

Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht
Anderlecht volgt transfervrije Zweed
Ivan Santini: "Goede keuze om voor Anderlecht te tekenen"
Nieuw thuisshirt Anderlecht staat symbool voor verzorgd aanvalsspel
Nieuwe thuisshirt van Anderlecht
Galatasaray toont interesse in Kara
Dendoncker ook in beeld bij AC Milan
40.000 supporters komen in Brussel hulde brengen aan Rode Duivels
Kom vandaag de Rode Duivels toejuichen!
Herbekijk de knappe overwinning van RSCA tegen Ajax!
Roberto Martinez: "Zo zie je maar wat je kan bereiken"
Kompany: “Hadden we de finale bereikt, we hadden ze gewonnen”
De gouden generatie Rode Duivels heeft brons!
Anderlecht heeft trainer voor de reeks U12 gevonden
Ivan Santini: "Ik hoop dat ik straks scherp zal staan voor mijn team"
Henry Onyekuru: "Anderlecht speelt defensief voetbal"
Open bus voert Rode Duivels van Kunstberg naar Grote Markt
Dendoncker in beeld bij Atalanta
Tandem Santini-Dimata maakt indruk tegen Ajax

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem