Standard doorprikt hernieuwde titelhoop van Anderlecht al meteen

Anderlecht staat na de zege tegen Club Brugge weer met de voeten op de grond. Standard behaalde zijn 3e zege in Play-off I en doet plots mee voor de 2e plaats. "Wij hadden de meeste en de grootste doelkansen, maar in POI gaat het om efficiëntie", zei Hein Vanhaezebrouck.

Een kolkende sfeer in Sclessin voor de aftrap en die sloeg over op de 22 protagonisten, want beide ploegen gingen er meteen voluit voor. Na een felle start van Anderlecht nam Standard het over, al was de eerste grote kans wel voor paars-wit. Trebel bracht Morioka met een heerlijke pass alleen voor Ochoa, maar de Japanner besloot pal op de doelman.Goed gedaan van Ochoa en dat kon even later niet gezegd worden van Sels. Die ging jammerlijk in de fout op een lage voorzet van Edmilson en Emond was er als de kippen bij om te profiteren: 0-1 na amper 10 minuten.Flinke tik voor Anderlecht, dat zich bovendien geen raad wist met de flitsende Edmilson. De aanvaller liet de paars-witte defensie alle kleuren van de regenboog zien, al leverden zijn dribbels zelden concrete doelkansen op.Die kwamen er wel voor Anderlecht, maar de vrijstaande Teodorczyk vergat op een hoekschop te koppen aan de tweede paal, terwijl Morioka ook z’n tweede doelkans de nek omwrong. Op het halfuur mocht de Japanner het nog eens proberen na een foutje van Ochoa op een voorzet van Saief, maar ook nu ontbrak het torinstinct bij Morioka.Kort voor de rust kwam Anderlecht dicht bij de gelijkmaker. Een verre knal van Kums spatte uiteen op de paal, Ochoa stond pal op de herneming van Saief. Het bleek slechts uitstel, want op de hoekschop viel de bal voor de voeten van Trebel en die legde de Luikse supporters het zwijgen op met een afgeweken schot: 1-1.

Standard kwam het best uit de kleedkamer, Sels moest meteen aan de bak op een gevaarlijke volley van Marin. Anderlecht kon daar enkel een ongevaarlijke knal van Obradovic tegenover stellen.Op het uur achtte een tot dan toe onzichtbare Carcela z’n moment gekomen. De Marokkaanse dribbelkunstenaar sneed vanaf rechts naar binnen en haalde verschroeiend uit met z’n linker. Geen verhaal voor Sels en Anderlecht opnieuw op achtervolgen aangewezen.Met Ganvoula in de plaats van de bijzonder zwakke Teodorczyk gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Dendoncker zette Ochoa aan het werk met een gevaarlijke kopbal, maar dé actie kwam van Saief. Die zette zowat de hele Standard-defensie in z’n hemd en legde goed terug op Gerkens, maar die miste z’n schot en Ganvoula knalde vervolgens van dichtbij pal op Ochoa.Dure misser van de invaller en het bleef net niet voor Anderlecht. Chipciu kwam net te laat aanglijden aan de eerste paal op een prima voorzet van Bruno en in de extra tijd ging Ganvoula nog maar eens de mist in. Hij kon vrij koppen op een voorzet van Sa, maar ook nu lukte scoren hem niet.


Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem