Anderlecht blaast de titelstrijd nieuw leven in

De titelstrijd is nog niet gelopen: Anderlecht heeft Club Brugge verslagen in de topper met 1-0, dankzij een kopbaldoelpunt van Teodorczyk. Paars-wit nadert zo tot op 3 punten van de leider.

Een pittig wedstrijdbegin leverde al na 5 minuten een bal tegen het kader op: Diaby plukte de pass van Vormer knap uit de lucht en trof vanuit een scherpe hoek de kruising. Daarna nam de thuisploeg de wedstrijd in handen, met uitstekende mogelijkheden voor Sá en Teodorczyk. Club-doelman Gaboelov, die zijn geblesseerde collega Vermeer verving, hield Club in die moeilijke fase overeind met enkele broodnodige ingrepen. In het slotkwartier van de eerste helft probeerde Club het evenwicht weer te herstellen, maar meer dan wat steriele druk kreeg blauw-zwart niet voor elkaar. Limbombe had wel nog één typische Limbombe-actie in huis, Sels stopte het schot in de korte hoek.

Na een wat rommelige start van de tweede helft viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. Trebel bracht een vrije trap netjes voor doel, Teodorczyk kopte bij de eerste paal onhoudbaar raak - verdiend, op basis van de eerste helft. Club had het moeilijk om in zijn spel te komen en bracht aanvallend te weinig om Anderlecht in de problemen te brengen. Pas twintig minuten voor tijd kon Diaby nog eens dreigen. Hij kreeg een doorgekopte hoekschop niet voorbij Sels. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een goal. Invaller Ganvoula liet de kansen liggen voor de thuisploeg, Diaby scoorde wel voor Club, maar zijn goal werd na ingrijpen van de videoref alsnog afgekeurd.

BESLUIT: Het was een felbevochten wedstrijd tussen Anderlecht en Club. Anderlecht heerste in de eerste helft, Club nam het over in de tweede helft zonder veel gevaar. De goal van Teodorczyk volstond voor de verdiende winst van Anderlecht. Trebel was de man van de match. De middenvelder van Anderlecht was overal en heerste op het middenveld. Anderlecht is blij dat het zijn beste man recupereert na twee schorsingsdagen.


Morren Motor

Hein Vanhaezebrouck: "Ik voel nieuwe dynamiek, willen weer vooruit"
Anderlecht speelt in tweede oefenpot gelijk tegen KSK Heist
Van Holsbeeck: "Waarom zou ik Olivier niet helpen? het is een vriendendienst"
Alexandru Chipciu kan rekenen op Turkse interesse
Youri Tielemans: “Dit voelt heel goed"
Lukaku: "Dat moeten we nu tonen tegen een topland"
Wervelende Rode Duivels swingen naar achtste finales
Vandaag oefenduel KVK Heist - RSC Anderlecht
Antonio Milic loopt blessure op tijdens opwarming
Anderlecht toont interesse in Nigeriaanse aanvaller van Liverpool
Elias Cobbaut: "Voor Anderlecht gekozen omdat grootste club van België is"
Landry Dimata: “In mijn hoofd zit ik al bij Anderlecht”
Anderlecht wint dankzij Dimata Brusselse derby
Rechter gooit aanklacht tegen Coucke in vuilbak
Boy de Jong blijft derde doelman bij RSCA
Devroe: "Didillon volg ik al drie jaar en was een pak goedkoper dan Sels"
Anderlecht en Ajax oefenen op 13 juli
RSCA-Dames kennen hun tegenstanders in Champions League
Devroe: "We gaan geen functies creëren voor Deschacht"
Vandaag vrijdag speelt RSCA eerste oefenduel tegen RWDM

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem