Anderlecht blaast de titelstrijd nieuw leven in

De titelstrijd is nog niet gelopen: Anderlecht heeft Club Brugge verslagen in de topper met 1-0, dankzij een kopbaldoelpunt van Teodorczyk. Paars-wit nadert zo tot op 3 punten van de leider.

Een pittig wedstrijdbegin leverde al na 5 minuten een bal tegen het kader op: Diaby plukte de pass van Vormer knap uit de lucht en trof vanuit een scherpe hoek de kruising. Daarna nam de thuisploeg de wedstrijd in handen, met uitstekende mogelijkheden voor Sá en Teodorczyk. Club-doelman Gaboelov, die zijn geblesseerde collega Vermeer verving, hield Club in die moeilijke fase overeind met enkele broodnodige ingrepen. In het slotkwartier van de eerste helft probeerde Club het evenwicht weer te herstellen, maar meer dan wat steriele druk kreeg blauw-zwart niet voor elkaar. Limbombe had wel nog één typische Limbombe-actie in huis, Sels stopte het schot in de korte hoek.

Na een wat rommelige start van de tweede helft viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. Trebel bracht een vrije trap netjes voor doel, Teodorczyk kopte bij de eerste paal onhoudbaar raak - verdiend, op basis van de eerste helft. Club had het moeilijk om in zijn spel te komen en bracht aanvallend te weinig om Anderlecht in de problemen te brengen. Pas twintig minuten voor tijd kon Diaby nog eens dreigen. Hij kreeg een doorgekopte hoekschop niet voorbij Sels. In de slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een goal. Invaller Ganvoula liet de kansen liggen voor de thuisploeg, Diaby scoorde wel voor Club, maar zijn goal werd na ingrijpen van de videoref alsnog afgekeurd.

BESLUIT: Het was een felbevochten wedstrijd tussen Anderlecht en Club. Anderlecht heerste in de eerste helft, Club nam het over in de tweede helft zonder veel gevaar. De goal van Teodorczyk volstond voor de verdiende winst van Anderlecht. Trebel was de man van de match. De middenvelder van Anderlecht was overal en heerste op het middenveld. Anderlecht is blij dat het zijn beste man recupereert na twee schorsingsdagen.


Morren Motor

Reserven van Anderlecht spelen gelijk in oefenduel
Anderlecht biedt 6 miljoen voor Sanneh
Udinese brengt bod uit op Lukasz Teodorczyk
Elias Cobbaut toch twee maanden buiten strijd
Veldbestormer kost Anderlecht en Kortrijk 2.000 euro
RSCA laat goed hart zien tegen G-team van FC Maasland
Ook Nice toont interesse in Lukasz Teodorczyk
Vanhaezebrouck denkt aan Najar als vervanger van Cobbaut
RSCA-Jeugd oefent tegen Ajax
Morioka viel achterover van werkschema tijdens eerste weken
Lukasz Teodorczyk lijkt op weg naar Italiaanse Udinese
Didillon traint en warmt op met opvallende 'knipperbril'
Luka Adzic en Kristal Abazaj moesten wennen aan hoge trainingsintensiteit
Galatasaray hoopt Kara alsnog te huren
Jan Mulder: "Dit Anderlecht mist echt een Morioka"
Elias Cobbaut enkel niet gebroken wel ligamenten geraakt
RSCA-Dames winnen met 10-0, maar zijn wel uitgeschakeld
Santini en Dimata toppen klassement Gouden Stier
Mogi Bayat wil Lukasz Teodorczyk naar Udinese loodsen
Nog geen duidelijkheid rond blessure Cobbaut

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem