Idrissa Doumbia volgend seizoen wellicht terug naar Anderlecht

12-4-2018 14:49:12 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Met de komst van nieuwe bazen Marc Coucke en Luc Devroe werkt RSC Anderlecht al aan de kern van volgend seizoen. Het wil enkele nieuwe jongens halen, maar ook oude bekenden een nieuwe kans geven.Zo is ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Idrissa Doumbia (14-04-2018)
Vandaag verjaart Idrissa Doumbia! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Vanhaezebrouck misnoegd over filmpje Extra Time (13-04-2018)
Afgelopen maandag toonde het praatprogramma Extra Time een compilatiefilmpje met enkele schouderduwen en charges van Lukasz Teodorczyk. Hein Vanhaezebrouck vindt dit maar onnozel. "Hij doet het opzichting en zijn gele kaart was terecht, maar het geniepig gedoe tonen ze niet."
>> Lees verder

"Saelemaekers is punten aan het scoren" (13-04-2018)
Door de blessure van Dennis Appiah krijgt Alexis Saelemaekers zijn kans als rechtsback. Het jeugdproduct van paars-wit werd tegen Charleroi verkozen tot 'Man van de Match' en ook Hein Vanhaezebrouck ziet dat het goed is.
>> Lees verder

"Sa was ongelukkig tegen Gent, maar goed tegen Charleroi" (13-04-2018)
Wie vervangt zondag Uros Spajic tegen Club Brugge? Josué Sa deed dit vorige week in Charleroi, maar kreeg ook al de nodige kritiek dit seizoen. "Tegen Gent was Sa wat ongelukkig, maar tegen Charleroi is hij goed ingevallen en heeft hij zijn wedstrijd gespeeld", zo vindt Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

"Offensief er belangrijke speler bij" (13-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck kwam vanmiddag ook terug op de eerste basisplaats van Lazar Markovic vorige week. Hij was toen meteen goed voor een assist. "Ik ben blij dat hij bij zijn eerste basisplaats een heel degelijke prestatie heeft afgeleverd", aldus de coach.
>> Lees verder

"Deschacht mist nog scherpte, maar heeft ervaring" (13-04-2018)
Olivier Deschacht traint intussen alweer anderhalve week mee met de A-kern. Is hij klaar om te starten tegen Club Brugge? Hein Vanhaezebrouck acht de verdediger nog niet helemaal klaar, maar sluit het ook niet uit. "Hij heeft zijn ervaring en daarmee kan je wel wat compenseren."
>> Lees verder

Nog geen Spajic, Teodorczyk wel fit na trap op training (13-04-2018)
Op Uros Spajic na kan Hein Vanhaezebrouck zondag rekenen op zijn vertrouwde namen. Ook op Lukasz Teodorczyk, al moest die gisteren de training vroegtijdig verlaten. "Hij kreeg een trap", aldus de coach. "Vandaag trainde hij gecontroleerd mee en ik verwacht geen problemen voor zondag."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck hoopvol over Najar: "Volledige groepstraining meegedaan (13-04-2018)
Het gaat goed met Andy Najar. "Najar heeft grote stukken meegetraind en dinsdag zelfs een volledige groepstraining", zo vertelde Hein Vanhaezebrouck net op zijn persconferentie. De coach had hem graag maandag bezig gezien bij de U21, maar dat is niet mogelijk.
>> Lees verder

Gerkens: "Kansen 40-60 voor Club Brugge" (13-04-2018)
Zondag ontvangt Anderlecht Club Brugge in het Constant Vanden Stock-stadion. In januari vertelde Pieter Gerkens dat paars-wit over meer kwaliteit bezit dan blauw-zwart, maar vandaag is hij voorzichtiger. "Misschien als we voltallig zijn, maar we hebben veel geblesseerden."
>> Lees verder

"Coucke komt voor iedere wedstrijd in kleedkamer" (13-04-2018)
Sinds de komst van Marc Coucke waait er een nieuwe wind in Anderlecht. Ook de spelers merken dat zijn aanpak anders is dan die van Roger Vanden Stock. "Coucke is erg aanwezig", vertelt Pieter Gerkens. "Voor iedere wedstrijd komt hij ons aanmoedigen in de kleedkamer."
>> Lees verder

Interesse in Edmilson (13-04-2018)
Luc Devroe is al druk bezig met de transfers voor volgend seizoen voor te bereiden. Opvallende naam, Junior Edmilson van Standard. De papa van de Braziliaanse Belg was gisteren aanwezig op Neerpede, om over de toekomst van zijn zoon te praten. Al weet diens makelaar dan weer van niets.
>> Lees verder

Spajic hoopt op Standard (13-04-2018)
Na Andy Najar heeft nu ook Frank Boeckx de trainingen hervat. Uros Spajic is nog gebleseerd, maar de Serviër hoopt om terug fit te zijn voor de wedstrijd tegen Standard volgende week woensdag.
>> Lees verder

Najar is niet langer een voetbal-Belg (12-04-2018)
Vanaf volgend seizoen telt Andy Najar niet langer mee als een voetbal-Belg op het scheidsrechtersblad. Tot dit seizoen moet iedere club minstens zes spelers op het scheidsrechtersblad zetten die de Belgische nationaliteit hebben of voor hun 23e verjaardag drie jaar in België voetbalden. Nu wordt de regel strenger.
>> Lees verder

Anderlecht heeft licentie op zak (12-04-2018)
Anderlecht heeft zijn licentie voor volgend seizoen op zak, zowel voor de competitie als om Europees te mogen spelen. De Licentiecommissie oordeelt dat alle documenten in orde zijn, ook die in verband met de verkoop van de club.
>> Lees verder

Verjaardag Ryota Morioka (12-04-2018)
Vandaag verjaart Ryota Morioka! Wij wensen hem van harte een gelukkige 27e verjaardag!
>> Lees verder

Lekken naar pers betekent ontslag (11-04-2018)
Het is Marc Coucke menens om de perslekken binnen Anderlecht aan te pakken. Alle medewerkers die over een e-mailadres van de club beschikken, kregen een e-mail waarin stond dat wie gevoelige informatie lekt naar de pers, ontslagen kan worden.
>> Lees verder

Van Holsbeeck trekt desnoods naar rechtbank (11-04-2018)
Herman Van Holsbeeck is niet van plan om na zijn ontslag geschenkjes uit te delen aan de nieuwe Anderlecht-baas Marc Coucke. De voormalige mananger, die vorige weer op straat werd gezet, wil het hard spelen om te krijgen waar hij contractueel recht op heeft. Tot in de rechtbank toe.
>> Lees verder

Danté: "Een heel seizoen hierop gewacht" (11-04-2018)
Vrijdag tegen Charleroi mocht Abdoul Karim Danté eindelijk zijn debuut maken voor Anderlecht. "Tevreden, fier en opgelucht", zo verwoordt hij zijn gevoelens. "Hier heb ik een heel seizoen op gewacht. Ik voelde me al langer klaar."
>> Lees verder

Mechelse linksachter charmeert Anderlecht (11-04-2018)
Nu KV Mechelen degradeert, heeft linksachter Elias Cobbaut aangegeven de club te willen verlaten. De 20-jarige verdediger is de revelatie van Malinwa dit seizoen en is te goed voor 1B. De volledige G5, dus ook Anderlecht, heeft Cobbaut op zijn lijstje staan.
>> Lees verder

Hanni op bezoek in Anderlecht (11-04-2018)
Sofiane Hanni bracht gisteren een bezoekje aan Anderlecht. Samen met zijn voormalige ploegmaats genoot hij van een diner op de club. Hanni speelt sinds januari voor Spartak Moskou in Rusland. Van de
>> Lees verder

Zaterdag open training om 10.30 uur (10-04-2018)
Het club- en gemeentebestuur hebben gehoor gegeven aan de oproep van fanclub Mauves Army: zaterdag gaan de poorten van het oefencomplex in Neerpede open voor een open training. Deze start om 10.30 uur.
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: wie is volgende jongere die basisplaats verdient? (10-04-2018)
Na Francis Amuzu, Albert Sambi Lokonga en Nelson Azevedo was Alexis Saelemaekers vorige week de vierde jongere die dit seizoen aan een wedstrijd van de A-ploeg mocht starten. Heel wat anderen vielen al in of zaten op de bank. Wie is het volgende talent dat u graag zijn groot debuut ziet maken?
>> Lees verder

Mauves Army vraagt open training aan (10-04-2018)
Zondag ontvangt RSC Anderlecht, Club Brugge in het Constant Vanden Stock Stadion. Een cruciale wedstrijd met oog op de titelkansen. Ook Mauves Army wil zijn steentje hiertoe bijdragen en vroeg aan het bestuur om op 14 april een open training te organiseren. Zo kan de sfeergroep de spelers nog eens extra aanmoedigen met het oog op de topper.
>> Lees verder

Topper tegen Club Brugge uitverkocht (10-04-2018)
Wie nog tickets zoekt voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, is eraan voor de moeite. Alle tickets zijn de deur uit. RSC Anderlecht speelt de topper dus in een uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion.
>> Lees verder

Maakt ook Imschoot de overstap? (10-04-2018)
Marc Coucke is al een tijdje bezig met zijn organigram samen te stellen. Gisteren vervoegde Chris Goossens nog de paars-witte rangen. Nu circuleert ook de naam van Anja Imschoot, financieel directeur bij KV Oostende.
>> Lees verder

Verschueren neemt plaats in van Spreutels (10-04-2018)
Naast advocaat voor RSC Anderlecht, vertegenwoordigde Daniel Spreutels de club ook in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond. Die taak zal nu overgenomen worden door Michael Verschueren, die steeds belangrijker wordt in het organigram van Marc Coucke.
>> Lees verder

Malenovic: "Een verlengd verblijf is niet uitgesloten" (10-04-2018)
Lazar Markovic zette een sterke prestatie neer tegen Charleroi. De wintertransfer wordt gehuurd van Liverpool zonder aankoopoptie. Toch is een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht niet uitgesloten volgens zijn manager Milos Malenovic.
>> Lees verder

Vertenten fluit Anderlecht - Brugge (10-04-2018)
Zondag staat dé wedstrijd op het programma, dé wedstrijd waar iedere paars-wit supporter naar uitkijkt. RSC Anderlecht ontvangt in eigen huis, aartsrivaal Club Brugge. Bart Vertenten krijgt de opdracht om deze clash in goede banen te leiden.
>> Lees verder

Verjaardag Boy De Jong (10-04-2018)
Vandaag verjaart Boy De Jong! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.