Dante: "Ik blijf geduldig werken aan mijn toekomst"

9-4-2018 17:1:9 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Hein Vanhaezebrouck liet vrijdagavond Abdoul Karim Dante zijn debuut voor Anderlecht maken. De verdediger moest invallen op de voor hem ongewone stek van rechtsachter, maar is ook een alternatief centraal.De ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Zaterdag open training om 10.30 uur (10-04-2018)
Het club- en gemeentebestuur hebben gehoor gegeven aan de oproep van fanclub Mauves Army: zaterdag gaan de poorten van het oefencomplex in Neerpede open voor een open training. Deze start om 10.30 uur.
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: wie is volgende jongere die basisplaats verdient? (10-04-2018)
Na Francis Amuzu, Albert Sambi Lokonga en Nelson Azevedo was Alexis Saelemaekers vorige week de vierde jongere die dit seizoen aan een wedstrijd van de A-ploeg mocht starten. Heel wat anderen vielen al in of zaten op de bank. Wie is het volgende talent dat u graag zijn groot debuut ziet maken?
>> Lees verder

Mauves Army vraagt open training aan (10-04-2018)
Zondag ontvangt RSC Anderlecht, Club Brugge in het Constant Vanden Stock Stadion. Een cruciale wedstrijd met oog op de titelkansen. Ook Mauves Army wil zijn steentje hiertoe bijdragen en vroeg aan het bestuur om op 14 april een open training te organiseren. Zo kan de sfeergroep de spelers nog eens extra aanmoedigen met het oog op de topper.
>> Lees verder

Topper tegen Club Brugge uitverkocht (10-04-2018)
Wie nog tickets zoekt voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, is eraan voor de moeite. Alle tickets zijn de deur uit. RSC Anderlecht speelt de topper dus in een uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion.
>> Lees verder

Maakt ook Imschoot de overstap? (10-04-2018)
Marc Coucke is al een tijdje bezig met zijn organigram samen te stellen. Gisteren vervoegde Chris Goossens nog de paars-witte rangen. Nu circuleert ook de naam van Anja Imschoot, financieel directeur bij KV Oostende.
>> Lees verder

Verschueren neemt plaats in van Spreutels (10-04-2018)
Naast advocaat voor RSC Anderlecht, vertegenwoordigde Daniel Spreutels de club ook in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond. Die taak zal nu overgenomen worden door Michael Verschueren, die steeds belangrijker wordt in het organigram van Marc Coucke.
>> Lees verder

Malenovic: "Een verlengd verblijf is niet uitgesloten" (10-04-2018)
Lazar Markovic zette een sterke prestatie neer tegen Charleroi. De wintertransfer wordt gehuurd van Liverpool zonder aankoopoptie. Toch is een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht niet uitgesloten volgens zijn manager Milos Malenovic.
>> Lees verder

Vertenten fluit Anderlecht - Brugge (10-04-2018)
Zondag staat dé wedstrijd op het programma, dé wedstrijd waar iedere paars-wit supporter naar uitkijkt. RSC Anderlecht ontvangt in eigen huis, aartsrivaal Club Brugge. Bart Vertenten krijgt de opdracht om deze clash in goede banen te leiden.
>> Lees verder

Verjaardag Boy De Jong (10-04-2018)
Vandaag verjaart Boy De Jong! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Standard zonder Luyindama tegen Anderlecht (09-04-2018)
Standard kan volgende woensdag geen beroep doen op Christian Luyindama wanneer Anderlecht op bezoek komt. De verdediger wordt voor twee duels effectief en één duel voorwaardelijk geschorst na zijn rode kaart van zaterdag tegen Genk. Standard gaat niet in beroep.
>> Lees verder

U21: nog geen kampioen na zware nederlaag (09-04-2018)
De U21 van Anderlecht moeten hun titelfeest nog even uitstellen. Meer nog: paars-wit kreeg vanavond een zware 4-1-pandoering op het veld van Club Brugge. Aan de rust stond het 3-1. Francis Amuzu scoorde het doelpunt voor Anderlecht.
>> Lees verder

Anderlecht: "Geen contact gehad met Engels" (09-04-2018)
In een officieel bericht heeft Anderlecht zopas gereageerd op de berichtgeving van vanmorgen dat nieuwe manager Luc Devroe interesse zou hebben in Bjorn Engels. "Anderlecht heeft, in tegenstelling tot wat in sommige media vandaag verschenen is, geen enkel contact gehad met Björn Engels ivm een eventuele overgang", zo klinkt het.
>> Lees verder

Officieel: ook dokter Goossens naar Anderlecht (09-04-2018)
Na Luc Devroe heeft Marc Coucke nu ook dokter Chris Goossens van Oostende naar Anderlecht gehaald. Paars-wit maakte het nieuws vanmiddag bekend. "Dit voelt aan als thuiskomen", vertelt Goossens in een eerste reactie. "Als kind nam mijn vader me steeds mee naar het Astridpark."
>> Lees verder

U21 met Amuzu en Sambi Lokonga voor titelwedstrijd (09-04-2018)
De U21 van Anderlecht kunnen vanavond kampioen worden als ze winnen op het veld van Club Brugge. Achtervolger Standard mag dan wel niet winnen van AA Gent. Voor de wedstrijd van straks haalt Emilio Ferrera Albert Sambi Lokonga opnieuw bij de selectie.
>> Lees verder

Saelemaekers verkozen tot "Man van de match" (09-04-2018)
Via de officiële app van RSC Anderlecht kon je stemmen op de speler van de wedstrijd tegen Charleroi. Alexis Saelemaekers haalde het overtuigend met 43,68 procent van de stemmen. Het is duidelijk dat de jongeling na twee wedstrijden de harten van de supporters gestolen heeft. Maar ook zijn sterke prestatie draagt bij tot deze overwinning.
>> Lees verder

Dauda hervat training na operatie (09-04-2018)
Een tiental dagen na zijn operatie heeft Mohammed Dauda de training hervat. De goalgetter van de beloften kan normaal gezien snel opnieuw wedstrijden spelen. Tijdens de U21-wedstrijd tegen AA Gent werd Dauda geraakt aan het hoofd en moest hij onder het mes.
>> Lees verder

Devroe wil Engels naar Anderlecht halen (09-04-2018)
Luc Devroe heeft zijn zinnen gezet op Björn Engels. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De verdediger ruilde vorige zomer Club Brugge voor Olympiakos, maar dat is geen succes geworden. Engels zelf zou, ook al is hij supporter van Club Brugge, een transfer naar Anderlecht wel zien zitten.
>> Lees verder

Drie miljoen euro voor Van Crombrugge (09-04-2018)
Als Anderlecht Hendrik Van Crombrugge wil overnemen van Eupen, zal paars-wit goed in de buidel mogen tasten. De doelman vertelde aan Het Nieuwsblad dat Eupen wellicht drie miljoen euro vraagt. Dat is het bedrag dat Ajax vorige zomer wilde betalen.
>> Lees verder

Spajic slechts twee weken out (09-04-2018)
De blessure van Uros Spajic blijkt goed mee te vallen. Aanvankelijk werd gevreesd dat zijn seizoen erop zat, maar nu zou blijk dat hij slechts twee weken out is.
>> Lees verder

Rennes plant bod op Trebel (09-04-2018)
Het Franse Rennes plant na dit seizoen een poging om Adrien Trebel binnen te halen. Dat schrijft Het Nieuwblad. Trebel had een akkoord met het vorig bestuur om na dit seizoen te vertrekken. Ook Coucke wil de Fransman komende zomer ten gelde maken.
>> Lees verder

Coucke verbreekt samenwerking met huisadvocaat (09-04-2018)
Marc Coucke heeft ook de samenwerking met Daniël Spreutels stopgezet. De advocaat werkte op zelfstandige basis meer dan veertig jaar voor Anderlecht en kreeg te horen dat paars-wit niet langer een beroep zal doen op zijn diensten.
>> Lees verder

Mbemba moet weg bij Newcastle United (08-04-2018)
Coach Rafa Benitez heeft laten  vallen af te willen van Chancel Mbemba. De verdediger kwam uit voor Anderlecht tussen 2013 en  2015. Mbemba verhuisde naar Newcastle United voor een bedrag van 12 miljoen euro.
>> Lees verder

Saelemaekers en Teodorczyk op zucht van schorsing (07-04-2018)
Alexis Saelemaekers en Lukasz Teodorczyk pakten tegen Charleroi hun tweede gele kaart in twee Play-Off 1-wedstrijden. Nog één geel karton en ze moeten een wedstrijd brommen. Bij de start van Play-Off 1 werd de teller van gele kaarten op nul gezet. Een schorsing komt er nu wel bij drie gele kaarten en niet pas bij vijf.
>> Lees verder

Devroe bekijkt potentiële zomertransfers (07-04-2018)
Luc Devroe was een opvallende aanwezige vanavond tijdens de wedstrijd van KV Oostende tegen Eupen. Volgens Het Nieuwsblad was de kersverse Anderlecht-manager er om twee spelers te scouten: Antonio Milic en Hendrik Van Crombrugge.
>> Lees verder

Spajic stelt fans gerust (07-04-2018)
Uros Spajic moest gisteren geblesseerd het veld verlaten. Hein Vanhaezebrouck zei achteraf op de persconferentie dat hij vreesde dat hij de Serviër voor langere tijd zou kwijt zijn. Spajic zelf laat op twitter weten dat het "niet zo erg" is. 
>> Lees verder

Spelers krijgen vrij weekend (07-04-2018)
RSC Anderlecht keerde gisteren terug naar huis met de drie punten. Ze zullen dus met volle teugen vandaag en morgen van het zonnetje kunnen genieten. Hein Vanhaezebrouck gaf zijn spelers het hele weekend vrij. 
>> Lees verder

Akkoord om in de zomer te vertrekken (07-04-2018)
Adrien Trebel zat gisteren zijn laatste dag van een schosing uit. Vanaf volgende week mag coach Hein Vanhaezebrouck opnieuw om hem rekenen. Maar of dat ook nog volgend seizoen zo zal zijn, is een vraagteken. Trebel geeft toe dat hij een akkoord heeft om in de zomer te mogen vertrekken.  
>> Lees verder

Opgetogen over Markovic (07-04-2018)
Na Alexis Saelemaekers vorige week, die het trouwens gisteren ook weer uitstekend deed, was het gisteren aan Lazar Markovic om te debuteren met een basisplaats. Hij bedankte met een assist en een prima wedstrijd. De Serviër oogste alleen maar lof van de trainer: "Markovic is het pluspunt van de dag".
>> Lees verder

"Voor mij is alles duidelijk" (07-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck reageerde ook kort op het gerucht Francky Dury. En het is duidelijk dat de coach zich geen zorgen maakt over zijn toekomst. Uit de gesprekken die er al geweest zijn met het nieuwe bestuur, besluit hij toch dat hij ook volgend seizoen nog trainer is van RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck weigert ontslagbrief te tekenen (07-04-2018)
Herman Van Holsbeeck is dan wel vertrokken bij RSC Anderlecht, dat wil niet zeggen dat het hoofdstuk volledig is afgesloten. Hij weigert namelijk de ontslagbrief te ondertekenen die hij van Marc Coucke kreeg voorgelegd. "Ik overleg met mijn advocaten", is de korte reactie van de ex-general manager.
>> Lees verder

Steegen: "Geen contact met Dury" (07-04-2018)
Francky Dury ontikende gisteren al dat er contacten waren met RSC Anderlecht en ook David Steegen deed dat. "Er is geen contact met Francky Dury", benadrukte de persverantwoordelijke. 
>> Lees verder

Lof en tweede geel voor Saelemaekers (07-04-2018)
Net als bij zijn debuutwedstrijd tegen AA Gent vorige week, oogste Alexis Saelemaekers nu ook alleen maar lof. Minpuntje, de jongeling pakte zijn tweede geel en staat zo dus heel dicht bij een schorsing. 
>> Lees verder

Spajic mogelijk out tot einde seizoen (07-04-2018)
Uros Spajic blesseerde zich gisteren na een duel met Bedia. De kans bestaat dat het seizoen van de Serviër erop zit. Hein Vanhaezebrouck liet gisteren vallen dat het "toch wel om een zware blessure ging", op zijn persconferentie na de wedstrijd.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.