Anderlecht knokt zich voorbij Charleroi

Paarswit kwam al snel op voorsprong via Morioka, maar liet nadien na om de score verder uit te diepen. Meteen na de rust zorgde Baby voor verse hoop bij de Zebra's, maar dat leek ijdele hoop. Een twijfelachtige strafschop, benut door Teodorczyk, zorgde voor de 1-2 eindstand.

Wilde Anderlecht zich nog mengen in het titeldebat, dan was het nu eigenlijk al van moeten op het veld van Charleroi. Een boodschap dat paarswit alvast goed leek begrepen te hebben, want na amper drie minuten stond de Brusselse voorsprong al op het scorebord. Markovic, voor het eerst in de basis, hield makkelijk Dessoleil af en vond dan Ryota Morioka voor doel, die het leer al snel tegen de netten wist te jagen. Meteen een mentale tik voor de Carolo's, die al een hele tijd op zoek zijn naar een overwinning, en het had ook niet meteen een antwoord klaar. Enkel Bedia en Rezaei kwamen even in beeld, maar zonder Sels in de problemen te brengen. Integendeel, het was Anderlecht dat nog het dichtst bij een nieuw doelpunt kwam. Dessoleil keerde een uitstekende poging van Morioka nog net weg voor de lijn. Net voor de rust kwam Charleroi nog een tweede keer goed weg wanneer Mandanda een poging van Teodorczyk over doel kon deviëren. Zo gingen beide ploegen dan ook rusten bij een 0-1 stand en was het afwachten geblazen wat de tweede helft zou gaan brengen.

Net als in de eerste helft, leverde ook de start van de tweede helft meteen een doelpunt op. Nurio had een prima actie in huis op de linkerflank en vond dan de net ingevallen Amara Baby voor doel. Die was Dendoncker te snel af en kopte de gelijkmaker voorbij Sels in doel: 1-1! Anderlecht reageerde meteen met een kans voor Teodorczyk, maar opnieuw hield doelman Mandanda de Pool van een doelpunt. Derde goede keer echter voor de spits van paarswit, want bij een (licht?) duel tussen Teodorczyk en Zajkov legde Boucaut de bal op de stip. 'Teo' zelf nam de elfmeter voor zijn rekening en legde droog de 1-2 tegen de touwen. Met de inbreng van Grange en Fall hoopte Mazzu nog iets te kunnen brengen op offensief vlak, maar Anderlecht kwam niet meer in de problemen. Teodorczyk kwam zelfs nog dicht bij de 1-3, maar opnieuw vond hij Mandanda op zijn weg. Anderlecht zet zo zijn misstap van vorige week recht en legt de druk opnieuw wat bij AA Gent en Club Brugge.

BESLUIT: Champagnevoetbal was er opnieuw niet echt te zien, maar de spanning was wel zeker aanwezig vandaag. Anderlecht speelde wel volwassen en probeerde goed de controle over de wedstrijd te houden. Charleroi kreeg vleugels na de gelijkmaker, maar kwam net iets te weinig in de buurt van Sels om puntengewin te verdienen. Een belangrijke zege voor paarswit, dat nog niet is uitgeteld bovenin. Charleroi daarentegen, heeft dringend nog eens nood aan een zege.


Morren Motor

Anderlecht speelt in tweede oefenpot gelijk tegen KSK Heist
Van Holsbeeck: "Waarom zou ik Olivier niet helpen? het is een vriendendienst"
Alexandru Chipciu kan rekenen op Turkse interesse
Youri Tielemans: “Dit voelt heel goed"
Lukaku: "Dat moeten we nu tonen tegen een topland"
Wervelende Rode Duivels swingen naar achtste finales
Vandaag oefenduel KVK Heist - RSC Anderlecht
Antonio Milic loopt blessure op tijdens opwarming
Anderlecht toont interesse in Nigeriaanse aanvaller van Liverpool
Elias Cobbaut: "Voor Anderlecht gekozen omdat grootste club van België is"
Landry Dimata: “In mijn hoofd zit ik al bij Anderlecht”
Anderlecht wint dankzij Dimata Brusselse derby
Rechter gooit aanklacht tegen Coucke in vuilbak
Boy de Jong blijft derde doelman bij RSCA
Devroe: "Didillon volg ik al drie jaar en was een pak goedkoper dan Sels"
Anderlecht en Ajax oefenen op 13 juli
RSCA-Dames kennen hun tegenstanders in Champions League
Devroe: "We gaan geen functies creëren voor Deschacht"
Vandaag vrijdag speelt RSCA eerste oefenduel tegen RWDM
Doumbia, Faes en Vancamp definitief weg bij Paars-wit

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem