Anderlecht is 2e plaats meteen kwijt aan AA Gent

AA Gent is Play-off I begonnen met een belangrijke zege. Gent klopte een teleurstellend Anderlecht met 0-2. Club Brugge kan morgen 9 punten uitlopen op de nieuwe nummer twee, AA Gent.

Anderlecht en Gent maakten er een hele fijne wedstrijd van in het Astridpark. De partij was nog maar net op gang getrapt of Dejaegere bracht de bezoekers ei zo na op voorsprong. Hij trapte de breedlegger van Simon hard naast de paal. De thuisploeg had tien minuten nodig om het evenwicht te herstellen, maar versierde dan ook een paar kansjes. Kalinic werd niet in verlegenheid gebracht en kon bovendien rekenen op een ijzersterke prestatie van zijn verdediging. Kalu kwam voor Gent nog het dichtst bij de openingstreffer. De Nigeriaan draaide zich naar doel en trapte overhoeks met rechts, maar het hobbelballetje ging voorlangs. 0-0 na een boeiende eerste helft.

Anderlecht kwam in het eerste bedrijf niet aan voetballen toe en dat werd nog een stuk moeilijker gemaakt toen Gent meteen na de pauze op voorsprong klom. Verstraete vond eerst nog Sá op zijn weg, maar Dejaegere was goed gevolgd en duwde de 0-1 tegen de touwen. RSCA ging op zoek naar de gelijkmaker en had die altijd moeten krijgen toen Morioka na een knappe actie van Kums oog in oog stond met Kalinic. De Japanner hoefde maar een hoek uit te kiezen, maar trapte onbegrijpelijk op de paal! Het bleek het sleutelmoment van de wedstrijd. In de slotfase kreeg Anderlecht immers nog het deksel op de neus. Tsjakvetadze zette een haarscherpe counter op en speelde Verstraete aan, die na een een-tweetje over het been ging van Spajic. Lardot floot terecht een strafschop. Kubo vond eerst nog Sels op zijn weg, maar kon de rebound toch in doel prikken. Gent begint zo uitstekend aan de Play-offs. Het springt over Anderlecht naar de tweede plaats. Club Brugge kan morgen in een zetel aan zijn thuiswedstrijd tegen Genk beginnen. Als blauw-zwart wint, staat het al negen punten voor.

 


Morren Motor

Reserven van Anderlecht spelen gelijk in oefenduel
Anderlecht biedt 6 miljoen voor Sanneh
Udinese brengt bod uit op Lukasz Teodorczyk
Elias Cobbaut toch twee maanden buiten strijd
Veldbestormer kost Anderlecht en Kortrijk 2.000 euro
RSCA laat goed hart zien tegen G-team van FC Maasland
Ook Nice toont interesse in Lukasz Teodorczyk
Vanhaezebrouck denkt aan Najar als vervanger van Cobbaut
RSCA-Jeugd oefent tegen Ajax
Morioka viel achterover van werkschema tijdens eerste weken
Lukasz Teodorczyk lijkt op weg naar Italiaanse Udinese
Didillon traint en warmt op met opvallende 'knipperbril'
Luka Adzic en Kristal Abazaj moesten wennen aan hoge trainingsintensiteit
Galatasaray hoopt Kara alsnog te huren
Jan Mulder: "Dit Anderlecht mist echt een Morioka"
Elias Cobbaut enkel niet gebroken wel ligamenten geraakt
RSCA-Dames winnen met 10-0, maar zijn wel uitgeschakeld
Santini en Dimata toppen klassement Gouden Stier
Mogi Bayat wil Lukasz Teodorczyk naar Udinese loodsen
Nog geen duidelijkheid rond blessure Cobbaut

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem