RSCA beloften winnen ruim in Mechelen

13-3-2018 16:34:13 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Gisteren, maandag 12 maart, stond er voor de reserven van Paars-Wit een verplaatsing naar de jeugdterreinen van KV Mechelen op het programma. RSCA begon er op een geslaagde manier aan de terugronde van ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Vanhaezebrouck: "Dagen rust belangrijker dan tegenstander" (14-03-2018)
In een boodschap op de officiële clubwebsite heeft Hein Vanhaezebrouck gereageerd op de kalender voor de play-offs. De Anderlecht-coach is niet echt tevreden. Dat Anderlecht de enige club is die drie wedstrijden op zes dagen tijd moet spelen, vindt hij erg vervelend.
>> Lees verder

Coucke uiterlijk op 30 maart officieel voorzitter (14-03-2018)
Sinds eergisteren loopt de periode van veertien dagen waarin de Belgische Mededingsautoriteit de tijd heeft om de overname van Anderlecht door Marc Coucke officieel goed te keuren. Er worden geen problemen verwacht. "Ten laatste op 30 maart valt het verdict"
>> Lees verder

Acht Anderlecht-jongeren bij nationale U15 (14-03-2018)
De Belgische U15 spelen volgende week twee vriendschappelijke interlands tegen Nederland. Bondscoach Arno Van den Abbeel riep acht spelers van Anderlecht op voor deze duels: Gaetano Bellante, Zeno Debast, Anthony Descotte, Olivier Dewaele, Alonzo Engwanda, Raf Meukens, Nathan Ngoy en Kazeem Olaigbe.
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: welk eindklassement in Play-Off 1? (13-03-2018)
De reguliere competitie zit erop, de kalender voor Play-Off 1 is bekend. Tijd om te peilen naar uw verwachtingen over de eindstrijd in onze vaderlandse competitie. Op welke plaats ziet u Anderlecht eindigen na tien speeldagen Play-Off 1-voetbal?
>> Lees verder

Schorsing Trebel teruggebracht tot twee speeldagen (13-03-2018)
Het beroep van Anderlecht tegen de schorsing van Adrien Trebel kende succes. De Geschillencommissie herleidde de straf van drie tot twee speeldagen schorsing. Trebel is dus opnieuw inzetbaar tegen Club Brugge.
>> Lees verder

Obradovic opgeroepen voor Servië (13-03-2018)
23 maart speelt Servië een oefeninterland tegen Marokko en 27 maart tegen Nigeria. Ivan Obradovic is opgeroepen voor beide wedstrijden. Polen speelt dan weer vriendschappelijke wedstrijden tegen Nigeria en Zuid-Korea. Lukasz Teodorczyk is opgeroepen voor deze wedstrijden.
>> Lees verder

Niet met de spelersbus maar met de auto (13-03-2018)
De spelersbus kwam gisteren aangereden in Mechelen met de B-kern voor hun wedstrijd en was dus niet naar Jupille met de A-kern. Ideetje van Hein Vanhaezebrouck, hij verplichte zijn spelers om per vier met de auto naar Jupille te rijden. Zo begon de teambuilding al bij vertrek en niet bij aankomst in de Ardennen. 
>> Lees verder

La Manga Club eist betaling factuur (13-03-2018)
De eerste bedoeling was dat RSC Anderlecht voor vijf dagen naar La Manga trok op stage. Tot Marc Coucke de factuur onder ogen kreeg en alles annuleerde. In Spanje kunnen ze niet lachen met die beslissing en eisen nu de betaling van de factuur. 
>> Lees verder

Trebel verlaat stage (13-03-2018)
Adrien Trebel kreeg drie speeldagen opgelegd voor zijn rode kaart tegen Antwerp. RSC Anderlecht liet al weten in beroep te gaan. Adrien Trebel verlaat dan ook vandaag de teambuidling te Jupille om zich  te gaan verdedigen. 
>> Lees verder

"Blij dat we het Chinees bod geweigerd hebben" (13-03-2018)
Lukasz Teodorczyk heeft de weg naar doel opnieuw gevonden. De Pool kan zo een belangrijk wapen worden in de play-offs. En dan zijn er nog Kara Mbodji, Henry Onyekuru en Andy Najar, waarvan Anderlecht hoopt om toch één iemand te recupereren. 
>> Lees verder

"Een goeie start en alles kan nog" (13-03-2018)
Hein Vanhaezebrouck spreekt liever niet over de titel. Herman Van Holsbeeck doet dat wel en hij gelooft nog in de titelkansen van RSC Anderlecht. "Maar een goede start is belangrijk".
>> Lees verder

"Hoop dat Deschacht waardig afscheid krijgt" (13-03-2018)
Terwijl de A-kern op teambuilding is naar Jupille, speelde Olivier Deschacht mee met de B-kern. Zelfs Roger Vanden Stock beschuldigde Deschacht vorig weekend de mol te zijn in de kleedkamer. Herman Van Holsbeeck hoopt dat de verdediger alsnog een waardig afscheid krijgt, als hij stopt natuurlijk.
>> Lees verder

Opnieuw doelpuntenkermis bij U21 (12-03-2018)
De U21 blijven door de play-offs razen. Op het veld van KV Mechelen wonnen ze met 0-5. Mohammed Dauda was wederom de grote man met drie doelpunten. Milan Corryn en Osman Bukari scoorden de andere twee.
>> Lees verder

Anderlecht opent Play-Off 1 tegen AA Gent (12-03-2018)
Zopas werd de kalender voor Play-Off 1 voorgesteld. Anderlecht speelt zijn eeste wedstrijd op zondag 1 april thuis tegen AA Gent. Op de derde speeldag ontvangt Anderlecht Club Brugge. Ontdek hier de volledige kalender.
>> Lees verder

Anderlecht in beroep tegen schorsing Trebel (12-03-2018)
Anderlecht heeft zopas via haar website laten weten in beroep te gaan tegen de schorsing van Adrien Trebel. De middenvelder kreeg eerer vandaag een schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor zijn rode kaart van gisteren.
>> Lees verder

U21 zonder viertal, maar mét Deschacht (12-03-2018)
De reserven van RSC Anderlecht spelen vanavond op en tegen KV Mechelen. Vier jongeren vertrokken mee op stage met de A-kern en zijn er dus niet bij. Olivier Deschacht zit wél in de selectie voor de wedstrijd van vanavond.
>> Lees verder

EK veraf voor Belgische U17 (12-03-2018)
De Belgische U17 hebben vanmiddag hun tweede wedstrijd op de eliteronde voor het EK van komende zomer met 1-0 verloren tegen Zweden. Eerder speelden de Belgen 1-1 gelijk tegen Cyprus, waardoor het EK erg ver weg is. Donderdag volgt de laatste wedstrijd tegen Kroatië.
>> Lees verder

Dendoncker ontsnapt, moet Trebel drie wedstrijden brommen? (12-03-2018)
Leander Dendoncker wordt niet geschorst voor zijn vroege rode kaart tegen Antwerp. Het bondsparket oordeelde dat de uitsluiting volstond. Minder goed nieuws komt er van Adrien Trebel. De Franse middenvelder kreeg een schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor zijn gevaarlijke tackle op Stalone Limbombe. 
>> Lees verder

"Deschacht is De Mol: hij lekt als een zeef" (12-03-2018)
"Olivier Deschacht heeft ons vaak geweldig geambeteerd. Hij was De Mol in de kleedkamer. Hij lekte als een zeef." Neen, dit zijn niet de woorden van een supporter die het absoluut niet op Deschacht begrepen heeft. Het zijn uitspraken van uittredend voorzitter Roger Vanden Stock.
>> Lees verder

Eerste nationale A-selectie voor Dante (12-03-2018)
Karim Aboul Dante mag zich binnenkort melden bij de A-selectie van Mali. Interim-bondscoach Mohamed Magassouba zal Dante oproepen voor de oefenwedstrijd tegen Japan. Deze vindt plaats op vrijdag 23 maart en wordt gespeeld in Luik.
>> Lees verder

"90 minuten uitgesloten is voldoende" (12-03-2018)
Leander Dendoncker pakte na drie minuten een rode kaart. Hein Vanhaezebrouck is van mening dat daar geen extra schorsing moet bij komen. "Ik begrijp wel dat de ref fluit, al was het een lichte rode kaart."
>> Lees verder

"Zijn er blijven voor gaan, zelfs met negen" (12-03-2018)
Hein Vanhaezebrouck was tevreden met wat zijn ploeg getoond heeft tegen Antwerp. "Ze hebben gevochten voor elke morzel grond". De coach ziet vooruitgang, zoweel offensief als defensief. Én het belangrijkste, zijn spitsen scoren. 
>> Lees verder

Met Najar maar zonder Deschacht op stage (12-03-2018)
RSC Anderlecht vertoeft de komende drie dagen in Jupille op stage. Olivier Deschacht kreeg geen uitnodiging voor de stage en bljift trainen met de B-kern. Andy Najar, Emmanuel Sowah, Francis Amuzu, Sambi Lokonga, Abdoul Dante en Alexis Saelemakers, gaan ook mee op stage.
>> Lees verder

Stand Play-Off 1: Club met zes punten bonus (11-03-2018)
De zes deelnemers voor Play-Off 1 zijn bekend. Door een onwaarschijnlijke comeback op het veld van Oostende heeft Standard vanmiddag het zesde en laatste ticket kunnen bemachtigen. Dit betekent dat de ploegen van de G5 allemaal deelnemen aan Play-Off 1. Charleroi is club nummer zes.
>> Lees verder

Anderlecht triomfeert met negen tegen Antwerp (11-03-2018)
Anderlecht heeft het afscheid van voorzitter Roger Vanden Stock opgeluisterd met  een 2-1-overwinning tegen Antwerp. De namiddag begon nochtans slecht met een erg vroege rode kaart voor Dendoncker. Teodorczyk en Ganvoula zorgden echter voor de winst. Ook Trebel werd nog uitgesloten.
>> Lees verder

Foto: prachtige tifo voor vader en zoon Vanden Stock (11-03-2018)
Voor de aftrap van de partij tussen Anderlecht en Antwerp nam de paars-witte familie afscheid van voorzitter Roger Vanden Stock. In tribune vier ontrolde zich een prachtige tifo met daarop de beeltenis van Roger Vanden Stock en zijn vader Constant.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck kiest voor dezelfde elf (11-03-2018)
Anderlecht speelt om 14.30 uur tegen Antwerp. Hein Vanhaezebrouck start met de elf spelers die de voorbije weken zes op zes pakten. Op de bank wel enkele verrassingen. Daar vinden we geen Josué Sa en Massimo Bruno terug. Wel erbij: Abdoul Dante. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp (11-03-2018)
Vanmiddag om 14.30 uur staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Anderlecht ontvangt Antwerp, dat moet winnen om nog kans te maken op Play-Off 1. Paars-wit gaat voor een derde overwinning op rij om vertrouwen te tanken met het oog op Play-Off 1.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.