Van Holsbeeck: "Na drie speeldagen weten we wat mogelijk is"

Anderlecht dicht zichzelf nog 50 procent kans toe om via play-off 1 een 35e landstitel te pakken. Dat heeft algemeen manager Herman Van Holsbeeck maandag gezegd na de kalendervoorstelling van de play-offs in het Belgian Football Center in Tubeke.

De titelverdediger moet al zes punten goedmaken op leider Club Brugge, maar toch gelooft paars-wit nog in de titel. "In de play-offs gaat een nieuwe competitie van start. Uit ervaring weet ik dat het begin van play-off 1 cruciaal is. Uit de drie eerste wedstrijden moeten we minstens 7 punten puren en liefst zelfs 9 op 9 halen", aldus Van Holsbeeck. Anderlecht opent op 1 april met een thuiswedstrijd tegen AA Gent en gaat daarna op bezoek bij Charleroi. Op de derde speeldag volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Club Brugge. "Beginnen met twee thuiswedstrijden, waarvan op speeldag 3 al meteen tegen de rivaal, dat is goed voor ons. Na drie speeldagen weten we al of we de achterstand hebben kunnen halveren. Als dat lukt, is alles mogelijk."

"We beginnen aan de play-offs met een achterstand van zes punten, dat is veel. Anderlecht heeft geen foutenmarge meer. We moeten onze thuismatchen minstens winnen en dan ook op verplaatsing nog wat zeges pakken om Club Brugge nog het vuur aan de schenen te leggen", laat de Anderlechtmanager optekenen. Van Holsbeeck is tevreden dat alle grote clubs vertegenwoordigd zijn in play-off 1. "Het zijn allemaal topaffiches. Dat is goed voor de uitstraling van onze competitie. Diegene die een goede start maakt, kan zichzelf misschien verrassen."

"Anderlecht is klaar voor de play-offs, zoals we dat elk jaar zijn. Ondanks dat we volgens velen de grootste crisis in 20 jaar hebben gekend, staan we toch tweede en doen we nog steeds mee voor de titel", aldus Van Holsbeeck. "De spelersgroep heeft de afgelopen weken bewezen dat ze mentaal klaar zijn. Dat is ook de verdienste van Hein Vanhaezebrouck. We kregen op een paar weken tijd enorm veel kritiek, maar de spelers hebben begrepen dat ze de kastanjes voor elkaar uit het vuur moeten halen. Of de kern sterk genoeg is, moet de komende weken blijken. Het zou goed zijn mochten we Kara Mbodj, die we toch wel missen in de defensie, kunnen recupereren. Ook het verlies van Adrien Trebel door schorsing wordt een aderlating."

Herman Van Holsbeeck geeft Anderlecht nog 50 procent kans op de titel. "Club Brugge is heel sterk dit jaar, maar de play-offs zijn een andere competitie. De druk bij de spelers en de staf zal enorm zijn. Wij geloven nog volop in onze kansen en gaan er volop voor. Anderlecht heeft wel wat ervaring in dit soort wedstrijden."

De manager van Anderlecht wil Roger Vanden Stock in zijn afscheidsjaar maar al te graag een elfde landstitel schenken. "Het was een heel emotioneel afscheid. Het is het einde van een dynastie. Ik heb het genoegen gehad om met hem samen te werken. Hij is een hele grote meneer, vooral als mens. Het zal moeilijk zijn voor Anderlecht om zonder hem voort te gaan", besloot Van Holsbeeck.

Bron: sport.be
Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem