Van Holsbeeck: "Na drie speeldagen weten we wat mogelijk is"

Anderlecht dicht zichzelf nog 50 procent kans toe om via play-off 1 een 35e landstitel te pakken. Dat heeft algemeen manager Herman Van Holsbeeck maandag gezegd na de kalendervoorstelling van de play-offs in het Belgian Football Center in Tubeke.

De titelverdediger moet al zes punten goedmaken op leider Club Brugge, maar toch gelooft paars-wit nog in de titel. "In de play-offs gaat een nieuwe competitie van start. Uit ervaring weet ik dat het begin van play-off 1 cruciaal is. Uit de drie eerste wedstrijden moeten we minstens 7 punten puren en liefst zelfs 9 op 9 halen", aldus Van Holsbeeck. Anderlecht opent op 1 april met een thuiswedstrijd tegen AA Gent en gaat daarna op bezoek bij Charleroi. Op de derde speeldag volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Club Brugge. "Beginnen met twee thuiswedstrijden, waarvan op speeldag 3 al meteen tegen de rivaal, dat is goed voor ons. Na drie speeldagen weten we al of we de achterstand hebben kunnen halveren. Als dat lukt, is alles mogelijk."

"We beginnen aan de play-offs met een achterstand van zes punten, dat is veel. Anderlecht heeft geen foutenmarge meer. We moeten onze thuismatchen minstens winnen en dan ook op verplaatsing nog wat zeges pakken om Club Brugge nog het vuur aan de schenen te leggen", laat de Anderlechtmanager optekenen. Van Holsbeeck is tevreden dat alle grote clubs vertegenwoordigd zijn in play-off 1. "Het zijn allemaal topaffiches. Dat is goed voor de uitstraling van onze competitie. Diegene die een goede start maakt, kan zichzelf misschien verrassen."

"Anderlecht is klaar voor de play-offs, zoals we dat elk jaar zijn. Ondanks dat we volgens velen de grootste crisis in 20 jaar hebben gekend, staan we toch tweede en doen we nog steeds mee voor de titel", aldus Van Holsbeeck. "De spelersgroep heeft de afgelopen weken bewezen dat ze mentaal klaar zijn. Dat is ook de verdienste van Hein Vanhaezebrouck. We kregen op een paar weken tijd enorm veel kritiek, maar de spelers hebben begrepen dat ze de kastanjes voor elkaar uit het vuur moeten halen. Of de kern sterk genoeg is, moet de komende weken blijken. Het zou goed zijn mochten we Kara Mbodj, die we toch wel missen in de defensie, kunnen recupereren. Ook het verlies van Adrien Trebel door schorsing wordt een aderlating."

Herman Van Holsbeeck geeft Anderlecht nog 50 procent kans op de titel. "Club Brugge is heel sterk dit jaar, maar de play-offs zijn een andere competitie. De druk bij de spelers en de staf zal enorm zijn. Wij geloven nog volop in onze kansen en gaan er volop voor. Anderlecht heeft wel wat ervaring in dit soort wedstrijden."

De manager van Anderlecht wil Roger Vanden Stock in zijn afscheidsjaar maar al te graag een elfde landstitel schenken. "Het was een heel emotioneel afscheid. Het is het einde van een dynastie. Ik heb het genoegen gehad om met hem samen te werken. Hij is een hele grote meneer, vooral als mens. Het zal moeilijk zijn voor Anderlecht om zonder hem voort te gaan", besloot Van Holsbeeck.

Bron: sport.be
Morren Motor

Nkaka wordt pas volgend seizoen RSCA-speler
Luc Devroe: "Een nieuwe wind op alle gebieden"
Tweede oefenwedstrijd 23 juni tegen KSK Heist
Devroe over Markovic: "Goeie speler, maar nog nooit drie matchen in één week gespeeld"
Luka Adzic: "Overtuigd dat Anderlecht beste weg is voor mijn ontwikkeling als speler”
Luc Devroe: "Ik kan niet snappen dat je een spelersmakelaar op de loonlijst staan hebt"
Kenny Saief: "Heel erg blij dat ik hier komende jaren kan blijven"
Luc Devroe tevreden over komst Milic, Musona en Adzic
Trebel blijft wellicht bij Anderlecht
Coucke: "We zien Union en RWDM niet als concurrenten"
Anderlecht wil meer dan 10 spelers aantrekken...
Kenny Saief kost RSCA 3,7 miljoen
NIEUW: Fan Zone met wifi – Family Zone – 1000 extra plaatsen in sfeervak
NIEUW: e-ticketing & second hand ticketing
Spajic verlaat Anderlecht en zoekt voetbalgeluk in Rusland
Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht
Vier op een rij in het Astridpark: Milic, Musona en Adzic voorgesteld, aankoopoptie Saief gelicht
Straks om 11u State of the Union van Marc Coucke
Kans groot dat paars-wit afscheid neemt van 'Constant Vanden Stockstadion'
Matz Sels dicht bij definitieve overgang naar Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem