Anderlecht houdt met negen spelers de punten thuis tegen Antwerp

Anderlecht heeft de reguliere competitie afgesloten met een derde opeenvolgende zege. Ondanks rode kaarten voor Dendoncker en Trebel klopte het Antwerp met 2-1.

Opperbeste sfeer voor de aftrap bij Anderlecht. Roger Vanden Stock werd uitgebreid in de bloemetjes gezet door onder meer ex-speler Pär Zetterberg en afscheidnemende voorzitter bedankte iedereen op zijn beurt tijdens een ereronde. Maar de sfeer in het Constant Vanden Stock-stadion sloeg snel om. Dendoncker liet zich al na amper drie minuten ringeloren door de aalvlugge Limbombe en trok aan de noodrem. Scheidsrechter Laforge kon niet anders dan meteen rood te trekken. Antwerp rook z’n kans, maar morste met de kansen. De grootste misser kwam op naam van Limbombe toen hij van dichtbij z’n schot kraakte en zo de 0-1 liet liggen. Maar Anderlecht kon ook rekenen op een uitstekende Sels, de doelman hield Owusu van de openingstreffer. Tegen de gang van het spel in kwam Anderlecht na iets meer dan twintig minuten toch op voorsprong. Niemand minder dan Teodorczyk kopte raak op een vrije trap van Gerkens, goed voor zijn tiende competitietreffer en zesde goal in drie wedstrijden. Anderlecht hield nadien al bij al makkelijk stand onder de Antwerpse druk. Kort voor rust kwam er dan toch een barst in de paars-witte afweer. Sels pakte nog uit met een prima redding op een kopbal van Haroun, maar tegen de herneming van Limbombe had hij geen verhaal: 1-1.

De tweede helft bleek lang een maat voor niks. Anderlecht had balbezit, maar geen kansen. Antwerp geen van beide, ook niet na de inbreng van Oulare. Een gelijkspel leek in de maak tot Morioka een kwartier voor het einde een knappe één-twee met Saief opzette. Siani kon de Japanner enkel foutief afstoppen in de zestien: penalty voor Anderlecht. Dat bleek ook dit seizoen geen geweldige combinatie bij paars-wit, maar daar had invaller Ganvoula lak aan. Hij stuurde Bolat de verkeerde kant op en Anderlecht richting drie punten. Met een man minder de voorsprong vasthouden was al geen sinecure, maar Trebel maakte het Anderlecht nog wat lastiger. Na een wilde tackle met gestrekt been op Limbombe mocht ook hij gaan douchen. Maar ook met twee man meer op het veld kon Antwerp Anderlecht niet meer in de problemen brengen. Al moest Sels wel nog z’n kunnen tonen op schoten van Limbombe en Pitroipa. Anderlecht gaf de zege niet meer weg en lijkt klaar voor Play-off I. Antwerp moet het met Play-off II stellen.


Morren Motor

Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht
Anderlecht volgt transfervrije Zweed
Ivan Santini: "Goede keuze om voor Anderlecht te tekenen"
Nieuw thuisshirt Anderlecht staat symbool voor verzorgd aanvalsspel
Nieuwe thuisshirt van Anderlecht
Galatasaray toont interesse in Kara
Dendoncker ook in beeld bij AC Milan
40.000 supporters komen in Brussel hulde brengen aan Rode Duivels
Kom vandaag de Rode Duivels toejuichen!
Herbekijk de knappe overwinning van RSCA tegen Ajax!
Roberto Martinez: "Zo zie je maar wat je kan bereiken"
Kompany: “Hadden we de finale bereikt, we hadden ze gewonnen”
De gouden generatie Rode Duivels heeft brons!
Anderlecht heeft trainer voor de reeks U12 gevonden
Ivan Santini: "Ik hoop dat ik straks scherp zal staan voor mijn team"
Henry Onyekuru: "Anderlecht speelt defensief voetbal"
Open bus voert Rode Duivels van Kunstberg naar Grote Markt
Dendoncker in beeld bij Atalanta
Tandem Santini-Dimata maakt indruk tegen Ajax

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem