Michel Verschueren: "Voorzitter mag ik je nog eens zeggen hoe dankbaar ik je ben"

Michel Verschueren heeft een groot deel van de dynastie van de familie Vanden Stock meegemaakt bij Anderlecht. Dit weekend ziet hij die periode aflopen. Voor 'The Silver Fox' tijd om afscheid te nemen.

In een afscheidsbrief in Het Nieuwsblad haalt Verschueren de verwezenlijkingen van Roger Vanden Stock aan. "Het is je op jouw manier wel gelukt: om de twee jaar een titel, zoals je vader. En het oefencomplex in Neerpede neergezet, ­samen met je neef Philippe Collin. En de overschakeling van de club naar een nv", klinkt het.Vanden Stock is een man van compromissen. "Ik denk nu ook meteen aan 2004, toen ik hier met pensioen ging. Sommige bestuurders, je weet wel wie ik bedoel, wilden van mij af. Toen heb jij gezegd: “Verschueren is en blijft een man van Anderlecht en blijft bij ons!” En ik werd beheerder. Het is mijn mooiste herinnering aan jou, je had ook kunnen zeggen: “Au revoir et merci, Mister Michel!” Mag ik je nog eens zeggen hoe dankbaar ik je ben?"

"Ik wens alvast jouw opvolger Marc Coucke alle geluk", zo richt Verschueren zich in Het Nieuwsblad tot aftredend voorzitter Vanden Stock. Verschueren werkte jaren samen met Vanden Stock, maar is tevreden met de keuze voor Coucke. "Voor mij in elk geval liever Marc Coucke dan een Rus of een Chinees als zesde voorzitter van Anderlecht", benadrukt Mister Michel. "Coucke is een Belg, een slimme zakenman en een voetbalkenner en zal een nieuwe dynamiek brengen, er sloop toch een beetje sclerose in de club. Ik weet niet of ik nu ook afscheid zal moeten nemen, maar ik denk dat het zal klikken tussen de nieuwe voorzitter en deze ­gepensioneerde", voorspelt Verschueren.

Besluiten doet Verschueren met een mooie boodschap voor Roger Vanden Stock. "Je weet, Roger, Coucke noemde Eddy Merckx, Paul Van Himst en Mister Michel al de Drie Wijzen van de club! Beste Roger, je zal zondag met ontzettend veel voldoening en fierheid worden gevierd, weet ik. Maar het zal vanaf dan toch anders zijn in de eretribune van Anderlecht. Partir, c'est mourir un peu… Ik weet toch al zeker: als we een goal maken zal Marc hoger springen dan jij. En we gaan nog véél goals maken, Roger. Ik wens je nog veel jaren met je familie nog veel geluk in een goede gezondheid en clever van geest. Je bent 75, geniet nog maar zo veel mogelijk van het leven."


Morren Motor

Santini en Dimata toppen klassement Gouden Stier
Mogi Bayat wil Lukasz Teodorczyk naar Udinese loodsen
Nog geen duidelijkheid rond blessure Cobbaut
Saief is bijna weer fit
Morioka ziet Zulte Waregem en Antwerp niet zitten
Ivan Santini: "Kunnen veel beter spelen dan vandaag"
Pieter Gerkens: "Doorgaan op dit elan en volgende keer beter voetballen"
Hein Vanhaezebrouck over blessure Cobbaut: "Ja het is erg,we vrezen voor een breuk"
Hein Vanhaezebrouck: "Spelen nu een moeilijke wedstrijd die we winnen"
Ivan Obradovic geniet belangstelling van Celtic
Udinese informeren naar Lukasz Teodorczyk
Nieuw koningskoppel brengt Anderlecht naast Club Brugge
Gouano wil naar Anderlecht
Hein Vanhaezebrouck: "Ivan Santini is altijd een killer geweest"
Leander Dendoncker kwam gisteren (vrijdag) afscheid nemen
Zondag primeur voor Hein?
Marc Coucke over verlies RSCA-Dames: "Nog altijd kans om door te gaan"
Musona: "Andere opties dan Anderlecht interesseerden me niet"
Dendoncker: "RSCA-supporters bedankt voor de steun die ik altijd gevoeld heb"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ben blij voor Leander,hij heeft er lang op moeten wachten"

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem