Anderlecht pakt belangrijke punten in het Regenboogstadion

Anderlecht heeft een fraaie pot voetbal in het Regenboogstadion tot een goed einde gebracht. Na een erg sterke eerste helft leek de match gespeeld bij 1-3, maar in het slot gaf paars-wit de zege nog bijna weg. Zulte Waregem kwam echter niet verder dan de aansluitingstreffer. Teodorczyk was opnieuw goed voor 2 goals.

Anderlecht trok met herwonnen vertrouwen naar Zulte Waregem, al toonde het tegen Moeskroen nog steeds defensieve onzekerheid, offensief liep het opnieuw zoals gewenst. Essevee van zijn kant won zijn laatste twee partijen en verloor sinds Nieuwjaar enkel van Racing Genk. Ook daar geen gebrek aan vertrouwen. Dat leverde dan ook een fraaie start van de match op. Essevee toonde zich via Bogonda, Anderlecht sloeg binnen de minuut hard terug: 0-1 via Morioka na een knappe voorzet van Appiah. Anderlecht bleef gevaarlijk. Derijck hield Morioka nog van zijn tweede, maar toen Gerkens Teodorczyk alleen voor Bossut zette, stond het in minuut 12 al 0-2.Na die 0-2 viel de match wat stil. Anderlecht controleerde, maar liet die controle net als tegen Moeskroen zelf weer even wegglippen. Baudry kreeg bij een corner te veel ruimte en kopte raak: 1-2. Offensief loopt het echter wel weer zoals het hoort bij paars-wit en net na het halfuur diepte Teodorczyk de kloof weer uit tot 2 goals.

Na de pauze gebeurde er heel wat minder. Zulte Waregem probeerde wel maar versierde amper kansen. Anderlecht was tevreden met de tussenstand en deed niet veel meer dan controleren. Dat liep opnieuw bijna verkeerd af want in de slotfase strafte Saponjic zwak verdedigen van Dendoncker af. Gelukkig voor paars-wit bleef het daarbij en zo werd er een tweede keer op rij gewonnen. Belangrijke punten want door het puntenverlies van Charleroi tegen STVV klimt Anderlecht weer naar de tweede plaats met de play-offs in zicht.

 


Morren Motor

Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht
Anderlecht volgt transfervrije Zweed
Ivan Santini: "Goede keuze om voor Anderlecht te tekenen"
Nieuw thuisshirt Anderlecht staat symbool voor verzorgd aanvalsspel
Nieuwe thuisshirt van Anderlecht
Galatasaray toont interesse in Kara
Dendoncker ook in beeld bij AC Milan
40.000 supporters komen in Brussel hulde brengen aan Rode Duivels
Kom vandaag de Rode Duivels toejuichen!
Herbekijk de knappe overwinning van RSCA tegen Ajax!
Roberto Martinez: "Zo zie je maar wat je kan bereiken"
Kompany: “Hadden we de finale bereikt, we hadden ze gewonnen”
De gouden generatie Rode Duivels heeft brons!
Anderlecht heeft trainer voor de reeks U12 gevonden
Ivan Santini: "Ik hoop dat ik straks scherp zal staan voor mijn team"
Henry Onyekuru: "Anderlecht speelt defensief voetbal"
Open bus voert Rode Duivels van Kunstberg naar Grote Markt
Dendoncker in beeld bij Atalanta
Tandem Santini-Dimata maakt indruk tegen Ajax

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem