Coucke krijgt meteen waar voor zijn geld: spektakel tegen Moeskroen

Anderlecht heeft na meer dan een maand nog eens kunnen winnen. Anderlecht wankelde ondanks een 4-0-voorsprong nog wel tegen Moeskroen. Marc Coucke zag de marktwaarde van Teodorczyk wel opnieuw toenemen. De Pool scoorde drie keer.

Anderlecht domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, met de wederoptredende Adrien Trebel als aanjager. Moeskroen, dat zich vorige week al verzekerde van het behoud, beperkte zich tot verdedigen en sloeg de paars-witte aanvallen aanvankelijk nog vrij gemakkelijk af. Pas na een halfuur voetballen moest de Moeskroen-defensie zich een eerste keer gewonnen geven. Teodorczyk verlengde een lange bal tot bij Gerkens, die Morioka zijn eerste doelpunt in paars-witte in loondienst aanbood. Moeskroen kwam er nauwelijks aan te pas, al schrok Matz Sels wel één keer op toen een kopbal van Awoniyi op het dak van zijn kooi viel. Door enkele blessurebehandelingen verdween het tempo helemaal uit de partij, maar toch werd het op slag van rust nog 2-0: Morioka dwong een penalty af, Teodorczyk faalde niet vanaf elf meter.

Bij het begin van de tweede helft bleef Anderlecht de controle behouden, en het was zowaar de verguisde Teodorczyk die zich in de kijker speelde. Net voor het uur knikte hij een gemeten voorzet van Saief tegen de touwen, meteen daarna rondde hij knap voorbereidend werk van Gerkens af: 4-0. Anderlecht leek zegezeker en leunde rustig achteruit, maar dat was buiten Moeskroen gerekend, dat na een uur non-voetbal plots wakker schoot. Twee snelle goals van Awoniyi en invaller Van Durmen knalden Anderlecht van zijn wolk en brachten toch weer spanning in de partij. De thuisploeg was plots nergens meer en kreeg na geknoei achterin nog een derde doelpunt binnen. Teodorczyk gaf de hoekschop weg, Mezague kopte de onwaarschijnlijke 4-3 tegen de touwen. Spanning troef dus in de slotminuten, tot Bailly besloot om Anderlecht een handje te helpen. Hij ging knullig onder een hoge bal door, Morioka profiteerde en zette de 5-3-eindstand op het bord.

Besluit: Tot minuut 70' leek er geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht. Na een tegendoelpunt dat uit de lucht kwam gevallen ging de ploeg van Vanhaezebrouck opnieuw aan het twijfelen. 

Bron: Sporza.be
Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem