Coucke krijgt meteen waar voor zijn geld: spektakel tegen Moeskroen

Anderlecht heeft na meer dan een maand nog eens kunnen winnen. Anderlecht wankelde ondanks een 4-0-voorsprong nog wel tegen Moeskroen. Marc Coucke zag de marktwaarde van Teodorczyk wel opnieuw toenemen. De Pool scoorde drie keer.

Anderlecht domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, met de wederoptredende Adrien Trebel als aanjager. Moeskroen, dat zich vorige week al verzekerde van het behoud, beperkte zich tot verdedigen en sloeg de paars-witte aanvallen aanvankelijk nog vrij gemakkelijk af. Pas na een halfuur voetballen moest de Moeskroen-defensie zich een eerste keer gewonnen geven. Teodorczyk verlengde een lange bal tot bij Gerkens, die Morioka zijn eerste doelpunt in paars-witte in loondienst aanbood. Moeskroen kwam er nauwelijks aan te pas, al schrok Matz Sels wel één keer op toen een kopbal van Awoniyi op het dak van zijn kooi viel. Door enkele blessurebehandelingen verdween het tempo helemaal uit de partij, maar toch werd het op slag van rust nog 2-0: Morioka dwong een penalty af, Teodorczyk faalde niet vanaf elf meter.

Bij het begin van de tweede helft bleef Anderlecht de controle behouden, en het was zowaar de verguisde Teodorczyk die zich in de kijker speelde. Net voor het uur knikte hij een gemeten voorzet van Saief tegen de touwen, meteen daarna rondde hij knap voorbereidend werk van Gerkens af: 4-0. Anderlecht leek zegezeker en leunde rustig achteruit, maar dat was buiten Moeskroen gerekend, dat na een uur non-voetbal plots wakker schoot. Twee snelle goals van Awoniyi en invaller Van Durmen knalden Anderlecht van zijn wolk en brachten toch weer spanning in de partij. De thuisploeg was plots nergens meer en kreeg na geknoei achterin nog een derde doelpunt binnen. Teodorczyk gaf de hoekschop weg, Mezague kopte de onwaarschijnlijke 4-3 tegen de touwen. Spanning troef dus in de slotminuten, tot Bailly besloot om Anderlecht een handje te helpen. Hij ging knullig onder een hoge bal door, Morioka profiteerde en zette de 5-3-eindstand op het bord.

Besluit: Tot minuut 70' leek er geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht. Na een tegendoelpunt dat uit de lucht kwam gevallen ging de ploeg van Vanhaezebrouck opnieuw aan het twijfelen. 

Bron: Sporza.be
Morren Motor

Morgen 20 juli oefenduel KVC Westerlo - RSCA
Atalanta drukt door voor Dendoncker
Antonio Milic: "We helpen elkaar en we gaan samen matchen winnen"
11 spelers moeten of mogen de club verlaten
Turkse Media: "Anderlecht gaat voor Spaanse spits van Besiktas"
Trebel: "Ik weet nog niet wat er met mij zal gebeuren"
Anderlecht legt twee nieuwe videoanalisten vast
Dauda en Sowah krijgen volop hun kans van Vanhaezebrouck
Enkel het Italiaanse Atalanta blijft over als eindbestemming voor Dendoncker
Lukasz Teodorczyk wil concurreren met Santini en Dimata
Besiktas toont belangstelling in Andy Najar
Musona, Adzic en Abazaj hebben aanpassings problemen
Chinese club volgt nog steeds Thelin
Herman Van Holsbeeck: "Jammer dat Anderlecht niet heeft kunnen genieten van Januzaj"
Waasland-Beveren wil Thelin graag nog een seizoen huren
Vandaag jaarlijkse fotoshoot, Kara en Teo sluiten aan bij groep
Richtlijnen: oefenduel RSC Anderlecht - Stade Rennais
René Weiler: "Bijna zonder reden ontslagen"
Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem