Coucke krijgt meteen waar voor zijn geld: spektakel tegen Moeskroen

Anderlecht heeft na meer dan een maand nog eens kunnen winnen. Anderlecht wankelde ondanks een 4-0-voorsprong nog wel tegen Moeskroen. Marc Coucke zag de marktwaarde van Teodorczyk wel opnieuw toenemen. De Pool scoorde drie keer.

Anderlecht domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, met de wederoptredende Adrien Trebel als aanjager. Moeskroen, dat zich vorige week al verzekerde van het behoud, beperkte zich tot verdedigen en sloeg de paars-witte aanvallen aanvankelijk nog vrij gemakkelijk af. Pas na een halfuur voetballen moest de Moeskroen-defensie zich een eerste keer gewonnen geven. Teodorczyk verlengde een lange bal tot bij Gerkens, die Morioka zijn eerste doelpunt in paars-witte in loondienst aanbood. Moeskroen kwam er nauwelijks aan te pas, al schrok Matz Sels wel één keer op toen een kopbal van Awoniyi op het dak van zijn kooi viel. Door enkele blessurebehandelingen verdween het tempo helemaal uit de partij, maar toch werd het op slag van rust nog 2-0: Morioka dwong een penalty af, Teodorczyk faalde niet vanaf elf meter.

Bij het begin van de tweede helft bleef Anderlecht de controle behouden, en het was zowaar de verguisde Teodorczyk die zich in de kijker speelde. Net voor het uur knikte hij een gemeten voorzet van Saief tegen de touwen, meteen daarna rondde hij knap voorbereidend werk van Gerkens af: 4-0. Anderlecht leek zegezeker en leunde rustig achteruit, maar dat was buiten Moeskroen gerekend, dat na een uur non-voetbal plots wakker schoot. Twee snelle goals van Awoniyi en invaller Van Durmen knalden Anderlecht van zijn wolk en brachten toch weer spanning in de partij. De thuisploeg was plots nergens meer en kreeg na geknoei achterin nog een derde doelpunt binnen. Teodorczyk gaf de hoekschop weg, Mezague kopte de onwaarschijnlijke 4-3 tegen de touwen. Spanning troef dus in de slotminuten, tot Bailly besloot om Anderlecht een handje te helpen. Hij ging knullig onder een hoge bal door, Morioka profiteerde en zette de 5-3-eindstand op het bord.

Besluit: Tot minuut 70' leek er geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht. Na een tegendoelpunt dat uit de lucht kwam gevallen ging de ploeg van Vanhaezebrouck opnieuw aan het twijfelen. 

Bron: Sporza.be
Morren Motor

Anderlecht wilde Ibrahima Seck deze zomer halen
Danté: "Ik denk dat ik op de positie van Dendoncker zou kunnen spelen"
Zulte Waregem wil Doumbia langer houden
Dennis Praet: "Ik snap niet dat men jongens selecteert die niet spelen"
Pieter Gerkens: "Tijdens transferperiode voelden we onenigheid binnen de club"
Onyekuru: "Dankbaar dat ik opnieuw kan lopen met bal aan mijn voet"
Roef blijft wellicht langer bij Waasland-Beveren
Aanvoerder Saudi-Arabië speelde 2 matchen voor Anderlecht
Pieter Gerkens: "Je weet nooit wat er in de play-offs kan gebeuren"
HLN: "Er is geen interesse van Deportivo La Coruna in Roef"
Eerste competitienederlaag in meer dan vijf maanden voor RSCA-dames
Anderlecht wil aandacht vestigen op 'Epilepsie'
Marc Coucke: "Wil van Anderlecht een Europese subtopper maken"
Makelaar Dauda: "Wanneer je zoveel scoort ben je klaar voor de A-ploeg"
Leander Dendoncker: "Ik wil me graag bewijzen in play-off1"
Lukebakio: "Anderlecht blijft de club van mijn hart"
Trezeguet weg bij Anderlecht
Dauda Mohammed in bloedvorm: acht wedstrijden, vijftien goals!
Leander Dendoncker: "Ik zie mezelf eerder als middenvelder"
Guillaume Gillet straks terug bij Anderlecht?

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem