Coucke krijgt meteen waar voor zijn geld: spektakel tegen Moeskroen

Anderlecht heeft na meer dan een maand nog eens kunnen winnen. Anderlecht wankelde ondanks een 4-0-voorsprong nog wel tegen Moeskroen. Marc Coucke zag de marktwaarde van Teodorczyk wel opnieuw toenemen. De Pool scoorde drie keer.

Anderlecht domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, met de wederoptredende Adrien Trebel als aanjager. Moeskroen, dat zich vorige week al verzekerde van het behoud, beperkte zich tot verdedigen en sloeg de paars-witte aanvallen aanvankelijk nog vrij gemakkelijk af. Pas na een halfuur voetballen moest de Moeskroen-defensie zich een eerste keer gewonnen geven. Teodorczyk verlengde een lange bal tot bij Gerkens, die Morioka zijn eerste doelpunt in paars-witte in loondienst aanbood. Moeskroen kwam er nauwelijks aan te pas, al schrok Matz Sels wel één keer op toen een kopbal van Awoniyi op het dak van zijn kooi viel. Door enkele blessurebehandelingen verdween het tempo helemaal uit de partij, maar toch werd het op slag van rust nog 2-0: Morioka dwong een penalty af, Teodorczyk faalde niet vanaf elf meter.

Bij het begin van de tweede helft bleef Anderlecht de controle behouden, en het was zowaar de verguisde Teodorczyk die zich in de kijker speelde. Net voor het uur knikte hij een gemeten voorzet van Saief tegen de touwen, meteen daarna rondde hij knap voorbereidend werk van Gerkens af: 4-0. Anderlecht leek zegezeker en leunde rustig achteruit, maar dat was buiten Moeskroen gerekend, dat na een uur non-voetbal plots wakker schoot. Twee snelle goals van Awoniyi en invaller Van Durmen knalden Anderlecht van zijn wolk en brachten toch weer spanning in de partij. De thuisploeg was plots nergens meer en kreeg na geknoei achterin nog een derde doelpunt binnen. Teodorczyk gaf de hoekschop weg, Mezague kopte de onwaarschijnlijke 4-3 tegen de touwen. Spanning troef dus in de slotminuten, tot Bailly besloot om Anderlecht een handje te helpen. Hij ging knullig onder een hoge bal door, Morioka profiteerde en zette de 5-3-eindstand op het bord.

Besluit: Tot minuut 70' leek er geen vuiltje aan de lucht voor Anderlecht. Na een tegendoelpunt dat uit de lucht kwam gevallen ging de ploeg van Vanhaezebrouck opnieuw aan het twijfelen. 

Bron: Sporza.be
Morren Motor

Nkaka wordt pas volgend seizoen RSCA-speler
Luc Devroe: "Een nieuwe wind op alle gebieden"
Tweede oefenwedstrijd 23 juni tegen KSK Heist
Devroe over Markovic: "Goeie speler, maar nog nooit drie matchen in één week gespeeld"
Luka Adzic: "Overtuigd dat Anderlecht beste weg is voor mijn ontwikkeling als speler”
Luc Devroe: "Ik kan niet snappen dat je een spelersmakelaar op de loonlijst staan hebt"
Kenny Saief: "Heel erg blij dat ik hier komende jaren kan blijven"
Luc Devroe tevreden over komst Milic, Musona en Adzic
Trebel blijft wellicht bij Anderlecht
Coucke: "We zien Union en RWDM niet als concurrenten"
Anderlecht wil meer dan 10 spelers aantrekken...
Kenny Saief kost RSCA 3,7 miljoen
NIEUW: Fan Zone met wifi – Family Zone – 1000 extra plaatsen in sfeervak
NIEUW: e-ticketing & second hand ticketing
Spajic verlaat Anderlecht en zoekt voetbalgeluk in Rusland
Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht
Vier op een rij in het Astridpark: Milic, Musona en Adzic voorgesteld, aankoopoptie Saief gelicht
Straks om 11u State of the Union van Marc Coucke
Kans groot dat paars-wit afscheid neemt van 'Constant Vanden Stockstadion'
Matz Sels dicht bij definitieve overgang naar Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem