Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek

De kopzorgen van Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck zijn nog een pak groter. Na een nieuwe nederlaag tegen STVV blijft paars-wit achter met een ontluisterende 3 op 15. De verjaardagstaart van Vanhaezebrouck zal heel zuur smaken.


Door de afwezigheid van Dendoncker en Kums moest Vanhaezebrouck creatief zijn in zijn opstelling. Morioka bleef op de bank, Gerkens en Lokonga vormden het creatieve duo op het middenveld. Teodorczyk ging voorin postvatten.
Het onuitgegeven Anderlecht-elftal bracht geen hogeschoolvoetbal. Gerkens probeerde wel om de rol van Kums over te nemen, maar het matige voetbal volstond niet om STVV te ontwrichten.
"We wachten op vuurwerk", vatte Peter Vandenbempt het samen en hij werd net iets te letterlijk op zijn wenken bediend. De Anderlecht-supporters hadden een vuurwerkshow georganiseerd en legden de wedstrijd zo tien minuten stil.
De onverwachte pauze deed Anderlecht geen deugd. De bezoekers kregen amper een combinatie in elkaar gebokst. Ook STVV kwamen niet heel dreigend voor de dag.
Tot Akpom ontsnapte uit de greep van Obradovic en verrassend uithaalde. Sels had geen verhaal op het schot in de linkerhoek: 1-0. Hein Vanhaezebrouck keek fronsend toe en zag Bruno nog een van de weinige kansen op Asamoah mikken.
Ook de wedstrijdleiding hielp Anderlecht niet. Sa beroerde de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied, Verboomen legde de bal toch op de stip. Maar gerechtigheid geschiedde want Sels pakte de zwakke poging van Akpom. Zo bleef de schade halverwege beperkt tot 1-0.
Wat Vanhaezebrouck tijdens de pauze ook had verteld, Anderlecht maakte nog steeds een schimmige indruk in de tweede helft. Een counter van de bezoekers werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, Lokonga kopte dé kans op de gelijkmaker in de armen van Steppe.
Ook met de jonge invallers Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers kreeg Vanhaezebrouck zijn elftal niet aan de praat. Integendeel: Legear kwam nog heel dicht bij de 2-0. "Het is de schuld van Olivier (Deschacht, red)", weerklonk uit het vak van de bezoekers.
Zelfs een slotoffensief bleef uit. Anderlecht pompte wat ballen in het strafschopgebied, maar die vielen niet goed. Met 3 op 15 heeft Vanhaezebrouck nog wat meer oplapwerk voor de boeg, en dat op zijn verjaardag.

Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem