Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek

De kopzorgen van Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck zijn nog een pak groter. Na een nieuwe nederlaag tegen STVV blijft paars-wit achter met een ontluisterende 3 op 15. De verjaardagstaart van Vanhaezebrouck zal heel zuur smaken.


Door de afwezigheid van Dendoncker en Kums moest Vanhaezebrouck creatief zijn in zijn opstelling. Morioka bleef op de bank, Gerkens en Lokonga vormden het creatieve duo op het middenveld. Teodorczyk ging voorin postvatten.
Het onuitgegeven Anderlecht-elftal bracht geen hogeschoolvoetbal. Gerkens probeerde wel om de rol van Kums over te nemen, maar het matige voetbal volstond niet om STVV te ontwrichten.
"We wachten op vuurwerk", vatte Peter Vandenbempt het samen en hij werd net iets te letterlijk op zijn wenken bediend. De Anderlecht-supporters hadden een vuurwerkshow georganiseerd en legden de wedstrijd zo tien minuten stil.
De onverwachte pauze deed Anderlecht geen deugd. De bezoekers kregen amper een combinatie in elkaar gebokst. Ook STVV kwamen niet heel dreigend voor de dag.
Tot Akpom ontsnapte uit de greep van Obradovic en verrassend uithaalde. Sels had geen verhaal op het schot in de linkerhoek: 1-0. Hein Vanhaezebrouck keek fronsend toe en zag Bruno nog een van de weinige kansen op Asamoah mikken.
Ook de wedstrijdleiding hielp Anderlecht niet. Sa beroerde de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied, Verboomen legde de bal toch op de stip. Maar gerechtigheid geschiedde want Sels pakte de zwakke poging van Akpom. Zo bleef de schade halverwege beperkt tot 1-0.
Wat Vanhaezebrouck tijdens de pauze ook had verteld, Anderlecht maakte nog steeds een schimmige indruk in de tweede helft. Een counter van de bezoekers werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, Lokonga kopte dé kans op de gelijkmaker in de armen van Steppe.
Ook met de jonge invallers Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers kreeg Vanhaezebrouck zijn elftal niet aan de praat. Integendeel: Legear kwam nog heel dicht bij de 2-0. "Het is de schuld van Olivier (Deschacht, red)", weerklonk uit het vak van de bezoekers.
Zelfs een slotoffensief bleef uit. Anderlecht pompte wat ballen in het strafschopgebied, maar die vielen niet goed. Met 3 op 15 heeft Vanhaezebrouck nog wat meer oplapwerk voor de boeg, en dat op zijn verjaardag.

Morren Motor

Morgen 20 juli oefenduel KVC Westerlo - RSCA
Atalanta drukt door voor Dendoncker
Antonio Milic: "We helpen elkaar en we gaan samen matchen winnen"
11 spelers moeten of mogen de club verlaten
Turkse Media: "Anderlecht gaat voor Spaanse spits van Besiktas"
Trebel: "Ik weet nog niet wat er met mij zal gebeuren"
Anderlecht legt twee nieuwe videoanalisten vast
Dauda en Sowah krijgen volop hun kans van Vanhaezebrouck
Enkel het Italiaanse Atalanta blijft over als eindbestemming voor Dendoncker
Lukasz Teodorczyk wil concurreren met Santini en Dimata
Besiktas toont belangstelling in Andy Najar
Musona, Adzic en Abazaj hebben aanpassings problemen
Chinese club volgt nog steeds Thelin
Herman Van Holsbeeck: "Jammer dat Anderlecht niet heeft kunnen genieten van Januzaj"
Waasland-Beveren wil Thelin graag nog een seizoen huren
Vandaag jaarlijkse fotoshoot, Kara en Teo sluiten aan bij groep
Richtlijnen: oefenduel RSC Anderlecht - Stade Rennais
René Weiler: "Bijna zonder reden ontslagen"
Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem