Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek

De kopzorgen van Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck zijn nog een pak groter. Na een nieuwe nederlaag tegen STVV blijft paars-wit achter met een ontluisterende 3 op 15. De verjaardagstaart van Vanhaezebrouck zal heel zuur smaken.


Door de afwezigheid van Dendoncker en Kums moest Vanhaezebrouck creatief zijn in zijn opstelling. Morioka bleef op de bank, Gerkens en Lokonga vormden het creatieve duo op het middenveld. Teodorczyk ging voorin postvatten.
Het onuitgegeven Anderlecht-elftal bracht geen hogeschoolvoetbal. Gerkens probeerde wel om de rol van Kums over te nemen, maar het matige voetbal volstond niet om STVV te ontwrichten.
"We wachten op vuurwerk", vatte Peter Vandenbempt het samen en hij werd net iets te letterlijk op zijn wenken bediend. De Anderlecht-supporters hadden een vuurwerkshow georganiseerd en legden de wedstrijd zo tien minuten stil.
De onverwachte pauze deed Anderlecht geen deugd. De bezoekers kregen amper een combinatie in elkaar gebokst. Ook STVV kwamen niet heel dreigend voor de dag.
Tot Akpom ontsnapte uit de greep van Obradovic en verrassend uithaalde. Sels had geen verhaal op het schot in de linkerhoek: 1-0. Hein Vanhaezebrouck keek fronsend toe en zag Bruno nog een van de weinige kansen op Asamoah mikken.
Ook de wedstrijdleiding hielp Anderlecht niet. Sa beroerde de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied, Verboomen legde de bal toch op de stip. Maar gerechtigheid geschiedde want Sels pakte de zwakke poging van Akpom. Zo bleef de schade halverwege beperkt tot 1-0.
Wat Vanhaezebrouck tijdens de pauze ook had verteld, Anderlecht maakte nog steeds een schimmige indruk in de tweede helft. Een counter van de bezoekers werd onterecht afgevlagd voor buitenspel, Lokonga kopte dé kans op de gelijkmaker in de armen van Steppe.
Ook met de jonge invallers Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers kreeg Vanhaezebrouck zijn elftal niet aan de praat. Integendeel: Legear kwam nog heel dicht bij de 2-0. "Het is de schuld van Olivier (Deschacht, red)", weerklonk uit het vak van de bezoekers.
Zelfs een slotoffensief bleef uit. Anderlecht pompte wat ballen in het strafschopgebied, maar die vielen niet goed. Met 3 op 15 heeft Vanhaezebrouck nog wat meer oplapwerk voor de boeg, en dat op zijn verjaardag.

Morren Motor

Nkaka wordt pas volgend seizoen RSCA-speler
Luc Devroe: "Een nieuwe wind op alle gebieden"
Tweede oefenwedstrijd 23 juni tegen KSK Heist
Devroe over Markovic: "Goeie speler, maar nog nooit drie matchen in één week gespeeld"
Luka Adzic: "Overtuigd dat Anderlecht beste weg is voor mijn ontwikkeling als speler”
Luc Devroe: "Ik kan niet snappen dat je een spelersmakelaar op de loonlijst staan hebt"
Kenny Saief: "Heel erg blij dat ik hier komende jaren kan blijven"
Luc Devroe tevreden over komst Milic, Musona en Adzic
Trebel blijft wellicht bij Anderlecht
Coucke: "We zien Union en RWDM niet als concurrenten"
Anderlecht wil meer dan 10 spelers aantrekken...
Kenny Saief kost RSCA 3,7 miljoen
NIEUW: Fan Zone met wifi – Family Zone – 1000 extra plaatsen in sfeervak
NIEUW: e-ticketing & second hand ticketing
Spajic verlaat Anderlecht en zoekt voetbalgeluk in Rusland
Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht
Vier op een rij in het Astridpark: Milic, Musona en Adzic voorgesteld, aankoopoptie Saief gelicht
Straks om 11u State of the Union van Marc Coucke
Kans groot dat paars-wit afscheid neemt van 'Constant Vanden Stockstadion'
Matz Sels dicht bij definitieve overgang naar Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem