Peter Vandenbempt: "het laatste dat dit zieltogende Anderlecht nodig heeft is een failliete eigenaar"

12-2-2018 10:21:12 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De titel is al een tijdje geen gespreksonderwerp meer bij RSC Anderlecht. Peter Vandenbempt ziet dat Anderlecht het 20 jaar geleden ook al eens overkwam. "Elke week lezen we in de kranten nieuwe cijfers ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Trebel traint nog steeds niet (13-02-2018)
Het blijft afwachten en hopen dat Anderlecht vrijdag tegen STVV een beroep kan doen op Adrien Trebel. Ook vandaag trainde de Franse middenvelder, die sukkelt met hamstrings, nog niet mee. Als Trebel niet fit raakt, doet dit het ergste verhopen voor vrijdag.
>> Lees verder

Morgen signeersessie met Saief, Morioka en Markovic (13-02-2018)
Voorafgaand aan de open training organiseert Anderlecht morgen een signeersessie met zijn drie nieuwe aanwinsten van deze winter. Kenny Saief, Ryota Morioka en Lazar Markovic staan tussen 9.30 en 10.30 uur ter beschikking van de fans voor een handtekening en foto.
>> Lees verder

Wat u moet weten voor de open training van morgen (13-02-2018)
Morgen organiseert Anderlecht een open training. Deze vindt plaats in het Constant Vanden Stock-stadion en start om 11 uur. In het kader van de veiligheid gelden dezelfde veiligheidsmaatregelen dan voor wedstrijden.
>> Lees verder

Maakte Vanhaezebrouck het psycholoog onmogelijk om te helpen? (13-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck overweegt om een sportpsycholoog in te schakelen om de spelersgroep mentaal op te krikken. Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad legde dit idee voor aan een psycholoog. Zij vrezen dat het een moeilijk verhaal wordt. "Door wat Vanhaezebrouck deed, is het voor een psycholoog nog moeilijk om te helpen"
>> Lees verder

Verdeeldheid groeit in spelersgroep (13-02-2018)
Dat "er niemand in de spelersgroep Hein Vanhaezebrouck nog steunt", zoals Het Laatste Nieuws gisteren schreef, is volgens Het Nieuwsblad overdreven. Dat vernam de krant van meerdere spelers. Wel is het zo dat de aanpak van Vanhaezebrouck voor verdeeldheid zorgt binnen de spelersgroep.
>> Lees verder

Teruggekeerde Kara enige echter leider (13-02-2018)
Kara Mbodji is terug in Neerpede. De Senegalees vertoefde de afgelopen weken in zijn thuisland Senegal om te revalideren. Dat is goed nieuws voor de spelersgroep. "Hij is de enige speler wiens woorden indruk maken op de rest van de spelersgroep."
>> Lees verder

Verjaardag Uros Spajic (13-02-2018)
Vandaag verjaart Uros Spajic! Wij wensen hem van harte een gelukkige 25e verjaardag!
>> Lees verder

Dauda sleept punt uit de brand (12-02-2018)
De U21 hebben 2-2 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. De Bruggelingen kwamen in de eerste helft 0-2 voor, maar met twee doelpunten in het slotkwartier redde Mohammed Dauda een punt. Dauda scoorde al acht keer in de laatste vier duels.
>> Lees verder

Dendoncker geschorst tegen STVV (12-02-2018)
Het Bondsparket vorderde één speeldag schorsing en 400 euro boete voor Leander Dendoncker. RSC Anderlecht laat weten de straf te aanvaarden en niet in beroep te gaan. De kapitein mist daardoor dus de wedstrijd tegen STVV. 
>> Lees verder

Verbommen fluit STVV - RSC Anderlecht (12-02-2018)
Ondanks alle bekommernissen bij RSC Anderlecht staat komende vrijdag speeldag 27 van de Jupiler Pro League op het menu. Nathan Verboomen is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden.
>> Lees verder

Kalulika en El Hadj scoren voor Belgische U16 (12-02-2018)
De Belgische U16 hebben in hun laatste wedstrijd op het 'Emirates International Tournament' met 4-1 gewonnen tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Anderlecht-spelers Chris Kalulika en Ait El Hadj scoorden het tweede en derde doelpunt. België is zo eindwinnaar.
>> Lees verder

Herinnering: Prono inzenden voor morgenavond (12-02-2018)
Na een lange winterpauze start ook weer het Europese voetbal en, voor het eerst sinds lang, zonder overwinterende Belgische club. Onze prono-competitie gaat echter gewoon door. De deadline voor ronde 7 is morgen om 20u15. Veel succes.
>> Lees verder

Bruno opnieuw met reserven (12-02-2018)
Vanavond om 19u30 ontvangen de reserven van RSC Anderlecht, Club Brugge in het kader van hun play-offs. Massimo Bruno zit opnieuw in de selectie, net als Francis Amuzu, die zaterdag nog een half uur meespeelde met de A-kern.
>> Lees verder

"Geen enkele speler steunt Vanhaezebrouck nog" (12-02-2018)
Hoe moet het verder met Anderlecht? En welke rol is hierin nog weggelegd voor Hein Vanhaezebrouck. Het Laatste Nieuws kreeg een verontrustende boodschap van een 'belangrijke speler in de kleedkamer': "Niemand in de spelersgroep staat nog achter de coach", zo vertelde die aan de krant.
>> Lees verder

Gerkens: "De coach probeert echt alles" (12-02-2018)
Verbazend genoeg was het Pieter Gerkens die reageerde in de kleedkamer tijdens de rust in Oostende. De rest zit erbij voor spek en bonen. Aan Hein Vanhaezebrouck zal het in ieder geval niet liggen volgens Gerkens: "De coach probeert écht alles om het vuur er opnieuw in te krijgen."
>> Lees verder

Met of zonder Dendoncker naar Stayen ? (12-02-2018)
Leander Dendoncker kreeg tegen KV Oostende een rode kaart nadat hij de doorgebroken Zivkovic neerhaalde. Rond 11 uur vandaag kent hij zijn schorsingsvoorstel, de kans is groot dat  hij ook tegen STVV zal geschorst zijn. 
>> Lees verder

Japanese bondscoach scout Morioka (12-02-2018)
Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Japan, zat in de tribunes van KV Oostende om Ryota Morioka te scouten. In juni speelt Japan zijn volgende wedstrijd tegen Zwitserland. Morioka heeft al vier interlands gespeeld. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck spreekt spelers toe (12-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck zei het al tijdens zijn persconferentie na KV Oostende, hij krijgt geen vuur meer in de groep. Gisteren probeerde Herman Van Holsbeeck. Hij sprak de spelersgroep toe maar met hetzelfde resultaat, ze bleven allemaal ongeïntresseerd zitten. 
>> Lees verder

Verjaardag Nelson Azevedo-Janelas (12-02-2018)
Vandaag verjaart Nelson Azevedo-Janelas! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Video: Trezeguet blijft scoren (11-02-2018)
Net als Jorn Vancamp is Trezeguet bij zijn huurclub met buskruit in de schoenen uit de winterstop gekomen. Tegen Malatyaspor scoorde hij dit weekend zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden. Het bezorgde Kasimpasa één punt.
>> Lees verder

Financiën Anderlecht kleuren bloedrood: de cijfers (11-02-2018)
Niet alleen op sportief vlak bevindt Anderlecht zich in een crisis, financieel is het er nog veel erger aan toe. De cijfers kleuren al vele jaren donkerrood. Zonder de inkomsten van de Champions League of uitgaande transfers boekte Anderlecht vorig jaar meer dan 43 miljoen euro verlies. Zonder deze inkomsten kan het niet eens zijn lonen uitbetalen.
>> Lees verder

Devroe: "Er is nog niets beslist" (11-02-2018)
Volgens sommige media staat het al vast, Luc Devroe verhuist mee met Marc Coucke naar RSC Anderlecht. Na de wedstrijd tegen KV Oostende wou de huidig sportief directeur die berichten even temperen: "Er is daarover nog niets beslist", liet Devroe weten.
>> Lees verder

Vancamp opnieuw beslissend (11-02-2018)
Jorn Vancamp bewees gisterenavond opnieuw zijn waarde voor Roda JC. De Anderlecht-huurling gaf de voorzet waarop onze landgenoot Macky Ngombo tegen Heerenveen de 0-1 tegen de netten kopte. Roda blijft wel hangen op de zestiende plaats.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Het is vrij plat allemaal" (11-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck weet het stilaan ook allemaal niet meer. Zalven, tieren, slaan, het maakt allemaal niet uit, hij krijgt geen vuur meer in zijn groep. "Ik heb geen spelers die de rest op sleeptouw neemt, het is vrij plat allemaal", aldus de coach.
>> Lees verder

Anderlecht volledig kopje onder aan de kust (10-02-2018)
Wie dacht dat Anderlecht vorige week zijn dieptepunt bereikt heeft, moeten we ontgoochelen: het kan nóg erger. Dat bewees de ploeg vandaag in Oostende. Na twee erg knullige, vroege tegendoelpunten kon Anderlecht nooit een vuist maken. Met een own-doelpunt en rode kaart was Leander Dendoncker de exponent van een zwalpend paars-wit.
>> Lees verder

Coucke troost Anderlecht-supporters (10-02-2018)
Het was weer een triestige bedoening voor de supporters die mee afgezakt waren naar de kust. Marc Coucke, momenteel op vakantie in Dubai, probeerden hen van op afstand toch nog wat te troosten. "Jullie kunnen binnenkort voor 100% op mijn inzet rekenen', twitterde Coucke.
>> Lees verder

Gerkens: "De bal wou er maar niet in" (10-02-2018)
Pieter Gerkens was de enige die tijdens de rust in de kleedkamer zijn verantwoordelijkheid nam. Ook na de wedstrijd stond hij de pers te woord. Veel kon hij echter niet toevoegen aan wat iedereen ziet, het loopt momenteel voor geen meter bij RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

"We krijgen er geen vuur meer in" (10-02-2018)
Het was weer huilen met de pet op bij RSC Anderlecht. Zelfs Hein Vanhaezebrouck weet het niet meer. Voor het eerst sinds lange tijd komt zelfs Europees voetbal in gevaar. Maar geen enkele speler die zich daar iets van aantrok, of toch wel eentje, Pieter Gerkens. 
>> Lees verder

Kums geschorst tegen Sint-Truiden (10-02-2018)
Sven Kums kreeg in de 58ste minuut van vijfde gele kaart van dit seizoen, onder de neus geduwd. Bijgevolg is hij dus geschorst voor de volgende wedstrijd op Stayen tegen Sint-Truiden. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: KV Oostende - Anderlecht (10-02-2018)
Wie heeft de bonen gefret en wie krijgt er (een zoveelste) een nieuwe kans? Na de collectieve wanprestatie tegen KV Mechelen (een understatement) liet coach Hein Vanhaezebrouck het stormen in Anderlecht. Waren de heren hoge bomen in staat om zoveel wind te trotseren of zijn ze geknakt? Het antwoord vanavond in Oostende.
>> Lees verder

Van Holsbeeck heeft drie opties na overname (10-02-2018)
Nu eigenlijk zo goed als vast staat dat Luc Devroe, Marc Coucke volgt naar RSC Anderlecht, rijst de vraag wat met Herman Van Holsbeeck. Volgens Het Laatste Nieuws heeft hij drie opties, Antwerp, Anderlecht op zelfstandige basis of de Pro League.
>> Lees verder

Meer jongeren zullen hun kans krijgen (10-02-2018)
Sebastien Bornauw en Alexis Saelemakers (foto) mochten de voorbije week meetrainen met de A-kern. Meerdere spelers uit de ploeg van Emilio Ferrera steken hun neus aan het venster. En het voorbeeld van hun voorgangers heeft hen de inzet en de wil om ook door te stoten. 
>> Lees verder

Devroe maakt overstap naar Anderlecht (10-02-2018)
Waar al langer over gespeculeerd werd, is nu ook bevestigd aan het personeel van KV Oostende, Luc Devroe maakt mee de overstap naar RSC Anderlecht. Hij moet er bij paars-wit de zomertransfers voorbereiden. Mét of zonder Herman Van Holsbeeck is nog niet helemaal duidelijk.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.