Oostende maakt voor rust het verschil tegen Anderlecht

KVO heeft in eigen huis Anderlecht met 2-0 opzij gezet. Dendoncker zorgde met een owngoal voor het openingsdoelpunt, Milic verdubbelde nog voor rust.


Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League namen de huidige en nieuwe club van Marc Coucke het tegen elkaar op. KV Oostende ontving Anderlecht in een fel besproken wedstrijd. De grote baas zelf was niet aanwezig, want Coucke was op vakantie in Dubai.
Hij miste zo de felle start van de thuisploeg na een korte studieronde. Al na zeven minuten stond de 1-0 op het bord. Bjelica heroverde sterk de bal en trapte vervolgens een prima voorzet. Onder druk van Akpala kopte Dendoncker het leer voorbij zijn eigen doelman. Anderlecht eiste na de achterstand de bal op, maar kon weinig gevaar creëren.
Het was zelfs KV Oostende dat het meeste kon dreigen. Na een kwartier kon Milic de voorsprong verdubbelen. Een ingestuurde hoekschop kwam bij Tomasevic die de bal terug voor doel kopte. Daar stond die andere verdediger, Milic, op de juiste plaats en tikte het leer in doel. De verdediging van Anderlecht zag er niet al te best uit. Zivkovic liet even later het derde doelpunt nog liggen, want zijn pass richting de vrijstaande Canesin was niet precies genoeg.In het begin van de tweede helft, met een driftig heen en weer hossende Teodorczyk als invloedrijke invaller, toonde Anderlecht af en toe beter voetbal. Morioka goochelde zich naar een kans, maar duwde die slapjes tegen een verdediger aan. Saief was er nog dichter bij toen zijn vrije trap de lat raakte.
Een ingedommeld Oostende was ineens weer klaarwakker en deed een rappe tegenzet. Canesin verzuimde om zijn ex-ploeg helemaal tegen het canvas te slaan en mikte van dichtbij over. Anderlecht leefde nog, tot Dendoncker de voorbij zoevende Zivkovic neerhaalde en de douches mocht gaan opzoeken.
Terwijl Marc Coucke in Dubai op restaurant aan het dessert begon, was het geloof bij Anderlecht helemaal verdwenen. Sels moest een afgeweken schot van Bjelica nog met een kattensprong uit de bovenhoek tikken en Teodorczyk knikte nog tegen de paal, maar het bleef bij 2-0.

Morren Motor

Nkaka wordt pas volgend seizoen RSCA-speler
Luc Devroe: "Een nieuwe wind op alle gebieden"
Tweede oefenwedstrijd 23 juni tegen KSK Heist
Devroe over Markovic: "Goeie speler, maar nog nooit drie matchen in één week gespeeld"
Luka Adzic: "Overtuigd dat Anderlecht beste weg is voor mijn ontwikkeling als speler”
Luc Devroe: "Ik kan niet snappen dat je een spelersmakelaar op de loonlijst staan hebt"
Kenny Saief: "Heel erg blij dat ik hier komende jaren kan blijven"
Luc Devroe tevreden over komst Milic, Musona en Adzic
Trebel blijft wellicht bij Anderlecht
Coucke: "We zien Union en RWDM niet als concurrenten"
Anderlecht wil meer dan 10 spelers aantrekken...
Kenny Saief kost RSCA 3,7 miljoen
NIEUW: Fan Zone met wifi – Family Zone – 1000 extra plaatsen in sfeervak
NIEUW: e-ticketing & second hand ticketing
Spajic verlaat Anderlecht en zoekt voetbalgeluk in Rusland
Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht
Vier op een rij in het Astridpark: Milic, Musona en Adzic voorgesteld, aankoopoptie Saief gelicht
Straks om 11u State of the Union van Marc Coucke
Kans groot dat paars-wit afscheid neemt van 'Constant Vanden Stockstadion'
Matz Sels dicht bij definitieve overgang naar Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem