Oostende maakt voor rust het verschil tegen Anderlecht

KVO heeft in eigen huis Anderlecht met 2-0 opzij gezet. Dendoncker zorgde met een owngoal voor het openingsdoelpunt, Milic verdubbelde nog voor rust.


Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League namen de huidige en nieuwe club van Marc Coucke het tegen elkaar op. KV Oostende ontving Anderlecht in een fel besproken wedstrijd. De grote baas zelf was niet aanwezig, want Coucke was op vakantie in Dubai.
Hij miste zo de felle start van de thuisploeg na een korte studieronde. Al na zeven minuten stond de 1-0 op het bord. Bjelica heroverde sterk de bal en trapte vervolgens een prima voorzet. Onder druk van Akpala kopte Dendoncker het leer voorbij zijn eigen doelman. Anderlecht eiste na de achterstand de bal op, maar kon weinig gevaar creëren.
Het was zelfs KV Oostende dat het meeste kon dreigen. Na een kwartier kon Milic de voorsprong verdubbelen. Een ingestuurde hoekschop kwam bij Tomasevic die de bal terug voor doel kopte. Daar stond die andere verdediger, Milic, op de juiste plaats en tikte het leer in doel. De verdediging van Anderlecht zag er niet al te best uit. Zivkovic liet even later het derde doelpunt nog liggen, want zijn pass richting de vrijstaande Canesin was niet precies genoeg.In het begin van de tweede helft, met een driftig heen en weer hossende Teodorczyk als invloedrijke invaller, toonde Anderlecht af en toe beter voetbal. Morioka goochelde zich naar een kans, maar duwde die slapjes tegen een verdediger aan. Saief was er nog dichter bij toen zijn vrije trap de lat raakte.
Een ingedommeld Oostende was ineens weer klaarwakker en deed een rappe tegenzet. Canesin verzuimde om zijn ex-ploeg helemaal tegen het canvas te slaan en mikte van dichtbij over. Anderlecht leefde nog, tot Dendoncker de voorbij zoevende Zivkovic neerhaalde en de douches mocht gaan opzoeken.
Terwijl Marc Coucke in Dubai op restaurant aan het dessert begon, was het geloof bij Anderlecht helemaal verdwenen. Sels moest een afgeweken schot van Bjelica nog met een kattensprong uit de bovenhoek tikken en Teodorczyk knikte nog tegen de paal, maar het bleef bij 2-0.

Morren Motor

Morgen 20 juli oefenduel KVC Westerlo - RSCA
Atalanta drukt door voor Dendoncker
Antonio Milic: "We helpen elkaar en we gaan samen matchen winnen"
11 spelers moeten of mogen de club verlaten
Turkse Media: "Anderlecht gaat voor Spaanse spits van Besiktas"
Trebel: "Ik weet nog niet wat er met mij zal gebeuren"
Anderlecht legt twee nieuwe videoanalisten vast
Dauda en Sowah krijgen volop hun kans van Vanhaezebrouck
Enkel het Italiaanse Atalanta blijft over als eindbestemming voor Dendoncker
Lukasz Teodorczyk wil concurreren met Santini en Dimata
Besiktas toont belangstelling in Andy Najar
Musona, Adzic en Abazaj hebben aanpassings problemen
Chinese club volgt nog steeds Thelin
Herman Van Holsbeeck: "Jammer dat Anderlecht niet heeft kunnen genieten van Januzaj"
Waasland-Beveren wil Thelin graag nog een seizoen huren
Vandaag jaarlijkse fotoshoot, Kara en Teo sluiten aan bij groep
Richtlijnen: oefenduel RSC Anderlecht - Stade Rennais
René Weiler: "Bijna zonder reden ontslagen"
Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem