Oostende maakt voor rust het verschil tegen Anderlecht

KVO heeft in eigen huis Anderlecht met 2-0 opzij gezet. Dendoncker zorgde met een owngoal voor het openingsdoelpunt, Milic verdubbelde nog voor rust.


Op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League namen de huidige en nieuwe club van Marc Coucke het tegen elkaar op. KV Oostende ontving Anderlecht in een fel besproken wedstrijd. De grote baas zelf was niet aanwezig, want Coucke was op vakantie in Dubai.
Hij miste zo de felle start van de thuisploeg na een korte studieronde. Al na zeven minuten stond de 1-0 op het bord. Bjelica heroverde sterk de bal en trapte vervolgens een prima voorzet. Onder druk van Akpala kopte Dendoncker het leer voorbij zijn eigen doelman. Anderlecht eiste na de achterstand de bal op, maar kon weinig gevaar creëren.
Het was zelfs KV Oostende dat het meeste kon dreigen. Na een kwartier kon Milic de voorsprong verdubbelen. Een ingestuurde hoekschop kwam bij Tomasevic die de bal terug voor doel kopte. Daar stond die andere verdediger, Milic, op de juiste plaats en tikte het leer in doel. De verdediging van Anderlecht zag er niet al te best uit. Zivkovic liet even later het derde doelpunt nog liggen, want zijn pass richting de vrijstaande Canesin was niet precies genoeg.In het begin van de tweede helft, met een driftig heen en weer hossende Teodorczyk als invloedrijke invaller, toonde Anderlecht af en toe beter voetbal. Morioka goochelde zich naar een kans, maar duwde die slapjes tegen een verdediger aan. Saief was er nog dichter bij toen zijn vrije trap de lat raakte.
Een ingedommeld Oostende was ineens weer klaarwakker en deed een rappe tegenzet. Canesin verzuimde om zijn ex-ploeg helemaal tegen het canvas te slaan en mikte van dichtbij over. Anderlecht leefde nog, tot Dendoncker de voorbij zoevende Zivkovic neerhaalde en de douches mocht gaan opzoeken.
Terwijl Marc Coucke in Dubai op restaurant aan het dessert begon, was het geloof bij Anderlecht helemaal verdwenen. Sels moest een afgeweken schot van Bjelica nog met een kattensprong uit de bovenhoek tikken en Teodorczyk knikte nog tegen de paal, maar het bleef bij 2-0.

Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem