Jong talent op weg naar Anderlecht

5-2-2018 11:8:5 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Mamadou Samaké staat in Mali bekend als een van de toptalenten. De 17-jarige middenvelder wil graag zijn kans gaan in Europa en zakte al naar Anderlecht af voor besprekingen. Als alles volgens plan verloopt, ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Hanni vertrok mede door Vanhaezebrouck" (06-02-2018)
Het vertrek van Sofiane Hanni blijft voor beroering zorgen. In Het Laatste Nieuws vertelt Marc Degryse vandaag dat hij vernomen heeft dat de aanvoerder "na amper enkele maanden uitgekeken was op Vanhaezebrouck en mede daardoor vertrok".
>> Lees verder

Markovic traint eerste keer mee (06-02-2018)
Lazar Markovic tekende gisteren voor de eerste keer present op de training van RSC Anderlecht. Ook Lukasz Teodorczyk, terug uit ziekte, trainde opnieuw mee. De Pool is in ieder geval inzetbaar tegen KV Oostende.
>> Lees verder

Boucaut fluit KV Oostende - Anderlecht (06-02-2018)
Voor de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League trekt RSC Anderlecht richting kust. Zaterdag 10 februari om 18u speelt het tegen KV Oostende. Alexandre Boucaut is scheidsrechter van dienst.
>> Lees verder

Coucke zaterdag niet aanwezig (06-02-2018)
Zaterdagavond speelt RSC Anderlecht in de Versluys Arena tegen KV Oostende. Een rare wedstrijd voor Marc Coucke. Alleen, hij zal niet aanwezig zijn. Coucke zit met zijn gezien in Abu Dhabi op vakantie. Een trip die al een tijdje gepland stond.
>> Lees verder

Speler van de maand januari: Stem nu! (06-02-2018)
U kan nog tot 8 februari stemmen voor de Proximus Player of the Month. Matz Sels, Sofiane Hanni (inmiddels vertrokken) en Kenneth Saief zijn de genomineerden. In de maand december won jeugdspeler Francis Amuzu de trofee. Stemmen kan via deze link.
>> Lees verder

Verjaardag Davy Roef (06-02-2018)
Vandaag verjaart Davy Roef! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Beloften pakken 9 op 9 (05-02-2018)
De beloften hebben ook hun derde wedstrijd in het tweede competitiedeel gewonnen. Tegen RC Genk werd het 4-2. Milan Corryn en Mohammed Dauda scoorden allebei twee keer. In de laatste vijf wedstrijden van de U21 scoorde Dauda negen keer. 
>> Lees verder

Bruno met reserven (05-02-2018)
Vanavond ontvangen de reserven van RSC Anderlecht, hun tegenhangers uit Limburg van KRC Genk. Massimo Bruno maakt deel uit van de selectie voor deze wedstrijd. Ook Francis Amuzu, gisteren nog te ziek voor de A-kern, hoort bij de selectie van de reserven.
>> Lees verder

Video: Trezeguet scoort er twee voor Kasimpasa (05-02-2018)
Voor de tweede week op rij is Trezeguet trefzeker voor zijn huurclub Kasimpasa. In de thuiswedstrijd tegen Akhisarspor scoorde de Egyptenaar beide doelpunten in de 2-0-overwinning. Hij zit nu aan zes competitiedoelpunten dit seizoen.
>> Lees verder

Frutos en Defour in tribune (05-02-2018)
Nicolas Frutos en Steven Defour zaten gisteren in de tribune voor de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. Frutos mocht zelfs rekenen op een ovatie van een deel van het Anderlecht-publiek. Verder waren er nog vier Japanese journalisten aanwezig. Zij kwamen kijken naar het debuut van Ryota Morioka.
>> Lees verder

"Steekje uitdelen aan vertrekkers" (05-02-2018)
Zaterdag staat het duel tegen KV Oostende op het programma in de Versluys Arena. Nicolas Lombaerts weet alvast wat hij wil doen, winnen. "Het zou een steekje uitdelen aan de mensen die op vertrekken staan", voegt hij eraan toe.
>> Lees verder

Transfervrije Kramer aangeboden bij Anderlecht (05-02-2018)
De 29-jarige Michiel Kramer, werd het voorbije weekend aangeboden bij RSC Anderlecht. De targetsptis zag in januari zijn contract met Feyenoord ontbonden worden nadat hij doodleuk een broodje kroket naar binnen speelde op de bank. Of paars-wit interesse heeft is niet geweten.
>> Lees verder

Ganvoula: "Hier voel ik vertrouwen" (05-02-2018)
Silvère Ganvoula scoorde gisteren twee keer tegen de ploeg dat hem met Nieuwjaar terugstuurde, wegens niet goed genoeg. De ideale sportieve wraak dus van de Congolees. "Bij KV Mechelen voelde ik geen vertrouwen, dat is er bij Anderlecht wel", aldus de spits.
>> Lees verder

Morioka: “Heb nog wat tijd nodig” (05-02-2018)
Ryota Morioka stond gisteren meteen in de basis. Hij zorgde voor de assist bij de eerste goal maar ging nadien mee ten onder met de rest. In de tweede helft miste hij ook nog een penalty. “Geef mij wat tijd en dat komt wel goed”, aldus Morioka. 
>> Lees verder

Trebel out voor KV Oostende (05-02-2018)
Adrien Trebel zat tegen KV Mechelen een dag schorsing uit na vijf gele kaarten. Maar ook zijn deelname tegen KV Oostende volgende zaterdag is nog een vraagteken. Trebel sukkelt met een scheurtje in de hamstrings. 
>> Lees verder

Strafschopmissers kostten Anderlecht al zeven punten (04-02-2018)
Amper drie strafschoppen kreeg Anderlecht nog maar dit seizoen en alle drie werden ze gemist. Stuk voor stuk waren het belangrijke elfmeters die Anderlecht punten konden opleveren. Dat deden ze niet en zo gooide Anderlecht dit seizoen al zeven punten te grabbel.
>> Lees verder

15 jaar Mauves Army (04-02-2018)
Net voor de aftrap van RSC Anderlecht - KV Mechelen, ontplooide Mauves Army een tifo om hun 15-jarig bestaan te vieren. Een prachtig staaltje werk van de supportersclub, die alles doen met eigen middelen en niet gesponsord worden door RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

"Ik wou wel trappen maar sta niet op de lijst" (04-02-2018)
Het lijkt wel of het penaltyspook terug is bij RSC Anderlecht. Sofiane Hanni, Kenny Saief en nu Ryota Morioka die een penalty missen. Sven Kums wou de penalty trappen, zegt hij zelf, maar hij stond niet op de lijst. Een reactie die toch de wenbrauwen doet fronsen. Hein Vanhaezebrouck staat open voor elke aanbieding, laat hij weten. 
>> Lees verder

Saief enige op niveau (04-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck zat er een beetje verslagen bij, hij kon geen enkel positief element vinden in de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. Of toch wel, eentje, Kenny Saief, hij was de enige speler op niveau. 
>> Lees verder

"Jongeren werden in de steek gelaten" (04-02-2018)
Sambi Lokonga en Nelson Azevedo Janelas mochten beiden aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de rust haalde de coach beide jeugdspelers van het veld. "Maar dat is niet hun fout, maar de mijne. Ze werden volledig in de steek gelaten door de routiniers."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Ik had zin om mee te fluiten" (04-02-2018)
Vrijdag nam hij de supporters die de spelers uitfluiten nog op de korrel. Vandaag kon hij begrip opbrengen voor de fluitconcerten: "Het was niet om aan te zien, ik had zin om mee te fluiten", zei de coach na afloop. 
>> Lees verder

Vancamp scoort tweede week op rij (04-02-2018)
Jorn Vancamp heeft voor de tweede week op rij de weg naar doel gevonden. De spits bracht Roda JC in de uitwedstrijd bij AZ op 1-1. Het zou uiteindelijk 2-2 worden. Na 57 minuten werd Vancamp vervangen.
>> Lees verder

Nieuw puntenverlies en ditmaal tegen de hekkensluiter (04-02-2018)
Anderlecht zit in de problemen, zoveel is duidelijk na nieuw puntenverlies en dit maal tegen de hekkensluiter. Paars-wit speelde ongeïnspireerd, slikte andermaal twee doelpunten en miste opnieuw een penalty. Het bleef zo steken op een 2-2 gelijkspel.
>> Lees verder

HT: RSCA-KVM: thuisploeg in de penarie (04-02-2018)
Anderlecht zit in de problemen halfweg tegen KV Mechelen. De thuisploeg begon met nieuwkomer Morioka in de basis en ook Azevedo mocht zijn opwachting maken. Paars-wit startte aanvankelijk degelijk en scoorde na een knappe aanval. Morioka bracht voor en Ganvoula kopte goed binnen.
>> Lees verder

De grote stap voorwaarts van Azevedo (04-02-2018)
Met Nelson Azevedo laat Hein Vanhaezebrouck een vierde jeugdproduct debuteren. Dat de 19-jarige aanvallers zijn kans krijgt, is een kleine verrassing. Afgelopen zomer leek zijn verhaal bij Anderlecht voorbij.
>> Lees verder

Opstelling: debuut Morioka én Azevedo (04-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck laat vanmiddag tegen KV Mechelen opnieuw een belofte debuteren. Nelson Azevedo staat voor het eerst aan de aftrap bij de A-ploeg. Ook Ryota Morioka maakt zijn debuut. Lukasz Teodorczyk en Francis Amuzu zijn ziek en ontbreken.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen (04-02-2018)
Vanmiddag om 14.30 uur ontvangt Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion KV Mechelen. De wedstrijd tegen de hekkensluiter wordt de eerste na het vertrek van statistiekenkoning Sofiane Hanni en met Ryota Morioka. Kan Anderlecht zich herpakken na twee gelijke spelen?
>> Lees verder

"Uitfluiten hoort niet, maar waar is het geld van uitgaande transfers (03-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck nam gisteren tijdens zijn persconferentie de fans op de korrel, volgens hem staan ze niet genoeg achter hun ploeg. Ludo Coninx, woorvoorder van de Fan Board, begrijpt de coach, maar zelf zitten de fans toch ook met vragen. Zoals waar de rest van het geld van de transfers is gebleven. 
>> Lees verder

Rugnummer 50 voor Markovic (03-02-2018)
Lazar Markovic stelde zich gisteren kort voor in een filmpje voor RSCA-tv. De Serviër koos voor rugnummer 50. Geen speciale reden, hij speelt al sinds Partizan met dat nummer en de keuze was dus snel gemaakt. Verder zegt hij dankbaar te zijn dat Liverpool hen bij RSC Anderlecht liet gaan. 
>> Lees verder

Vier andere jongeren staan dicht bij A-kern (03-02-2018)
Het grote publiek mocht al kennis maken met jongeren Francis Amuzu, Edo Kayembe en Sambi Lokonga, de laatste staat wellicht morgen opnieuw aan de aftrap. Door de mislukte wintermercato gaf Hein Vanhaezebrouck al aan dat er meer jongeren zullen opgenomen worden in de A-kern. Nelson Azevedo (foto), Abdoul Dante, Kobe Cools en Dauda Mohammed staan klaar. 
>> Lees verder

Amuzu en Teodorczyk ziek (03-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck kan morgen wellicht niet op Francis Amuzu en Lukasz Teodoczyk rekenen. Beide spelers liggen al een paar dagen ziek in bed. De kans is dan ook groot dat Silvère Ganvoula aan de aftrap komt tegen KV Mechelen.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.