Penaltymisser Morioka breekt Anderlecht zuur op tegen KVM

Anderlecht heeft thuis dure punten laten liggen tegen rode lantaarn KV Mechelen. Het werd 2-2, Morioka miste een strafschop. Mechelen blijft ondanks het gelijkspel laatste in de stand.


De barre wintermercato van Anderlecht kreeg nog een staartje, want door de ziekte van Teodorczyk moest Vanhaezebrouck een wit konijn uit de beloftenploeg plukken. De jonge Azevedo kon geen potten breken bij zijn debuut in de eerste ploeg.
Dat kwam ook omdat Mechelen een stevig blok neerzette en Anderlecht niet toeliet om een kans bij elkaar te voetballen. De thuisploeg leek ook met een gebrek aan vertrouwen te kampen, maar na tien minuten klaarde de hemel op. Morioka tekende met een gehaakte voorzet voor zijn eerste assist, Ganvoula knikte zijn eerste doelpunt binnen.
Na zes wedstrijden zonder doelpunt stond Mechelen voor een helse opdracht, maar de bezoekers rechtten hun rug en kwamen meteen langszij. Sels tikte de schuiver van Matthys in de voeten van Bandé en die reageerde kwiek. Het geloof bij KVM groeide nog meer toen Spajic een voorzet onbeholpen over zijn eigen keeper in doel frommelde. Anderlecht zwalpte en mocht van geluk spreken dat Sels bij de pinken was op twee enorme kansen voor Matthys en Schoofs. Het gemor van de supporters werd steeds luider.


Er moest iets gebeuren en dus koos Vanhaezebrouck ervoor om jonkies Azevedo en Sambi in de kleedkamer te laten en Chipciu en Gerkens te brengen. Die extra ervaring was aanvankelijk niet genoeg om het plan van Mechelen en coach Van Wijk te dwarsbomen.
De eerste kansen waren namelijk opnieuw voor Malinwa. Schoofs toonde een pak meer doorzettingsvermogen dan Dendoncker, maar strandde andermaal op zijn ex-ploegmaat Sels. Niet veel later kopte Matthys naar Bandé en diens vluchtschot botste een metertje naast het doel van de thuisploeg.
Anderlecht had niet zoveel kansen nodig om een tweede goal op het bord te zetten. Het was opnieuw Ganvoula die ditmaal een ballonvoorzet van Deschacht in het hoekje knikte. De gelijkmaker bracht iets meer vuur bij de kampioen, maar het schrijnend gebrek aan inventiviteit bleef.
Nieuwkomer Morioka gaf zichzelf in het slot nog de kans om zich in de harten van de thuisfans te schieten. De Japanner lokte El Messaoudi in de fout en versierde een strafschop, maar schoof hem dan flauwtjes naast. Geen zege voor Anderlecht, dat met een punt weinig opschiet. Mechelen houdt Eupen in het vizier, een week voor de onderlinge confrontatie.

Morren Motor

Morgen 20 juli oefenduel KVC Westerlo - RSCA
Atalanta drukt door voor Dendoncker
Antonio Milic: "We helpen elkaar en we gaan samen matchen winnen"
11 spelers moeten of mogen de club verlaten
Turkse Media: "Anderlecht gaat voor Spaanse spits van Besiktas"
Trebel: "Ik weet nog niet wat er met mij zal gebeuren"
Anderlecht legt twee nieuwe videoanalisten vast
Dauda en Sowah krijgen volop hun kans van Vanhaezebrouck
Enkel het Italiaanse Atalanta blijft over als eindbestemming voor Dendoncker
Lukasz Teodorczyk wil concurreren met Santini en Dimata
Besiktas toont belangstelling in Andy Najar
Musona, Adzic en Abazaj hebben aanpassings problemen
Chinese club volgt nog steeds Thelin
Herman Van Holsbeeck: "Jammer dat Anderlecht niet heeft kunnen genieten van Januzaj"
Waasland-Beveren wil Thelin graag nog een seizoen huren
Vandaag jaarlijkse fotoshoot, Kara en Teo sluiten aan bij groep
Richtlijnen: oefenduel RSC Anderlecht - Stade Rennais
René Weiler: "Bijna zonder reden ontslagen"
Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem