Dames: Anderlecht klopt Standard in eigen huis

3-2-2018 9:14:3 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

In de Super League stond vrijdagavond speeldag 14 op het menu. Met Standard-Anderlecht stond er een onvervalste topper op het programma.Anderlecht is de onbetwiste leider met 10 punten voorsprong op eerste ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Strafschopmissers kostten Anderlecht al zeven punten (04-02-2018)
Amper drie strafschoppen kreeg Anderlecht nog maar dit seizoen en alle drie werden ze gemist. Stuk voor stuk waren het belangrijke elfmeters die Anderlecht punten konden opleveren. Dat deden ze niet en zo gooide Anderlecht dit seizoen al zeven punten te grabbel.
>> Lees verder

15 jaar Mauves Army (04-02-2018)
Net voor de aftrap van RSC Anderlecht - KV Mechelen, ontplooide Mauves Army een tifo om hun 15-jarig bestaan te vieren. Een prachtig staaltje werk van de supportersclub, die alles doen met eigen middelen en niet gesponsord worden door RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

"Ik wou wel trappen maar sta niet op de lijst" (04-02-2018)
Het lijkt wel of het penaltyspook terug is bij RSC Anderlecht. Sofiane Hanni, Kenny Saief en nu Ryota Morioka die een penalty missen. Sven Kums wou de penalty trappen, zegt hij zelf, maar hij stond niet op de lijst. Een reactie die toch de wenbrauwen doet fronsen. Hein Vanhaezebrouck staat open voor elke aanbieding, laat hij weten. 
>> Lees verder

Saief enige op niveau (04-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck zat er een beetje verslagen bij, hij kon geen enkel positief element vinden in de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. Of toch wel, eentje, Kenny Saief, hij was de enige speler op niveau. 
>> Lees verder

"Jongeren werden in de steek gelaten" (04-02-2018)
Sambi Lokonga en Nelson Azevedo Janelas mochten beiden aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de rust haalde de coach beide jeugdspelers van het veld. "Maar dat is niet hun fout, maar de mijne. Ze werden volledig in de steek gelaten door de routiniers."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Ik had zin om mee te fluiten" (04-02-2018)
Vrijdag nam hij de supporters die de spelers uitfluiten nog op de korrel. Vandaag kon hij begrip opbrengen voor de fluitconcerten: "Het was niet om aan te zien, ik had zin om mee te fluiten", zei de coach na afloop. 
>> Lees verder

Vancamp scoort tweede week op rij (04-02-2018)
Jorn Vancamp heeft voor de tweede week op rij de weg naar doel gevonden. De spits bracht Roda JC in de uitwedstrijd bij AZ op 1-1. Het zou uiteindelijk 2-2 worden. Na 57 minuten werd Vancamp vervangen.
>> Lees verder

Nieuw puntenverlies en ditmaal tegen de hekkensluiter (04-02-2018)
Anderlecht zit in de problemen, zoveel is duidelijk na nieuw puntenverlies en dit maal tegen de hekkensluiter. Paars-wit speelde ongeïnspireerd, slikte andermaal twee doelpunten en miste opnieuw een penalty. Het bleef zo steken op een 2-2 gelijkspel.
>> Lees verder

HT: RSCA-KVM: thuisploeg in de penarie (04-02-2018)
Anderlecht zit in de problemen halfweg tegen KV Mechelen. De thuisploeg begon met nieuwkomer Morioka in de basis en ook Azevedo mocht zijn opwachting maken. Paars-wit startte aanvankelijk degelijk en scoorde na een knappe aanval. Morioka bracht voor en Ganvoula kopte goed binnen.
>> Lees verder

De grote stap voorwaarts van Azevedo (04-02-2018)
Met Nelson Azevedo laat Hein Vanhaezebrouck een vierde jeugdproduct debuteren. Dat de 19-jarige aanvallers zijn kans krijgt, is een kleine verrassing. Afgelopen zomer leek zijn verhaal bij Anderlecht voorbij.
>> Lees verder

Opstelling: debuut Morioka én Azevedo (04-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck laat vanmiddag tegen KV Mechelen opnieuw een belofte debuteren. Nelson Azevedo staat voor het eerst aan de aftrap bij de A-ploeg. Ook Ryota Morioka maakt zijn debuut. Lukasz Teodorczyk en Francis Amuzu zijn ziek en ontbreken.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen (04-02-2018)
Vanmiddag om 14.30 uur ontvangt Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion KV Mechelen. De wedstrijd tegen de hekkensluiter wordt de eerste na het vertrek van statistiekenkoning Sofiane Hanni en met Ryota Morioka. Kan Anderlecht zich herpakken na twee gelijke spelen?
>> Lees verder

"Uitfluiten hoort niet, maar waar is het geld van uitgaande transfers (03-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck nam gisteren tijdens zijn persconferentie de fans op de korrel, volgens hem staan ze niet genoeg achter hun ploeg. Ludo Coninx, woorvoorder van de Fan Board, begrijpt de coach, maar zelf zitten de fans toch ook met vragen. Zoals waar de rest van het geld van de transfers is gebleven. 
>> Lees verder

Rugnummer 50 voor Markovic (03-02-2018)
Lazar Markovic stelde zich gisteren kort voor in een filmpje voor RSCA-tv. De Serviër koos voor rugnummer 50. Geen speciale reden, hij speelt al sinds Partizan met dat nummer en de keuze was dus snel gemaakt. Verder zegt hij dankbaar te zijn dat Liverpool hen bij RSC Anderlecht liet gaan. 
>> Lees verder

Vier andere jongeren staan dicht bij A-kern (03-02-2018)
Het grote publiek mocht al kennis maken met jongeren Francis Amuzu, Edo Kayembe en Sambi Lokonga, de laatste staat wellicht morgen opnieuw aan de aftrap. Door de mislukte wintermercato gaf Hein Vanhaezebrouck al aan dat er meer jongeren zullen opgenomen worden in de A-kern. Nelson Azevedo (foto), Abdoul Dante, Kobe Cools en Dauda Mohammed staan klaar. 
>> Lees verder

Amuzu en Teodorczyk ziek (03-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck kan morgen wellicht niet op Francis Amuzu en Lukasz Teodoczyk rekenen. Beide spelers liggen al een paar dagen ziek in bed. De kans is dan ook groot dat Silvère Ganvoula aan de aftrap komt tegen KV Mechelen.
>> Lees verder

Coucke telt af naar 1 maart (02-02-2018)
De wintermercato was een gehele afgang voor RSC Anderlecht. De overname door Marc Coucke en de daardoor opgelegde maatregelen voor de mercato, werden meermaals als schuldige aangewezen. Coucke reageert nu op alle heisa via twitter, op zijn eigen ongeremde gekende manier.
>> Lees verder

Benitez: "Het was een rare situatie met Mitrovic" (02-02-2018)
Rafaël Benitez, coach van Newcastle, kwam tijdens zijn persconferentie nog even terug op de transfer van Aleksandar Mitrovic naar RSC Anderlecht die uiteindelijk niet doorging. "Het was een rare situatie".
>> Lees verder

"Bedankt meneer Vanden Stock en Van Holsbeeck" (02-02-2018)
Een korte videoboodschap op RSCA-tv op Transfer Deadline Day, meer zat er niet in voor Sofiane Hanni om deftig afscheid te nemen van België en Anderlecht. Daar heeft hij nu verandering in gebracht met een boodschap op zijn officiël Instagram-account, met een speciale vermelding voor Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Was een hele moeilijke periode voor Herman" (02-02-2018)
De gevraagde spits kwam er niet, toch neemt Hein Vanhaezebrouck, Herman Van Holsbeeck niets kwalijk. "Hij heeft gedaan wat hij kon, zelfs bedelen op een gegeven moment. Het was niet altijd mooi om te zien hoe erg hij daaronder te lijden had."
>> Lees verder

"Hoop dat de supporters achter ons blijven staan" (02-02-2018)
De supporters zijn allesbehalve tevreden over de voorbije transferperiode. Toch hoopt Hein Vanhaezebrouck dat ze begrip hebben voor de situatie waarin RSC Anderlecht zich momenteel bevindt. "Ze moeten ons aanmoedigen in plaats van uitfluiten", aldus de coach.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck over Morioka en Markovic (02-02-2018)
Hein Vanhaezebrouck ga ook een woordje uitleg bij zijn laatste twee nieuwe aanwinsten, Ryota Morioka en Lazar Markovic. Het zal echter nog een tijdje duren eer we die laatste op het veld zullen zien: "Hij kampt met een conditionele achterstand."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Nog meer jongeren laten doorschuiven" (02-02-2018)
De transferperiode heeft niet opgebracht wat Hein Vanhaezebrouck voor ogen had. Ook al geeft hij toe dat Herman Van Holsbeeck zijn uiterste best heeft gedaan. De coach gaat nu nog meer jongeren doorschuiven om toch tot een ietwat evenwichtige kern te komen. "Binnenkort hebben we misschien wel de jongste kern van het land", aldus Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

"Dendoncker wordt mijn nieuwe kapitein" (02-02-2018)
Deze namiddag op de persconferentie kwam de bijna-transfer van Leander Dendoncker ter sprake. Hein Vanhaezebrouck merkt momenteel geen mentaal probleem bij Dendoncker: "En hij wordt mijn nieuwe aanvoerder", voegde de coach er onmiddelijk aan toe.
>> Lees verder

"Blijkbaar was het voor sommige fans nooit goed genoeg" (02-02-2018)
Sofiane Hanni heeft Anderlecht wel degelijk verlaten wegens het gefluit van (een deel van) de supporters. "Zo kon het niet verder", vertelt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. "Die fluitconcerten deden pijn. Vooral bij mijn familie."
>> Lees verder

Onyekuru: "Ik ben fit tegen play-offs" (02-02-2018)
Hoe gaat het momenteel met Henry Onyekuru? Goed, zo blijkt. Het Laatste Nieuws bezocht de spits in Engeland en de Nigeriaan is ambitieus. "Ik ben fit tegen de play-offs, wil topschutter worden en daarna naar het WK."
>> Lees verder

Anderlecht-rekening 30 (of 50?) miljoen euro in het rood (02-02-2018)
"We weten wat we willen in januari", zo keek Herman Van Holsbeeck begin december vol vertrouwen uit naar de wintermercato. Alles veranderde echter toen de club werd overgenomen. De nieuwe opdracht luidde: niet meer uitgeven dan er binnenkomt en liefst nog extra geld in de kas stoppen. Het lijstje van Van Holsbeeck kon de vuilbak in.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wilde Benavente (02-02-2018)
Kort na zijn aanstelling als Anderlecht-coach kreeg Hein Vanhaezebrouck van Herman Van Holsbeeck te horen dat Sofiane Hanni in de winterstop wilde vertrekken. Van Holsbeeck vroeg de nieuwe coach wie hij het liefst wilde als opvolger. 'Cristian Benavente van Charleroi', zo antwoordde Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Teodorczyk weigert vier concrete voorstellen (02-02-2018)
Vier clubs. Zoveel hebben er een concrete aanbieding gedaan om Lukasz Teodorczyk over te nemen. Anderlecht ging akkoord, maar Teodorczyk verwees ze stuk voor stuk naar de prullenbak. Dit tot grote frustratie van Herman Van Holsbeeck en Aleksandar Mitrovic.
>> Lees verder

Zieke (?) Teodorczyk onzeker voor KV Mechelen (02-02-2018)
Lukasz Teodorczyk verscheen ook gisteren niet op training. In zijn omgeving klinkt het dat hij grieperig is en dat het onzeker is of hij zondag kan spelen tegen KV Mechelen. Binnen Anderlecht zijn er echter twijfels of de Pool echt ziek is, dan wel dat hij misnoegd is omdat Anderlecht een andere spits wilde aantrekken.
>> Lees verder

Liverpool stalt Markovic gratis bij Anderlecht (02-02-2018)
RSC Anderlecht hoeft geen huurgeld te betalen voor Lazar Markovic, het moet enkel zijn loon betalen en dat blijkt ook nog mee te vallen. Liverpool stalt de Serviër dus gratis bij paars-wit.
>> Lees verder

"Markovic past perfect in systeem Vanhaezebrouck" (01-02-2018)
Lazar Markovic kwam in de laatste minuten van de wintermercato bij RSC Anderlecht. Een transfer die bij de meeste Anderlecht-supporters toch serieus wat twijfels doet rijzen. De Engelse krant, Liverpool Echo, ziet dit echter als een goede transfer voor paars-wit: "Hij past perfect in het systeem Vanhaezebrouck."
>> Lees verder

Hanni: "Nee, ik vlucht niet voor de supporters" (01-02-2018)
Sofiane Hanni lag al een tijdje onder vuur bij de supporters. Regelmatig werd hij getrakteerd op een fluitconcert. De meeste zien zijn transfer dan ook als een vlucht. "Niets van aan", reageert Hanni, "Dit was een kans die ik niet kon laten liggen."
>> Lees verder

Van Holsbeeck: "Alle afspraken werden gerespecteerd" (01-02-2018)
Even was er sprake dat RSC Anderlecht interesse toonde in Milic van KV Oostende, maar die kwam er niet. "Ik heb daarover even met Devroe gebeld, maar daar is het gewoon bij gebleven", zegt Herman Van Holsbeeck, "Het was sowieso al een moeilijke transferperiode, maar alle afspraken werden gerespecteerd."
>> Lees verder

"Kwalitatief kan hij het niveau van Anderlecht halen" (01-02-2018)
In de laatste minuten van de wintermercato haalde RSC Anderelcht nog Lazar Markovic. Volgens Herman Van Holsbeeck heeft de speler het potentieel om het niveau van Anderlecht te halen maar of dat ook gaat gebeuren, valt af te wachten. Zijn komst doet denken aan Marco Marin, die zich uiteindelijk ook nooit kon doorzetten bij paars-wit.
>> Lees verder

"Hanni was laatste tijd ongelukkig bij Anderlecht" (01-02-2018)
De verrassing deze mercato was wellicht toch een beetje het vertrek van Sofiane Hanni. Maar niet voor het bestuur van RSC Anderlecht: "Sofiane liep al een tijdje ongelukkig rond op Anderlecht", geeft Herman Van Holsbeeck toe.
>> Lees verder

"Onderhandelen op laatste transferdag was onbespreekbaar" (01-02-2018)
Het ging gisteren ook nog even op en af rond een transfer van Leander Dendoncker. Uiteindelijk bleef hij bij RSC Anderlecht. Er was een goed bod: "Maar onderhandelen op de laatste dag van de transferperiode was onbespreekbaar", aldus Herman Van Holsbeeck.
>> Lees verder

"Overtuigd dat we klaar zijn voor de laatste rechte lijn" (01-02-2018)
Sporza sprak met Herman Van Holsbeeck over de voorbije transferperiode en één ding wil de voorzitter al toegeven: "Ik ben blij dat het erop zit". Het was uiteindelijk Lukasz Teodorczyk die ervoor zorgde dat Aleksandar Mitrovic niet naar Anderlecht kwam. En dan waren er ook nog de gevleugelde woorden van de manager: "We zijn klaar voor de laatste rechte lijn."
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: kan Dendoncker nieuwe aanvoerder worden? (01-02-2018)
Nu Sofiane Hanni Anderlecht verlaten heeft, moet paars-wit een nieuwe aanvoerder aanstellen. Als vice-kapitein is Leander Dendoncker een logische opvolger. Het jeugdproduct stuurde de voorbije twee transferperiodes echter hardnekkig aan op een vertrek. Kan zo iemand de nieuwe aanvoerder worden?
>> Lees verder

Dendoncker ongelukkig en boos na veto Vanden Stock (01-02-2018)
Voorzitter Roger Vanden Stock stak tot twee keer toe persoonlijk een stokje voor een vertrek van Leander Dendoncker. De middenvelder ging zijn ontgoocheling verbijten bij vriendin Nikki en zijn entourage reageerde erg negatief. Die wil nu op papier dat Dendoncker in de zomer mag vertrekken voor een vastgelegd bedrag.
>> Lees verder

Burnley helpt Anderlecht aan mooie transfersom Hanni (01-02-2018)
Tot na 3 uur in de ochtend werd er in Anderlecht gisteren onderhandeld over de transfer van Sofiane Hanni. Met succes voor Anderlecht, want dankzij de interesse van Burnley slaagde paars-wit erin om de transfersom nog een stuk omhoog te krijgen.
>> Lees verder

Misnoegde Teodorczyk kan nog naar Rusland (01-02-2018)
Nu Anderlecht geen spits kon aantrekken, blijft Lukasz Teodorczyk de enige serieuze diepe spits in de kern van Hein Vanhaezebrouck. Toch is de Pool niet gelukkig. Het feit dat Anderlecht zo veel moeite deed voor Mitrovic, ziet hij als een teken dat Vanhaezebrouck niet meer in hem gelooft.
>> Lees verder

Teodorczyk en Bruno spelbrekers voor Mitrovic (01-02-2018)
Alles was geregeld om Aleksandar Mitrovic te laten terugkeren naar Anderlecht. Eén detail besliste er anders over: Lukasz Teodorczyk en/of Massimo Bruno raakten niet weg. Na Mitrovic dacht Anderlecht nog aan een terugkeer van Stefano Okaka en een ploegmaat van hem bij Watford.
>> Lees verder

Mitrovic vindt onderdak bij Fulham (01-02-2018)
Nadat zijn transfer naar Anderlecht op de valreep afketste, heeft Aleksandar Mitrovic toch nog een nieuwe club gevonden. De spits wordt tot het einde van het seizoen door Newcastle uitgeleend aan Fulham. Fulham staat zesde in de Engelse tweede afdeling en strijdt volop voor promotie.
>> Lees verder

Wie is Lazar Markovic? (01-02-2018)
Met Lazar Markovic slaagde het duo Herman Van Holsbeeck - Mogi Bayat er uiteindelijk toch in om nog een transfer te realiseren op de slotdag van de transferperiode. Zijn profiel ligt volledig in de lijn van de 'toptransfers' van de vorige wintermercato's: topclub, dit seizoen niet gespeeld en al meerdere uitleenbeurten achter de rug.
>> Lees verder

Bevestiging: Anderlecht huurt Markovic (01-02-2018)
Lazar Markovic wordt door Anderlecht gehuurd van Liverpool. Daarmee is de verrassing compleet na een transfersoap die de hele dag duurde. Paars-wit leek met Mitrovic een oude bekende terug te kunnen halen naar het Astridpark, maar geraakte er niet uit met Newcastle. 
>> Lees verder

Markovic naar Anderlecht? (01-02-2018)
Volgens HLN huurt Anderlecht Lazar Markovic tot het einde van het seizoen. De linksbuiten speelt op dit moment voor Liverpool. De link met Marko Marin en Filip Djuricic is uiteraard snel gelegd. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.