Vanhaezebrouck: "Als je drie keer scoort op Standard, moet je tevreden zijn"

28-1-2018 22:39:28 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht vertrok zondagavond met een gelijkspel (3-3) vanuit Luik naar Brussel. Bij paars-wit maakte de piepjonge Albert-Mboyo Sambi Lokonga andermaal indruk. Ook op trainer Hein Vanhaezebrouck.?Ik denk ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Beloften verslaan Gent en halen 6 op 6 (29-01-2018)
De beloften van Anderlecht hebben ook hun tweede wedstrijd van de tweede competitieronde gewonnen. Ze haalden het van AA Gent met 1-3. Nelson Azevedo, Milan Corryn (foto) en Mohammed Dauda scoorden. 
>> Lees verder

Lokeren haalt Marecek terug naar België (29-01-2018)
Kent u Lukas Marecek nog? In 2010 haalde Anderlecht de toen 20-jarige Tsjech naar België als opvolger van Lucas Biglia. Een succes werd hij niet. Nu gaat Marecek het een tweede keer proberen in de Pro League. Hij tekende vandaag een contract voor 3,5 jaar bij Lokeren.
>> Lees verder

"Het wordt moeilijk om Morioka te houden" (29-01-2018)
In een reactie bij Sporza bevestigt Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck dat zijn speler Ryoko Morioka een persoonlijk akkoord heeft met Anderlecht. "Een akkoord tussen de clubs is er nog niet, maar het wordt moeilijk om hem te houden."
>> Lees verder

Dierick fluit Anderlecht - KV Mechelen (29-01-2018)
Zondag speelt RSC Anderlecht thuis tegen KV Mechelen, met of zonder Sofiane Hanni is nog een vraagteken. Christof Dierick is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadon is voorzienn om 14u30.
>> Lees verder

"Moet Dendoncker vertrekken? Hij moet vooral spelen" (29-01-2018)
Bondscoach Roberto Martinez bekeek gisteren op Sclessin Leander Dendoncker. Bij RTBF liet hij zijn licht schijnen op de positie van Dendoncker en een mogelijk vertrek. "Dendoncker is iemand die moet spelen. Enkel dan zal hij top zijn tijdens het WK."
>> Lees verder

Furieuze reacties op transfer Hanni (29-01-2018)
De transfer van Sofiane Hanni is nog niet officieel bekendgemaakt en de Algerijn was ook niet meteen de grote publiekslieveling in het Astridpark. Toch regent het op deze site al kwade en cynische reacties. De frustratie over een zoveelste, tegenvallende transferperiode zit duidelijk diep. Een bloemlezing. 
>> Lees verder

Obradovic doet wedstrijdritme op bij reserven (29-01-2018)
Vanavond spelen de reserven van RSC Anderlecht tegen AA Gent, in het kader van de tweede speeldag van hun play-offs. Ivan Obradovic maakt deel uit van de selectie om ritme op te doen na zijn scheenbeenblessure. Ook de andere jonge spelers die al meespeelden met de A-kern, verplaatsen zich mee naar Oostakker. 
>> Lees verder

Contract van 4,5 jaar voor Hanni (29-01-2018)
Stilaan geraken er meer en meer details bekend van de transfer van Sofiane Hanni naar Spartak Moskou. Zo zal de Franco-Algerijn er een contract ondertekenen van 4,5 jaar. Hanni zal zich morgen bij  Spartak Moskou vervoegen dat momenteel in Marbella zit op winterstage.
>> Lees verder

Reviewcommissie laat Hanni vervolgen (29-01-2018)
De Revieuwcommissie heeft beslist om Sofiane Hanni door het bondsparket te laten vervolgen. De Anderlecht-aanvoerder maakte tegen Standard een slaande beweging richting Collins Fai. Hij riskeert nu een schorsing.
>> Lees verder

Anderlecht heeft akkoord met Morioka (29-01-2018)
En plots gaat het snel: Het Laatste Nieuws meldt nu ook dat Anderlecht een persoonlijk akkoord bereikt heeft met Ryoko Morioka van Waasland-Beveren. De Japanner heeft zijn club intussen verzocht om hem te laten vertrekken naar de landskampioen.
>> Lees verder

Hanni legt medische testen af (29-01-2018)
Sofiane Hanni legt momenteel zijn medische testen af in Rome, voor Spartak Moskou, dat weet Het Laatste Nieuws. De Russische club heeft in Rome een ziekenhuis waar Hanni zijn medische testen kan afleggen. Ondertussen zijn ze bij RSC Anderlecht druk bezig om Morioka binnen te halen. 
>> Lees verder

Zeven Anderlecht-jongeren bij Belgische U16 (29-01-2018)
De Belgische U16 nemen begin februari deel aan het U16 Emirates International Tournament in de Verenigde Arabische Emiraten. Zeven spelers van Anderlecht reizen mee: Anouar Ait El Hadj, Zacarias Antonio, Jermy Doku, Chris Kalulika, Eliot Matazo, Rob Nizet en Bram Van Laere.
>> Lees verder

U21 krijgen Charleroi in kwartfinale Beker (29-01-2018)
De beloften kennen hun tegenstander in de kwartfinale van de Beker van België. Ze moeten het opnemen tegen Charleroi. De wedstrijd staat momenteel gepland voor maandag 26 maart om 19.30 uur in Charleroi.
>> Lees verder

Hanni gezien op luchthaven van Zaventem (29-01-2018)
De aanwijzingen dat Sofiane Hanni vertrekt, worden steeds concreter. Het Laatste Nieuws meldt dat de aanvoerder van Anderlecht vanmorgen gespot werd op de luchthaven van Zaventem.
>> Lees verder

Teodorczyk out, Mitrovic in? (29-01-2018)
Tik tak, tik tak, de laatste drie dagen van de wintermercato gaan in  en RSC Anderlecht zoekt nog altijd een spits. De geruchten gaan dan ook alle kanten uit. Zo is er sprake van een ruildeal tussen Lukasz Teodorczyk en Alexandar Mitrovic.
>> Lees verder

West Ham ziet middenvelder uitvallen, kans voor Dendoncker? (29-01-2018)
West Ham en Everton: dat zijn de twee clubs die het meest concreet zijn om Leander Dendoncker deze transferperiode nog te strikken. Bij West Ham zou de bereidheid tot actie wel eens kunnen stijgen nu het middenvelder Pedro Obiang zag uitvallen.
>> Lees verder

Opnieuw Saint-Étienne-spits gelinkt aan Anderlecht (29-01-2018)
Robert Beric was geen succes, maar nu linkt de Franse pers opnieuw een spits van Saint-Étienne aan Anderlecht. Ditmaal gaat het om Jonathan Bamba, een 21-jarige Fransman die dit seizoen al zes keer scoorde en vijf assists gaf.
>> Lees verder

Anderlecht wil Hanni vervangen door Morioka (29-01-2018)
Anderlecht wil Sofiane Hanni nog verkopen en als vervanger Ryoka Morioka van Waasland-Beveren halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het doel: extra cash verzamelen om een nieuwe topspits te halen.
>> Lees verder

Trebel: "Ik focus mij op mijn job" (29-01-2018)
Geen haat-tifo, wel een fluitconcert van de Standard-supporters elke keer hij aan de bal kwam. Adrien Trebel laat het allemaal niet aan zijn hart komen. Ook de interesse van Nice en Marseille niet: "Dat zijn zaken voor mijn manager, ik focus mij op mijn job."
>> Lees verder

"Uitzonderlijk talent" (29-01-2018)
Albert Sambi Lokonga was de revelatie gisteren op Sclessin, hij stohd meer dan behoorlijk zijn mannetje en was niet onder de indruk van de sfeer aan de Maas. Hein Vanhaezebrouck was onder de indruk van de jongeling: "Een supertalent".
>> Lees verder

Vanden Stock op privéfeest (29-01-2018)
Michael Verschueren zat gisteren aan de zijde van Herman Van Holsbeeck op Sclessin. Roger Vanden Stock was in geen velden of wegen te bekennen. De voorzitter heeft al vaker aangegeven zich niet veilig te voelen op Standard, maar dat had er niets mee te maken. Vanden Stock zat op een privéfeest.
>> Lees verder

"Zelden zo efficiënt geweest" (29-01-2018)
Drie kansen voor rust en alle drie binnen. Een heel zeldzaam gegeven bij RSC Anderlecht, dat weet ook Leander Dendoncker. Spijtig dat we uiteindelijk niet gewonnen hebben, maar ik ben al heel blij met het 3-3 gelijkspel. 
>> Lees verder

Sels: "Het was buitenspel" (29-01-2018)
Matz Sels hield zijn team gisteren meerdere malen recht met enkele mooie saves. Maar ook bij het buitenspel-doelpunt was hij het die bij de scheidsrechter erop aandrong om de fase nog eens te bekijken. En met succes; Delfierière keurde het doelpunt af.
>> Lees verder

Hanni: "Ik ben niet de nieuwe spits van Anderlecht" (28-01-2018)
Sofiane Hanni is sterk uit de winterstop gekomen. Tegen Standard scoorde hij een hattrick wat zijn teller in 2018 op vier doelpunten in twee duels brengt. "Het is de eerste keer dat ik drie keer scoor op Standard. Ik ben hier erg blij mee. Anderzijds ben ik ook ontgoocheld."
>> Lees verder

Tegengoals zorgen voor wrevel bij coach en spelers (28-01-2018)
Drie tegendoelpunten na een hoekschop: het zou niet mogen, maar Anderlecht overkwam het vanavond. Hein Vanhaezebrouck was dan ook niet goed gezind na de partij en ook enkele spelers gaven aan dat zoiets niet kan. "Iedereen kende normaal zijn taak."
>> Lees verder

Vancamp scoort zijn eerste doelpunt voor Roda (28-01-2018)
Jorn Vancamp heeft vanmiddag zijn eerste doelpunt gemaakt voor Roda JC. In het duel tegen Excelsior, waar Wout Faes negentig minuten op de bank bleef, trapte hij op slag van rust de gelijkmaker tegen de netten. Roda won uiteindelijk met 2-1, maar blijft wel voorlaatste.
>> Lees verder

Commotie rond Hanni (28-01-2018)
Na de 3-3 op Standard waren de reacties verdeeld rond Sofiane Hanni.
>> Lees verder

Hanni leidt Anderlecht naar punt met hattrick (28-01-2018)
In een spektakelrijke klassieker hebben Anderlecht en Standard 3-3 gelijk gespeeld. Sofiane Hanni was de grote man bij Anderlecht met drie doelpunten. Door dit gelijke spel loopt Anderlecht één punt in op Club Brugge, maar blijft het wel achter Charleroi op de derde plaats.
>> Lees verder

Hattrick voor Hanni halfweg de wedstrijd (28-01-2018)
Sofiane Hanne heeft de supporters die regelmatig uifluiten het zwijgen opgelegd. Tot twee keer toe haalde hij een achterstand op en zette op de koop toe, net voor rust, zijn ploeg op voorsprong met zijn derde treffer. Het is trouwens van 1999 dat een Anderlecht-speler nog eens drie keer scoorde op Sclessin. 
>> Lees verder

Trebel geschorst tegen KV Mechelen (28-01-2018)
Adrien Trebel kreeg in de 65e minuut tegen Standard zijn vijfde gele kaart. Daardoor is hij geschorst voor het volgende duel tegen KV Mechelen, volgende week zondag in het Constant Vanden Stock Stadion. 
>> Lees verder

Kums en Trebel aan de aftrap (28-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck kan opnieuw rekenen op zijn middenvelders die deze week ziek in bed lagen. Zowel Sven Kums, Pieter Gerkens als Adrien Trebel . Goed nieuws voor de coach, RSC Anderlecht heeft namelijk de gouden kans om in te lopen op Club Brugge dat met 2-0 verloor van AA Gent. 
>> Lees verder

Dortmund wilde Stanciu huren, maar Anderlecht weigerde (28-01-2018)
Volgens zijn manager Anamaria Prodan hebben zich de voorbije maand acht clubs bij Anderlecht gemeld om Nicolae Stanciu te huren. Eén van hen was de Duitse topclub Borussia Dortmund. Allemaal kregen ze hetzelfde antwoord: 'huren kan niet, we verkopen alleen'. 
>> Lees verder

Actie supporters Anderlecht tegen Sa Pinto (28-01-2018)
Straks speelt Anderlecht de classico tegen Standard, in de bekerwedstrijd ging Sa Pinto gaan liggen, nadat hij een bekertje op zijn voet kreeg.
>> Lees verder

Ex-spelers wensen Anderlecht succes (28-01-2018)
Enkele ex-spelers van RSC Anderlecht, hebben even de tijd genomen om via een filmpje de ploeg succes te wensen voor de clasico straks. Youri Tielemans hoopt alvast dat paars-wit gaat winnen in de hel van Sclessin. Ook Silvio Proto, Guillaume Gillet en Roland Juhasz, passeren de reveu. 
>> Lees verder

De "pre-clasico" is al losgebarsten (28-01-2018)
Straks om 18u staat de clash in de "hel van Sclessin", op het programma. Traditiegetrouw is de strijd onder de supporters van beide clubs al losgebarsten. Deze morgen postten een deel Anderlecht-supporters een foto met de gestolen vlag van Rouches.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht (28-01-2018)
Vanavond om 18 uur kijken Anderlecht en Standard elkaar in de ogen op Sclessin. Anderlecht wil na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren opnieuw aanknopen met een overwinning. Het is echter vooral uitkijken of de sportieve acteurs de hoofdrol zullen opeisen, dan wel of de Standard-coach en/of fans dit doen.
>> Lees verder

Collin man achter snelle verkoop Anderlecht (27-01-2018)
Het is dankzij Philippe Collin dat Anderlecht in het midden van het seizoen van eigenaar heeft gewisseld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Volgens de krant wilde Roger Vanden Stock in het tussenseizoen de club overlaten, maar Collin overtuigde hem om niet zo lang te wachten.
>> Lees verder

Video: Trezeguet trefzeker voor Kasimpasa (27-01-2018)
Trezeguet, door Anderlecht verhuurd aan Kasimpasa, scoorde gisteren zijn vierde doelpunt van het seizoen. Tegen Besiktas kon hij zijn verdediger voorbij waarna hij kon doorlopen tot aan de achterlijn. De Egyptenaar dribbelde terug en schoot in de verste hoek binnen.
>> Lees verder

Gelukkige verjaardag (toekomstig) voorzitter !!! (27-01-2018)
Op 1 maart 2018 neemt Marc Coucke de dagelijkse leiding van RSC Anderlecht op zich. Vandaag viert de toekomstige voorzitter zijn 53ste verjaardag. Het hele team van Anderlecht-online wil hem alvast een heel gelukkige verjaardag toewensen !!! Gelukkige verjaardag meneer Coucke !!!! 
>> Lees verder

Onyekuru terug op Neerpede (27-01-2018)
Henry Onyekuru is terug op Neerpede om zijn revalidatie voort te zetten. Tot een operatie kwam het nog niet. De medische staf van RSC Anderlecht acht die onvermijdelijk, Everton is van mening dat Onyekuru kan herstellen zonder operatie. 
>> Lees verder

Gerkens uit bed, Saief hervat (27-01-2018)
RSC Anderlecht heeft met heel wat zieke middenvelders te kampen. Pieter Gerkens was wel al terug op Neerpede maar kon nog niet meetrainen. Kenny Saief heeft wel de trainingen hervat. Ook Adrien Trebel kon al opnieuw meetrainen.
>> Lees verder

Nog meer Engelse interesse voor Dendoncker (27-01-2018)
West Ham wordt al langer genoemd als geïntreseerde club voor Leander Dendoncker. Gisteren kwam daar Everton bij. Vandaag worden ook Watford en Stoke City aan het lijstje toegevoegd. 
>> Lees verder

Mitrovic: "Hopelijk erg snel terug in Astridpark" (27-01-2018)
De naam van Aleksandar Mitrovic wordt weer genoemd om de aanval van RSC Anderlecht te versterken. De Serviër zelf zegt in ieder geval al niet nee. Toen een journalist hem gisteren vroeg wanneer hij weer naar het Astridpark kwam, antwoordde hij: "Hopelijk erg snel."
>> Lees verder

Broederstrijd in de clasico ? (27-01-2018)
Morgen kan het een heel speciale wedstrijd worden voor Albert Sambi Lokonga. Zijn broer, Paul Jose Mpoku, speelt namelijk bij Standard. "We hadden er wel al eens over gepraat dat het kon gebeuren", zegt Sambi Lokonga bij RSCA-tv, "We hadden alleen niet gedacht dat het zo vlug zou zijn."
>> Lees verder

UEFA start onderzoek naar ticketprijzen Anderlecht (27-01-2018)
De bezoekende supporters moesten fors neertellen wou het een wedstrijd van hun team bijwonen in het Constant Vanden Stock Stadion tijdens de Champions League. Zo moesten de Bayern-supporters 100 euro betalen, omgekeerd was dat tussen de 60 à 70 euro. Een te groot verschil voor UEFA dat een onderzoek is gestart.
>> Lees verder

Kubaci: "Teodorczyk kan nog steeds vertrekken" (27-01-2018)
Nantes toonde concrete interesse in Lukasz Teodorczyk en deed ook een bod, maar de makelaar van de Pool wil echter niet met de Fransen werken. "Die man is niet correct", aldus Nantes-voorzitter Waldemar Kita.
>> Lees verder

Trebel voor het eerst terug naar Sclessin (27-01-2018)
Extra piment voor de wedstrijd van morgen op Sclessin, Adrien Trebel keert voor het eerst terug naar Standard na zijn overgang naar RSC Anderlecht. Wacht hem een tifo zoals Defour ? Het wordt in ieder geval een zware opdracht morgen voor scheidstrechter Delferière om de wedstrijd van in het begin in handen te houden. Want er is ook nog Sa Pinto.
>> Lees verder

Klaar voor circus Sa Pinto (27-01-2018)
Iedereen herinnert zich de bekerwedstrijd tegen Standard nog. Sa Pinto, ging toen met alle aandacht lopen. RSC Anderlecht houdt dus zijn hart al vast voor zondag. "Maar ik bereid in ieder geval geen schwalbe voor a la Pinto, ik geraak nooit meer recht met mijn slechte knie", lacht Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Lukebakio definitief naar Charleroi ? (27-01-2018)
RSC Anderlecht is nog dringend op zoek naar een spits, maar die zijn duur. Het overweegt nu om Dodi Lukebakio definitief aan Charleroi te verkopen voor 1,5 miljoen euro. Indien de Carolo's Lukebakio direct doorverkoopt, heeft paars-wit nog recht op een doorverkoop percentage.
>> Lees verder

Waar is het grijze shirt gebleven? (26-01-2018)
Kan u zich herinneren wanneer Anderlecht voor het laatst in het grijze uit-shirt speelde? Lezer Jaro maakt ons er attent op dat paars-wit zondag in Genk aantrad in het witte uit-shirt van vorig seizoen. Toen bedachten we ons dat het inderdaad lang geleden was dat we het grijze truitje nog gezien hadden.
>> Lees verder

"Flanken begrijpen het, nu het offensieve trio nog" (26-01-2018)
Anderlecht scoort erg moeilijk dit seizoen en vaak wordt er gewezen naar de kwaliteit van de flankvoorzetten. Hein Vanhaezebrouck wijst vandaag op op de verantwoordelijkheid van andere spelers. "We moeten niet alleen schieten op de leveranciers, maar ook op de ontvangers."
>> Lees verder

"Kern is onevenwichtig, meer concurrentie is nodig" (26-01-2018)
Op zijn persconfentie vanmiddag herhaalde Hein Vanhaezebrouck zijn vraag om versterking. Vooral offensief wil hij er iets bij. De coach wijst erop dat de kern onevenwichtig is samengesteld en vraagt meer concurrentie vooraan. "Pas dan halen spelers hun beste niveau."
>> Lees verder

Kums en Gerkens onzeker, ook twee anderen ziek (26-01-2018)
Een ziektegolf treft Anderlecht. Kenny Saief, Sven Kums en Pieter Gerkens zaten ziek thuis en ook Adrien Trebel is getroffen. Hein Vanhaezebrouck twijfelt of Kums en Gerkens zondag kunnen spelen.
>> Lees verder

Onzekerheid over blessure Boeckx (26-01-2018)
Frank Boeckx zal ook dit weekend niet in de wedstrijdkern zitten. De doelman sukkelt opnieuw met de rug, zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag op zijn persconferentie. De coach sluit niet uit dat Boeckx langere tijd out kan zijn.
>> Lees verder

Teodorczyk gelinkt aan Nantes (26-01-2018)
Verschillende Franse media melden dat de kans erin zit dat Lukasz Teodorczyk nog deze wintermercato vertrekt op huurbasis. Er zouden al vergevorderde gesprekken zijn met de Pool en de Franse club Nantes.
>> Lees verder

Kums onzeker voor Standard (26-01-2018)
Het is afwachten of Anderlecht zondag tegen Standard kan rekenen op Sven Kums. De middenvelder lag gisteren ziek in bed en trainde niet mee. Ook woensdag was hij al grieperig, maar toen raakte hij opgelapt om te spelen tegen Waasland-Beveren.
>> Lees verder

Appiah betaalt mental coach uit eigen zak (26-01-2018)
Dennis Appiah boekt alsmaar meer vooruitgang bij RSC Anderlecht. En dat is volgens hem te danken aan zijn mental coach, eentje die hij trouwens zelf betaalt. De twee kennen mekaar al van toen Appiah nog bij Caen speelde.
>> Lees verder

Everton springt in dans rond Dendoncker (26-01-2018)
West Ham trok gisteren een nieuwe middenvelder aan, de Portugees Joao Mario van Inter. Dat wil niet zeggen dat het de piste Leander Dendoncker heeft opgegeven. Volgens Het Nieuwsblad heeft nu ook Everton zich gemeld om Dendoncker aan te trekken. 
>> Lees verder

Nieuw bod op Vranjes (26-01-2018)
De wintermercato duurt nog vijf dagen, tijd dus voor RSC Anderlecht om in actie te schieten wil het nog iets scoren. Het legde bij AEK Athene dan ook een nieuw bod neer op Ognjen Vranjes. Het vierde ondertussen.
>> Lees verder

Dossier Mitrovic opnieuw op tafel (26-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck is geen fan van Aleksandar Mitrovic, toch ligt het dossier van de Serviër opnieuw op tafel. RSC Anderlecht heeft dringend nood aan een spits en wil geen enkele piste uitsluiten, ook die van Mitrovic niet. Pluspunt is trouwens dat hij de competitie kent.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.