Knotsgekke Clasico eindigt zonder winnaar

Anderlecht heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van Club Brugge. Het mocht een dodelijk efficiënte Hanni bedanken dat het nog een punt meenam uit Luik. Anderlecht laat ook na om in de stand over Charleroi naar de 2e plaats te springen.


Aangevuurd door de hevige achterban schoot Standard enthousiast uit de startblokken. Al na vijf minuten opende Orlando Sá met een kopbal de score na een flagrante dekkingsfout bij de bezoekers.
Anderlecht, dat zonder diepe spits aantrad, was niet aangeslagen en had op het kwartier een gevat antwoord klaar: Hanni duwde bij de tweede paal de gemeten voorzet van Appiah in doel.
In een open en boeiend wedstrijdbegin bleef Standard voor de aanval kiezen. Een doorgekopte hoekschop viel precies goed voor Luyindama, die met een heerlijke omhaal Sels het nakijken gaf.
Standard ging ook na de 2-1 vol gas vooruit, maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen. Sels stopte de vrije trap van Mpoku, de kopbal van Emond vloog centimeters naast.
Het zouden dure missers worden, want in de slotminuten ging Anderlecht zowaar nog op en over Standard. Hanni maakte eerst gelijk na een knappe dieptepass van Saief, niet veel later strafte hij een Luiks misverstand koelbloedig af: 2-3 na een beklijvende eerste helft.Ook na de pauze koos Standard voor de vlucht vooruit. Heel wat aanvallen eindigden bij Emond, maar de spits kende niet zijn gelukkigste avond en wrong kans na kans de nek om.
Op het halfuur leek nieuwkomer Cimirot dan toch de gelijkmaker te scoren. Ref Delferière ging echter te rade bij zijn lijnrechter en keurde de goal af omdat Cop – in buitenspelpositie – doelman Sels hinderde bij het schot.
Het was slechts uitstel, want even later was het toch prijs voor Standard. Het was andermaal bij een hoekschop dat Anderlecht in de problemen kwam. Marin vond de vrijstaande Luyindama, die zijn tweede van de avond in doel schoof: 3-3.
Standard nam geen vrede met een gelijkspel en bleef de verdediging van Anderlecht bestoken, maar Emond bleef evenzeer morsen met de kansen.
In de slotfase kwam Anderlecht nog één keer piepen in de buurt van Ochoa. Invaller Ganvoula kreeg een vrije kopkans voorgeschoteld, Ochoa voorkwam een koude douche voor de thuisploeg.

Morren Motor

Morgen 20 juli oefenduel KVC Westerlo - RSCA
Atalanta drukt door voor Dendoncker
Antonio Milic: "We helpen elkaar en we gaan samen matchen winnen"
11 spelers moeten of mogen de club verlaten
Turkse Media: "Anderlecht gaat voor Spaanse spits van Besiktas"
Trebel: "Ik weet nog niet wat er met mij zal gebeuren"
Anderlecht legt twee nieuwe videoanalisten vast
Dauda en Sowah krijgen volop hun kans van Vanhaezebrouck
Enkel het Italiaanse Atalanta blijft over als eindbestemming voor Dendoncker
Lukasz Teodorczyk wil concurreren met Santini en Dimata
Besiktas toont belangstelling in Andy Najar
Musona, Adzic en Abazaj hebben aanpassings problemen
Chinese club volgt nog steeds Thelin
Herman Van Holsbeeck: "Jammer dat Anderlecht niet heeft kunnen genieten van Januzaj"
Waasland-Beveren wil Thelin graag nog een seizoen huren
Vandaag jaarlijkse fotoshoot, Kara en Teo sluiten aan bij groep
Richtlijnen: oefenduel RSC Anderlecht - Stade Rennais
René Weiler: "Bijna zonder reden ontslagen"
Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem