Knotsgekke Clasico eindigt zonder winnaar

Anderlecht heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van Club Brugge. Het mocht een dodelijk efficiënte Hanni bedanken dat het nog een punt meenam uit Luik. Anderlecht laat ook na om in de stand over Charleroi naar de 2e plaats te springen.


Aangevuurd door de hevige achterban schoot Standard enthousiast uit de startblokken. Al na vijf minuten opende Orlando Sá met een kopbal de score na een flagrante dekkingsfout bij de bezoekers.
Anderlecht, dat zonder diepe spits aantrad, was niet aangeslagen en had op het kwartier een gevat antwoord klaar: Hanni duwde bij de tweede paal de gemeten voorzet van Appiah in doel.
In een open en boeiend wedstrijdbegin bleef Standard voor de aanval kiezen. Een doorgekopte hoekschop viel precies goed voor Luyindama, die met een heerlijke omhaal Sels het nakijken gaf.
Standard ging ook na de 2-1 vol gas vooruit, maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen. Sels stopte de vrije trap van Mpoku, de kopbal van Emond vloog centimeters naast.
Het zouden dure missers worden, want in de slotminuten ging Anderlecht zowaar nog op en over Standard. Hanni maakte eerst gelijk na een knappe dieptepass van Saief, niet veel later strafte hij een Luiks misverstand koelbloedig af: 2-3 na een beklijvende eerste helft.Ook na de pauze koos Standard voor de vlucht vooruit. Heel wat aanvallen eindigden bij Emond, maar de spits kende niet zijn gelukkigste avond en wrong kans na kans de nek om.
Op het halfuur leek nieuwkomer Cimirot dan toch de gelijkmaker te scoren. Ref Delferière ging echter te rade bij zijn lijnrechter en keurde de goal af omdat Cop – in buitenspelpositie – doelman Sels hinderde bij het schot.
Het was slechts uitstel, want even later was het toch prijs voor Standard. Het was andermaal bij een hoekschop dat Anderlecht in de problemen kwam. Marin vond de vrijstaande Luyindama, die zijn tweede van de avond in doel schoof: 3-3.
Standard nam geen vrede met een gelijkspel en bleef de verdediging van Anderlecht bestoken, maar Emond bleef evenzeer morsen met de kansen.
In de slotfase kwam Anderlecht nog één keer piepen in de buurt van Ochoa. Invaller Ganvoula kreeg een vrije kopkans voorgeschoteld, Ochoa voorkwam een koude douche voor de thuisploeg.

Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem