Knotsgekke Clasico eindigt zonder winnaar

Anderlecht heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van Club Brugge. Het mocht een dodelijk efficiënte Hanni bedanken dat het nog een punt meenam uit Luik. Anderlecht laat ook na om in de stand over Charleroi naar de 2e plaats te springen.


Aangevuurd door de hevige achterban schoot Standard enthousiast uit de startblokken. Al na vijf minuten opende Orlando Sá met een kopbal de score na een flagrante dekkingsfout bij de bezoekers.
Anderlecht, dat zonder diepe spits aantrad, was niet aangeslagen en had op het kwartier een gevat antwoord klaar: Hanni duwde bij de tweede paal de gemeten voorzet van Appiah in doel.
In een open en boeiend wedstrijdbegin bleef Standard voor de aanval kiezen. Een doorgekopte hoekschop viel precies goed voor Luyindama, die met een heerlijke omhaal Sels het nakijken gaf.
Standard ging ook na de 2-1 vol gas vooruit, maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen. Sels stopte de vrije trap van Mpoku, de kopbal van Emond vloog centimeters naast.
Het zouden dure missers worden, want in de slotminuten ging Anderlecht zowaar nog op en over Standard. Hanni maakte eerst gelijk na een knappe dieptepass van Saief, niet veel later strafte hij een Luiks misverstand koelbloedig af: 2-3 na een beklijvende eerste helft.Ook na de pauze koos Standard voor de vlucht vooruit. Heel wat aanvallen eindigden bij Emond, maar de spits kende niet zijn gelukkigste avond en wrong kans na kans de nek om.
Op het halfuur leek nieuwkomer Cimirot dan toch de gelijkmaker te scoren. Ref Delferière ging echter te rade bij zijn lijnrechter en keurde de goal af omdat Cop – in buitenspelpositie – doelman Sels hinderde bij het schot.
Het was slechts uitstel, want even later was het toch prijs voor Standard. Het was andermaal bij een hoekschop dat Anderlecht in de problemen kwam. Marin vond de vrijstaande Luyindama, die zijn tweede van de avond in doel schoof: 3-3.
Standard nam geen vrede met een gelijkspel en bleef de verdediging van Anderlecht bestoken, maar Emond bleef evenzeer morsen met de kansen.
In de slotfase kwam Anderlecht nog één keer piepen in de buurt van Ochoa. Invaller Ganvoula kreeg een vrije kopkans voorgeschoteld, Ochoa voorkwam een koude douche voor de thuisploeg.

Morren Motor

Nkaka wordt pas volgend seizoen RSCA-speler
Luc Devroe: "Een nieuwe wind op alle gebieden"
Tweede oefenwedstrijd 23 juni tegen KSK Heist
Devroe over Markovic: "Goeie speler, maar nog nooit drie matchen in één week gespeeld"
Luka Adzic: "Overtuigd dat Anderlecht beste weg is voor mijn ontwikkeling als speler”
Luc Devroe: "Ik kan niet snappen dat je een spelersmakelaar op de loonlijst staan hebt"
Kenny Saief: "Heel erg blij dat ik hier komende jaren kan blijven"
Luc Devroe tevreden over komst Milic, Musona en Adzic
Trebel blijft wellicht bij Anderlecht
Coucke: "We zien Union en RWDM niet als concurrenten"
Anderlecht wil meer dan 10 spelers aantrekken...
Kenny Saief kost RSCA 3,7 miljoen
NIEUW: Fan Zone met wifi – Family Zone – 1000 extra plaatsen in sfeervak
NIEUW: e-ticketing & second hand ticketing
Spajic verlaat Anderlecht en zoekt voetbalgeluk in Rusland
Dit zijn plannen van Marc Coucke met Anderlecht
Vier op een rij in het Astridpark: Milic, Musona en Adzic voorgesteld, aankoopoptie Saief gelicht
Straks om 11u State of the Union van Marc Coucke
Kans groot dat paars-wit afscheid neemt van 'Constant Vanden Stockstadion'
Matz Sels dicht bij definitieve overgang naar Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem