Paul Van Himst: "Coucke zal toch moeten investeren in meer kwaliteit"

26-1-2018 12:0:26 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Paul Van Himst ziet het allemaal met lede ogen. De evolutie die Anderlecht nu doormaakt, vindt hij niet bijzonder goed. Bovendien wordt de club ook nog eens overgenomen door Marc Coucke. ?Alles verandert, ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Collin man achter snelle verkoop Anderlecht (27-01-2018)
Het is dankzij Philippe Collin dat Anderlecht in het midden van het seizoen van eigenaar heeft gewisseld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Volgens de krant wilde Roger Vanden Stock in het tussenseizoen de club overlaten, maar Collin overtuigde hem om niet zo lang te wachten.
>> Lees verder

Video: Trezeguet trefzeker voor Kasimpasa (27-01-2018)
Trezeguet, door Anderlecht verhuurd aan Kasimpasa, scoorde gisteren zijn vierde doelpunt van het seizoen. Tegen Besiktas kon hij zijn verdediger voorbij waarna hij kon doorlopen tot aan de achterlijn. De Egyptenaar dribbelde terug en schoot in de verste hoek binnen.
>> Lees verder

Gelukkige verjaardag (toekomstig) voorzitter !!! (27-01-2018)
Op 1 maart 2018 neemt Marc Coucke de dagelijkse leiding van RSC Anderlecht op zich. Vandaag viert de toekomstige voorzitter zijn 53ste verjaardag. Het hele team van Anderlecht-online wil hem alvast een heel gelukkige verjaardag toewensen !!! Gelukkige verjaardag meneer Coucke !!!! 
>> Lees verder

Onyekuru terug op Neerpede (27-01-2018)
Henry Onyekuru is terug op Neerpede om zijn revalidatie voort te zetten. Tot een operatie kwam het nog niet. De medische staf van RSC Anderlecht acht die onvermijdelijk, Everton is van mening dat Onyekuru kan herstellen zonder operatie. 
>> Lees verder

Gerkens uit bed, Saief hervat (27-01-2018)
RSC Anderlecht heeft met heel wat zieke middenvelders te kampen. Pieter Gerkens was wel al terug op Neerpede maar kon nog niet meetrainen. Kenny Saief heeft wel de trainingen hervat. Ook Adrien Trebel kon al opnieuw meetrainen.
>> Lees verder

Nog meer Engelse interesse voor Dendoncker (27-01-2018)
West Ham wordt al langer genoemd als geïntreseerde club voor Leander Dendoncker. Gisteren kwam daar Everton bij. Vandaag worden ook Watford en Stoke City aan het lijstje toegevoegd. 
>> Lees verder

Mitrovic: "Hopelijk erg snel terug in Astridpark" (27-01-2018)
De naam van Aleksandar Mitrovic wordt weer genoemd om de aanval van RSC Anderlecht te versterken. De Serviër zelf zegt in ieder geval al niet nee. Toen een journalist hem gisteren vroeg wanneer hij weer naar het Astridpark kwam, antwoordde hij: "Hopelijk erg snel."
>> Lees verder

Broederstrijd in de clasico ? (27-01-2018)
Morgen kan het een heel speciale wedstrijd worden voor Albert Sambi Lokonga. Zijn broer, Paul Jose Mpoku, speelt namelijk bij Standard. "We hadden er wel al eens over gepraat dat het kon gebeuren", zegt Sambi Lokonga bij RSCA-tv, "We hadden alleen niet gedacht dat het zo vlug zou zijn."
>> Lees verder

UEFA start onderzoek naar ticketprijzen Anderlecht (27-01-2018)
De bezoekende supporters moesten fors neertellen wou het een wedstrijd van hun team bijwonen in het Constant Vanden Stock Stadion tijdens de Champions League. Zo moesten de Bayern-supporters 100 euro betalen, omgekeerd was dat tussen de 60 à 70 euro. Een te groot verschil voor UEFA dat een onderzoek is gestart.
>> Lees verder

Kubaci: "Teodorczyk kan nog steeds vertrekken" (27-01-2018)
Nantes toonde concrete interesse in Lukasz Teodorczyk en deed ook een bod, maar de makelaar van de Pool wil echter niet met de Fransen werken. "Die man is niet correct", aldus Nantes-voorzitter Waldemar Kita.
>> Lees verder

Trebel voor het eerst terug naar Sclessin (27-01-2018)
Extra piment voor de wedstrijd van morgen op Sclessin, Adrien Trebel keert voor het eerst terug naar Standard na zijn overgang naar RSC Anderlecht. Wacht hem een tifo zoals Defour ? Het wordt in ieder geval een zware opdracht morgen voor scheidstrechter Delferière om de wedstrijd van in het begin in handen te houden. Want er is ook nog Sa Pinto.
>> Lees verder

Klaar voor circus Sa Pinto (27-01-2018)
Iedereen herinnert zich de bekerwedstrijd tegen Standard nog. Sa Pinto, ging toen met alle aandacht lopen. RSC Anderlecht houdt dus zijn hart al vast voor zondag. "Maar ik bereid in ieder geval geen schwalbe voor a la Pinto, ik geraak nooit meer recht met mijn slechte knie", lacht Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Lukebakio definitief naar Charleroi ? (27-01-2018)
RSC Anderlecht is nog dringend op zoek naar een spits, maar die zijn duur. Het overweegt nu om Dodi Lukebakio definitief aan Charleroi te verkopen voor 1,5 miljoen euro. Indien de Carolo's Lukebakio direct doorverkoopt, heeft paars-wit nog recht op een doorverkoop percentage.
>> Lees verder

Waar is het grijze shirt gebleven? (26-01-2018)
Kan u zich herinneren wanneer Anderlecht voor het laatst in het grijze uit-shirt speelde? Lezer Jaro maakt ons er attent op dat paars-wit zondag in Genk aantrad in het witte uit-shirt van vorig seizoen. Toen bedachten we ons dat het inderdaad lang geleden was dat we het grijze truitje nog gezien hadden.
>> Lees verder

"Flanken begrijpen het, nu het offensieve trio nog" (26-01-2018)
Anderlecht scoort erg moeilijk dit seizoen en vaak wordt er gewezen naar de kwaliteit van de flankvoorzetten. Hein Vanhaezebrouck wijst vandaag op op de verantwoordelijkheid van andere spelers. "We moeten niet alleen schieten op de leveranciers, maar ook op de ontvangers."
>> Lees verder

"Kern is onevenwichtig, meer concurrentie is nodig" (26-01-2018)
Op zijn persconfentie vanmiddag herhaalde Hein Vanhaezebrouck zijn vraag om versterking. Vooral offensief wil hij er iets bij. De coach wijst erop dat de kern onevenwichtig is samengesteld en vraagt meer concurrentie vooraan. "Pas dan halen spelers hun beste niveau."
>> Lees verder

Kums en Gerkens onzeker, ook twee anderen ziek (26-01-2018)
Een ziektegolf treft Anderlecht. Kenny Saief, Sven Kums en Pieter Gerkens zaten ziek thuis en ook Adrien Trebel is getroffen. Hein Vanhaezebrouck twijfelt of Kums en Gerkens zondag kunnen spelen.
>> Lees verder

Onzekerheid over blessure Boeckx (26-01-2018)
Frank Boeckx zal ook dit weekend niet in de wedstrijdkern zitten. De doelman sukkelt opnieuw met de rug, zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag op zijn persconferentie. De coach sluit niet uit dat Boeckx langere tijd out kan zijn.
>> Lees verder

Teodorczyk gelinkt aan Nantes (26-01-2018)
Verschillende Franse media melden dat de kans erin zit dat Lukasz Teodorczyk nog deze wintermercato vertrekt op huurbasis. Er zouden al vergevorderde gesprekken zijn met de Pool en de Franse club Nantes.
>> Lees verder

Kums onzeker voor Standard (26-01-2018)
Het is afwachten of Anderlecht zondag tegen Standard kan rekenen op Sven Kums. De middenvelder lag gisteren ziek in bed en trainde niet mee. Ook woensdag was hij al grieperig, maar toen raakte hij opgelapt om te spelen tegen Waasland-Beveren.
>> Lees verder

Appiah betaalt mental coach uit eigen zak (26-01-2018)
Dennis Appiah boekt alsmaar meer vooruitgang bij RSC Anderlecht. En dat is volgens hem te danken aan zijn mental coach, eentje die hij trouwens zelf betaalt. De twee kennen mekaar al van toen Appiah nog bij Caen speelde.
>> Lees verder

Everton springt in dans rond Dendoncker (26-01-2018)
West Ham trok gisteren een nieuwe middenvelder aan, de Portugees Joao Mario van Inter. Dat wil niet zeggen dat het de piste Leander Dendoncker heeft opgegeven. Volgens Het Nieuwsblad heeft nu ook Everton zich gemeld om Dendoncker aan te trekken. 
>> Lees verder

Nieuw bod op Vranjes (26-01-2018)
De wintermercato duurt nog vijf dagen, tijd dus voor RSC Anderlecht om in actie te schieten wil het nog iets scoren. Het legde bij AEK Athene dan ook een nieuw bod neer op Ognjen Vranjes. Het vierde ondertussen.
>> Lees verder

Dossier Mitrovic opnieuw op tafel (26-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck is geen fan van Aleksandar Mitrovic, toch ligt het dossier van de Serviër opnieuw op tafel. RSC Anderlecht heeft dringend nood aan een spits en wil geen enkele piste uitsluiten, ook die van Mitrovic niet. Pluspunt is trouwens dat hij de competitie kent.
>> Lees verder

Stanciu meteen goed voor twee assists (25-01-2018)
Veel Anderlecht-supporters zijn van mening dat Nicolae Stanciu nooit echt zijn kans gekregen heeft bij RSC Anderlecht. Zijn debuut bij Sparta Praag zal hen nu toch ook wel wat gelijk geven. Stanciu mocht invallen en was meteen goed voor twee assists.
>> Lees verder

Bolingi op de strafbank bij Moeskroen (25-01-2018)
Jonathan Bolingi wil naar RSC Anderlecht en heeft dat ook eerlijk en duidelijk verkondigd aan zijn coach Mircea Rednic. Die kan daar allerminst mee lachen en noemt de speler ondankbaar. Morgen start Bolingi dan ook op de bank bij Moeskroen.
>> Lees verder

"Leander concentreert zich op Anderlecht" (25-01-2018)
Gisteren was de loting voor de nieuwe Nations League, België treft daarin Zwitserland en Ijsland. Tijd om even met de bondscoach te praten over zijn Rode Duivels, waaronder Leander Dendoncker en de transfergeruchten. "Leander is kalm", zegt Martinez, "hij concentreert zich op Anderlecht."
>> Lees verder

"Ik neem Saief niets kwalijk" (25-01-2018)
Kenny Saief liet de kans liggen om vanop de penaltystip de drie punten thuis te houden. "Maar ik neem hem niets kwalijk", zegt Hein Vanhaezebrouck. De timing om dan een strafschop te trappen is geen cadeau en hij nam zijn verantwoordelijk.
>> Lees verder

"Scoren tegen Anderlecht geeft dubbel gevoel" (25-01-2018)
Het waren de Anderlecht-huurlingen die gisteren punten afpakten van hun moederclub. Isaac Kiese Thelin zette feilloos een penalty om, en Davy Roef pakte aan de overkant de strafschop van Kenny Saief. "Ik veranderde van hoek door Teodorczyk", geeft Thelin achteraf toe.
>> Lees verder

Henrotay: "Er is veel interesse" (25-01-2018)
Terwijl RSC Anderlecht nog steeds op zoek is naar een - betaalbare- spits, blijft West Ham aan de mouw van Leander Dendoncker trekken. "Er is veel interesse", bevestigde Christophe Henrotay tegenover Foot Mercato.
>> Lees verder

Vertrek Hanni onbespreekbaar (25-01-2018)
Sofiane Hanni zat gisteren tegen Waasland-Beveren een schorsing uit. Ondertussen raakte het nieuws bekend dat Spartak Moskou interesse toont in de kapitein. Maar een vertrek is onbespreekbaar, tenzij er een monsterbod komt.
>> Lees verder

Bolingi wil naar Anderlecht (25-01-2018)
Jonathan Bolingi heeft aan zijn coach, Mircea Rednic, meegedeeld dat hij Moeskroen wil verlaten voor RSC Anderlecht. "Onbegrijpelijk", reageert Rednic, "Ze vergeten nogal vlug wie hen kansen heeft gegeven". Er wordt nu naar een oplossing gezocht want Bolingi wordt eigenlijk gehuurd van Standard.
>> Lees verder

Delferière fluit Standard - RSC Anderlecht (25-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck zal zijn spelers toch eens serieus op de feiten moeten drukken vandaag, want zondag wacht Standard Luik. De verplaatsing naar de oevers van de Maas is altijd een geladen wedstrijd. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in geode banen te leiden.
>> Lees verder

"Blij dat ik een punt kon pakken voor mijn ploeg" (25-01-2018)
Davy Roef maakte gisteren zijn terugkeer in het Constant Vanden Stock Stadion, weliswaar in het doel van Waasland-Beveren. Bij de eerste goal gaat de doelman niet helemaal vrijuit maar op het einde pakt hij toch mooi de strafschop van Saief en pakt zo een punt voor zijn ploeg.
>> Lees verder

"Dat een ploeg zo wegzakt, nog nooit gezien" (25-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck is niet mals voor zijn spelers na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Lukasz Teodorczyk kwam eindeljik weer tot scoren: "Maar die goal had zelf jij gemaakt hé", reageerde de coach laconiek.
>> Lees verder

Zwak Anderlecht verspeelt weer punten (24-01-2018)
Een onmondig Anderlecht verspeelde zopas thuis tegen Waasland-Beveren twee kostbare punten. De Brusselaars kwamen wel twee keer terug van een achterstand, maar creëerden absoluut te weinig om aanspraak te maken op een overwinning.
>> Lees verder

Teodorczyk in de spits (24-01-2018)
Lukasz Teodorczyk start aan de wedstrijd tegen Waasland-Beveren in de spits. Matz Sels staat opnieuw in doel. Francis Amuzu mag mee aan de wedstrijd beginnen. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Waasland-Beveren (24-01-2018)
De competitie schiet na de winterstop voluit uit de startblokken en er staat meteen een midweekspeeldag op het programma. Anderlecht ontvangt vanavond Waasland-Beveren. Het wordt een blij weerzien met Davy Roef en Isaac Kiese Thelin.
>> Lees verder

Ticketing: RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht (24-01-2018)
Op 4 februari ontvangt RSC Anderlecht, KV Mechelen in het Constant Vanden Stock Stadion, deze wedstrijd is volledig uitverkocht. Er zijn wel nog tickets verkrijgbaar voor de wedstrijd van vanavond tegen Waasland-Beveren, prijzen variëren tussen de 30 euro en 35 euro. Kinderen onder 18 jaar betalen 18 euro.
>> Lees verder

Volgt Coucke Vanden Stock op in Pro League ? (24-01-2018)
Nog iets meer dan een maand en Roger Vanden Stock is voorzitter af bij RSC Anderlecht. Rijst de vraag wat hij gaat doen met zijn mandaat bij de Pro League. Stopt dat ook op 1 maart of blijft hij nog zetelen tot het einde van dit seizoen. De naam van Marc Coucke circuleert als de opvolger van Vanden Stock.
>> Lees verder

Wie bezit, naast Coucke, de aandelen van Anderlecht? (24-01-2018)
Marc Coucke wordt vanaf 1 maart de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Samen met Joris Ide krijgt hij volgens Het Laatste Nieuws 74 procent van de Anderlecht-aandelen in zijn bezit. De overige 26 procent blijven verdeeld over zes personen/families.
>> Lees verder

Doumbia's eerste leidt Essevee naar zes op zes (24-01-2018)
Idirssa Doumbia scoorde gisteren zijn eerste doelpunt in de Belgische eerste klasse. De Anderlecht-huurling zette Zulte Waregem op een 1-0-voorsprong tegen Standard. Essevee won uiteindelijk met 2-1 en haalt zo zes op zes na de winterstop.
>> Lees verder

Chipciu is terug (24-01-2018)
Het waren moeilijke tijden voor Alexandru Chipciu. Het overlijden van zijn vader, de blessures. Maar nu is hij terug. Zijn eerste doel: Anderlecht bedanken voor de steun en het begrip de voorbije maanden. 
>> Lees verder

Russische nummer drie meldt zich voor kapitein (24-01-2018)
Spartak Moskou toont verregaande interesse voor Sofiane Hanni maar deed nog geen concreet bod. Hanni heeft nog een contract tot 2022 maar heeft een moeilijke relatie met de fans. Mogelijk weegt dat mee in een uiteindelijke beslissing. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.