Vanhaezebrouck: "De hele ploeg zakte na de rust volledig weg, nog nooit gezien"

25-1-2018 10:3:25 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht kon gisteren in eigen huis niet winnen van Waasland-Beveren en de manier waarop deed Vanhaezebrouck de wenkbrauwen fronsen. Na de wedstrijd was hij dan ook niet te spreken over zijn ploeg."Het ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Waar is het grijze shirt gebleven? (26-01-2018)
Kan u zich herinneren wanneer Anderlecht voor het laatst in het grijze uit-shirt speelde? Lezer Jaro maakt ons er attent op dat paars-wit zondag in Genk aantrad in het witte uit-shirt van vorig seizoen. Toen bedachten we ons dat het inderdaad lang geleden was dat we het grijze truitje nog gezien hadden.
>> Lees verder

"Flanken begrijpen het, nu het offensieve trio nog" (26-01-2018)
Anderlecht scoort erg moeilijk dit seizoen en vaak wordt er gewezen naar de kwaliteit van de flankvoorzetten. Hein Vanhaezebrouck wijst vandaag op op de verantwoordelijkheid van andere spelers. "We moeten niet alleen schieten op de leveranciers, maar ook op de ontvangers."
>> Lees verder

"Kern is onevenwichtig, meer concurrentie is nodig" (26-01-2018)
Op zijn persconfentie vanmiddag herhaalde Hein Vanhaezebrouck zijn vraag om versterking. Vooral offensief wil hij er iets bij. De coach wijst erop dat de kern onevenwichtig is samengesteld en vraagt meer concurrentie vooraan. "Pas dan halen spelers hun beste niveau."
>> Lees verder

Kums en Gerkens onzeker, ook twee anderen ziek (26-01-2018)
Een ziektegolf treft Anderlecht. Kenny Saief, Sven Kums en Pieter Gerkens zaten ziek thuis en ook Adrien Trebel is getroffen. Hein Vanhaezebrouck twijfelt of Kums en Gerkens zondag kunnen spelen.
>> Lees verder

Onzekerheid over blessure Boeckx (26-01-2018)
Frank Boeckx zal ook dit weekend niet in de wedstrijdkern zitten. De doelman sukkelt opnieuw met de rug, zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag op zijn persconferentie. De coach sluit niet uit dat Boeckx langere tijd out kan zijn.
>> Lees verder

Teodorczyk gelinkt aan Nantes (26-01-2018)
Verschillende Franse media melden dat de kans erin zit dat Lukasz Teodorczyk nog deze wintermercato vertrekt op huurbasis. Er zouden al vergevorderde gesprekken zijn met de Pool en de Franse club Nantes.
>> Lees verder

Kums onzeker voor Standard (26-01-2018)
Het is afwachten of Anderlecht zondag tegen Standard kan rekenen op Sven Kums. De middenvelder lag gisteren ziek in bed en trainde niet mee. Ook woensdag was hij al grieperig, maar toen raakte hij opgelapt om te spelen tegen Waasland-Beveren.
>> Lees verder

Appiah betaalt mental coach uit eigen zak (26-01-2018)
Dennis Appiah boekt alsmaar meer vooruitgang bij RSC Anderlecht. En dat is volgens hem te danken aan zijn mental coach, eentje die hij trouwens zelf betaalt. De twee kennen mekaar al van toen Appiah nog bij Caen speelde.
>> Lees verder

Everton springt in dans rond Dendoncker (26-01-2018)
West Ham trok gisteren een nieuwe middenvelder aan, de Portugees Joao Mario van Inter. Dat wil niet zeggen dat het de piste Leander Dendoncker heeft opgegeven. Volgens Het Nieuwsblad heeft nu ook Everton zich gemeld om Dendoncker aan te trekken. 
>> Lees verder

Nieuw bod op Vranjes (26-01-2018)
De wintermercato duurt nog vijf dagen, tijd dus voor RSC Anderlecht om in actie te schieten wil het nog iets scoren. Het legde bij AEK Athene dan ook een nieuw bod neer op Ognjen Vranjes. Het vierde ondertussen.
>> Lees verder

Dossier Mitrovic opnieuw op tafel (26-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck is geen fan van Aleksandar Mitrovic, toch ligt het dossier van de Serviër opnieuw op tafel. RSC Anderlecht heeft dringend nood aan een spits en wil geen enkele piste uitsluiten, ook die van Mitrovic niet. Pluspunt is trouwens dat hij de competitie kent.
>> Lees verder

Stanciu meteen goed voor twee assists (25-01-2018)
Veel Anderlecht-supporters zijn van mening dat Nicolae Stanciu nooit echt zijn kans gekregen heeft bij RSC Anderlecht. Zijn debuut bij Sparta Praag zal hen nu toch ook wel wat gelijk geven. Stanciu mocht invallen en was meteen goed voor twee assists.
>> Lees verder

Bolingi op de strafbank bij Moeskroen (25-01-2018)
Jonathan Bolingi wil naar RSC Anderlecht en heeft dat ook eerlijk en duidelijk verkondigd aan zijn coach Mircea Rednic. Die kan daar allerminst mee lachen en noemt de speler ondankbaar. Morgen start Bolingi dan ook op de bank bij Moeskroen.
>> Lees verder

"Leander concentreert zich op Anderlecht" (25-01-2018)
Gisteren was de loting voor de nieuwe Nations League, België treft daarin Zwitserland en Ijsland. Tijd om even met de bondscoach te praten over zijn Rode Duivels, waaronder Leander Dendoncker en de transfergeruchten. "Leander is kalm", zegt Martinez, "hij concentreert zich op Anderlecht."
>> Lees verder

"Ik neem Saief niets kwalijk" (25-01-2018)
Kenny Saief liet de kans liggen om vanop de penaltystip de drie punten thuis te houden. "Maar ik neem hem niets kwalijk", zegt Hein Vanhaezebrouck. De timing om dan een strafschop te trappen is geen cadeau en hij nam zijn verantwoordelijk.
>> Lees verder

"Scoren tegen Anderlecht geeft dubbel gevoel" (25-01-2018)
Het waren de Anderlecht-huurlingen die gisteren punten afpakten van hun moederclub. Isaac Kiese Thelin zette feilloos een penalty om, en Davy Roef pakte aan de overkant de strafschop van Kenny Saief. "Ik veranderde van hoek door Teodorczyk", geeft Thelin achteraf toe.
>> Lees verder

Henrotay: "Er is veel interesse" (25-01-2018)
Terwijl RSC Anderlecht nog steeds op zoek is naar een - betaalbare- spits, blijft West Ham aan de mouw van Leander Dendoncker trekken. "Er is veel interesse", bevestigde Christophe Henrotay tegenover Foot Mercato.
>> Lees verder

Vertrek Hanni onbespreekbaar (25-01-2018)
Sofiane Hanni zat gisteren tegen Waasland-Beveren een schorsing uit. Ondertussen raakte het nieuws bekend dat Spartak Moskou interesse toont in de kapitein. Maar een vertrek is onbespreekbaar, tenzij er een monsterbod komt.
>> Lees verder

Bolingi wil naar Anderlecht (25-01-2018)
Jonathan Bolingi heeft aan zijn coach, Mircea Rednic, meegedeeld dat hij Moeskroen wil verlaten voor RSC Anderlecht. "Onbegrijpelijk", reageert Rednic, "Ze vergeten nogal vlug wie hen kansen heeft gegeven". Er wordt nu naar een oplossing gezocht want Bolingi wordt eigenlijk gehuurd van Standard.
>> Lees verder

Delferière fluit Standard - RSC Anderlecht (25-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck zal zijn spelers toch eens serieus op de feiten moeten drukken vandaag, want zondag wacht Standard Luik. De verplaatsing naar de oevers van de Maas is altijd een geladen wedstrijd. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in geode banen te leiden.
>> Lees verder

"Blij dat ik een punt kon pakken voor mijn ploeg" (25-01-2018)
Davy Roef maakte gisteren zijn terugkeer in het Constant Vanden Stock Stadion, weliswaar in het doel van Waasland-Beveren. Bij de eerste goal gaat de doelman niet helemaal vrijuit maar op het einde pakt hij toch mooi de strafschop van Saief en pakt zo een punt voor zijn ploeg.
>> Lees verder

"Dat een ploeg zo wegzakt, nog nooit gezien" (25-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck is niet mals voor zijn spelers na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Lukasz Teodorczyk kwam eindeljik weer tot scoren: "Maar die goal had zelf jij gemaakt hé", reageerde de coach laconiek.
>> Lees verder

Zwak Anderlecht verspeelt weer punten (24-01-2018)
Een onmondig Anderlecht verspeelde zopas thuis tegen Waasland-Beveren twee kostbare punten. De Brusselaars kwamen wel twee keer terug van een achterstand, maar creëerden absoluut te weinig om aanspraak te maken op een overwinning.
>> Lees verder

Teodorczyk in de spits (24-01-2018)
Lukasz Teodorczyk start aan de wedstrijd tegen Waasland-Beveren in de spits. Matz Sels staat opnieuw in doel. Francis Amuzu mag mee aan de wedstrijd beginnen. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Waasland-Beveren (24-01-2018)
De competitie schiet na de winterstop voluit uit de startblokken en er staat meteen een midweekspeeldag op het programma. Anderlecht ontvangt vanavond Waasland-Beveren. Het wordt een blij weerzien met Davy Roef en Isaac Kiese Thelin.
>> Lees verder

Ticketing: RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht (24-01-2018)
Op 4 februari ontvangt RSC Anderlecht, KV Mechelen in het Constant Vanden Stock Stadion, deze wedstrijd is volledig uitverkocht. Er zijn wel nog tickets verkrijgbaar voor de wedstrijd van vanavond tegen Waasland-Beveren, prijzen variëren tussen de 30 euro en 35 euro. Kinderen onder 18 jaar betalen 18 euro.
>> Lees verder

Volgt Coucke Vanden Stock op in Pro League ? (24-01-2018)
Nog iets meer dan een maand en Roger Vanden Stock is voorzitter af bij RSC Anderlecht. Rijst de vraag wat hij gaat doen met zijn mandaat bij de Pro League. Stopt dat ook op 1 maart of blijft hij nog zetelen tot het einde van dit seizoen. De naam van Marc Coucke circuleert als de opvolger van Vanden Stock.
>> Lees verder

Wie bezit, naast Coucke, de aandelen van Anderlecht? (24-01-2018)
Marc Coucke wordt vanaf 1 maart de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Samen met Joris Ide krijgt hij volgens Het Laatste Nieuws 74 procent van de Anderlecht-aandelen in zijn bezit. De overige 26 procent blijven verdeeld over zes personen/families.
>> Lees verder

Doumbia's eerste leidt Essevee naar zes op zes (24-01-2018)
Idirssa Doumbia scoorde gisteren zijn eerste doelpunt in de Belgische eerste klasse. De Anderlecht-huurling zette Zulte Waregem op een 1-0-voorsprong tegen Standard. Essevee won uiteindelijk met 2-1 en haalt zo zes op zes na de winterstop.
>> Lees verder

Chipciu is terug (24-01-2018)
Het waren moeilijke tijden voor Alexandru Chipciu. Het overlijden van zijn vader, de blessures. Maar nu is hij terug. Zijn eerste doel: Anderlecht bedanken voor de steun en het begrip de voorbije maanden. 
>> Lees verder

Russische nummer drie meldt zich voor kapitein (24-01-2018)
Spartak Moskou toont verregaande interesse voor Sofiane Hanni maar deed nog geen concreet bod. Hanni heeft nog een contract tot 2022 maar heeft een moeilijke relatie met de fans. Mogelijk weegt dat mee in een uiteindelijke beslissing. 
>> Lees verder

Nog twee keer videoref voor Anderlecht (23-01-2018)
Anderlecht zal tijdens de reguliere competitie nog twee keer kunnen rekenen op de inzet van de videoscheidsrechter. Het gaat om de thuiswedstrijd tegen Moeskroen op speeldag 28 en om de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem een week later.
>> Lees verder

Veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd (23-01-2018)
Wie van de vrouwelijke Anderlecht-supporters gehoopt had om opnieuw met een handtas naar het voetbal te gaan, mag die hoop nog even opbergen. Ondanks dat het dreigingsniveau gedaald is van 3 naar 2, blijven de veiligheidsmaatregelen in en rond het Constant Vanden Stock Stadion ongewijzigd.
>> Lees verder

"Dendoncker verontrust mij het meest" (23-01-2018)
Roger Vanden Stock is onrechtstreeks betrokken bij de transferperiode van RSC Anderlecht. En gaat ziet een paar evoluties waar hij zich zorgen om maakt zoals de eventuele transfer van Leander Dendoncker.
>> Lees verder

"Offensief moet er nog iets bij" (23-01-2018)
De transfer van Nicolae Stanciu is eindelijk rond. Tijd dus voor Hein Vanhaezebrouck om zijn wenslijstje van spelers nog eens boven te halen. En de coach weet wat hij erbij wil voor het einde van de wintermercato: "Offensief moet er zeker nog iets bij."
>> Lees verder

"Logisch dat Kiese Thelin morgen mag voetballen" (23-01-2018)
RSC Anderlecht zit met een spitsenprobleem, morgen ontvangt het Waasland-Beveren. En laat daar nu juist één van de uitgeleende spitsen spelen, die trouwens ook topschutter is, Isaac Kiese Thelin. En hij zal trouwens ook spelen tegen zijn moederclub.
>> Lees verder

Officieel: Sparta Praag stelt Stanciu voor (23-01-2018)
Hallelujah! Eindelijk is het zo ver: de transfer van Nicolae Stanciu naar Sparta Praag is afgerond. De Tsjechische club plaatste net een foto op zijn Twitter-pagina waarop Stanciu poseert met het Sparta-shirt met rugnummer 10.
>> Lees verder

Vanden Stock: "Ik zal de club nooit helemaal loslaten" (23-01-2018)
Roger Vanden Stock kreeg deze middag zijn onderscheiding op het gemeentehuis van Anderlecht, waar hij tot "Ereburger werd uitgeroepen". Hij kreeg het ereteken voor zijn bijdrage aan het imago van de gemeenten in binnen- en buitenland. "Een hele eer", reageerde Vanden Stock, "Ik zal de club nooit helemaal loslaten."
>> Lees verder

Niemand won meer punten dan Hanni (23-01-2018)
Sofiane Hanni ligt vaak onder vuur bij de Anderlecht-fans, maar met zijn statistieken behoort hij dit seizoen tot de top vier in de Belgische competitie. Sterker nog: geen enkele speler won meer punten voor zijn club met zijn doelpunten en assists.
>> Lees verder

Dendoncker wil snel weg, maar West Ham niet concreet (23-01-2018)
Leander Dendoncker heeft nog steeds de vurige wens om tijdens deze transferperiode te vertrekken, zo schrijft Het Nieuwsblad. West Ham, dat hem zondag scoutte, lijkt het meest concreet. Het Laatste Nieuws weet evenwel dat Dendoncker voor West Ham lang geen prioriteit is.
>> Lees verder

Trio raakt fit voor Waasland-Beveren (23-01-2018)
Goed nieuws uit de ziekenboeg. Zowel Pieter Gerkens als Alexandru Chipciu en Ivan Obradovic raken normaal gezien speelklaar voor de wedstrijd van mrogen tegen Waasland-Beveren. Frank Boeckx blijft wel onzeker.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.