Waasland-Beveren pakt punt in Anderlecht

De (flauwe) titelambities van Anderlecht hebben andermaal een knauw gekregen. Saief wiste de 1-2 van Thelin uit, maar miste in de extra tijd de penalty van de zege.


Hein Vanhaezebrouck koos voor Lukasz Teodorczyk in de spits en gaf Fabrice Amuzu en Massimo Bruno nieuwe kansen als basisspeler. De verwachte elf, met youngster Jur Schryvers en Anderlecht-huurlingen Davy Roef en Isaac Kiese Thelin, kwam bij Waasland-Beveren aan de aftrap.
Ryota Morioka vond na tien minuten met een slimme tik de vrije Nana Ampomah. De kwieke flankaanvaller stormde op Matz Sels af en legde de 0-1 beheerst in doel. Anderlecht eiste balbezit, maar geen kansen op. Verder dan een offside kopbal van Teodorczyk, een schotje van AdrienTrebel en enkele geblokte voorzetten kwam RSCA niet. De Fransman was uiteindelijk wel verantwoordelijk voor de gelijkmaker toen hij Roef verraste met een vrijschop. De doelman duwde de bal slecht weg, Teo schoot in een leeg doel voor het eerst sinds oktober raak.De bezoekers startten als beste aan die tweede periode. Morioka profiteerde met een gelukje van Brussels knoeiwerk, maar Sels hield de Japanner van een verdiende voorsprong. Vanhaezebrouck gaf een signaal door Sambi Lokonga en Dennis Appiah er samen op te gooien. Olivier Deschacht verknoeide de kans van Anderlecht op een nipte zege door Aleksander Boljevic te tackelen in de zestien. Bal op de stip, Thelin aan zet. De topschutter van Waasland-Beveren én geleende spits van Anderlecht miste de 1-2 niet. 
Kenneth Saief gaf de bezoekers echter geen tijd om te vieren, want amper een minuutje later legde de winteraanwinst van Anderlecht de 2-2 aan de tweede paal binnen. De wedstrijd kwam los, Sels behoedde Thelin van een tweede goal. Het duurde tot de 92ste minuut voor Anderlecht een uitgelezen kans op de overwinning zag. Maar Saief schoot de penalty, gegeven na een fout van Camacho op Trebel, veel te zwak in. Ontgoocheling alom, maar eigenlijk was een overwinning onverdiend geweest voor de thuisploeg.

Morren Motor

Morgen 20 juli oefenduel KVC Westerlo - RSCA
Atalanta drukt door voor Dendoncker
Antonio Milic: "We helpen elkaar en we gaan samen matchen winnen"
11 spelers moeten of mogen de club verlaten
Turkse Media: "Anderlecht gaat voor Spaanse spits van Besiktas"
Trebel: "Ik weet nog niet wat er met mij zal gebeuren"
Anderlecht legt twee nieuwe videoanalisten vast
Dauda en Sowah krijgen volop hun kans van Vanhaezebrouck
Enkel het Italiaanse Atalanta blijft over als eindbestemming voor Dendoncker
Lukasz Teodorczyk wil concurreren met Santini en Dimata
Besiktas toont belangstelling in Andy Najar
Musona, Adzic en Abazaj hebben aanpassings problemen
Chinese club volgt nog steeds Thelin
Herman Van Holsbeeck: "Jammer dat Anderlecht niet heeft kunnen genieten van Januzaj"
Waasland-Beveren wil Thelin graag nog een seizoen huren
Vandaag jaarlijkse fotoshoot, Kara en Teo sluiten aan bij groep
Richtlijnen: oefenduel RSC Anderlecht - Stade Rennais
René Weiler: "Bijna zonder reden ontslagen"
Teodorczyk en Kara terug van vakantie
Ryota Morioka mag vertrekken bij Anderlecht

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem