Waasland-Beveren pakt punt in Anderlecht

De (flauwe) titelambities van Anderlecht hebben andermaal een knauw gekregen. Saief wiste de 1-2 van Thelin uit, maar miste in de extra tijd de penalty van de zege.


Hein Vanhaezebrouck koos voor Lukasz Teodorczyk in de spits en gaf Fabrice Amuzu en Massimo Bruno nieuwe kansen als basisspeler. De verwachte elf, met youngster Jur Schryvers en Anderlecht-huurlingen Davy Roef en Isaac Kiese Thelin, kwam bij Waasland-Beveren aan de aftrap.
Ryota Morioka vond na tien minuten met een slimme tik de vrije Nana Ampomah. De kwieke flankaanvaller stormde op Matz Sels af en legde de 0-1 beheerst in doel. Anderlecht eiste balbezit, maar geen kansen op. Verder dan een offside kopbal van Teodorczyk, een schotje van AdrienTrebel en enkele geblokte voorzetten kwam RSCA niet. De Fransman was uiteindelijk wel verantwoordelijk voor de gelijkmaker toen hij Roef verraste met een vrijschop. De doelman duwde de bal slecht weg, Teo schoot in een leeg doel voor het eerst sinds oktober raak.De bezoekers startten als beste aan die tweede periode. Morioka profiteerde met een gelukje van Brussels knoeiwerk, maar Sels hield de Japanner van een verdiende voorsprong. Vanhaezebrouck gaf een signaal door Sambi Lokonga en Dennis Appiah er samen op te gooien. Olivier Deschacht verknoeide de kans van Anderlecht op een nipte zege door Aleksander Boljevic te tackelen in de zestien. Bal op de stip, Thelin aan zet. De topschutter van Waasland-Beveren én geleende spits van Anderlecht miste de 1-2 niet. 
Kenneth Saief gaf de bezoekers echter geen tijd om te vieren, want amper een minuutje later legde de winteraanwinst van Anderlecht de 2-2 aan de tweede paal binnen. De wedstrijd kwam los, Sels behoedde Thelin van een tweede goal. Het duurde tot de 92ste minuut voor Anderlecht een uitgelezen kans op de overwinning zag. Maar Saief schoot de penalty, gegeven na een fout van Camacho op Trebel, veel te zwak in. Ontgoocheling alom, maar eigenlijk was een overwinning onverdiend geweest voor de thuisploeg.

Morren Motor

Nationale Loterij: "Naamsverandering van het Constant Vanden Stock-stadion 'zeker niet voor meteen'
LIVE op Sporza: Spartak Trnava - RSC Anderlecht
440-tal RSCA-fans zijn ook naar Trnava afgereisd
Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"
Bornauw, Amuzu en Morioka hersteld
Bakkali valt uit met blessure
Trebel: "Ik focus nu weer uitsluitend op voetbal en ploeg"
Luc Devroe: "Adzic en Abazaj hebben tijd nodig om zich aan te passen"
Luc Devroe: "Verliezen tegen Standard maakt niet uit, Hein krijgt de tijd"
Hein Vanhaezebrouck: "Mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen presteren"
Lotto wordt sponsor van Royal Sporting Club Anderlecht
Luc Devroe: "Eigenlijk blij dat we Markovic en Mbemba niet haalden"
Devroe: "Geen creativiteit in de kern? Dat vind ik te ver gezocht"
Anderlecht verloor al twee keer van Trnava
Anderlecht moet Saelemaekers missen tegen Trnava
Najar: "Saelemaekers lijkt beetje op de jonge Najar"
Fans met de trein van Bratislava naar Trnava
Coucke niet mee met RSCA-spelers
Vanden Stock niet mee naar Trnava
Sébastien Delferière fluit topper Anderlecht - Standard

Meer nieuws...

Mobile Vikings
Hagaard
Argenta Kortessem