Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede

23-1-2018 10:39:23 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Er was een opvallende gast maandag in Neerpede. Chancel Mbemba kwam er op de loopband trainen in het trainingscentrum van RSC Anderlecht. Mbemba kreeg drie dagen vrijaf van Newcastle-verdediger Rafael ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Zwak Anderlecht verspeelt weer punten (24-01-2018)
Een onmondig Anderlecht verspeelde zopas thuis tegen Waasland-Beveren twee kostbare punten. De Brusselaars kwamen wel twee keer terug van een achterstand, maar creëerden absoluut te weinig om aanspraak te maken op een overwinning.
>> Lees verder

Teodorczyk in de spits (24-01-2018)
Lukasz Teodorczyk start aan de wedstrijd tegen Waasland-Beveren in de spits. Matz Sels staat opnieuw in doel. Francis Amuzu mag mee aan de wedstrijd beginnen. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Waasland-Beveren (24-01-2018)
De competitie schiet na de winterstop voluit uit de startblokken en er staat meteen een midweekspeeldag op het programma. Anderlecht ontvangt vanavond Waasland-Beveren. Het wordt een blij weerzien met Davy Roef en Isaac Kiese Thelin.
>> Lees verder

Ticketing: RSC Anderlecht - KV Mechelen uitverkocht (24-01-2018)
Op 4 februari ontvangt RSC Anderlecht, KV Mechelen in het Constant Vanden Stock Stadion, deze wedstrijd is volledig uitverkocht. Er zijn wel nog tickets verkrijgbaar voor de wedstrijd van vanavond tegen Waasland-Beveren, prijzen variëren tussen de 30 euro en 35 euro. Kinderen onder 18 jaar betalen 18 euro.
>> Lees verder

Volgt Coucke Vanden Stock op in Pro League ? (24-01-2018)
Nog iets meer dan een maand en Roger Vanden Stock is voorzitter af bij RSC Anderlecht. Rijst de vraag wat hij gaat doen met zijn mandaat bij de Pro League. Stopt dat ook op 1 maart of blijft hij nog zetelen tot het einde van dit seizoen. De naam van Marc Coucke circuleert als de opvolger van Vanden Stock.
>> Lees verder

Wie bezit, naast Coucke, de aandelen van Anderlecht? (24-01-2018)
Marc Coucke wordt vanaf 1 maart de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Samen met Joris Ide krijgt hij volgens Het Laatste Nieuws 74 procent van de Anderlecht-aandelen in zijn bezit. De overige 26 procent blijven verdeeld over zes personen/families.
>> Lees verder

Doumbia's eerste leidt Essevee naar zes op zes (24-01-2018)
Idirssa Doumbia scoorde gisteren zijn eerste doelpunt in de Belgische eerste klasse. De Anderlecht-huurling zette Zulte Waregem op een 1-0-voorsprong tegen Standard. Essevee won uiteindelijk met 2-1 en haalt zo zes op zes na de winterstop.
>> Lees verder

Chipciu is terug (24-01-2018)
Het waren moeilijke tijden voor Alexandru Chipciu. Het overlijden van zijn vader, de blessures. Maar nu is hij terug. Zijn eerste doel: Anderlecht bedanken voor de steun en het begrip de voorbije maanden. 
>> Lees verder

Russische nummer drie meldt zich voor kapitein (24-01-2018)
Spartak Moskou toont verregaande interesse voor Sofiane Hanni maar deed nog geen concreet bod. Hanni heeft nog een contract tot 2022 maar heeft een moeilijke relatie met de fans. Mogelijk weegt dat mee in een uiteindelijke beslissing. 
>> Lees verder

Nog twee keer videoref voor Anderlecht (23-01-2018)
Anderlecht zal tijdens de reguliere competitie nog twee keer kunnen rekenen op de inzet van de videoscheidsrechter. Het gaat om de thuiswedstrijd tegen Moeskroen op speeldag 28 en om de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem een week later.
>> Lees verder

Veiligheidsmaatregelen blijven ongewijzigd (23-01-2018)
Wie van de vrouwelijke Anderlecht-supporters gehoopt had om opnieuw met een handtas naar het voetbal te gaan, mag die hoop nog even opbergen. Ondanks dat het dreigingsniveau gedaald is van 3 naar 2, blijven de veiligheidsmaatregelen in en rond het Constant Vanden Stock Stadion ongewijzigd.
>> Lees verder

"Dendoncker verontrust mij het meest" (23-01-2018)
Roger Vanden Stock is onrechtstreeks betrokken bij de transferperiode van RSC Anderlecht. En gaat ziet een paar evoluties waar hij zich zorgen om maakt zoals de eventuele transfer van Leander Dendoncker.
>> Lees verder

"Offensief moet er nog iets bij" (23-01-2018)
De transfer van Nicolae Stanciu is eindelijk rond. Tijd dus voor Hein Vanhaezebrouck om zijn wenslijstje van spelers nog eens boven te halen. En de coach weet wat hij erbij wil voor het einde van de wintermercato: "Offensief moet er zeker nog iets bij."
>> Lees verder

"Logisch dat Kiese Thelin morgen mag voetballen" (23-01-2018)
RSC Anderlecht zit met een spitsenprobleem, morgen ontvangt het Waasland-Beveren. En laat daar nu juist één van de uitgeleende spitsen spelen, die trouwens ook topschutter is, Isaac Kiese Thelin. En hij zal trouwens ook spelen tegen zijn moederclub.
>> Lees verder

Officieel: Sparta Praag stelt Stanciu voor (23-01-2018)
Hallelujah! Eindelijk is het zo ver: de transfer van Nicolae Stanciu naar Sparta Praag is afgerond. De Tsjechische club plaatste net een foto op zijn Twitter-pagina waarop Stanciu poseert met het Sparta-shirt met rugnummer 10.
>> Lees verder

Vanden Stock: "Ik zal de club nooit helemaal loslaten" (23-01-2018)
Roger Vanden Stock kreeg deze middag zijn onderscheiding op het gemeentehuis van Anderlecht, waar hij tot "Ereburger werd uitgeroepen". Hij kreeg het ereteken voor zijn bijdrage aan het imago van de gemeenten in binnen- en buitenland. "Een hele eer", reageerde Vanden Stock, "Ik zal de club nooit helemaal loslaten."
>> Lees verder

Niemand won meer punten dan Hanni (23-01-2018)
Sofiane Hanni ligt vaak onder vuur bij de Anderlecht-fans, maar met zijn statistieken behoort hij dit seizoen tot de top vier in de Belgische competitie. Sterker nog: geen enkele speler won meer punten voor zijn club met zijn doelpunten en assists.
>> Lees verder

Dendoncker wil snel weg, maar West Ham niet concreet (23-01-2018)
Leander Dendoncker heeft nog steeds de vurige wens om tijdens deze transferperiode te vertrekken, zo schrijft Het Nieuwsblad. West Ham, dat hem zondag scoutte, lijkt het meest concreet. Het Laatste Nieuws weet evenwel dat Dendoncker voor West Ham lang geen prioriteit is.
>> Lees verder

Trio raakt fit voor Waasland-Beveren (23-01-2018)
Goed nieuws uit de ziekenboeg. Zowel Pieter Gerkens als Alexandru Chipciu en Ivan Obradovic raken normaal gezien speelklaar voor de wedstrijd van mrogen tegen Waasland-Beveren. Frank Boeckx blijft wel onzeker.
>> Lees verder

Reviewcommissie laat Kums niet vervolgen (22-01-2018)
De Reviewcommissie heeft beslist om Sven Kums niet door te verwijzen naar het Bondsparket voor de fase waarin zijn elleboog het gezicht van Genk-speler Ruslan Malinovskyi raakt. De commissie bekeek en analyseerde de beelden, maar geeft er dus geen gevolg aan.
>> Lees verder

Beloften herbeginnen met doelpuntenkermis (22-01-2018)
De U21 van Anderlecht zijn in glans begonnen aan het tweede deel van de competitie. Ze versloegen KV Mechelen met maar liefst 6-1. Mohammed Dauda scoorde drie keer en solliciteert zo uitdrukkelijk bij Hein Vanhaezebrouck. Linksachter Tony Amrani maakte twee doelpunten.
>> Lees verder

Terreurniveau daalt: weer open trainingen? (22-01-2018)
De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist om het dreigingsniveau voor België en Brussel terug te brengen van drie naar twee. Mogelijk is dit ook goed nieuws voor de Anderlecht-supporters: het was door de terreurdreiging dat er de voorbije twee jaar amper open trainingen plaatsvonden.
>> Lees verder

Selectie U21: Anderlecht - KV Mechelen (22-01-2018)
Ook voor de beloften van Anderlecht hervat de competitie. Zij nemen het vanavond thuis op tegen KV Mechelen. Coach Emilio Ferrera selecteerde achttien spelers. Van de jongens die tegenwoordig ook de A-kern halen, is enkel Kobe Cools er straks bij.
>> Lees verder

Assistent-coach West Ham scoutte Dendoncker (22-01-2018)
Stuart Pierce, de assistent van West Ham-manager David Moyes, was gisteren in Genk om Leander Dendoncker aan het werk te zien. West Ham toont al een tijdje interesse in Dendoncker, maar Anderlecht wil hem deze winter niet laten gaan.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "We hadden type als Saief nodig" (22-01-2018)
Kenny Saief toonde bij zijn debuut meteen dat hij een meerwaarde kan betekenen voor Anderlecht. Ook coach Hein Vanhaezebrouck was tevreden over de eerste wedstrijd van de flankspeler.
>> Lees verder

Genk wilde rood voor Kums, "maar leek ongelukkig voorval" (22-01-2018)
In minuut 37 van de wedstrijd tussen Genk en Anderlecht gingen Sven Kums en Ruslan Malinovskyi een luchtduel aan. Malinovskyi ging neer met een bebloede lip. Uit de herhaling bleek dat Kums zijn elleboog had gezet. "Maar ik zou dat nooit met opzet doen", verdedigde Kums zich.
>> Lees verder

Geen videoref, hoewel wel voorzien (22-01-2018)
De wedstrijd tussen RC Genk en Anderlecht stond in de agenda van de videoscheidsrechter, maar toch was er gisteren geen. Door een technisch probleem was er op 23 december geen videoref in het duel tussen Standard en STVV. Daarom werd de planning aangepast.
>> Lees verder

Kara gaat revalideren in Senegal (22-01-2018)
Kara Mbodj reist vandaag af naar zijn thuisland Senegal. Hij zal er minstens één week verblijven en ginder zijn revalidatie voortzetten. Anderlecht stuurt een persoonlijke begeleider mee om de verdediger bij te staan tijdens de revalidatie.
>> Lees verder

Eerste keer De Jong (22-01-2018)
Boy de Jong zat tegen RC Genk voor het eerst dit seizoen op de bank. Hij verving Frank Boeckx, die zich vrijdag blesseerde aan de kuit. Boeckx raakt normaal gezien weer fit voor de partij van overmorgen tegen Waasland-Beveren.
>> Lees verder

Gerkens gewisseld met blessure (21-01-2018)
Pieter Gerkens moest nog voor het uur de strijd staken in de Cristal Arena. De aanvallende middenvelder kreeg een trap van de Genkse linksachter Uronen en moest gewisseld worden. Hoe ernstig het is en of hij woensdag kan spelen tegen Waasland-Beveren, moet nog blijken.
>> Lees verder

Hanni geschorst tegen Waasland-Beveren (21-01-2018)
Sofiane Hanni scoorde tegen Genk zijn vijfde doelpunt van het seizoen, maar hij incasseerde ook zijn vijfde gele kaart. Hierdoor is de aanvoerder geschorst voor de volgende wedstrijd, woensdag tegen Waasland-Beveren.
>> Lees verder

Anderlecht begint goed aan tweede seizoenshelft (21-01-2018)
Anderlecht heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van 2018 met 0-1 gewonnen bij RC Genk. Aanvoerder Sofiane Hanni zorgde met een enig mooi doelpunt voor de winnende treffer. Door deze overwinning loopt Anderlecht twee punten in op Club Brugge.
>> Lees verder

"Ik moet hard blijven werken" (21-01-2018)
Silvère Ganvoula kreeg een basisplaats van Hein Vanhaezebrouck. De laatste maanden bij KV Mechelen kwam hij amper aan spelen toe en dat was er ook aan te zien vandaag. Toch is de coach niet helemaal ontevreden over de prestatie van de Congolees.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "We hebben het goed gedaan" (21-01-2018)
Een tevreden Hein Vanhaezebrouck na afloop van de wedstrijd tegen Genk. Er zijn nog werkpunten, maar de coach zag ook dat zijn opmerkingen zijn opgepikt en dat zijn spelers eraan werken. "Vooral op afwerking zijn er nog werkpunten".
>> Lees verder

Trebel: "Belangrijkste zijn de drie punten" (21-01-2018)
Adrien Trebel geniet interesse van Marseille, maar daar is hij niet mee bezig: "Dat zijn zaken voor mijn agent." Het belangrijkste voor de Fransman zijn de drie punten, al weet hij dat er nog veel werk is. 
>> Lees verder

Ferrera nog even bij paars-wit (21-01-2018)
Michel Preud'homme zal dan toch niet de nieuwe trainer worden van Girondins Bordeaux, wat goed nieuws is voor RSC Anderlecht. Preud'homme wou namelijk Emilio Ferrera meenemen als T2 naar Frankrijk, en die zag dat avontuur wel zitten. 
>> Lees verder

"Stop jaloezie en onderkruiperij" (21-01-2018)
Marc Coucke onderstreepte tijdens zijn voorstelling aan de pers, al het belang van een eigen stadion. Dat Ghelamco-baas Paul Gheysen, nu klacht indiende tegen de bouw van het stadion van Club Brugge, begrijpt Coucke niet: "Als we nu elkaars nieuwe stadions eens gunnen", is hij duidelijk op twitter. 
>> Lees verder

Franse interesse voor Trebel (21-01-2018)
Adrien Trebel is bijna niet meer weg te denken in de basiself bij RSC Anderlecht. En dat heeft zo zijn gevolgen. Olympique Marseille en Nice hebben de Fransman in hun vizier, dat meldt het Franse L'Equipe. Trebel heeft nog een contract tot 2021 bij paars-wit.
>> Lees verder

Opstelling: Ganvoula en Saief aan de aftrap (21-01-2018)
Straks start RSC Anderlecht aan zijn éérste wedstrijd na de winterstop. Coach Hein Vanhaezebrouck zorgt meteen voor een verrassing: hij brengt Silvère Ganvoula in de spits. Kenny Saief maakt dan weer zijn debuut voor paars-wit in de Jupiler Pro League. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Mental coach is nodig" (21-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck gaf het voor de winsterstop al aan en Pieter Gerkens deze week: mentaliteit en teamgeest zijn het grote manco van dit Anderlecht. Vanhaezebrouck beseft dat een grondige aanpak nodig is. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: RC Genk - Anderlecht (21-01-2018)
Met een uitwedstrijd tegen RC Genk hervat Anderlecht vandaag het tweede deel van de competitie. Paars-wit kampt met een overvolle ziekteboog, waardoor er opnieuw heel wat jongeren in de wedstrijdkern zitten. Enige nieuwkomer Kenny Saief start in de basis.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.