Thomas Foket: "Wie zegt dat ik bij Anderlecht zou spelen?"

10-1-2018 11:45:10 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Hoe zit het nu met Thomas Foket? Wil hij bij Gent blijven of toch vertrekken. Hij had alvast een aanbod van Anderlecht op zak om hem een half seizoen te lenen, met aankoopoptie. Maar voorlopig houdt de ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht reageert op transfer Nicolae Stanciu (11-01-2018)
Volgens de entourage van Stanciu is de deal voor 99,9% rond. Stanciu speelde niet mee met de oefenwedstrijden op stage tegen SC Heerenveen en FC Utrecht.
>> Lees verder

Geen WK voor Lukasz Teodorczyk? (11-01-2018)
Vorig seizoen nog de topschutter van de Jupiler Pro League en derde spits van de Poolse nationale ploeg. Maar dit seizoen loopt het volledig vierkant bij Lukasz Teodorczyk. En ook zijn gedrag speelt hem meer en meer parten.
>> Lees verder

Oefenwedstrijd eindigt op scoreloos gelijkspel (11-01-2018)
RSC Anderlecht oefende deze namiddag tegen SC Heerenveen te een winderig La Manga. De beloften wonnen eerder op de dag hun wedstrijd met 1-2, de A-kern kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.
>> Lees verder

Opstelling Anderlecht - Heerenveen (11-01-2018)
Zopas is Anderlecht begonnen aan zijn oefenduel tegen Heerenveen. Hein Vanhaezebrouck kiest in grote lijnen voor hetzelfde elftal als gisteren tegen Utrecht. Slechts twee nieuwe namen staan in de basiself: Frank Boeckx en Alexandru Chipciu.
>> Lees verder

Beloften winnen tegen SC Heerenveen (11-01-2018)
Deze voormiddag speelden de beloften van RSC Anderlecht tegen hun leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. De wedstrijd duurde 2 x 30 minuten. Paars-wit won met 1-2 dankzij twee doelpunten van Nelson Azevedo Janelas. Via deze link kan je de samenvatting en doelpunten van de wedstrijd bekijken.
>> Lees verder

Trebel: "Dit verdient Sofiane niet" (11-01-2018)
Sofiane Hanni wordt de laatste weken regelmatig op een fluitconcert getrakteerd van de Anderlecht-supporters. Adrien Trebel neemt het op voor de kapitein, die hij nog kent van bij de jeugdopleiding.
>> Lees verder

Livestream oefenduel tegen Heerenveen (11-01-2018)
Net zoals tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht gisteren, is ook het oefenduel van vandaag tegen SC Heerenveen via livestream te volgen. De aftrap is voorzien om 14u30.
>> Lees verder

Favoriete transfer #7: Brian Hamalainen (11-01-2018)
Vandaag presenteren we julllie favoriete transfer nummer zeven: Brian Hamalainen.
>> Lees verder

Info ticketing: Waasland-Beveren, KV Mechelen en Moeskroen (11-01-2018)
Terwijl RSC Anderlecht op La Manga begonnen is aan hun voorlaatste dag van de winterstage, wordt er in België al gedacht aan de volgende thuiswedstrijden. Tickets voor die wedstrijden zijn nu online te koop op via de loketten.
>> Lees verder

Anderlecht speelt twee keer tegen Heerenveen (11-01-2018)
Er zullen vandaag twee oefenduels plaatsvinden tussen Anderlecht en Heerenveen. Om elf uur spelen de U21 tegen het tweede elftal van Heereveen. Om 14.30 uur spelen de A-elftallen tegen elkaar.
>> Lees verder

Entourage Dendoncker wil 'goed gesprek' (11-01-2018)
Leander Dendoncker groeit weer naar zijn beste vorm toe. Tegen Utrecht toonde hij gisteren dat hij dé man is die Anderlecht achteraan nodig heeft. Maar hoe lang blijft hij nog? In zijn entourage valt te horen dat "een goed gesprek zich opdringt".
>> Lees verder

Mbemba zegt 'neen' (11-01-2018)
In zijn zoektocht naar een extra verdediger ging Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws wel degelijk aankloppen bij Chancel Mbemba. De verdediger stuurde zijn ex-club echter wandelen. Hij voelt er niets voor om nu al terug te keren naar België.
>> Lees verder

Anderlecht benadrukt: nog geen akkoord Stanciu (11-01-2018)
Anderlecht laat weten dat er nog geen akkoord is over de transfer van Nicolae Stanciu. Gisterenavond verkondigde zijn manager dat de deal nochtans voor 99,9 procent rond zou zijn. Volgens Het Nieuwsblad is er nog steeds een verschil tussen vraag en aanbod.
>> Lees verder

Toenadering tussen Coucke en Bayat (11-01-2018)
Marc Coucke en Mogi Bayat liepen elkaar gisteren in Spanje tegen het lijf. Oostende en Charleroi speelden vlak na elkaar een oefenduel en daar zagen de twee elkaar. Ze spraken met elkaar en keken samen naar de eerste helft van Charleroi.
>> Lees verder

Twee blauwe ogen voor Gerkens (11-01-2018)
Pieter Gerkens ziet er nogal uit. Zijn linkeroog is helemaal opgezwollen en zijn rechteroog is genaaid. "Het blauwe oog links is het gevolg van een elleboogstoot op training. Tegen Utrecht ging er iemand met zijn studs op mijn gezicht staan. De medische staf moest me oplappen met drie nietjes."
>> Lees verder

Luikenaars linken Scholz aan Anderlecht (11-01-2018)
Standard wil Alexander Scholz verkopen en doet alles om hem in de etalage te zetten. Zo worden er vanuit het Luikse berichten de wereld in gestuurd dat Anderlecht, Club Brugge en Bordeaux interesse zouden tonen.
>> Lees verder

Manager Stanciu: "Transfer is kwestie van uren" (10-01-2018)
Nicolae Stanciu speelde vanmiddag niet mee in de oefenpot van Anderlecht tegen Utrecht en de kans dat we hem nog in het Anderlecht-shirt zullen zien, is nihil. Volgens zijn manager is het "een kwestie van uren" voor de transfer wordt afgerond.
>> Lees verder

Teodorczyk beperkt de schade tegen Utrecht (10-01-2018)
Anderlecht heeft zonet een oefenduel met 3-4 verloren van Utrecht. Lukasz Teodorczyk begon op de bank, maar scoorde twee doelpunten in de tweede helft. Eerst dwong hij een strafschop af die hij zelf omzette, nadien lukte hij ook nog een veldgoal. In de slotfase scoorde ook Massimo Bruno voor Anderlecht.
>> Lees verder

Ganvoula en Saief in basis tegen Utrecht (10-01-2018)
Zopas is Anderlecht begonnen aan zijn eerste van twee oefenduels op het trainingskamp in La Manga. Utrecht is de tegenstander. Hein Vanhaezebrouck koos grotendeels voor zijn op papier beste elftal.
>> Lees verder

Actie: "deel en becommentarieer" en win! (10-01-2018)
Anderlecht-Online wenst de bezoekers te belonen die op regelmatige basis mee discussiëren onder onze nieuwsartikels of die onze artikels veelvuldig delen op sociale media (Facebook, Twitter, Google+, ...). We zullen dan ook leuke prijzen uitreiken aan een aantal van onze actiefste bezoekers. 
>> Lees verder

Favoriete transfer #8: Kik Pierie (10-01-2018)
Hij is wellicht de minst bekende naam uit deze top tien bij het grote publiek, maar hij is dan ook de jongste. Maak kennis met Kik Pierie
>> Lees verder

Gerkens: "Titel is het enige wat ons nog rest" (10-01-2018)
Pieter Gerkens is toch wel de revelatie van de voorbije maanden bij RSC Anderlecht. Op enkele weken tijd werkte hij zich naar ene basisplaats in de A-kern en is daar haast niet meer weg te denken. De titleldroom wil de Limburger nog niet opgeven: "Want het is het enige wat ons nog rest."
>> Lees verder

Livestream oefenduel tegen FC Utrecht (10-01-2018)
Vandaag ontsnappen de spelers even aan het strakke trainingsschema. Om 16u staat immerd de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Wellicht stelt Hein Vanhaezebrouck een kern samen van A-spelers en beloften. Via een Nederlandse link kan je de wedstrijd volgen via livestream.
>> Lees verder

"Transferportefeuille zo laag dat ik enkel kan huren" (10-01-2018)
Door de overname van de club zit Herman Van Holsbeeck in een erg lastig parket. De portefeuile die hij ter beschikking gekregen heeft om spelers te halen, is zo klein dat hij enkel kan huren. Tenzij hij eerst verkoopt.
>> Lees verder

Devroe: "Eind februari wordt alles duidelijk" (10-01-2018)
Met de overstap van Marc Coucke naar RSC Anderlecht, wordt ook de naam van Luc Devroe genoemd. De sportieve baas van KV Oostende zegt in ieder geval niet nee tegen een overstap naar paars-wit: "Ik ben geen 38 meer. Beter nu dan over 10 jaar."
>> Lees verder

Dan toch geen operatie Onyekuru (10-01-2018)
Het blijft een welles-nietes-spelletje: de operatie van Henry Onyekuru. In Het Nieuwsblad vertelt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck dat Everton beslist heeft om voorlopig niet te opereren. Mogelijk is hij over enkele weken zelfs opnieuw inzetbaar.
>> Lees verder

Dendoncker wil nu al vertrekken (10-01-2018)
Als het van Leander Dendoncker afhangt, dan vertrekt hij nog deze maand bij Anderlecht. Zo schrijft Het Laatste Nieuws. Als mogelijke reden haalt Het Nieuwsblad de komst van Marc Coucke aan en hoe het afgelopen maanden Silvio Proto en Frank Berrier verging bij Oostende.
>> Lees verder

1,5 jaar geleden nog bij Anderlecht, nu op stage met Quick-Step (10-01-2018)
Het gaat snel voor Remco Evenepoel. Nog geen jaar geleden ruilde hij zijn voetbalschoenen voor een koersfiets en vandaag is hij mee met de profploeg van het grote Quick.Step Floors op stagen in het Spaanse Calpe.
>> Lees verder

"Wil eindigen met negende titel" (09-01-2018)
Met de komst van Marc Coucke oogt de toekomst van Herman Van Holsbeeck onzeker. Van één ding is hij wel zeker, als het even kan wil hij vertrekken op een waardige manier en met een negende titel op zijn palmares. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck: "Nog verdediger en scorende spits" (09-01-2018)
Twee spelers wil Herman Van Holsbeeck nog zeker halen deze winter: een spits en een verdediger. "Ik ben bezig met een aantal dossiers", zo vertelt hij in het VTM Nieuws. Maar het is goed mogelijk dat we nog even op de spelers moeten wachten.
>> Lees verder

"Zo veel mogelijk van transfersom Stanciu recupereren" (09-01-2018)
In een gesprek met VTM Nieuws bevestigt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck dat Nicolae Stanciu deze winter vertrekt. "Maar tussen hetgeen de clubs willen geven en wat Anderlecht wil ontvangen, zit nog een serieus verschil."
>> Lees verder

"Dendoncker en Teodorczyk mogen niet weg" (09-01-2018)
Herman Van Holsbeeck is duidelijk tegenover VTM-nieuws, zowel Lukasz Teodorczyk als Leander Dendoncker mogen niet weg. Tenzij er voor die laatste een waanzinnig bod binnenkomt, dan kan er gepraat worden. 
>> Lees verder

Nigeriaanse bondscoach bevestigt: "Operatie voor Onyekuru" (09-01-2018)
Anderlecht lijkt dan toch gelijk te krijgen in het dispuut over de blessure van Henry Onyekuru. In de Nigeriaanse media laat bondscoach Gernot Rohr weten at "Onyekuru over enkele dagen onder het mes gaat en vier tot vijf maanden out zal zijn".
>> Lees verder

Sparta-coach: "Stanciu is precies wat we nodig hebben" (09-01-2018)
In de Tsjechische pers klinkt het dat Nicolae Stanciu eerstdaags, mogelijk zelfs vandaag al, naar Praag afzakt om de deal met Sparta Praag af te ronden. "Hopelijk wordt hij onze eerste wintertransfer", zegt Sparta-coach Andrea Stramaccioni. "Hij is precies wat we nodig hebben."
>> Lees verder

Wie Van Holsbeeck zegt, zegt Bayat (09-01-2018)
Het is zo stilaan een onafscheidelijk duo, zoals Jansen en Janssen, maar dan tijdens de transferperiode: Herman Van Holsbeeck en Mogi Bayat. Die eerste zakte vandaag af naar La Manga waar RSC Anderlecht op winterstage is. En natuurlijk mocht ook Mogi Bayat niet ontbreken. Ook hij kwam de trainingen van paars-wit bezoeken.
>> Lees verder

Onyekuru krijgt award (09-01-2018)
Hnery Onyekuru is momenteel aan het revalideren bij zijn moederclub Everton. Daar kreeg hij een award overhandigd van de Nigeriaanse voetbalbond die hem tot beste Nigeriaanse voetballer van Europa verkoos.
>> Lees verder

Foulon: "Meer speelmogelijkheden bij Waasland-Beveren" (09-01-2018)
In Het Laatste Nieuws geeft Daam Foulon vandaag uitleg bij zijn keuze om Anderlecht te verlaten voor Waasland-Beveren. Al is het nog niet duidelijk of Foulon nu of pas in juni verhuist. "Daar moeten de clubs uit raken, maar hoe sneller ik voor Waasland-Beveren kan spelen, hoe beter."
>> Lees verder

Is Mbemba een optie of niet? (09-01-2018)
De Afrikaanse voetbalwebsite Foot RDC meldt dat Anderlecht nagaat of het Chancel Mbemba kan terughalen. De verdediger zit op een zijspoor bij Newcastle. Vanuit Newcastle klinkt het echter meteen dat de club de verdediger wellicht niet zal laten gaan.
>> Lees verder

Coucke in La Manga voor KV Oostende (09-01-2018)
Marc Coucke was ook present te La Manga gisteren, alleen niet voor RSC Anderlecht, maar wel voor KV Oostende. De kustploeg speelde een oefenwedstrijd tegen Stuttgart, die ze verloor met 5-2.
>> Lees verder

Favoriete transfer #9: Knowledge Musona (09-01-2018)
Knowledge Musona is de tweede van zes spelers uit de Jupiler Pro League uit jullie top tien. Hij voetbalt echter voor KV Oostende. De club waar Marc Coucke voorlopig nog de plak zwaait.
>> Lees verder

"Oris is geen transferdoelwit" (09-01-2018)
Consternatie en ongeloof deze morgen bij de Anderlecht-supporters. Kevin Oris zou een transferdoelwit zijn van RSC Anderlecht. "Niets van aan", reageren ze officieel bij paars-wit, "Oris is geen transferdoelwit."
>> Lees verder

West Ham dringt aan voor Dendoncker (09-01-2018)
Waar West Ham eerst discreet polste, schakelt het nu een versnelling hoger voor Leander Dendoncker. De Engelse club dringt aan om gesprekken op te starten om te kijken wat er effectief mogelijk is.
>> Lees verder

Ook Harbaoui meteen trefzeker (09-01-2018)
Na Robert Beric heeft ook Hamdi Harbaoui in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club gescoord. De Tunesiër deed het wel in een oefenduel. Maar een Borussia Dormund op zijn sterkst is geen kleine tegenstander. Harbaoui rondde een knappe aanval af.
>> Lees verder

Anderlecht wilde Bargoens-spits aantrekken (09-01-2018)
Omdat Anderlecht komende zomer enkele Belgen ziet afhaken, wil het deze winter al landgenoten aantrekken om volgend seizoen aan het vereiste minimum te raken. In dat opzicht deed paars-wit volgens La Dernière Heure een aanbod aan Kevin Oris.
>> Lees verder

Anderlecht wil Teodorczyk verkopen (09-01-2018)
Lukasz Teodorczyk is een handvol, zelfs Hein Vanhaezebrouck heeft moeite om zijn spits te doorgronden. Dat is dan misschien ook de reden dat RSC Anderlecht de Pool wil verkopen én er moet geld in het laatje komen om een nieuwe spits aan te trekken. De transfer van Nicolae Stanciu zou in ieder geval al de goede richting uitgaan.
>> Lees verder

Saief: "Alles geleerd van Hein" (09-01-2018)
Kenny Saief is blij met zijn overgang naar RSC Anderlecht, "een stap hogerop", zoals hij zelf zegt. Vooral de hereniging met Hein Vanhaezebrouck is een pluspunt voor de flankverdediger: "Hein Vanhaezebrouck leerde mij alles."
>> Lees verder

Obradovic terug naar België met scheenbeenblessure (08-01-2018)
Ivan Obradovic liep op winterstage te La Manga een scheenbeenblessure op en kan niet meer meetrainen. Hij vliegt terug naar België om daar verdere onderzoeken te ondergaan.
>> Lees verder

Favoriete transfer #10: Nana Ampomah (08-01-2018)
Ondanks de budgetaire puinhoop in het Astridpark, besloot Anderlecht-online toch de traditionele lijst met jullie favoriete transfers te publiceren. Nana Ampomah trapt jullie top tien af.
>> Lees verder

Teodorczyk hervat nogmaals (08-01-2018)
Het regent in La Manga, maar dat wil niet zeggen dat de spelers mogen rusten. Ondertussen zijn de trainingen  hervat en ook Lukasz Teodorczyk sloot opnieuw aan. Enkel IvanObradovic ontbreekt. De andere spelers zijn allemaal aanwezig.
>> Lees verder

Transfer Stanciu nakend (08-01-2018)
Anamaria Prodan, makelaar van Nicolae Stanciu, bevestigde tegenover de Roemeense pers, dat de transfer in de goede richting gaat. Stanciu zal dus heel binnenkort de overstap maken naar Sparta Praag, waar hij ook de duurste transfer zal worden. De transferprijs schommelt tussen de 4 à 5 miljoen euro.
>> Lees verder

"Over de titel spreken we niet meer" (08-01-2018)
Op La Manga maakte Hein Vanhaezebrouck tijd om met de aanwezige pers te praten. Over de titel wordt er niet meer gepraat bij RSC Anderlecht, geeft de coach toe. "Wat nu telt is Anderlecht beter maken als ploeg."
>> Lees verder

"Aankoopoptie van Saief is niet verplicht" (08-01-2018)
Kenny Saief wordt gehuurd van AA Gent. Er zou wel een "verplichte" aankoopoptie zijn van 3,5 miljoen euro. "Niets van aan", zegt Hein Vanhaezebrouck, "Die aankoopoptie is helemaal niet verplicht. Dit is gewoon een test van zes maanden."
>> Lees verder

West Ham toont interesse in Dendoncker (08-01-2018)
Er komt terug Engelse interesse boven voor Leander Dendoncker, deze keer van West Ham. De vraag is natuurlijk op RSC Anderlecht hem zomaar laat gaan en ook Marc Coucke zal wellicht finaal nog iets te zeggen hebben. Door de afwezigheid van Kara Mbodji, speelt Vanhaezebrouck Dendoncker ook meer uit in de verdediging. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.