Anderlecht volgt opnieuw Malinese verdediger

5-1-2018 11:41:5 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht haalde vandaag met Kenny Saief zijn eerste winteraanwinst binnen. Daarmee is het huiswerk van Paars-Wit nog lang niet af, want op het verlanglijstje staan nog een flankspeler, een spits en een ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Goed en slecht nieuws vanuit La Manga (06-01-2018)
Anderlecht werkte vandaag zijn eerste volledige stagedag af in La Manga. Daar viel goed en slecht nieuws te rapen. Eerst het goede: nieuwkomer Kenny Saief maakte meteen een sterke indruk. Het slechte nieuws is dat enkele spelers geblesseerd de training moesten staken.
>> Lees verder

"Onyekuru wil snel terugkeren bij Anderlecht" (06-01-2018)
Henry Onyekuru plaatste vandaag bericht op Twitter dat hij terug is bij Everton. "Sneller dan verwacht", zo zegt hij. Hieruit moeten we echter niet afleiden dat de uitleenbeurt van de Nigeriaan aan Anderlecht is stopgezet. In tegendeel. "Hij wil zo snel mogelijk de trainingen hervatten bij Anderlecht."
>> Lees verder

Devroe opvolger van Van Holsbeeck ? (06-01-2018)
Gisteren stond de nieuwjaarsreceptie op het programma bij KV Oostende. Speechen deed Marc Coucke niet, dat liet hij over aan Patrick Orlans. Wat Coucke wel wou meegeven is dat 95% van het huidige personeel aan de Kust blijft. Een vraagteken staat er achter de naam van Luc Devroe. Een teken dat Devroe de opvolger van Van Holsbeeck wordt ?
>> Lees verder

Ganvoula traint mee met A-kern (06-01-2018)
KV Mechelen maakte gisteren bekend dat het de samenwerking met Sylvère Ganvoula heeft stopgezet. Vandaag slu!it de Congolees aan op winterstage te La Manga. Hij zal er meetrainen met de A-kern. 
>> Lees verder

4 miljoen euro voor Saief (06-01-2018)
RSC Anderlecht huurt Kenny Saief tot het einde van het seizoen van AA Gent. De verplichte aankoopoptie bedraagt 4 miljoen euro, dat maakt Saief de zevende duurste transfer bij paars-wit. 
>> Lees verder

Officieel: Ganvoula terug naar Anderlecht (05-01-2018)
Wat al even in de lucht hing, is nu ook een zekerheid: de uitleenbeurt van Sylvère Ganvoula aan KV Mechelen wordt stopgezet en de spits keert terug naar Anderlecht. Dat laat KV Mechelen weten via zijn officiële kanalen.
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: Kenny Saief (05-01-2018)
Met Kenny Saief realiseerde Anderlecht vandaag zijn eerste wintertransfer. De flankspeler komt over van AA Gent waar hij de voorbije seizoenen onder Hein Vanhaezebrouck een belangrijke speler was. Hoe staat u tegenover zijn komst?
>> Lees verder

Beric: "Ik kreeg geen eerlijke kans" (05-01-2018)
Robert Beric zit ondertussen opnieuw bij zijn moederclub Saint-Etienne na een mislukte uitleenbeurt aan RSC Anderlecht. De Sloveen begrijpt wel nog steeds niet waarom hij geen eerlijke kans kreeg bij paars-wit, hij hoopt die in Frankrijk wel te krijgen. 
>> Lees verder

Rugnummer 15 voor Saief (05-01-2018)
Kenny Saief zal bij RSC Anderlecht waarschijnlijk het rugnummer 15 krijgen. Ook bij AA Gent speelde Saief met het nummer 15 en het was bij Anderlecht nog beschikbaar. 
>> Lees verder

Binnenkort vragenuurtje met Coucke op Twitter (05-01-2018)
Toekomstig voorzitter en eigenaar van RSC Anderlecht, Marc Coucke, is een fervent twitteraar en dat bracht een Anderlecht-supporter op een idee. Veel supporters zitten natuurlijk met vragen omtrent de overname, dus stelt de fan een vragenuurtje voor op twitter. 
>> Lees verder

Selectie La Manga: Saief en Stanciu reizen mee (05-01-2018)
Hein Vanhaezebrouck is vanmiddag met 23 spelers vertrokken op winterstage naar het Spaanse La Manga. Aanwinst Kenny Saief reist meteen mee. Nicolae Stanciu, die dolgraag wil vertrekken. Alexandru Chipciu is terug en stapt ook op het vliegtuig.
>> Lees verder

Deze 22 beloften gaan mee op stage (05-01-2018)
22 beloften vertrekken vanmiddag net als de A-kern op stage naar het Spaanse La Manga. De meest opvallende naam in deze kern is die van Hannes Delcroix. De verdediger maakt officieel deel uit van de A-kern, maar is voor deze stage bij de beloften ingedeeld.
>> Lees verder

Herenigt Anderlecht Dante met maatje van nationale ploeg? (05-01-2018)
De Turkse website Fanatik meldt dat Anderlecht interesse heeft in Mamadou Fofana van Alanyaspor. Fofana is een 19-jarige centrale verdediger uit Mali. Tijdens het WK U17 in Chili twee jaar geleden speelde hij aan de zijde van Abdoul Karim Dante.
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht huurt Saief (05-01-2018)
Anderlecht heeft zijn eerste winteraanwinst beet. De club maakt bekend dat het Kenny Saief huurt met een optie tot aankoop. Saief is een oude bekende van coach Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Stanciu nog mee op winterstage (05-01-2018)
Nicolae Stanciu stapt straks nog gewoon het vliegtuig op met RSC Anderlecht. De Roemeen wil absoluut naar Sparta Praag maar de eerste onderhandelingen liepen op een sisser af. Wellicht is dit gewoon maar uitstel en zakt Stanciu dinsdag of woensdag alsnog af naar Tsjechië. 
>> Lees verder

Vijf beloften mee met A-kern op winterstage (05-01-2018)
Minstens 60 personen stappen straks het vliegtuig op naar La Mange, de beloften trekken immers mee op winterstage. Beloften Francis Amuzu, Edo Kayembe, Sambi Lokonga, Kobe Cools en Abdoul Dante, reizen mee met de A-kern. 
>> Lees verder

Saief op huurbasis bij Anderlecht (05-01-2018)
Door de overname van Marc Coucke, mag de financiële balans van RSC Anderlecht niet te veel schommelen. Op uitgaand vlak is er nog niet echt veel geld binnengekomen, dus wordt Kenny Saief gehuurd van AA Gent. De overeenkomst bepaalt wel dat Anderlecht hem na het seizoen definitief moet kopen.
>> Lees verder

Foulon ruilt Anderlecht voor Waasland-Beveren (05-01-2018)
De 18-jarige Daam Foulon verlaat de beloften van RSC Anderlecht om aan de slag te gaan bij de eerste ploeg van Waasland-Beveren. De jeugdinternational voelt zich al langer klaar voor een stap hogerop en krijgt die kans nu op de Freethiel. 
>> Lees verder

Verjaardag Hamdi Harbaoui (05-01-2018)
Vandaag verjaart Hamdi Harbaoui! Wij wensen hem van harte een gelukkige 33e verjaardag!
>> Lees verder

Pjaca kiest voor Schalke 04 (04-01-2018)
RSC Anderlecht wou een poging doen om supertalent Marko Pjaca te huren van Juventus, De linkerflank heeft echter gekozen voor een uitleenbeurt aan Schalke 04. De Kroaat tekende een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen. 
>> Lees verder

Transfer: Saief al mee op winterstage ? (04-01-2018)
RSC Anderlecht staat op het punt om Kenny Saief weg te plukken bij AA Gent. De onderhandelingen zitten in een laatste fase en de kans is groot dat Saief al mee op winterstage vertrekt met paars-wit. Saief is een linkerflankspeler die onder Yves Vanderhaeghe niet echt meer aan spelen toekomt. Hein Vanhaezebrouck ziet zo wel een oude bekende terugkeren.
>> Lees verder

Betekent komst Coucke het einde voor Bayat? (04-01-2018)
De komst van Marc Coucke zou het transferbeleid op Anderlecht wel eens flink door elkaar kunnen schudden. De nieuwe eigenaar van Anderlecht is, zacht uitgedrukt, geen vriend van Bayat en laat die op dit moment een hand hebben in bijna iedere transfer die Anderlecht doet.
>> Lees verder

Spelersmakelaar leidde Coucke naar Anderlecht (04-01-2018)
Sport/Voetbalmagazine pakt deze week uit met een artikel waarin het uitlegt hoe Marc Coucke bij Anderlecht beland is. Volgens het weekblad probeerde verschillende spelersmakelaars investeerders te zoeken om zo een voet binnen te krijgen in het Astridpark.
>> Lees verder

Spaanse topdokter behandelt Kara (04-01-2018)
Kara Mbodj laat zich voor zijn knieprobleem behandelen door de Spaanse arts Ramon Cougat. Die mag ook Vincent Kompany en heel wat spelers van FC Barcelona tot zijn patiënten rekenen. Cougat moet Kara klaarstomen tegen de play-offs.
>> Lees verder

Setubal laat Paciência niet gaan (04-01-2018)
Gonçalo Paciência wordt wellicht niet de nieuwe spits van Anderlecht. Vitoria Setubal wil zijn aanvaller niet laten gaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Hij blijft gewoon bij ons", zo klinkt het vanuit Portugal. Setubal huurt Paciência dit seizoen van FC Porto.
>> Lees verder

Vandaag of morgen eerste aanwinst? (04-01-2018)
Met Robert Beric en Hamdi Harbaoui zag Anderlecht deze transferperiode al twee spelers vertrekken. Op inkomend vlak noteerden we nog niets. Maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Volgens Het Laatste Nieuws doet Herman Van Holsbeeck er alles aan om voor de winterstage een eerste aanwinst beet te hebben.
>> Lees verder

Eerste bod Sparta Praag afgewezen (04-01-2018)
Sparta Praag heeft zich officieel gemeld bij Anderlecht  voor Nicolae Stanciu, maar het bod van de Tsjechen werd door paars-wit afgewimpeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Sparta Praag zal meer moeten bieden wil het Stanciu binnen halen.
>> Lees verder

Harbaoui levert nog 200.000 euro op (04-01-2018)
Hamdi Harbaoui ruilt Anderlecht voor Zulte Waregem en deze transfer levert Anderlecht nog een kleine transfersom op. Essevee betaalt volgens Het Nieuwsblad 200.000 euro voor de spits, die in juni einde contract zou zijn.
>> Lees verder

Jeugdploegen ondergaan fysieke testen (03-01-2018)
De U17, U19 en U21 van Anderlecht vertoefden vandaag in het Energy Lab in Gent. Ze werden er onderworpen aan allerlei fysieke testen. Op die manier worden ze klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft. De U21 vertrekken vrijdag trouwens samen met de A-kern op stage naar La Manga.
>> Lees verder

Ook oefenwedstrijd tegen Utrecht (03-01-2018)
Anderlecht zal tijdens het oefenkamp in La Manga niet één, maar twee oefenwedstrijden spelen. Op woensdag 10 januari oefent Anderlecht om 16 uur tegen Utrecht. Eerder vandaag konden we al melden dat Anderlecht een dag later vriendschappelijk speelt tegen Heerenveen.
>> Lees verder

Officieel: Harbaoui naar Zulte Waregem (03-01-2018)
Na Robert Beric heeft Anderlecht nu ook afscheid genomen van Hamdi Harbaoui. Paars-wit meldt dat de aanvaller definitief de overstap maakt naar Zulte Waregem. Harbaoui speelde anderhalf jaar voor Anderlecht, maar echt een succes werd het niet.
>> Lees verder

Anderlecht speelt oefenduel tegen Heerenveen (03-01-2018)
Anderlecht zal tijdens zijn stage in het Spaanse La Manga een oefenwedstrijd spelen tegen Heerenveen. Dat laat de Nederlandse club weten. De duel vindt plaats op donderdag 11 januari om 14.30 uur.
>> Lees verder

Stem voor de Proximus Player of the Month (03-01-2018)
Hoewel de competitie momenteel stil ligt en de transfermolen op volle toeren draait, kan er toch weer gestemd worden voor de Proximus Player of the Month. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 11 januari. Hierbij kunnen er 4 VIP tickets gewonnen worden en mag de winnaar de trofee ook persoonlijk overhandigen voor de aftrap van Anderlecht-Waasland Beveren.
>> Lees verder

Spajic toch niet in beeld bij Saint-Étienne (03-01-2018)
Niet Uros Spajic, maar Gent-speler Stefan Mitrovic is de Servische verdediger die Saint-Étienne wil aantrekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. In Frankrijk klonk het gisteren nog dat Spajic de gegeerde naam was.
>> Lees verder

Oude raad van bestuur beslist over transfers (03-01-2018)
De uittredende raad van bestuur, dus ook de aandeelhouders die verkopen, zullen deze maand de beslissingen nemen in de transferdossiers. Herman Van Holsbeeck zal zoals gewoonlijk de dossiers voorbereiden en afwerken.
>> Lees verder

Edmilson en Thomas in beeld (03-01-2018)
In de zoektocht naar versterking duiken nu ook de namen van Edmilson (Standard) en Ryan Thomas (PEC Zwolle) op. Vooral Edmilson zou een reële optie zijn. Hein Vanhaezebrouck is een fan en de Standard-speler zegt niet meteen 'neen'.
>> Lees verder

Is 3 à 4 miljoen euro voldoende voor Stanciu? (03-01-2018)
Volgens Het Nieuwsblad wil Sparta Praag snel werk maken van de komst van Nicolae Stanciu. De Tsjechen hopen om Stanciu definitief over te nemen en dit voor drie tot vier miljoen euro.
>> Lees verder

KV Mechelen maakt einde aan uitleenbeurt Ganvoula (03-01-2018)
KV Mechelen zal deze maand een einde maken aan de uitleenbeurt van Sylvère Ganvoula. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant neemt Anderlecht de spits wellicht zelfs mee op winterstage naar Spanje.
>> Lees verder

Obradovic wil knokken voor zijn plaats bij Anderlecht (03-01-2018)
Er was sprake van dat Ivan Obradovic Anderlecht zou verlaten in januari en clubs als Partizan en KV Mechelen toonden ook interresse, maar de Serviër heeft beslist dat hij het seizoen zal uitdoen bij paars-wit.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.