Medisch bulletin Anderlecht 25/12

25-12-2017 16:16:25 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

*Lange tijd out: Kara (2 maanden), Onyekuru (4 tot 6 maanden), Najar (5 maanden), Sowah (2 maanden)*Geblesseerd: Stanciu*Ziek: Bruno, Harbaoui, Trebel, Josué Sá*Andere: Chipciu (overlijden vader) ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Zes op zes is binnen, meer ook niet (26-12-2017)
In een draak van een wedstrijd heeft Anderlecht vanavond met 1-0 gewonnen van AA Gent. Paars-wit behaalt zo de broodnodige zes op zes na de nederlaag in Brugge. Tijd nu voor rust, bezinning en de zoektocht naar een ander vaatje om uit te tappen na Nieuwjaar.
>> Lees verder

Spajic geschorst tegen Genk (26-12-2017)
Uros Spajic pakte in de partij tegen Gent zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij is hierdoor geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop, op zondag 21 januari tegen Racing Genk.
>> Lees verder

Opstelling: opnieuw basisplaats voor Amuzu (26-12-2017)
De elf spelers waarmee Anderlecht straks aantreedt tegen AA Gent zijn bekend. Dennis Appiah (na schorsing) en aanvoerder Sofiane Hanni (na een wedstrijd bankzitten) staan opnieuw aan de aftrap. Ook Francis Amuzu begint aan de wedstrijd. Albert Sambi Lokonga verhuist naar de bank.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent (26-12-2017)
Als laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt Anderlecht vanavond AA Gent. Voor Hein Vanhaezebrouck wordt het een weerzien met zijn vorige club. Sinds het ontslag van Vanhaezebrouck klom Gent naar een vierde plaats en de laatste zes wedstrijden won het allemaal.
>> Lees verder

Gillet en Crasson geven aftrap (26-12-2017)
Vanavond bezoekt voormalig kapitein bij RSC Anderlecht, Guillaume Gillet, nog eens het Constant Vanden Stock Stadion. Hij komt er samen met Bertrand Crasson de aftrap geven van de wedstrijd tegen AA Gent. De aftap is voorzien om 20u30. 
>> Lees verder

Kindermans: "Opsteker voor de hele club" (26-12-2017)
Jean Kindermans straalt net niet, na het mooie debuut van 3 jongeren in de A-kern. En er staan er nog te wachten volgens de directeur jeugdopleiding. "Dit is een opsteker voor de hele club, maar geen verrassing voor ons. De lichting van 1999 is altijd één van de talentrijkste geweest."
>> Lees verder

"Najar dit seizoen niet meer in actie" (26-12-2017)
Naast Henry Onyekuru zal ook Andy Najar dit seizoen niet meer in actie komen, dat liet coach Hein Vanhaezebrouck weten. De Hondurees moet onder het mes en dat gebeurt wellicht eind deze week in Antwerpen.
>> Lees verder

Vanden Borre solliciteert bij Anderlecht: "Kan top zijn tegen play-off (26-12-2017)
Na zijn avontuur bij TP Mazembe bleef het stil rond Anthony Vanden Borre. Maar hij is terug, en hoe. Vanden Borre steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en is klaar om opnieuw te voetballen: "Ik wil. Neen, ik moet terug naar Anderlecht", aldus de Ket.
>> Lees verder

Onyekuru heeft mogelijk laatste wedstrijd voor Anderlecht gespeeld (26-12-2017)
De blessure van Henry Onyekuru is erger dan gevreesd. Niet alleen de mediale band is gescheurd, hij heeft ook zijn buitenste kruisband verrokken. Dat vertelde coach Hein Vanhaezebrouck. "Hij is minstens vier en mogelijk zes maanden buiten strijd."
>> Lees verder

Vier spelers ziek (26-12-2017)
Naast de langdurig geblesseerden hadden de voorbije dagen ook vier spelers af te rekenen met ziekte. "Harbaoui, Bruno, Trebel en Sa hebben niet voluit kunnen trainen", zo gaf coach Hein Vanhaezebrouck mee op zijn persbabbel gisteren. "Het is afwachten of ze inzetbaar zijn tegen Gent."
>> Lees verder

"Er wordt nu nog professioneler gewerkt" (25-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck neemt morgen weer minstens twee jongeren op in zijn selectie. En dat is voor een groot deel dankzij Emilio Ferrera, volgens Vanhaezebrouck: "Er wordt nu nog professioneler gewerkt sinds zijn komst."
>> Lees verder

Amuzu en Lokonga opnieuw in selectie (25-12-2017)
Naast Henry Onyekuru, viel ook Kara Mbodji de voorbije week uit. Verder moet Hein Vanhaezebrouck het ook nog zonder Andy Najar en Emmanuel Sowah doen. Hij rekent dus opnieuw op Francis Amuzu en Sambi Lokonga. 
>> Lees verder

"Wedstrijd tegen Gent wordt speciaal en moeilijk" (25-12-2017)
Morgen ontvangt RSC Anderlecht, AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. De ex-werkgever van coach Hein Vanhaezebrouck. Dit wordt dus een heel speciale wedstrijd voor de coach: "En ook een moeilijke, want we hebben nog tegen geen enkele ploeg uit de top zes gewonnen", voegt de coach eraan toe. 
>> Lees verder

Operatie voor Kara en twee maanden out (25-12-2017)
Kara Mbodj zal zich dan toch laten opereren aan de knie. Dat meldt Anderlecht. De Senegalees zal volgens de club zo'n twee maanden buiten strijd zijn. Dat betekent dat als alles goed gaat, hij tegen de play-offs weer volledig fit zal zijn.
>> Lees verder

Paraguayaan Colman toch niet naar Anderlecht? (25-12-2017)
In de Paraguayaanse media klonk het vorig weekend dat de 19-jarige Josué Colman op weg was naar Anderlecht. Nu lezen we iets heel anders: Orlando City zou een hoger bod hebben uitgebracht, waardoor Colman naar de MLS zou trekken en niet naar Anderlecht.
>> Lees verder

Is dit het geheim van Francis Amuzu? (25-12-2017)
Wanneer we het doelpunt van Francis Amuzu tegen Eupen nogmaals bekijken, valt het op hoe weinig tijd en ruimte hij nodig heeft om de bal aan te nemen, goed te leggen en beheerst af te ronden. Die behendigheid op de kleine ruimte, vanwaar heeft hij dat?
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Amuzu kan alles" (24-12-2017)
Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga waren gisteren tegen Eupen de twee beste Anderlecht-spelers. Ook coach Hein Vanhaezebrouck heeft dit opgemerkt. "Die beloften zijn grote stappen aan het zetten en doen het goed. Ze zijn stilaan klaar voor het grote werk."
>> Lees verder

Anderlecht-online wenst u een Zalig Kerstfeest (24-12-2017)
De kalkoen is al goudbruin gebakken, de kerstbuche staat te wachten in de frigo. Familie's komen samen rond de Kersttafel. Anderlecht-online staat ook klaar om de feestelijkheden aan te vangen maar wil jullie eerst allemaal nog een Zalig Kerstfeest wensen. 
>> Lees verder

Tielemans getrouwd (24-12-2017)
Youri Tielemans stapte gisteren in het huwelijksbootje met zijn vriendin Mendy. Samen hebben ze al een dochtertje van bijna 1 jaar. Wij wensen Tielemans en kersvers mevrouw Tielemans van harte proficiat. 
>> Lees verder

Operatie voor Onyekuru (23-12-2017)
Slecht nieuws voor Henry Onyekuru. Verder onderzoek aan zijn knie heeft uitgewezen dat de mediale band van zijn knie gescheurd is. De Nigeriaan zal zo vlug mogelijk worden geopereerd. 
>> Lees verder

Amuzu komt niet uit Ghana, wel uit Mechelen (23-12-2017)
Gisterenavond maakte het Belgische voetbal kennis met Francis Amuzu. Bij verschillende media lezen we vandaag dat Anderlecht hem in 2015 weghaalde uit de JM Guillou Academie in Accra, de hoofdstand van Ghana. Dat klopt niet.
>> Lees verder

Kayembe: "Alles doen om bij A-kern te blijven" (23-12-2017)
Als invaller mocht ook Edo Kayembe gisteren debuteren. Kayembe is een 19-jarige Congolees die een jaar geleden een contract voor 4,5 seizoenen tekende. "Dit debuut is goed voor mij. Het is hiervoor dat ik werk", zo reageerde hij na afloop.
>> Lees verder

Sambi Lokonga: "Niet slecht gespeeld voor een debuut" (23-12-2017)
Naast Francis Amuzu mocht ook Albert Sambi Lokonga een eerste keer in de basis starten. Een mooi moment voor de 18-jarige middenvelder. "Ik ben heel erg blij", zo vertelde hij na afloop. "Als de coach me nog oproept, zal ik klaarstaan."
>> Lees verder

Moeskroen-speler Govea in beeld (23-12-2017)
Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in Omar Govea van Moeskroen. Les Hurlus huren de 21-jarige middenvelder momenteel van FC Porto. In november debuteerde hij voor de nationale ploeg in een oefenwedstrijd tegen Polen.
>> Lees verder

Waarom geen Delcroix in selectie? (23-12-2017)
Vijf jongeren zaten gisteren in de selectie voor de wedstrijd tegen Eupen en daarbij met Abdoul Dante en Kobe Cools ook twee verdedigers. Wie er, net als de voorbije wedstrijden waarin Hein Vanhaezebrouck jeugd optrommelde, niet bij was, is Hannes Delcroix. 
>> Lees verder

"Die jongens hebben dat fantastisch gedaan" (23-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck dropte gisteren drie beloften in zijn A-kern, die allemaal ook speelden. Twee aan de aftrap en ééntje die mocht invallen op het uur. Van de routiniers in de A-kern, alleen maar lof voor de drie beloften. 
>> Lees verder

Coucke aanwezig op volgende Fan Board (23-12-2017)
De supporters van RSC Anderlecht reageren positief op de eerste persconferentie van Marc Coucke. Ludo Coninx, lid van de Fan Board, heeft vooral onthouden dat Coucke niet van plan is om de abonnementsprijzen te verhogen: "Coucke gaat aanwezig zijn op de volgende vergadering van de Fan Board, ik ga hem dan aan die woorden herinneren."
>> Lees verder

Bruno in bed met griep (23-12-2017)
Massimo Bruno moest gisteren normaal gezien starten tegen Eupen en Francis Amuzu op de bank. Alleen kwam daar rond 17u verandering in. Bruno moest ziek afhaken door de griep en Amuzu stond opeens in de basis. 
>> Lees verder

"Hij heeft niets horen kraken" (23-12-2017)
De kans bestaat dat RSC Anderlecht het dinsdag tegen AA Gent zonder Henry Onyekuru gaat moeten doen. De Nigeriaan viel gisteren geblesseerd uit na een contact met Eupen-doelman Van Crombrugge en moest op een draagberrie van het veld gedragen worden. Hein Vanhaezebrouck hoopt dat de blessure niet al te ernstig is. 
>> Lees verder

"Martinez zal tevreden met prestatie Dendoncker" (23-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck posteerde Leander Dendoncker in de defensie. Niet de favoriete positie van Dendoncker, maar hij deed zijn job met verve. Ook de coach was lovend voor de prestatie van de jonge Rode Duivel: "Martinez zal blij zijn als hij de prestatie van Dendoncker ziet."
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.