Boeckx: "Ik zie mezelf wel als keepertrainer"

23-12-2017 9:27:23 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Op 31-jarige leeftijd zit de carrière van een profvoetballer er nog lang niet op. Zeker niet voor een doelman. Toch heeft Frank Boeckx al nagedacht over zijn leven na het voetbal.Hij kan terugvallen op ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Vanhaezebrouck: "Amuzu kan alles" (24-12-2017)
Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga waren gisteren tegen Eupen de twee beste Anderlecht-spelers. Ook coach Hein Vanhaezebrouck heeft dit opgemerkt. "Die beloften zijn grote stappen aan het zetten en doen het goed. Ze zijn stilaan klaar voor het grote werk."
>> Lees verder

Anderlecht-online wenst u een Zalig Kerstfeest (24-12-2017)
De kalkoen is al goudbruin gebakken, de kerstbuche staat te wachten in de frigo. Familie's komen samen rond de Kersttafel. Anderlecht-online staat ook klaar om de feestelijkheden aan te vangen maar wil jullie eerst allemaal nog een Zalig Kerstfeest wensen. 
>> Lees verder

Tielemans getrouwd (24-12-2017)
Youri Tielemans stapte gisteren in het huwelijksbootje met zijn vriendin Mendy. Samen hebben ze al een dochtertje van bijna 1 jaar. Wij wensen Tielemans en kersvers mevrouw Tielemans van harte proficiat. 
>> Lees verder

Operatie voor Onyekuru (23-12-2017)
Slecht nieuws voor Henry Onyekuru. Verder onderzoek aan zijn knie heeft uitgewezen dat de mediale band van zijn knie gescheurd is. De Nigeriaan zal zo vlug mogelijk worden geopereerd. 
>> Lees verder

Amuzu komt niet uit Ghana, wel uit Mechelen (23-12-2017)
Gisterenavond maakte het Belgische voetbal kennis met Francis Amuzu. Bij verschillende media lezen we vandaag dat Anderlecht hem in 2015 weghaalde uit de JM Guillou Academie in Accra, de hoofdstand van Ghana. Dat klopt niet.
>> Lees verder

Kayembe: "Alles doen om bij A-kern te blijven" (23-12-2017)
Als invaller mocht ook Edo Kayembe gisteren debuteren. Kayembe is een 19-jarige Congolees die een jaar geleden een contract voor 4,5 seizoenen tekende. "Dit debuut is goed voor mij. Het is hiervoor dat ik werk", zo reageerde hij na afloop.
>> Lees verder

Sambi Lokonga: "Niet slecht gespeeld voor een debuut" (23-12-2017)
Naast Francis Amuzu mocht ook Albert Sambi Lokonga een eerste keer in de basis starten. Een mooi moment voor de 18-jarige middenvelder. "Ik ben heel erg blij", zo vertelde hij na afloop. "Als de coach me nog oproept, zal ik klaarstaan."
>> Lees verder

Moeskroen-speler Govea in beeld (23-12-2017)
Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht interesse in Omar Govea van Moeskroen. Les Hurlus huren de 21-jarige middenvelder momenteel van FC Porto. In november debuteerde hij voor de nationale ploeg in een oefenwedstrijd tegen Polen.
>> Lees verder

Waarom geen Delcroix in selectie? (23-12-2017)
Vijf jongeren zaten gisteren in de selectie voor de wedstrijd tegen Eupen en daarbij met Abdoul Dante en Kobe Cools ook twee verdedigers. Wie er, net als de voorbije wedstrijden waarin Hein Vanhaezebrouck jeugd optrommelde, niet bij was, is Hannes Delcroix. 
>> Lees verder

"Die jongens hebben dat fantastisch gedaan" (23-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck dropte gisteren drie beloften in zijn A-kern, die allemaal ook speelden. Twee aan de aftrap en ééntje die mocht invallen op het uur. Van de routiniers in de A-kern, alleen maar lof voor de drie beloften. 
>> Lees verder

Coucke aanwezig op volgende Fan Board (23-12-2017)
De supporters van RSC Anderlecht reageren positief op de eerste persconferentie van Marc Coucke. Ludo Coninx, lid van de Fan Board, heeft vooral onthouden dat Coucke niet van plan is om de abonnementsprijzen te verhogen: "Coucke gaat aanwezig zijn op de volgende vergadering van de Fan Board, ik ga hem dan aan die woorden herinneren."
>> Lees verder

Bruno in bed met griep (23-12-2017)
Massimo Bruno moest gisteren normaal gezien starten tegen Eupen en Francis Amuzu op de bank. Alleen kwam daar rond 17u verandering in. Bruno moest ziek afhaken door de griep en Amuzu stond opeens in de basis. 
>> Lees verder

"Hij heeft niets horen kraken" (23-12-2017)
De kans bestaat dat RSC Anderlecht het dinsdag tegen AA Gent zonder Henry Onyekuru gaat moeten doen. De Nigeriaan viel gisteren geblesseerd uit na een contact met Eupen-doelman Van Crombrugge en moest op een draagberrie van het veld gedragen worden. Hein Vanhaezebrouck hoopt dat de blessure niet al te ernstig is. 
>> Lees verder

"Martinez zal tevreden met prestatie Dendoncker" (23-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck posteerde Leander Dendoncker in de defensie. Niet de favoriete positie van Dendoncker, maar hij deed zijn job met verve. Ook de coach was lovend voor de prestatie van de jonge Rode Duivel: "Martinez zal blij zijn als hij de prestatie van Dendoncker ziet."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Ja, ik wil ook meer" (22-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck probeerde positief te blijven na de, alweer, troosteloze wedstrijd tegen Eupen. "Ik heb toch wel veel positieve dingen gezien." Hij kon wel begrip opbrengen voor de reactie van de supporters: "Ja, ik wil ook meer zien, aan de rust moest het al 2-0 of 3-0 geweest zijn."
>> Lees verder

"Ben coach en supporters dankbaar" (22-12-2017)
Lichtpuntje aan een donkere wedstrijd, Francis Amuzu. Hij scoorde bij zijn debuut ook meteen de winnende treffer voor RSC Anderlecht. Oorspronkelijk ging Amuzu niet spelen, tot dat plots veranderde: "Mijn ouders zullen superblij zijn."
>> Lees verder

18-jarige Amuzu beleeft droomdebuut met winnend doelpunt (22-12-2017)
Anderlecht heeft na twee nederlagen opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Een opwinnende avond werd de partij tegen Eupen niet. Een prachtig moment was er wel toen Francis Amuzu, één van de drie debutanten, scoorde en tranen van geluk huilde.
>> Lees verder

Supporters geven niet mis te verstane boodschap (22-12-2017)
Dat de supporters niet blij waren na de wedstrijd tegen Club Brugge, is een understatement. Sommige onder hen riepen dan ook op tot een boycot voor de wedstrijd tegen Eupen. En Mauves Army hield zich daaraan, ze gaven meteen ook een duidelijke boodschap mee: "Spelers, bestuur, jullie zijn allemaal schuldig".
>> Lees verder

Drie beloften debuteren bij A-kern (22-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck nam drie beloften mee op in zijn selectie. Eentje daarvan bedankte de coach voor zijn basisplaats met een doelpunt in de 25e minuut. Ook Albert Sambi Lokonga stond aan de aftrap. 
>> Lees verder

Onyekuru geblesseerd naar de kant (22-12-2017)
Henry Onyekuru moest op een draagberrie het veld verlaten na contact met zijn ex-ploegmaat Van Crombrugge. Zijn knie draaide daarbij op een onnatuurlijke manier door. Zo ziet Hein Vanhaezebrouck weer een speler uitvallen.
>> Lees verder

Van Holsbeeck: “Ik eis duidelijkheid” (22-12-2017)
Het lijkt wel of deze week “verrassing” het woord is bij RSC Anderlecht. Na de officiële persconferentie van Marc Coucke, verscheen Herman Van Holsbeeck ten tonele. En die had nog het één en het ander te melden: “Ik eis duidelijkheid én beslis niks meer”.
>> Lees verder

"Wil van Anderlecht hartelijke club maken" (22-12-2017)
Marc Coucke kennen we als de polonaise-dansende voorzitter. Iets wat hij niet zo vlug ziet gebeuren bij RSC Anderlecht: "Al zal ik altijd mezelf blijven, ook bij Anderlecht", zegt Coucke. "Ik wil van Anderlecht een hartelijke club maken, met behoud van de waarden van de club, waar ik altijd respect zal voor hebben."
>> Lees verder

"Een club is altijd beter met een eigen stadion" (22-12-2017)
Ook het stadion, of het bouwen van een nieuw, kwam ter sprake op de persconferentie. Marc Coucke gaf toe dat een club altijd beter was met een eigen stadion. Maar of dat een nieuw wordt of het huidige stadion verbouwen, daar sprak hij zich nog niet over uit. "Ik wil nu vooral van Anderlecht een hartelijke club maken".
>> Lees verder

Coucke: "1 maart neem ik over en wordt Vanden Stock erevoorzitter" (22-12-2017)
Vandaag om 15u was het zover, de eerste persconferentie van nieuwe eigenaar Marc Coucke. Althans vanaf 1 maart 2018, vanaf die datum is Coucke officieel voorzitter van paars-wit en is Roger Vanden Stock erevoorzitter.
>> Lees verder

Corryn tekent dan toch contract (22-12-2017)
Anderlecht heeft zopas bekendgemaakt dat Milan Corryn een contract tot 2020 getekend heeft bij de landskampioen. Dat is erg positief nieuws. Corryn geldt als één van de grote talenten van de lichting 1999 en Sport/Voetbalmagazine schreef twee weken geleden nog dat hij een contractvoorstel had afgewezen.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen (22-12-2017)
Met hekkensluiter Eupen krijgt Anderlecht vanavond de ideale tegenstander om zich te herpakken na de debacle in Brugge. De hamvraag is evenwel of de 5-0-nederlaag en vooral de manier waarop slachtoffers heeft gemaakt. Met name aanvoerder Sofiane Hanni moet mogelijk vrezen.
>> Lees verder

"Aanbiedingen werden anoniem bestudeerd" (22-12-2017)
De Raad van Bestuur van Anderlecht heeft niet bewust voor Marc Coucke gekozen als nieuwe eigenaar. De vier aanbiedingen werden anoniem bestudeerd en achteraf bleek het beste bod dat van Coucke te zijn. 
>> Lees verder

Zes redenen om voor Coucke te kiezen (22-12-2017)
Vanmiddag pas geven Roger Vanden Stock en Marc Coucke meer uitleg, maar Het Laatste Nieuws haalt vanmorgen al zes redenen aan waarom de Raad van Bestuur voor Marc Coucke koos als nieuwe eigenaar. De krant beweert trouwens dat Coucke 76 procent van de aandelen kocht en geen 70, zoals eerst meegedeeld.
>> Lees verder

Laat Kara zich opereren? (22-12-2017)
Kara Mbodj blijft maar sukkelen met de knie. Volgens Het Nieuwsblad wordt er nu overwogen om de verdediger te laten opereren. In dat geval is hij drie maanden out, maar is hij wel definitief verlost van zijn probleem. En dat kan erg interessant zijn.
>> Lees verder

Coucke vanavond nog Oostende-man (22-12-2017)
Na zijn persconferentie vanmiddag zal Marc Coucke vanavond niet aanwezig zijn bij de wedstrijd van Anderlecht tegen Eupen. De nieuwe eigenaar van Anderlecht zal straks de wedstrijd bijwonen van zijn huidige club KV Oostende.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck berispt journalisten (21-12-2017)
Op zijn persconferentie vanmiddag las Hein Vanhaezebrouck de aanwezige journalisten de les. Hij is het beu in de kranten dingen te lezen die hij zou gezegd hebben, maar nooit gezegd heeft. 
>> Lees verder

Anderlecht lanceert nieuwe app (21-12-2017)
Woensdag kreeg de officiële website van RSC Anderlecht al een facelift. Vandaag volgt een nieuwe app. Je kan hem nu al downloaden via Google Play en iTunes
>> Lees verder

Bod Coucke was niet het hoogste (21-12-2017)
Naar gelang de bron betaalde Marc Coucke zeventig (Het Nieuwsblad) tot tachtig (Het Laatste Nieuws) miljoen euro voor zeventig procent van de Anderlecht-aandelen. Zijn bod was echter niet het hoogst. Paul Gheysens van Ghelamco bood tien miljoen euro meer, maar de Raad van Bestuur koos toch voor het lagere bod en had daar goede redenen voor.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck laat vier jongeren meetrainen (21-12-2017)
Omdat de A-kern momenteel nogal krap is, laat Hein Vanhaezebrouck enkele jongeren meetrainen. Het gaat om Abdoul Karim Dante (foto) Kobe Cools, Albert Sambi Lokonga en Edo Kayembe. Dante en Sambi Lokonga zaten zondag al op de bank in Brugge. De andere twee reisden wel mee, maar keken toe uit de tribune.
>> Lees verder

Collin: "Anderlecht zal Anderlecht blijven" (21-12-2017)
Ook secretaris-generaal bij RSC Anderlecht, Philippe Collin, heeft een heel goed gevoel bij Marc Coucke: "Hij is de beste persoon die we konden vinden als opvolger om de club te leiden. Anderlecht zal ook Anderlecht blijven, daar ben ik van overtuigd."
>> Lees verder

Verschueren: "Anderlecht is in goede handen" (21-12-2017)
Michel Verschueren is opgetogen over de nieuwe eigenaar van RSC Anderlecht. "Anderlecht is in goede handen", laat hij weten aan VTM-nieuws. Over de mogelijke rol van zoon Michaël Verschueren, wil Mister Michel zich niet uitspreken. 
>> Lees verder

Webpoll: Bent u tevreden met de komst van Marc Coucke? (21-12-2017)
In onze nieuwe webpoll polsen we naar jullie mening rond het meest actuele gespreksonderwerp: de overname van de club door Marc Coucke. In de vorige poll vroegen we jullie welke centrumspits jullie voorkeur heeft. Lukasz Teodorczyk blijft jullie voorkeur wegdragen met 37% van de stemmen. Harbaoui behaalt de tweede plaats met 34%. Beric, die op Brugge speelde, kan slechts 29% van de fans bekoren.
>> Lees verder

Anderlecht - AA Gent uitverkocht! (21-12-2017)
Voor de Kerstmatch ontvangt RSC Anderlecht, AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. De dienst ticketing laat weten dat deze wedstrijd volledig is uitverkocht. Er zijn wel nog enkele individuele tickets beschikbaar voor de wedstrijd van morgen tegen Eupen.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Coucke is Belg en ambitieus. Een goede keuze" (21-12-2017)
Deze middag was het persconferentie op Neerpede naar aanleiding van de wedstrijd tegen Eupen vrijdag. Maar de allereerste vraag die Vanhaezebrouck kreeg ging natuurlijk over de nieuwe eigenaar: Marc Coucke. Veel wou de coach er niet over kwijt, maar hij was wel tevreden met de keuze voor Coucke.
>> Lees verder

Kara out tegen Eupen, Boeckx fit (21-12-2017)
Kara Mbodji moet morgen forfait geven voor de wedstrijd tegen Eupen. De Senegalees wordt onderzocht aan zijn knie. "Hij ondervondt hinder aan zijn knie na de wedstrijd tegen Club Brugge. De club probeert hem nu te helpen", laat Hein Vanhaezebrouck weten. Frank Boeckx zou de selectie dan weer wel halen.
>> Lees verder

"Hanni is en blijft kapitein" (21-12-2017)
Deze week raakte bekend dat Hein Vanhaezebrouck intern zijn beklag zou gedaan hebben over Sofiane Hanni die te kort zou komen als kapitein. Niets van aan volgens de coach, prietpraat van de pers. Hanni zal dus ook morgen kapitein zijn tegen Eupen en zal dat ook blijven.
>> Lees verder

"Wil een team zien en hoop dat supporters ons steunen" (21-12-2017)
Morgen ontvangt RSC Anderlecht Eupen in het Constant Vanden Stock Stadion. Coach Hein Vanhaezebrouck hoopt in ieder geval dat de supporters achter zijn ploeg blijven staan na hun debacle tegen Club Brugge. Maar ook de spelers moeten er staan: "Ik wil een team zien dat honger heeft."
>> Lees verder

Supportersclubs opgetogen met nieuwe eigenaar (21-12-2017)
De supportersclubs van RSC Anderlecht reageren bijzonder opgetogen over het nieuws dat Marc Coucke de nieuwe eigenaar wordt van paars-wit. Ook voor hen kwam het nieuws als een complete verrassing. De supporters zien nu vooral een vernieuwde ambitie betreden met Coucke en zijn blij dat de club in Belgische handen blijft.
>> Lees verder

Van Himst: "Blij dat club in Belgische handen blijft" (21-12-2017)
Een wit konijn, dat was Marc Coucke in het hele overname dossier van RSC Anderlecht. Maar een wit konijn dat velen als een ideale koper zien. Daaronder ook Paul Van Himst, hij is vooral blij dat de club in Belgische handen blijft. Ook Eddy Merckx is tevreden met de nieuwe eigenaar van paars-wit.
>> Lees verder

AFSA schrijft open brief (21-12-2017)
Het AFAS, Association Francophone des Supporters d'Anderlecht of het overkoepelend supportersorgaan van de Waalse supportersclubs van Anderlecht, heeft een open brief geschreven. Ze nemen afstand van de woorden die sommige supporters naar het hoofd van Kara Mbodji slingerde, maar ze begrijpen wel hun onbegrip.
>> Lees verder

Michael Verschueren in beeld als nieuwe manager (21-12-2017)
Het is via Michael Verscheuren dat Marc Coucke zijn plan om RSC Anderlecht te kopen, voorlegde. De jongste Verschueren was de architect van het hele plan. Mogelijk wacht hem nu ook de job van algemeen manager. Of dat nu is of in 2020, valt nog af te wachten.
>> Lees verder

Smet fluit Kerstmatch tegen AA Gent (21-12-2017)
Volgende week dinsdag staat de laatste wedstrijd van 2017 op het programma voor RSC Anderlecht. Het ontvangt AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. Wim Smet is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 20u30.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.