Hein Vanhaezebrouck: "Ik ben wel blij met de keuze voor Coucke"

Hein Vanhaezebrouck heeft in een persconferentie vooruitgeblikt naar de thuismatch tegen Eupen van vrijdagavond. De RSCA-coach sprak ook kort over de overname van de club.


De eerste vraag die Hein Vanhaezebrouck voor de voeten gegooid kreeg, was zijn gevoel bij de overname door Marc Coucke. De coach wilde er niet al te diep op ingaan. "Ik ben wel blij met de keuze voor Coucke", reageerde Vanhaezebrouck. "Want hij is een Belg en is ambitieus. Coucke heeft zijn kwaliteiten al bewezen in het Belgische voetbal. Het is goed voor iedereen dat er een beslissing is gevallen", zei Vanhaezebrouck. "Duidelijkheid is altijd positief. 
Het lijkt me normaal dat die overname in de kleedkamers gespreksonderwerp geweest is. Maar nu hebben ze geen excuus meer om er niet voluit voor te gaan.
 Het is een speciale week geweest voor ons. Eerst die 5-0-nederlaag tegen Club Brugge en dan die overname. Maar onze focus ligt nu vooral op het duel met Eupen, morgenavond."


"MORGEN WIL IK EEN TEAM ZIEN DAT HONGER HEEFT"

Vanhaezebrouck verwacht een reactie na de 5-0-bolwassing tegen Club Brugge. "Als je 2 keer verloren hebt, dan moet je nu zeker winnen tegen Eupen", zegt de Anderlecht-coach. "De spelers moeten zichzelf in vraag stellen en nadenken hoe ze de ploeg sterker kunnen maken. Vooral op moeilijke momenten. Ik hoop dat ik morgen weer een strijdvaardig team zie op het veld. Ik hoop ook dat de fans ondanks de vele ontgoochelingen uit de laatste weken achter ons blijven staan. Als je als ploeg een moeilijk moment hebt, heb je je supporters nodig. Maar ik ben vol vertrouwen dat de fans ons zullen blijven steunen."
Vanhaezebrouck besprak ook de afwezigen tegen Eupen. "Kara zal niet bij de selectie zijn, vandaag wordt hij onderzocht. Stanciu is out met een blessure aan de adductoren, terwijl Chipciu nog altijd bij zijn familie in Roemeniƫ is."
Tegen Eupen moet Anderlecht het ook stellen zonder de geschorste Appiah. Doelman Boeckx zal er normaal gezien wel bij zijn. "Boeckx is ziek geweest deze week", zei Vanhaezebrouck. "Maar tegen morgen zal hij zeker wel hersteld zijn."


Morren Motor

Reserven van Anderlecht spelen gelijk in oefenduel
Anderlecht biedt 6 miljoen voor Sanneh
Udinese brengt bod uit op Lukasz Teodorczyk
Elias Cobbaut toch twee maanden buiten strijd
Veldbestormer kost Anderlecht en Kortrijk 2.000 euro
RSCA laat goed hart zien tegen G-team van FC Maasland
Ook Nice toont interesse in Lukasz Teodorczyk
Vanhaezebrouck denkt aan Najar als vervanger van Cobbaut
RSCA-Jeugd oefent tegen Ajax
Morioka viel achterover van werkschema tijdens eerste weken
Lukasz Teodorczyk lijkt op weg naar Italiaanse Udinese
Didillon traint en warmt op met opvallende 'knipperbril'
Luka Adzic en Kristal Abazaj moesten wennen aan hoge trainingsintensiteit
Galatasaray hoopt Kara alsnog te huren
Jan Mulder: "Dit Anderlecht mist echt een Morioka"
Elias Cobbaut enkel niet gebroken wel ligamenten geraakt
RSCA-Dames winnen met 10-0, maar zijn wel uitgeschakeld
Santini en Dimata toppen klassement Gouden Stier
Mogi Bayat wil Lukasz Teodorczyk naar Udinese loodsen
Nog geen duidelijkheid rond blessure Cobbaut

Meer nieuws...

Vitamed
Balans Sportswear
Hagaard
Argenta Kortessem