Peter Vandenbempt: "Ze kunnen op Anderlecht wel wat Coucke humor gebruiken"

21-12-2017 11:56:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Woensdag raakte bekend dat Marc Coucke Royal Sporting Club Anderlecht zal overnemen. Of Coucke ook de rol van voorzitter zal invullen is nog niet bekend maar wellicht wel.Volgens Peter Vandenbempt mag ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Gerelateerd nieuws

Update: Coucke wordt nieuwe Anderlecht-baas (20-12-2017)
Van een verrassing gesproken: niemand minder dan wordt Marc Coucke de nieuwe eigenaar van Anderlecht. De Raad van Bestuur ging in op zijn voorstel. De komende dagen wordt de overeenkomst verder onderhandeld. Coucke neemt zeventig procent van de aandelen over. Hoeveel hij betaalt, is niet bekend.
>> Lees verder

Vanden Stock: "Beste garantie op een succesvolle toekomst" (20-12-2017)
In een bericht op de officiële website van Anderlecht heeft Roger Vanden Stock gereageerd op de keuze voor Marc Coucke als nieuwe sterke man. "Samen met de aandeelhouders die aan boord blijven, biedt hij de beste garantie op een succesvolle toekomst."
>> Lees verder

Coucke: "Samen op naar mooie tijden" (20-12-2017)
Via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter heeft Marc Coucke gereageerd op zijn nieuwste aankoop. "Zeer fier op en ambitieus met Anderlecht!! Samen met bestuur, fans, sponsors en team op naar mooie tijden!", zo klinkt het.
>> Lees verder

Coucke en Vanden Stock spreken vrijdag (20-12-2017)
Behalve een bericht op de website van Anderlecht (Roger Vanden Stock) en een tweet (Marc Coucke) is er door de hoofdrolspelers nog niet gecommuniceerd over de verkoop van Anderlecht. Dit zal vrijdag gebeuren. Om 15 uur spreken de oude en de nieuwe sterke man samen de pers toe.
>> Lees verder

Van Himst: "Blij dat club in Belgische handen blijft" (21-12-2017)
Een wit konijn, dat was Marc Coucke in het hele overname dossier van RSC Anderlecht. Maar een wit konijn dat velen als een ideale koper zien. Daaronder ook Paul Van Himst, hij is vooral blij dat de club in Belgische handen blijft. Ook Eddy Merckx is tevreden met de nieuwe eigenaar van paars-wit.
>> Lees verder

Supportersclubs opgetogen met nieuwe eigenaar (21-12-2017)
De supportersclubs van RSC Anderlecht reageren bijzonder opgetogen over het nieuws dat Marc Coucke de nieuwe eigenaar wordt van paars-wit. Ook voor hen kwam het nieuws als een complete verrassing. De supporters zien nu vooral een vernieuwde ambitie betreden met Coucke en zijn blij dat de club in Belgische handen blijft.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Coucke is Belg en ambitieus. Een goede keuze" (21-12-2017)
Deze middag was het persconferentie op Neerpede naar aanleiding van de wedstrijd tegen Eupen vrijdag. Maar de allereerste vraag die Vanhaezebrouck kreeg ging natuurlijk over de nieuwe eigenaar: Marc Coucke. Veel wou de coach er niet over kwijt, maar hij was wel tevreden met de keuze voor Coucke.
>> Lees verder

Webpoll: Bent u tevreden met de komst van Marc Coucke? (21-12-2017)
In onze nieuwe webpoll polsen we naar jullie mening rond het meest actuele gespreksonderwerp: de overname van de club door Marc Coucke. In de vorige poll vroegen we jullie welke centrumspits jullie voorkeur heeft. Lukasz Teodorczyk blijft jullie voorkeur wegdragen met 37% van de stemmen. Harbaoui behaalt de tweede plaats met 34%. Beric, die op Brugge speelde, kan slechts 29% van de fans bekoren.
>> Lees verder

Bod Coucke was niet het hoogste (21-12-2017)
Naar gelang de bron betaalde Marc Coucke zeventig (Het Nieuwsblad) tot tachtig (Het Laatste Nieuws) miljoen euro voor zeventig procent van de Anderlecht-aandelen. Zijn bod was echter niet het hoogst. Paul Gheysens van Ghelamco bood tien miljoen euro meer, maar de Raad van Bestuur koos toch voor het lagere bod en had daar goede redenen voor.
>> Lees verder

Zes redenen om voor Coucke te kiezen (22-12-2017)
Vanmiddag pas geven Roger Vanden Stock en Marc Coucke meer uitleg, maar Het Laatste Nieuws haalt vanmorgen al zes redenen aan waarom de Raad van Bestuur voor Marc Coucke koos als nieuwe eigenaar. De krant beweert trouwens dat Coucke 76 procent van de aandelen kocht en geen 70, zoals eerst meegedeeld.
>> Lees verder

"Aanbiedingen werden anoniem bestudeerd" (22-12-2017)
De Raad van Bestuur van Anderlecht heeft niet bewust voor Marc Coucke gekozen als nieuwe eigenaar. De vier aanbiedingen werden anoniem bestudeerd en achteraf bleek het beste bod dat van Coucke te zijn. 
>> Lees verder

Coucke: "1 maart neem ik over en wordt Vanden Stock erevoorzitter" (22-12-2017)
Vandaag om 15u was het zover, de eerste persconferentie van nieuwe eigenaar Marc Coucke. Althans vanaf 1 maart 2018, vanaf die datum is Coucke officieel voorzitter van paars-wit en is Roger Vanden Stock erevoorzitter.
>> Lees verder

"Een club is altijd beter met een eigen stadion" (22-12-2017)
Ook het stadion, of het bouwen van een nieuw, kwam ter sprake op de persconferentie. Marc Coucke gaf toe dat een club altijd beter was met een eigen stadion. Maar of dat een nieuw wordt of het huidige stadion verbouwen, daar sprak hij zich nog niet over uit. "Ik wil nu vooral van Anderlecht een hartelijke club maken".
>> Lees verder

"Wil van Anderlecht hartelijke club maken" (22-12-2017)
Marc Coucke kennen we als de polonaise-dansende voorzitter. Iets wat hij niet zo vlug ziet gebeuren bij RSC Anderlecht: "Al zal ik altijd mezelf blijven, ook bij Anderlecht", zegt Coucke. "Ik wil van Anderlecht een hartelijke club maken, met behoud van de waarden van de club, waar ik altijd respect zal voor hebben."
>> Lees verder

Coucke aanwezig op volgende Fan Board (23-12-2017)
De supporters van RSC Anderlecht reageren positief op de eerste persconferentie van Marc Coucke. Ludo Coninx, lid van de Fan Board, heeft vooral onthouden dat Coucke niet van plan is om de abonnementsprijzen te verhogen: "Coucke gaat aanwezig zijn op de volgende vergadering van de Fan Board, ik ga hem dan aan die woorden herinneren."
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u geïnteresseerd in gerelateerde artikels hierboven.