RSCA Dames winnen topper op Gent

19-12-2017 11:50:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

AA Gent en Anderlecht kruisten op maandagavond de degens in Oostakker in een belangrijk duel in de Super League. Het resultaat daarvan heeft de spanning (voorlopig) wat weggehaald uit de competitie.AA ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Ghelamco hoopt op Coucke voor nieuw stadion (20-12-2017)
Ghelamco-baas Paul Gheysens wordt dus niet de nieuwe eigenaar van Anderlecht. In een persbericht feliciteert Ghelamco Marc Coucke en laat het weten dat het met hem een nieuw stadion voor Anderlecht wil bouwen.
>> Lees verder

Coucke en Vanden Stock spreken vrijdag (20-12-2017)
Behalve een bericht op de website van Anderlecht (Roger Vanden Stock) en een tweet (Marc Coucke) is er door de hoofdrolspelers nog niet gecommuniceerd over de verkoop van Anderlecht. Dit zal vrijdag gebeuren. Om 15 uur spreken de oude en de nieuwe sterke man samen de pers toe.
>> Lees verder

Coucke: "Samen op naar mooie tijden" (20-12-2017)
Via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter heeft Marc Coucke gereageerd op zijn nieuwste aankoop. "Zeer fier op en ambitieus met Anderlecht!! Samen met bestuur, fans, sponsors en team op naar mooie tijden!", zo klinkt het.
>> Lees verder

Vanden Stock: "Beste garantie op een succesvolle toekomst" (20-12-2017)
In een bericht op de officiële website van Anderlecht heeft Roger Vanden Stock gereageerd op de keuze voor Marc Coucke als nieuwe sterke man. "Samen met de aandeelhouders die aan boord blijven, biedt hij de beste garantie op een succesvolle toekomst."
>> Lees verder

Update: Coucke wordt nieuwe Anderlecht-baas (20-12-2017)
Van een verrassing gesproken: niemand minder dan wordt Marc Coucke de nieuwe eigenaar van Anderlecht. De Raad van Bestuur ging in op zijn voorstel. De komende dagen wordt de overeenkomst verder onderhandeld. Coucke neemt zeventig procent van de aandelen over. Hoeveel hij betaalt, is niet bekend.
>> Lees verder

Raad van Bestuur bestudeert drie dossiers (20-12-2017)
Sinds vanmiddag vergadert de Raad van Bestuur van Anderlecht over de verkoop van de club. Volgens Sporza zijn er drie dossiers die op tafel liggen. Paul Gheysens, Wouter Vandenhaute en Michaël Verschueren zijn de sterke mannen hierachter.
>> Lees verder

Boeckx onzeker voor wedstrijd tegen Eupen (20-12-2017)
Frank Boeckx kon vandaag niet trainen wegens ziekte. Dat meldt de club. Het is nog onzeker of de doelman hersteld raakt voor het duel van vrijdag tegen hekkensluiter Eupen.
>> Lees verder

Anderlecht bevestigt operatie Najar (20-12-2017)
In een persbericht heeft Anderlecht het bericht van vanmorgen bevestigd dat Andy Najar geopereerd zal worden aan de hamstrings en meerdere maanden out zal zijn. De Hondurees herviel eergisteren in zijn blessure toen hij zijn wederoptreden maakte bij de beloften.
>> Lees verder

Coalitie tussen Vandenhaute en Thijs? (20-12-2017)
Update: volgens Het Nieuwsblad zou Wouter Vandenhaute een groep "vrienden van Anderlecht" hebben opgericht waarin hij zich omringt met andere investeerders. Zo zou het duo Vandenhaute-Thijs (ex CEO van Bpost) toch nog een bod van 45 miljoen hebben uitgebracht voor een meerderheidsparticipatie.
>> Lees verder

Gheysens dumpt Vandenhaute en schakelt kinderen in (20-12-2017)
Paul Gheysens heeft niet persoonlijk een bod uitgebracht op Anderlecht. Hij heeft zijn drie kinderen Michael, Simon en Marie-Julie dit laten doen. Zo hoopt hij meer kans te maken en kan hij tegelijk de sterke man blijven bij Antwerp. Wouter Vandenhaute is niet meer aan boord.
>> Lees verder

Hoewel niemand tevreden, blijft Ganvoula bij Mechelen (20-12-2017)
De uitleenbeurt van Sylvère Ganvoula aan KV Mechelen is nog geen succes gebleken. De spits besprak met de Mechelse club zijn toekomst, maar veel keuze heeft hij niet. Omdat Anderlecht hem nog niet kan gebruiken en ook een uitleenbeurt aan een andere club niet kan, moet hij blijven.
>> Lees verder

Foket geen optie om Najar te vervangen (20-12-2017)
Nu Andy Najar opnieuw out is, zal Anderlecht in januari zeker een nieuwe rechterflankspeler aantrekken. De naam van Thomas Foket viel al, maar volgens Het Laatste Nieuws is de speler van AA Gent geen optie voor Anderlecht.
>> Lees verder

Najar: operatie en maanden out (20-12-2017)
Nu hij hervallen is in zijn hamstringblessure, zal Andy Najar geopereerd worden. Wanneer hij onder het mes gaat, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat hij maanden out zal zijn. Wellicht komt hij dit seizoen niet meer in actie.
>> Lees verder

Ghelamco brengt officieel bod uit (19-12-2017)
Het is druk op Neerpede, vandaag voor 8u 's morgens, moesten de geïntresseerden hun bod uitbrengen om de club te kopen. Bouwheer Ghelamco heeft dat ook effectief gedaan, dat zegt hun woordvoerder Philip Neyt aan BRUZZ. Om hoeveel geld het gaat wordt niet meegegeven.
>> Lees verder

Badji ook volgend seizoen bij Kayserispor (19-12-2017)
Stéphane Badji werd dit seizoen uitgeleend aan het Turkse Kayserispor. Die uitleenbeurt is nu verlengd met nog een extra seizoen, tevens de duur van het contract van de Senegalees bij RSC Anderlecht. Het ziet er dus naar uit dat hij niet meer terug zal keren naar Brussel.
>> Lees verder

Speeldata speeldagen 25 tot 30 bekend (19-12-2017)
De Kalendercommissie van de Pro League heeft de speelmomenten vastgelegd voor de laatste zes speeldagen van de regulieren competitie. De drie laatste thuiswedstrijden van Anderlecht (tegen KV Mechelen, Moeskroen en Antwerp) vinden telkens plaats op zondag om 14.30.
>> Lees verder

Hult geen prioriteit meer (19-12-2017)
De Zweedse linksachter Niklas Hult zal deze winter niet naar Anderlecht verhuizen. Volgens La Dernière Heure is de speler van Panathinaikos niet langer prioriteit voor paars-wit. Nochtans verschenen er de laatste dagen in de Zweedse en Griekse media opnieuw berichten over de interesse van de Belgische landskampioen.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck doet intern beklag over Hanni (19-12-2017)
Krijgen we na de winterstop een nieuwe kapitiein ? De roep bij de fans wordt daarover alsmaar groter. Nu zou ook Hein Vanhaezebrouck intern zijn beklag gedaan hebben over zijn huidige kapitien, Sofiane Hanni. De coach zou zelfs nadenken over een nieuwe kapitien volgens Het Laatste Nieuws.
>> Lees verder

Wellicht geen Gheysens - Vandenhaute of Usmanov aan het roer (19-12-2017)
Het ziet er sterk naar uit dat er geen bruuske koerswijziging op til is in het beleid van Anderlecht.
>> Lees verder

Najar hervalt in blessure (18-12-2017)
Het wederoptreden van Andy Najar bij de beloften heeft amper tien minuten geduurd. Toen moest de Hondurees opnieuw geblesseerd naar de kant. Volgens La Dernière Heure is hij hervallen in zijn hamstringblessure.
>> Lees verder

Beloften met winst de winterstop in (18-12-2017)
De U21 hebben hun laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-3 gewonnen bij Lokeren. Mohammed Dauda opende de score. Vervolgens liep Lokeren uit tot 2-1, maar Francis Amuzu (foto) trok de scheve situatie recht met twee doelpunten.
>> Lees verder

Reserven tegen Lokeren mét Andy Najar (18-12-2017)
De reserven van RSC Anderlecht verplaatsen zich vanavond naar het Daknam Stadion voor hun wedstrijd tegen Lokeren. Mee met de selectie is Andy Najar, die vanavond hervat met de troepen van Emilio Ferrera. Verder zijn er geen spelers van de A-kern opgenomen in de selectie.
>> Lees verder

Supporters eisen geld terug (18-12-2017)
De paars-wit supporters zijn de prestaties van hun ploeg stilaan beu. De totale afgang op Jan Breydel was de druppel. In een brief naar het bestuur eisen ze dan ook hun geld terug dat de verplaatsing hen gekost heeft. "Tickets terugbetalen na 100 euro per ticket te vragen tegen Bayern, mag geen probleem zijn", voegen ze er fijntjes aan toe.
>> Lees verder

Van Driessche fluit Anderlecht - Eupen (18-12-2017)
Komende vrijdag staat de voorlaatste speeldag voor de winterstop op het programma. RSC Anderlecht ontvangt Eupen in het Constant Vanden Stock Stadion. Bram Van Driessche is aangeduid om dit duel te leiden.
>> Lees verder

RSCA verontschuldigt zich (18-12-2017)
RSC Anderlecht heeft op zijn officiële website een bericht geplaatst waarin het zich excuseert voor de 5-0 pandoering tegen Club Brugge. Spelers en staf hielden verder de lippen stijf op mekaar. 
>> Lees verder

Thomas Foket van Gent naar Anderlecht? (18-12-2017)
Anderlecht overweegt een poging om Thomas Foket tijdens de wintermercato van Gent naar Anderlecht te halen, al zal dat niet evident zijn.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck mag het uitleggen in Neerpede (17-12-2017)
Niet enkel Kara Mbodji werd tegengehouden door enkele Anderlecht-supporters aan de poorten van Neerpede, ook Hein Vanhaezebrouck is mogen stoppen om het uit te leggen aan de fans. Langs zijn autoraampje verontschuldigde hij zich tegenover de supporters.
>> Lees verder

Gemoederen laaien op te Neerpede (17-12-2017)
Na de afgang op Jan Breydel gingen enkele Anderlecht-supporters richting Neerpede om de spelersbus op te wachten en verhaal te halen bij de spelers. De gemoederen laaiden op gegeven moment hoog op en het kwam tot een discussie tussen enkele supporters en Kara Mbodji.
>> Lees verder

Munaron trekt van leer (17-12-2017)
Jacky Munaron, in de jaren '80 keeper bij RSC Anderlecht en vervolgens keepertrainer, volgt paars-wit nog van nabij. Hij was dan ook niet te spreken over de prestatie van zijn ex-ploeg deze namiddag. Op twitter spuwde hij dan ook zijn gal. 
>> Lees verder

Kara: "Hier zijn geen excuses voor" (17-12-2017)
Kara Mbodji was tot op de laatste moment twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Brugge. Hij maakte uiteindelijk ook de volle negentig minuten vol. Al kon hij na de wedstrijd niet anders doen dan toegeven dat Anderlecht ondermaats presteerde. 
>> Lees verder

Appiah geschorst tegen Eupen (17-12-2017)
Dennis Appiah kreeg op Brugge zijn vijfde gele kaart onder de neus geduwd na een fout op Limbombe. Daardoor is hij geschorst voor de wedstrijd tegen Eupen van volgende week vrijdag in het Constant Vanden Stock Stadion. 
>> Lees verder

Kums: "Moeten ons verontschuldigen bij de fans" (17-12-2017)
Sven Kums ging samen met zijn ploeg mee ten onder op de blubber van Jan Breydel. De ex-Gouden Schoen steekt zich ook niet weg achter allerlei excuses maar is eerlijk in zijn analyse: "Het was gewoon slecht. We moeten onszelf eens serieus in vraag stellen."
>> Lees verder

"Iedereen moet eens in de spiegel kijken" (17-12-2017)
Frank Boeckx kreeg de voorkeur op Matz Sels en mocht zich uiteindelijk vijf keer omdraaien. Bij de 2-0 ging de doelman ook niet vrijuit. Hij was dan ook kritisch voor zichzelf na afloop, maar ook voor zijn ploegmaats: "We moeten allemaal eens in de spiegel kijken."
>> Lees verder

"Lang geleden dat ik zo beschaamd was" (17-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck zat net niet met het schaamrood op de wangen na de wedstrijd op Jan Breydel. Al gaf hij wel toe enorm beschaamd te zijn: "Lang gelden dat ik dat geweest ben als trainer en dan nog als trainer van de grootste club."
>> Lees verder

Historisch dieptepunt bereikt in Brugge (17-12-2017)
Anderlecht liet zich zopas gewillig afslachten in de topper tegen Club Brugge. Paars-wit hield nog 44 minuten de schijn hoog en had één uitstekende kans via Hanni. Maar twee goals in één minuut net voor de rust, deden de boeken definitief toe. Brugge scoorde er nog drie extra in de tweede helft en boekt zo de grootste overwinning ooit tegen de landskampioen.
>> Lees verder

Opstelling: eerste basisplaats Beric (17-12-2017)
De opstelling waarmee Anderlecht zal aantreden tegen Club Brugge is bekend. Vraagtekens Kara Mbodj, Adrien Trebel en Sven Kums staan in de aangekondigde basiself, maar het is afwachten tot na de opwarming of ze ook starten. Wie zeker start is Robert Beric.
>> Lees verder

"Doelen misschien bijstellen bij verlies" (17-12-2017)
Herman Van Holsbeeck beseft als geen ander wat er vanmiddag op het spel staat voor Anderlecht. "Voor ons is deze wedstrijd belangrijker dan voor Club Brugge", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Bij verlies wordt de kloof dertien punten. Zelfs met de halvering van de punten is dit enorm."
>> Lees verder

Kara, Trebel en Kums testen tijdens opwarming (17-12-2017)
Kara Mbodj, Adrien Trebel en Sven Kums zijn vanochtend mee op de bus gestapt die de Anderlecht-selectie naar Brugge voert voor de topper van vanmiddag tegen Club. Of het trio ook effectief kan spelen, moet blijken tijdens de opwarming.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht (17-12-2017)
Vanmiddag om 14.30 uur staat Anderlecht voor een eerste 'match van de waarheid' van dit seizoen. Paars-wit mag niet verliezen van Club Brugge als het zijn titelambities levend wil houden. Het moet deze moeilijke klus klaren zonder heel wat vaste krachten.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.