RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

15-12-2017 14:27:15 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Levensbelangrijke match tegen Brugge of niet, ook bij Anderlecht maken ze tijd voor het goede doel.Harbaoui en Appiah en enkele youngsters namen in naam van de Constant Vanden Stockfoundation deel aan ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Iedereen trekt zijn paraplu open in dossier-Bandé" (16-12-2017)
Het zit Herman Van Holsbeeck niet lekker dat KV Mechelen na dit seizoen Hassane Bandé voor vele miljoen kan verkopen terwijl hij een jaar geleden bij Anderlecht testte. "Daar hebben we toch 'een vergaderingske' over gehad", aldus de manager. 
>> Lees verder

Charleroi verhinderde miljoenentransfer Lukebakio (16-12-2017)
Anderlecht kon eind augustus Dodi Lukebakio voor acht miljoen euro verkopen aan het Franse Lille. Dat vertelt manager Herman Van Holsbeeck vandaag in het Nieuwsblad. Enig probleem: Lukebakio was net verhuurd aan Charleroi en de Carolo's moesten instemmen met de transfer.
>> Lees verder

Oproep: Jullie favoriete transfers (16-12-2017)
Binnen twee weken opent de transferperiode opnieuw. Traditioneel gaat Anderlecht-online op zoek naar jullie favoriete versterkingen.
>> Lees verder

Voorstelling: Deze jongeren moeten afwezigen opvangen (16-12-2017)
Anderlecht speelt morgenmiddag de topper op het veld van Club Brugge. Door tal van blessures en schorsingen, moet Hein Vanhaezebrouck meer dan waarschijnlijk beroep doen op een aantal jongeren. Wij stellen de grootste kanshebbers op een plekje op de bank kort aan u voor.
>> Lees verder

Quiz ronde 8 online (16-12-2017)
Met nog drie rondes voor de boeg (8, 9 en 10), en waaronder een bonusronde, zijn er nog 17 leiders in het quizklassement met het maximum van de punten. Overleven zij ook allemaal ronde 8? Deelnemen kan tot en met 28 december 22u. Veel succes.
>> Lees verder

Frutos terug in België (16-12-2017)
Het was stil rond Nicolas Frutos na zijn vertrek bij RSC Anderlecht. De Reiger trok naar zijn thuisland om even te bezinnen, maar is nu terug in België. Hij zoekt nu een club om opnieuw aan de slag te gaan. Vorige vrijdag was hij te gast op Le Cannonier voor de wedstrijd Moeskroen - KV Oostene, hij was er samen met Luc Devroe, sportief directeur van KVO.
>> Lees verder

Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer ? (16-12-2017)
Volgens Paraguayaanse media is RSC Anderlecht dichtbij zijn eerste wintertransfer, de 19-jarige middenvelder Josué Colman. Dinsdag worden de officiële documenten verwacht om de transfer af te ronden. 
>> Lees verder

Gerkens en ploegmaats bezoeken zorgcentrum (16-12-2017)
48 u voor de topper, lieten Pieter Gerkens, Lukasz Teodorczyk, Sven Kums, Uros Spajic en Ivan Obradovic hun goed hart zien. Ze bezochten het dagzorgcentrum VZW De Poel in Sint-Pieters Leeuw. Een welkome manier om de gedachten even af te leiden. 
>> Lees verder

"Hoop dat voorzitter en ikzelf rustig kunnen uitbollen" (16-12-2017)
RSC Anderlecht wordt normaal gezien dit jaar nog verkocht. Wat met Herman Vanholsbeeck en Roger Vanden Stock ? Veel wou de general manager er niet over kwijt, al wou hij wel zeggen dat er gemikt wordt op een overname waarbij de voorzitter rustig afscheid kan nemen.
>> Lees verder

Delferière: "We zijn klaar voor zondag" (16-12-2017)
Geen Video Assistant Referee op Jan Breydel morgen, wel dé beste Belgische scheidsrechter momenteel, Sebastien Delferière. Dat beaamt ook Hein Vanhaezebrouck, al voegt hij er wel fijntjes aan toe dat het Delferière was die Dion Cools geen tweede gele kaart gaf. De scheidsrechter laat het allemaal niet aan zijn hart komen en is klaar voor zondag.
>> Lees verder

Amuzu en Dauda solliciteren bij Vanhaezebrouck (15-12-2017)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 1-4 gewonnen bij STVV. Francis Amuzu en Mohammed Dauda scoorden allebei twee keer.
>> Lees verder

"Denk niet dat uitslag zondag beslissend zal zijn" (15-12-2017)
De achterstand van RSC Anderlecht op Club Briugge is nu al 10 punten. Of paars-wit zondag wint of verliest, volgens Hein Vanhaezebrouck zal de uitslag niet beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie. "Maar als we verliezen moeten we nadien wel 6 op 6 halen", voegt hij eraan toe.
>> Lees verder

Kums nieuwste zorgenkind, jongeren houden zich klaar (15-12-2017)
Adrien Trebel raakt niet tijdig hersteld voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Dat liet coach Hein Vanhaezebrouck vanmiddag weten. Ook Kara Mbodj is erg onzeker, hij trainde nog niet. Tot overmaat van ramp is er met Sven Kums nu nog een zorgenkindje bijgekomen.
>> Lees verder

Selectie U21 voor wedstrijd tegen STVV (15-12-2017)
De U21 nemen het vanavond op tegen STVV. Coach Emilio Ferrera nam geen spelers uit de A-kern op in zijn selectie. Dus ook geen Andy Najar. Die zal pas maandag zijn wederoptreden maken.
>> Lees verder

"Club is niet beter, ze hebben alleen meer geluk" (15-12-2017)
Sofiane Hanni kijkt het duel tegen Club Brugge met vol vertrouwen tegemoet. Zelfs bij een verlies op Jan Breydel wil hij de titeldroom nog niet opbergen, al geeft hij wel toe dat er dan een groot probleem is. Al blijft hij rekenen op de play-offs.
>> Lees verder

Moeder Natuur helpt een handje (15-12-2017)
Club Brugge doet er alles aan om de topper tegen RSC Anderlecht te laten doorgaan. Was het veld op Jan Breydel vorige woensdag nog één groot moeras, zag er dat gisteren al veel beter uit, dankzij Moeder Natuur. 
>> Lees verder

Teodorczyk "spreekt" (15-12-2017)
Een interview met Lukasz Teodorczyk is een zeldzaam goed. Maar nu heeft hij toch gesproken, al dan niet in een interview maar via een open brief op zijn Facebookpagina. Hij reageert op de kritiek van de voorbije maanden en zegt dat hij hard blijft werken om opnieuw tot scoren toe te komen.
>> Lees verder

Volgend seizoen wel overal videoref (15-12-2017)
Alle Belgische profclubs mochten op de Algemene vergadering van de Pro League hun stem geven, over het al dan niet doorgaan met de videoref. En alle clubs stemden positief. Volgend seizoen zal er dus bij elke competitiewedstrijd een videoref aanwezig zijn.
>> Lees verder

Kara ziek in bed (15-12-2017)
De afwezigen voor de topper tegen Club Brugge blijven zich opstapelen. Kara Mbodji was al langer onzeker maar ligt nu ziek in bed waardoor de wedstrijd zeker een groot vraagteken is. Ook Adrien Trebel is nog altijd onzeker. Daarbovenop verliet Nicolae Stanciu gisteren de training met pijn aan de adductoren.
>> Lees verder

Anderlechtsupporters willen aandelen van hun club (15-12-2017)
Omdat ze vrezen dat met de nakende verkoop van Anderlecht, de identiteit van hun club in gevaar dreigt te komen, hebben een aantal supportersgroepen bij de huidige bestuurders gepolst naar de mogelijkheid om aandelen te kopen of hun plaats te verwerven in de raad van bestuur. SP.A-schepen Elke Roex van de gemeente Anderlecht steunt hen daarbij. De initiatiefnemers kregen evenwel nog geen antwoord van het bestuur.
>> Lees verder

Kan Club Brugge - Anderlecht zondag doorgaan? (14-12-2017)
De bekerwedstrijd tussen Club Brugge en Charleroi werd gisteren uitgesteld wegens de onbespeelbaarheid van het terrein in het Jan Breydel-stadion. Zondag staat in hetzelfde stadion de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma.
>> Lees verder

Kara wordt klaargestoomd, maar blijft vraagteken (14-12-2017)
Kara Mbodji sukkelt al een tijdje met de knie, daar zijn nu ook de adductoren bijgekomen. Toch hoopt Anderlecht de Senegalees klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Zonder Kara zijn ze kansloos, zo klinkt het binnen de club.
>> Lees verder

Badji: "Bij Kayserispor krijg ik wel respect" (14-12-2017)
Na een moeilijke periode bij Anderlecht leeft Stéphane Badji weer op bij Kayserispor. "Alles gaat hier super goed", zo vertelt hij in de Senegalese media. "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect en speel ik alle wedstrijden."
>> Lees verder

Milanese interesse voor Timassi (14-12-2017)
Na Eliot Matazo geniet opnieuw een jonge Anderlecht-speler interesse van grote buitenlandse clubs. Deze keer gaat het om de 16-jarige Halim Timassi. Zowel AC als Inter Milaan willen de Belgische jeugdinternational graag aantrekken.
>> Lees verder

Beerlandt biedt niet op Anderlecht (14-12-2017)
Besix-eigenaar en één van de kleine aandeelhouders van Anderlecht Johan Beerlandt zal niet de nieuwe sterke man worden van Anderlecht. In Het Nieuwsblad laat hij weten dat hij geen bod zal doen op de club.
>> Lees verder

Ganvoula wil terug naar Anderlecht (14-12-2017)
Sylvère Ganvoula voelt zich niet goed in zijn vel bij KV Mechelen. De spits wil zelfs terugkeren naar Anderlecht. Zijn management probeert hem echter te overtuigen om bij Mechelen te blijven, want bij Anderlecht liggen niet meteen speelkansen. Een uitleenbeurt aan een andere ploeg is niet mogelijk.
>> Lees verder

Tsjechische spits aangeboden (13-12-2017)
RSC Anderlecht heeft een spitsenprobleem, en dat ontgaat ook verschillende makelaars niet. Zo is de 24-jarige Tsjechische spits, Michael Kmencik aangeboden aan Herman Van Holsbeeck. En dat lijkt een niet eens zo onintressante piste. De 1m90 grote aanvaller scoorde 11 goals in 14 competitiewedstrijden.
>> Lees verder

Anderlecht onderzoekt piste Denayer (13-12-2017)
Volgens Engelse en Turkse media, onderzoekt RSC Anderlecht de mogelijkheid om Jason Denayer te huren. Denayer zelf is op zoek naar meer speelminuten met het WK in het vooruitzicht. Momenteel wordt hij verhuurd aan het Turkse Galatasaray, waar hij ook niet aan spelen toekomt. Mogelijk keert hij in de winter terug naar zijn moederclub Manchester City.
>> Lees verder

Trezeguet niet naar MLS (13-12-2017)
Mahmoud Hassan Trezeguet zal uiteindelijk niet gaan spelen in de MLS. Anderlecht weigerde het bod van het Amerikaanse FC Los Angeles. De kans is dus groot dat Trezeguet het seizoen vervolmaakt in Turkije bij Kasimpasa. De Turkse club heeft ook een aankoopoptie op de Egyptenaar.
>> Lees verder

Zowel Anderlecht als Suarez in beroep (13-12-2017)
De FIFA veroordeelde Matias Suarez tot een boete van 540.000 euro voor zijn contractbreuk. Niet genoeg volgens RSC Anderlecht, dat aan een bedrag van minimum 2 miljoen euro denkt. Het onderneemt nu extra stappen, ook de Argentijn zelf is van plan om in beroep te gaan.
>> Lees verder

Niet vrijdag maar maandag herkansing voor Najar (13-12-2017)
Andy Najar zal een tweede poging doen om wedstrijdritme op te doen bij de beloften, nu maandag tegen Lokeren. Normaal ging de Hondurees dat vorige maandag doen, maar de wedstrijd is uitgesteld door de slechte weersomstandigheden.
>> Lees verder

Martinez op bezoek bij Anderlecht (13-12-2017)
Bondscoach Roberto Martinez is al even bezig om een bezoek te brengen aan alle Belgische clubs. Vandaag staat RSC Anderlecht op de agenda. Verder deze week volgt nog Genk. Op die manier wil Martinez de werking bij alle Belgische clubs bekijken en nader kennismaken.
>> Lees verder

Beric terug naar Saint-Etienne (13-12-2017)
Het staat inmiddels zo goed als vast dat Robert Beric in januari terugkeert naar Saint Etienne. De Sloveen komt maar niet aan spelen toe bij paars-wit en Saint-Etienne kan hem goed gebruiken. Hun huidige spits Söderlund mag immers vertrekken.
>> Lees verder

Chipciu mag samen met Stanciu beschikken (13-12-2017)
Dat Nicolae Stanciu tijdens de wintermercato RSC Anderlecht zal verlaten staat stilaan vast. Of dat op huurbasis of definitief is valt nog af te wachten. Ook Alexandru Chipciu mag beschikken bij paars-wit. Als hij een goede ploeg vindt wil paars-wit meewerken aan een verhuur of verkoop.
>> Lees verder

Sowah onder het mes (13-12-2017)
Emmanuel Sowah sukkelt al een tijdje met allerlei blessures. Nu moet hij ook geopereerd worden aan een pubalgie. Sowah is zeker al uit tot begin februari. 
>> Lees verder

Geen videoref in Jan Breydel (13-12-2017)
Zondag staat de topper Club Brugge - Anderlecht op de agenda. Ook dit treffen tussen beide rivalen zal zo der videoref gespeeld worden. De eerstvolgende wedstrijd met videoref voor Anderlecht, is op 18 januari tegen Genk. 
>> Lees verder

Trebel out voor Brugge (13-12-2017)
Adrien Trebel heeft een verrekking aan de kuit, dat heeft verder onderzoek uitgewezen. RSC Anderlecht haalt opgelucht adem want even werd gevreesd voor eenspierscheurtje. Trebel moet nu rusten en is out voor Brugge. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.