Hein Vanhaezebrouck: "Charleroi heeft bijna geen zwakke punten"

8-12-2017 14:55:8 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht ontvangt zondag in eigen huis Charleroi voor een regelrecht duel om de tweede plaats in de Jupiler Pro League. ?We moeten winnen om de kloof op Club Brugge gelimiteerd te houden?, weet coach ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht overweegt beroep in zaak-Suarez (08-12-2017)
In een korte verklaring heeft Anderlecht gereageerd op het vonnis van de FIFA dat Matias Suarez de club 540.000 euro verschuldigd is voor contractbreuk. "Anderlecht neemt akte van de beslissing en wacht nu de motivering van het vonnis af om al dan niet verder in beroep te gaan", zo klinkt het.
>> Lees verder

Schorsing Sa Pinto blijft behouden (08-12-2017)
Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de schorsing van Standard-coach Ricardo Sa Pinto gehouden op drie duels. Zowel Standard, dat de straf te zwaar vond, als het bondsparket, dat ze te licht vond, hadden beroep aangetekend. 
>> Lees verder

Nog geen Kara op training (08-12-2017)
Kara Mbodj blijft hoogst onzeker voor de partij van zondag tegen Charleroi. Dat vertelde coach Hein Vanhaezebrouck zopas op zijn persconferentie. De verdediger moest dinsdag tegen Celtic naar de kant met een blessure aan de hamstrings en traint nog steeds niet terug mee.
>> Lees verder

Verheyen: "Voor mij is Doumbia geen goede voetballer" (08-12-2017)
Idrissa Doumbia is één van de talenten van wie de Anderlecht-familie veel verwacht. Dit seizoen speelt hij op uitleenbasis voor Zulte Waregem en daarmee speelde hij gisteren Europees tegen Lazio. Tijdens de rust toonde Gert Verheyen, bondscoach van de Belgische U19, zich erg kritisch voor Doumbia.
>> Lees verder

Engelse topclubs gaan ver voor 15-jarige Matazo (08-12-2017)
Wie de jeugdploegen van Anderlecht wat volgt, kent zonder twijfel de 15-jarige Eliot Matazo. De middenvelder is één van de uitblinkers in de talentrijke lichting van 2002. Dat is ook de buitenlandse topclubs niet ontgaan. Onder meer Manchester United en Manchester City dingen naar zijn handtekening.
>> Lees verder

Afrikaanse testspeler tekent bij Union (08-12-2017)
Voetbal België schreef gisterenavond dat Anderlecht binnenkort Aboubacar Savane verwelkomt voor een test. Dat klopt niet. La Dernière Heure weet dat Savane al getest heeft bij Anderlecht en nu een contract ondertekent heeft bij Union uit 1B.
>> Lees verder

Rensenbrink signeert zondag in fanshop (08-12-2017)
Rob Rensenbrink, voor velen de beste Anderlecht-speler ooit, zal zondagnamiddag in de fanshop zijn biografie 'Het Slangenmens' signeren. U vindt de Nederlander er tussen 15 en 17 uur. U kan het boek er ook kopen voor 19,95 euro.
>> Lees verder

Bondsparket wil zwaardere straf Sa Pinto (08-12-2017)
Vanmiddag behandelt de Geschillencommissie Hoger Beroep opnieuw de zaak-Sa Pinto. Niet alleen Standard ging in beroep tegen de straf die de coach dinsdag kreeg opgelegd, ook het Bondsparket heeft dat nu gedaan. Zij vinden de oorspronkelijke straf te licht.
>> Lees verder

Najar hervat maandag bij beloften (08-12-2017)
Andy Najar zal maandag één helft meespelen met de beloften tegen KV Kortrijk. Het worden zijn eerste wedstrijdminuten nadat hij in september uitviel tegen Bayern München. Voor de winterstop hoeven we hem echter niet te verwachten in het A-elftal.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wil doorgaan met Teodorczyk (08-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck hoeft voorlopig niet meteen een nieuwe aanvaller. Volgens Het Nieuwsblad is de coach ervan overtuigd dat hij Lukasz Teodorczyk er bovenop kan helpen. Deze laatste zou intussen een knop hebben omgedraaid en positieve signalen vertonen.
>> Lees verder

Video: heerlijk doelpunt Leya Iseka tegen Lazio (08-12-2017)
Met een doelpunt in de 83e minuut heeft Aaron Leya Iseka Zulte Waregem de overwinning bezorgd tegen Lazio Roma. De Anderlecht-huurling controleerde de bal met rechts, draaide en knalde vervolgens staalhard in de winkelhaak.
>> Lees verder

Ghelamco: "We zullen stadion bouwen voor Anderlecht" (07-12-2017)
Euro 2020 mag dan niet naar Brussel komen, Ghelamco geeft het Eurostadion niet op. In een persbericht laat het weten dat het nog steeds van plan is het stadion te bouwen. Sterker nog: het maakt zich sterk dat Anderlecht er zal spelen.
>> Lees verder

UEFA beslist: geen EK in Eurostadion (07-12-2017)
De UEFA heeft beslist dat er tijdens Euro 2020 niet gespeeld zal worden in Brussel. Ghelamco houdt vol dat het het Eurostadion tijdig klaar zou raken, maar het geduld van de UEFA is op. Mogelijk betekent dit de definitieve doodsteek voor het Eurostadion.
>> Lees verder

Ook Anderlecht riskeert straf na bekertopper (07-12-2017)
Het Bondsparket wil Anderlecht een boete van 2.000 euro opleggen voor de ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd van vorige week tegen Standard. Anderlecht-fans gooiden toen een vuurpijl op het terrein en bierbekers naar Standard-speler Luyindama.
>> Lees verder

Suarez moet Anderlecht 500.000 euro betalen (07-12-2017)
De FIFA heeft een uitspraak gedaan in de zaak die Anderlecht had aangespannen tegen Matias Suarez. De Wereldvoetbalbond is van oordeel dat de Argentijn zijn contract onrechtmatig verbrak en dat hij Anderlecht een schadevergoeding van 500.000 euro moet betalen.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck zet licht op groen voor Vranjes (07-12-2017)
Anderlecht wil zich in januari versterken met Ognjen Vranjes. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van Griekse bronnen. Volgens de krant scoutte paars-wit Vranjes tijdens de interland Bosnië - België en zette Hein Vanhaezebrouck het licht op groen om hem binnen te halen.
>> Lees verder

Anderlecht scout Marokkaan Bencharki (07-12-2017)
Tijdens het WK voor clubteams scout Anderlecht dezer dagen de Marokkaan Achraf Bencharki. Dit is een 23-jarige spits van Wydad Casablanca. Bencharki is geen grote, stevige aanvaller, maar eerder een type Matias Suarez.
>> Lees verder

Obradovic: "Meer spelen of oplossing zoeken in januari" (07-12-2017)
Sinds Hein Vanhaezebrouck coach is, pendelt Ivan Obradovic tussen basis en bank. Dat maakt de Serviër zorgen. Met het oog op het WK wil hij meer spelen. "Ik wil het WK voor geen geld ter wereld missen. Als ik niet meer speel, moet ik misschien een oplossing zoeken in januari."
>> Lees verder

Duitse clubs richten pijlen op Trebel (07-12-2017)
Adrien Trebel is één van de uitblinkers bij Anderlecht dit seizoen en dat is ook buitenlandse clubs niet ontgaan. Vooral in Duitsland is men erg gecharmeerd door de middenvelder en enkele clubs willen in januari al aankloppen. "Maar mijn doel is om het seizoen uit te doen bij Anderlecht."
>> Lees verder

Kara onzeker, Stanciu fit (07-12-2017)
Kara Mbodj is onzeker voor de partij van zondag tegen Charleroi. De verdediger moest tegen Celtic vroegtijdig naar de kant en heeft last van de adductoren. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck: "Deze kern heeft niet veel versterking nodig" (06-12-2017)
Nog een kleine maand en het transfergeweld barst weer los. Wat mogen we van Anderlecht verwachten in de maand januari? "Deze groep heeft niet veel extra nodig, maar als we een speler halen in januari, dan moet het er 'boenk' op zijn", zegt manager Herman Van Holsbeeck.
>> Lees verder

"Als we Vanhaezebrouck enkele weken vroeger konden aanwerven ..." (06-12-2017)
Bij de terugkeer uit Glasgow maakte Herman Van Holsbeeck voor de microfoon van VTM de balans op van de voorbije Champions League-campagne. Na de zege bij Celtic overheerst het gevoel van de gemiste kans. "Met een andere aanpak hadden we thuis tegen Celtic minstens kunnen gelijkspelen."
>> Lees verder

Ndayishimiye, Foulon en Corryn dreigen met vertrek (06-12-2017)
De voorbije weken ondertekenden verschillende jongeren een contract bij Anderlecht, maar niet alle aanstormende talenten gaan in op de aanbieding van de club. Zo weigeren Mike Trésor Ndayishimiye (foto) , Daan Foulon en Milan Corryn het aanbod dat hen werd voorgelegd.
>> Lees verder

Standard aanvaardt straf Sa Pinto niet (06-12-2017)
Standard gaat in de beroep tegen de straf die de Geschillencommissie heeft opgelegd aan Ricardo Sa Pinto. De Luikse club noemt de drie speeldagen schorsing "buiten proportie" en vindt dat het daarom "geen andere keuze heeft dan in beroep te gaan".
>> Lees verder

Kums: "Nu moeten we zeker kampioen worden" (06-12-2017)
Sven Kums had na amper twee minuten voetballen de opdracht voor Anderlecht een stuk lichter kunnen maken, maar hij trapte op doelman Gordon. "Het zit niet mee", zuchte Kums na afloop. "Het was zoals onze hele campagne: we misten efficiëntie."
>> Lees verder

Hanni: "Geheel ander gezicht getoond" (06-12-2017)
Sofiane Hanni was misschien wel de beste speler op het veld gisteren in Celtic Park. De Anderlecht-aanvoerder dirigeerde zijn team vooral voor de rust en had een voet in iedere goede aanval. "We moeten nu vooral spijt hebben over onze vorige prestaties."
>> Lees verder

"Geeft goed gevoel voor wedstrijden die volgen" (06-12-2017)
Door zich vol overgave naar de voorzet van Dennis Appiah te gooien, lag Pieter Gerkens aan de basis van het own-doelpunt van Celtic. "Maar we staan hier met gemengde gevoelens", sprak de Limburger na de wedstrijd.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "We moeten meer schieten op doel" (06-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck zag tegen Celtic een erg sterk Anderlecht voor de rust. Hij baalde evenwel dat zijn ploeg niet met een voorsprong de rust in kon. "We hebben veel te weinig gedaan met onze dominantie in de eerste helft", zo vindt de coach.
>> Lees verder

Vanden Stock groet fans in Celtic Park (06-12-2017)
Na de wedstrijd tegen Celtic daalde Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock af uit de tribune om de meegereisde supporters te groen vanop het veld. Het was Vanden Stock zijn 200e Europese wedstrijd als voorzitter. Mogelijk ook zijn laatste, als hij de club binnenkort verkoopt.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.