Anderlecht verlaat Europa met opgeheven hoofd en met een zege

5-12-2017 22:50:5 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht heeft zijn eer in Europa kunnen redden. RSCA won zijn laatste groepsmatch in de Champions League bij Celtic Glasgow: 0-1. Het kon de derde plaats van de Schotten wel niet meer afsnoepen en is ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Van Holsbeeck: "Deze kern heeft niet veel versterking nodig" (06-12-2017)
Nog een kleine maand en het transfergeweld barst weer los. Wat mogen we van Anderlecht verwachten in de maand januari? "Deze groep heeft niet veel extra nodig, maar als we een speler halen in januari, dan moet het er 'boenk' op zijn", zegt manager Herman Van Holsbeeck.
>> Lees verder

"Als we Vanhaezebrouck enkele weken vroeger konden aanwerven ..." (06-12-2017)
Bij de terugkeer uit Glasgow maakte Herman Van Holsbeeck voor de microfoon van VTM de balans op van de voorbije Champions League-campagne. Na de zege bij Celtic overheerst het gevoel van de gemiste kans. "Met een andere aanpak hadden we thuis tegen Celtic minstens kunnen gelijkspelen."
>> Lees verder

Ndayishimiye, Foulon en Corryn dreigen met vertrek (06-12-2017)
De voorbije weken ondertekenden verschillende jongeren een contract bij Anderlecht, maar niet alle aanstormende talenten gaan in op de aanbieding van de club. Zo weigeren Mike Trésor Ndayishimiye (foto) , Daan Foulon en Milan Corryn het aanbod dat hen werd voorgelegd.
>> Lees verder

Standard aanvaardt straf Sa Pinto niet (06-12-2017)
Standard gaat in de beroep tegen de straf die de Geschillencommissie heeft opgelegd aan Ricardo Sa Pinto. De Luikse club noemt de drie speeldagen schorsing "buiten proportie" en vindt dat het daarom "geen andere keuze heeft dan in beroep te gaan".
>> Lees verder

Kums: "Nu moeten we zeker kampioen worden" (06-12-2017)
Sven Kums had na amper twee minuten voetballen de opdracht voor Anderlecht een stuk lichter kunnen maken, maar hij trapte op doelman Gordon. "Het zit niet mee", zuchte Kums na afloop. "Het was zoals onze hele campagne: we misten efficiëntie."
>> Lees verder

Hanni: "Geheel ander gezicht getoond" (06-12-2017)
Sofiane Hanni was misschien wel de beste speler op het veld gisteren in Celtic Park. De Anderlecht-aanvoerder dirigeerde zijn team vooral voor de rust en had een voet in iedere goede aanval. "We moeten nu vooral spijt hebben over onze vorige prestaties."
>> Lees verder

"Geeft goed gevoel voor wedstrijden die volgen" (06-12-2017)
Door zich vol overgave naar de voorzet van Dennis Appiah te gooien, lag Pieter Gerkens aan de basis van het own-doelpunt van Celtic. "Maar we staan hier met gemengde gevoelens", sprak de Limburger na de wedstrijd.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "We moeten meer schieten op doel" (06-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck zag tegen Celtic een erg sterk Anderlecht voor de rust. Hij baalde evenwel dat zijn ploeg niet met een voorsprong de rust in kon. "We hebben veel te weinig gedaan met onze dominantie in de eerste helft", zo vindt de coach.
>> Lees verder

Vanden Stock groet fans in Celtic Park (06-12-2017)
Na de wedstrijd tegen Celtic daalde Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock af uit de tribune om de meegereisde supporters te groen vanop het veld. Het was Vanden Stock zijn 200e Europese wedstrijd als voorzitter. Mogelijk ook zijn laatste, als hij de club binnenkort verkoopt.
>> Lees verder

Bayern verslaat PSG, maar PSG is groepswinnaar (05-12-2017)
In de andere wedstrijd in Groep B heeft Bayern München thuis met 3-1 gewonnen tegen PSG. Lewandowski en Tolisso zorgden voor een 2-0-stand bij de rust. Kort na de pauze milderde Mbappé, maar opnieuw Tolisso legde de eindstand vast.
>> Lees verder

Wel winst, geen mirakel (05-12-2017)
Anderlecht heeft zijn Champions League-campagne in schoonheid afgesloten. In Celtic Park boekte het een verdiende 0-1-zege. Vooral in het eerste halfuur speelde paars-wit indrukwekkend, maar het moest tot iets voorbij het uur wachten voor het eindelijk scoorde. Daar bleef het ook bij.
>> Lees verder

Opstelling: Onyekuru duwt Teodorczyk naar de bank (05-12-2017)
Geen Lukasz Teodorczyk in de basiself vanavond tegen Celtic. De spits begint als invaller en Hein Vanhaezebrouck opteert voor Henry Onyekuru als diepe spits. Ook Matz Sels en Olivier Deschacht beginnen op de bank.  Voor de rest kiest Vanhaezebrouck voor een 4-3-3.
>> Lees verder

Drie speeldagen schorsing voor Sa Pinto (05-12-2017)
De Geschillencommissie heeft Standard-coach Ricardo Sa Pinto een schorsing van drie wedstrijden opgelegd voor zijn gedrag tijdens de bekerwedstrijd tegn Anderlecht. Sa Pinto komt zo goed weg. Het bondsparket pleitte tijdens de zitting voor een schorsing van zes duels.
>> Lees verder

Anderlecht eindigt Youth League met nederlaag (05-12-2017)
De U19 van Anderlecht hebben hun laatste wedstrijd in de UEFA Youth League met 3-1 verloren van Celtic. Door deze nederlaag eindigt paars-wit als laatste in de poule. Voor Anderlecht, dat de partij met negen spelers beëindigde, scoorde Milan Corryn.
>> Lees verder

Richtlijnen voor Anderlecht-fans in Glasgow (05-12-2017)
Anderlecht heeft nog enkele richtlijnen bekendgemaakt voor de supporters die de wedstrijd tussen Anderlecht en Celtic vanavond bijwonen in het stadion. De club roept op om deze te volgen.
>> Lees verder

UYL: Opstellingen Celtic - Anderlecht (05-12-2017)
Om 15 uur spelen de U19 van Anderlecht hun laatste wedstrijd in deze campagne van de UEFA Youth League. Het elftal is bekend waarmee René Peeters aan dit duel begint. Jakub Kiwior en Mathis Suray komen voor het eerst aan de aftrap.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Celtic - Anderlecht (05-12-2017)
In zijn laatste Champions League-wedstrijd van deze campagne staat Anderlecht vanavond voor een bijna onmogelijke opdracht. In een uitverkocht Celtic Park moet paars-wit met drie doelpunten verschil winnen om door te stoten naar de Europa League.
>> Lees verder

Herinnering: prono voor vanavond! (05-12-2017)
Vandaag is het weer Champions League - de laatste match in de poulefase - en dat betekent ook dat de prono voor 20u15 ingezonden moet worden. Ondertussen is ook ronde 6 van de quiz beschikbaar, tot volgende week donderdag (22u). Veel succes!
>> Lees verder

Visser leidt Anderlecht - Charleroi (05-12-2017)
De Voetbalbond heeft Lawrence Visser aangeduid als scheidsrechter voor de wedstrijd van komend weekend tussen Anderlecht en Charleroi. Visser wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Jo De Weirdt en vierde official Jan Boterberg.
>> Lees verder

Ouahbi: "Snelle ontwikkeling Bandé verrast me" (05-12-2017)
KV Mechelen verkocht gisteren seizoensrevelatie Hassane Bandé aan Ajax voor een transfersom tussen de 8 en 10 miljoen euro. Een jaar geleden testte Bandé bij Anderlecht. Hoewel hij toen een erg goede indruk liet, nam paars-wit hem toch niet.
>> Lees verder

Trebel moet laatste trainig vroegtijdig verlaten (05-12-2017)
Adrien Trebel kreeg gisteren tijdens de laatste training in Celtic Park een bal in zijn edele delen. De middenvelder kon niet meer verder. Zijn aantreden voor vanavond komt echter niet in gevaar.
>> Lees verder

Lierse als voorbeeld (05-12-2017)
In het verleden boekte Anderlecht al Europese uitzeges met drie doelpunten verschil, maar dat was telkens tegen kleine ploegen tegen kleine voetballanden. Tegen een club als Celtic lukte het nog niet.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Vroeg scoren niet belangrijk" (05-12-2017)
Winnen met drie doelpunten verschil: dat is de opdracht die Anderlecht straks wacht tegen Celtic als het Europees wil overwinteren. Coach Hein Vanhaezebrouck geeft toe dat het erg moeilijk wordt. "Om drie keer te scoren, moet alles perfect zijn en hebben we bijzonder veel geluk nodig."
>> Lees verder

2.300 fans present in Glasgow (05-12-2017)
Het 60.000 plaatsen tellende Celtic Park zal vanavond volledig vol zitten voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Tussen de massa Schotten zullen we ook 2.300 Anderlecht-supporters terugvinden. Bij hen ook onze medewerkers Emjomi en Lajoya.
>> Lees verder

Deschacht wil nog één of twee jaar doorgaan (05-12-2017)
Olivier Deschacht speelt vanavond zijn 102e Europese wedstrijd, maar als het van hem afhangt, wordt het niet zijn laatste. De 36-jarige verdediger heeft nog een contract tot juni, maar hij hoopt dat hij dan niet verplicht wordt om te stoppen.
>> Lees verder

Stanciu en Chipciu niet mee naar Schotland (04-12-2017)
Hein Vanhaezebrouck zal Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu vandaag niet meenemen wanneer hij met zijn spelersgroep naar Schotland afreist voor de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. De coach geeft Stanciu (hamstrings) nog rust. Nochtans beweert die opnieuw zo goed als fit te zijn.
>> Lees verder

Slechte herinneringen aan ref die Celtic - Anderlecht leidt (04-12-2017)
De UEFA heeft Matej Jug aangeduid als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd van morgen tegen Celtic. Anderlecht bewaart geen al te beste herinneringen aan de man. Een jaar geleden floot hij het duel tegen Rostov in de voorronde van de Champions League en toen verloor paars-wit met 0-2, waardoor het uitgeschakeld was.
>> Lees verder

26-jarige Noord-Ier leidt Youth League-duel (03-12-2017)
De UEFA heeft de 26-jarige Keith Kennedy uit Noord-Ierland aangeduid als scheidrechter voor het Youth League-duel van dinsdag tussen Celtic en Anderlecht. Kennedy leidde in zijn carrière al twee duels in de voorronde van de Europa League.
>> Lees verder

Franse tiener bezorgt Celtic de winst met hattrick (03-12-2017)
Celtic hield een fantastische generale repetitie voor de partij van dinsdag tegen Anderlecht in de Champions League. Het won met 5-1 van middenmoter Motherwell en de 19-jarige Fransman Odsonne Édouard was de grote held met drie doelpunten.
>> Lees verder

FIFA-regel is duidelijk over tweede Anderlecht-doelpunt (03-12-2017)
Heel wat commotie bij Lokeren gisteren over het tweede doelpunt van Anderlecht. Gelukkig zijn de regels van de FIFA erg duidelijk. Wanneer een speler met opzet het veld verlaat om een tegenspeler buitenspel te zetten, is het deze eerste die een straf verdient.
>> Lees verder

"Boeken vooruitgang maar we zijn er nog niet" (03-12-2017)
RSC Anderlecht nam gisteren de drie punten terug mee naar Brussel. Hein Vanhaezebrouck is gematigd tevreden over het resultaat. De punten tellen, maar er is nog veel werk, volgens de coach. "Er zijn zaken die beter moeten."
>> Lees verder

Gerkens: "Missen scherpte voor doel" (03-12-2017)
RSC Anderlecht kreeg tal van kansen om de wedstrijd volledig af te maken, maar de bal ging keer na keer naast. "We missen scherpte voor doel", liet Pieter Gekens zich ontvallen na de wedstrijd. Hij opende de score voor paars-wit op Lokeren. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.