Hein Vanhaezebrouck: "We hebben de kwaliteiten om oplossingen te vinden"

1-12-2017 16:24:1 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Morgen, zaterdag 2 december, maakt RSC Anderlecht op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League de verplaatsing naar het Daknamstadion van Sporting Lokeren. Hoewel de Oost-Vlamingen momenteel pas ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht-fans zien Lokers doel niet (02-12-2017)
Een deel van de Anderlecht-fans die vanavond de partij tussen paars-wit en Lokeren bijwoonden, konden één van de doelen en een deel van het speelveld niet zien. Een zwart zeil belette hen dit. 
>> Lees verder

Drie discutabele doelpunten, maar Anderlecht wint (02-12-2017)
Anderlecht heeft de bekeruitschakeling tegen Standard verwerkt met een 1-2-zege op Lokeren. Op het derde kwartier na speelde Anderlecht een degelijke wedstrijd. Al zal er over de drie doelpunten heel wat gediscussieerd worden, zeker over het winnende doelpunt van Onyekuru.
>> Lees verder

Opstelling: Teodorczyk start, Dendoncker op de bank (02-12-2017)
Het elftal waarmee Anderlecht om 18 uur aantreedt tegen Lokeren is bekend. Hein Vanhaezebrouck heeft enkele opvallende keuzes gemaakt. Zo verdwijnen Spajic, Dendoncker, Bruno en Harbaoui naar de bank. Teodorczyk is opnieuw diepe spits.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Lokeren - Anderlecht (02-12-2017)
Vanavond om 18 uur trekt Anderlecht naar Lokeren. Bij winst nadert Anderlecht tot op één punt van nummer twee Charleroi, dat gisteren gelijk speelde. Sven Kums is volledig hersteld van de blessure die hij vorige weekend opliep en start opnieuw in de basis.
>> Lees verder

Gheysens heeft kansen verkeken, piste Beerlandt grootste kanshebber (02-12-2017)
Het lijkt erop dat het duo Paul Gheysens en Wouter Vandenhaute de hoop mag opbergen om Anderlecht over te kopen. Ook de twee buitenlandse pistes maken wellicht nog weinig kans. Blijft dus over: Johan Beerlandt die een groep financiers samenbrengt.
>> Lees verder

Mitrovic wil terug naar Anderlecht (02-12-2017)
Als het van Aleksandar Mitrovic afhangt, speelt hij de tweede seizoenshelft op uitleenbasis voor Anderlecht. De spits wil met Servië naar het WK en beseft dat hij daarvoor meer speelminuten zal moeten verzamelen dan nu bij Newcastle. Anderlecht lijkt hem hiervoor de ideale club.
>> Lees verder

Anderlecht tevreden over progressie Vancamp (01-12-2017)
Harm van Veldhoven, technisch directeur bij Roda JC, bracht deze week een bezoek aan Anderlecht om de evolutie van Jorn Vancamp te bespreken. "Uit het gesprek is gebleken dat niet alleen wij, maar ook Anderlecht tevreden zijn over de progressie die hij boekt", aldus Van Veldhoven.
>> Lees verder

Schade aan auto's na bekerduel (01-12-2017)
Voor het begin van de wedstrijd stalen de Anderlecht-supporters de vlag van de Ultras van Standard. Die bekoelden na de wedstrijd dan maar hun woede op een dertigtal auto's die geparkeerd stonden achteraan het stadion. Ook binnen werd er schade aangericht, een deur van een loge moest eraan geloven door "vierende" Standard-supporters.
>> Lees verder

Wie bezit de beste kaarten om Anderlecht te kopen? (01-12-2017)
Voor het einde van het jaar wil Anderlecht weten wie de club overneemt, zo maakte paars-wit gisteren zelf bekend. We hebben weet van vier kandidaten, de ene al wat concreter dan de andere. Vooral Paul Gheysens van Ghelamco is concreet, maar dat zien de meeste aandeelhouders niet zitten. Zij plannen een tegenzet.
>> Lees verder

"Niet de bedoeling om veel te kopen of verkopen" (01-12-2017)
RSC Anderlecht trekt morgen naar Lokeren met een zo goed als volledige fitte kern, enkel Stanciu is out. Hein Vanhaezebrouck verwacht een goed georganisseerd Lokeren morgen. Vooruit blikken naar de wintermercato wou hij niet echt: "Ik praat pas op 1 februari over de dan voorbije wintermercato."
>> Lees verder

"Het zit allemaal een beetje tegen tegenwoordig" (01-12-2017)
Tijdens de persconferentie kwam Hein Vanhaezebrouck nog even terug op de bekerwedstrijd tegen Standard. Een wedstrijd vol incidenten en een niet-gefloten penalty voor RSC Anderlecht. "Het zit ons allemaal een beetje tegen de laatste tijd", liet de coach optekenen.
>> Lees verder

Iedereen fit behalve Stanciu (01-12-2017)
Nicolae Stanciu geraakt ook niet fit voor de verplaatsing naar Lokeren morgen. Dat liet Hein Vanhaezebrouck weten op de persconferentie deze middag naar aanleiding van de wedstrijd. De Roemeen heeft nog steeds last aan de adductoren.
>> Lees verder

Voorlopig geen boete voor wangedrag fans (01-12-2017)
Wanneer in de competitie een wedstrijd wordt stilgelegd voor het gooien van projectielen, moet de club in kwestie een boete van 5.000 euro betalen. In de Beker van België geldt een ander reglement en daardoor ontsnapt Anderlecht aan deze boete.
>> Lees verder

Anderlecht-fan opgepakt voor stelen Standard-spandoek (01-12-2017)
Al voor de bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Standard kwam het tot een akkefietje. Fans van Anderlecht hadden uit het Standard-vak een vlag en megafoon gestolen. Eén Anderlecht-fan is hiervoor intussen opgepakt. Anderen zullen nog volgen.
>> Lees verder

Milan scout Dendoncker en Onyekuru (01-12-2017)
Een scout van AC Milan kwam vorige week naar Anderlecht om Leander Dendoncker en Henry Onyekuru aan het werk te zien, zo schrijft de Italiaanse krant Tuttosport. Een transfer in de winter hoeven we evenwel niet te verwachten.
>> Lees verder

Scouts zijn positief, maar Vanhaezebrouck twijfelt aan Boakye (01-12-2017)
Richmond Boakye, de 24-jarige Ghanees van Rode Ster Belgrado, staat met bovenaan het lijstje van nieuwe kandidaat-spitsen bij Anderlecht. Verschillende scouts brachten al een positief rapport binnen, maar coach Hein Vanhaezebrouck heeft toch zijn twijfels.
>> Lees verder

Beric begrijpt systeem Vanhaezebrouck niet (01-12-2017)
Robert Beric komt bij Anderlecht bijna niet aan spelen toe en volgens Het Nieuwsblad komt dit omdat hij tactisch niet mee kan. De krant schrijft dat diep gaat wanneer hij naar de bal moet komen en naar de bal komt wanneer hij diep moet gaan. Dit tot wanhoop van coach Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Anderlecht wil overnemer kennen voor nieuwjaar (30-11-2017)
In een persbericht laat Anderlecht weten dat de raad van bestuur wel degelijk gesprekken voert over een "gedeeltelijke of volledige overname van de club". Sterker nog: het bestuur wil voor eind dit jaar weten wie de club zal overnemen.
>> Lees verder

Sa Pinto mag het gaan uitleggen (30-11-2017)
De acteerprestatie van Ricardo Sa Pinto, waarmee hij elke dramaqueen de loef afstak, is niet onopgemerkt gebleven bij de Bond. Da Pinto wordt opgeroepen en mag het gaan uilteggen bij het Bondsparket. Dat laat het Bondsparket zelf weten, van een schorsingsvoorstel is nog geen sprake.
>> Lees verder

"Iedereen maakt fouten, wij, Standard en de scheidsrechter" (30-11-2017)
Bruno Massimo bekijkt de wedstrijd van een nuchtere kijk. De scheidsrechter deed zijn duit in het zakje op gebied van fouten, maar Bruno wil niet alles in de schoenen van de ref schuiven. "Bij zo een soort wedstrijden maakt iedereen fouten. Zowel wij als de tegenstander, als de scheidsrechter", aldus Bruno.
>> Lees verder

"Scheidsrechter eiste hoofdrol op" (30-11-2017)
Uros Spajic stond er nog steeds wat verwonderd bij na de wedstrijd tegen Standard. Hij kon nog altijd niet goed bevatten welke wedstrijd er juist achter de rug was; "Onze supporters moeten niet met bier gooien, maar de spelers van Standard deden alsof het raketten waren die op hen afkwamen."
>> Lees verder

"Schwalbe van het jaar" (30-11-2017)
Anderlecht-Standard is altijd een geladen duel, en ook deze zal opnieuw de geschiedenisboeken ingaan. Niet op voetballend vlak, maar voor een incident naast het veld. Er was namelijk aan de zijlijn de "Schwalbe van het jaar" door ... trainer Ricardo Sa Pinto.
>> Lees verder

Anderlecht uitgeschakeld in de beker (29-11-2017)
Anderlecht verloor zo pas in de Beker van België tegen Standard en is andermaal vroeg uitgeschakeld in de beker. Paars-wit slikte vroeg in de eerste helft de enige goal van de partij. Standard miste nog een penalty voor de rust. Anderlecht creëerde amper kansen, al drukte het wel. De wedstrijd werd ook een paar keer onderbroken wegens opstootjes met de fans en Standard coach Pinto.
>> Lees verder

Stanciu ontbreekt met blessure (29-11-2017)
Geen Nicolae Stanciu op het wedstrijdblad voor de partij van straks tegen Standard. De Roemeen heeft een lichte blessure aan de hamstrings. Ook zijn landgenoot Alexandru Chipciu, die vorige week in Roemenië zijn zieke vader bijstond, haalde de wedstrijdselectie niet.
>> Lees verder

Opstelling: Harbaoui krijgt voorkeur op Teodorczyk (29-11-2017)
Om 20.45 uur beginnen Anderlecht en Standard aan hun achtste finale in de Beker van België. Anderlecht begint aan de partij in een 4-2-3-1-opstelling met Hamdi Harbaoui als diepe spits. De uit schorsing terugkerende Lukasz Teodorczyk begint op de bank.
>> Lees verder

Herinnering quiz / Nieuwe prono online (29-11-2017)
Morgen loopt de zesde quizronde weeral ten einde. Deelnemers die nog geen antwoorden instuurden, dienen zich dus te reppen! En ook de zesde prono-ronde, de laatste van de poulefases, is beschikbaar (tot volgende week dinsdag). Veel succes!
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: wie is uw centrumspits? (29-11-2017)
Nu Lukasz Teodorczyk weer fit is, kan Hein Vanhaezebrouck weer rekenen op zijn drie centrumspitsen. Maar zou u hem opstellen momenteel? Of wist Hamdi Harbaoui u te overtuigen de voorbije twee duels? Of wil u Robert Beric eens écht in actie zien? Stem in onze nieuwe poll.
>> Lees verder

Dienst ticketing gesloten op 4, 5 en 6 december (29-11-2017)
Volgende week maakt RSC Anderlecht de verplaatsing naar Celtic voor de laatste Champions League-wedstrijd van deze campagne. Bijgevolg zal de dienst ticketing gesloten zijn op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 december. Donderdag 7 december is de ticketing open tot 20u.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard (29-11-2017)
Geen Champions League vanavond, wel Beker van België. De affiche oogt alvast niet veel minder fraai. In de achtste finale komt Standard op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion. Coach Hein Vanhaezebrouck wil de beker winnen, maar laat wellicht enkele spelers rusten.
>> Lees verder

Weerstand tegen overnamebod Gheysens (29-11-2017)
Binnen het bestuur van Anderlecht groeit de weerstand tegen Paul Gheysens als mogelijke overnemer van de club. Dat beweert Het Nieuwsblad. De vrees heerst dat Gheysens Anderlecht vooral wil om zijn project met het Eurostadion door te drukken.
>> Lees verder

Kums is weer fit (29-11-2017)
Sven Kums is fit bevonden voor de wedstrijd tegen Standard. Maar dat wil niet zeggen dat hij effectief speelt. Wellicht mag hij rusten van Hein Vanhaezebrouck om zo het risico om te hervallen te beperken. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.