Anderlecht speelde met WK-bal

28-11-2017 10:38:28 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht-Kortrijk was de eerste match in de Jupiler Pro League die met de Telstar 18, de WK-bal van Adidas, gespeeld werd. En vermits Anderlecht de enige ploeg is die door Adidas gesponsord wordt, zal ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Anderlecht uitgeschakeld in de beker (29-11-2017)
Anderlecht verloor zo pas in de Beker van België tegen Standard en is andermaal vroeg uitgeschakeld in de beker. Paars-wit slikte vroeg in de eerste helft de enige goal van de partij. Standard miste nog een penalty voor de rust. Anderlecht creëerde amper kansen, al drukte het wel. De wedstrijd werd ook een paar keer onderbroken wegens opstootjes met de fans en Standard coach Pinto.
>> Lees verder

Stanciu ontbreekt met blessure (29-11-2017)
Geen Nicolae Stanciu op het wedstrijdblad voor de partij van straks tegen Standard. De Roemeen heeft een lichte blessure aan de hamstrings. Ook zijn landgenoot Alexandru Chipciu, die vorige week in Roemenië zijn zieke vader bijstond, haalde de wedstrijdselectie niet.
>> Lees verder

Opstelling: Harbaoui krijgt voorkeur op Teodorczyk (29-11-2017)
Om 20.45 uur beginnen Anderlecht en Standard aan hun achtste finale in de Beker van België. Anderlecht begint aan de partij in een 4-2-3-1-opstelling met Hamdi Harbaoui als diepe spits. De uit schorsing terugkerende Lukasz Teodorczyk begint op de bank.
>> Lees verder

Herinnering quiz / Nieuwe prono online (29-11-2017)
Morgen loopt de zesde quizronde weeral ten einde. Deelnemers die nog geen antwoorden instuurden, dienen zich dus te reppen! En ook de zesde prono-ronde, de laatste van de poulefases, is beschikbaar (tot volgende week dinsdag). Veel succes!
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: wie is uw centrumspits? (29-11-2017)
Nu Lukasz Teodorczyk weer fit is, kan Hein Vanhaezebrouck weer rekenen op zijn drie centrumspitsen. Maar zou u hem opstellen momenteel? Of wist Hamdi Harbaoui u te overtuigen de voorbije twee duels? Of wil u Robert Beric eens écht in actie zien? Stem in onze nieuwe poll.
>> Lees verder

Dienst ticketing gesloten op 4, 5 en 6 december (29-11-2017)
Volgende week maakt RSC Anderlecht de verplaatsing naar Celtic voor de laatste Champions League-wedstrijd van deze campagne. Bijgevolg zal de dienst ticketing gesloten zijn op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 december. Donderdag 7 december is de ticketing open tot 20u.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard (29-11-2017)
Geen Champions League vanavond, wel Beker van België. De affiche oogt alvast niet veel minder fraai. In de achtste finale komt Standard op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion. Coach Hein Vanhaezebrouck wil de beker winnen, maar laat wellicht enkele spelers rusten.
>> Lees verder

Weerstand tegen overnamebod Gheysens (29-11-2017)
Binnen het bestuur van Anderlecht groeit de weerstand tegen Paul Gheysens als mogelijke overnemer van de club. Dat beweert Het Nieuwsblad. De vrees heerst dat Gheysens Anderlecht vooral wil om zijn project met het Eurostadion door te drukken.
>> Lees verder

Kums is weer fit (29-11-2017)
Sven Kums is fit bevonden voor de wedstrijd tegen Standard. Maar dat wil niet zeggen dat hij effectief speelt. Wellicht mag hij rusten van Hein Vanhaezebrouck om zo het risico om te hervallen te beperken. 
>> Lees verder

"Geen gemakkelijke opdracht" (28-11-2017)
Hein Vanhaezebrouck is op zijn hoede voor morgen. Standard is op de goede weg naar hun slechte seizoenstart en de coach verwacht een moeilijke wedstrijd tegen de Rouches. RSC Anderlecht heeft wel het thuisvoordeel en dat bekijkt de coach toch wel als een surplus. 
>> Lees verder

"Moment niet ideaal om veld te vervangen" (28-11-2017)
RSC Anderlecht heeft momenteel een heel drukke kalender in het Constant Vanden Stock Stadion. Morgen speelt het er al zijn derde thuiswedstrjid op één week tijd. Hein Vanhaezebrouck pleit wel voor een nieuw veld, maar hij beseft dat de tijd om het te vervangen niet ideaal is. 
>> Lees verder

Reminder: Abonnement niet geldig voor bekerduel (28-11-2017)
Morgen staan de achtste finales van de Beker van België op het programma in het Astridpark. RSC Anderlecht ontvangt Standard Luik in een vol huis. Er zijn dus geen tickets meer te verkrijgen. Ook de abonnementen van de reguliere voetbalcompetitie bieden geen toegang tot deze wedstrijd.
>> Lees verder

"Bruno heeft zich in de ploeg geknokt" (28-11-2017)
De kans is groot dat Hein Vanhaezebrouck aan het roteren gaat tegen Standard. RSC Anderlecht heeft momenteel een druk programma en wil zo de kans geven aan sommige spelers om te rusten. Elke spelers krijgt de kans op training om zich te bewijzen en zo op het veld te geraken: "Kijk maar naar Bruno, die heeft zich in de ploeg geknokt."
>> Lees verder

"Als je bij Anderlecht speelt moet je alles winnen" (28-11-2017)
RSC Anderlecht ontvangt mogen Standard Luik in een vol Astridpark voor de achtste finales van de Beker van België. "Een bewijs dat het toernooi leeft", zegt Hein Vanhaezebrouck. En dat is ook voor de coach zo, de Cup is het enige wat hij nog niet op zijn palmares heeft staan.
>> Lees verder

Bruno: "Krediet moet je verdienen" (28-11-2017)
Massimo Bruno heeft geen al te leuke tijd achter de rug bij RSC Anderlecht. Al lijkt hij nu precies toch wel vertrokken, een doelpunt op Moeskroen en drie assists tegen KV Kortrijk. Bruno zelf hoopt en bid dat hij nu vertrokken is, want hij wil het eerst en vooral maken bij paars-wit.
>> Lees verder

Vraag om nieuwe grasmat (28-11-2017)
Het terrein van het Constant Vanden Stock-stadion ligt er niet meer al te best bij. Daarom hebben zowel coach Hein Vanhaezebrouck en de spelers aangegeven een nieuwe grasmat te wensen. Dit moet hen toelaten het voetbal dat ze willen brengen beter uit te voeren.
>> Lees verder

Blessure Kums niet ernstig (28-11-2017)
De dijblessure die Sven Kums opliep tegen KV Kortrijk, blijkt op het eerste zicht mee te vallen. Het zou vooral om overbelasting gaan. Risico is dat dit wel kan leiden tot een verrekking of scheur. Kums krijgt dan wellicht ook rust voor de bekerwedstrijd tegen Standard morgen. 
>> Lees verder

Chipciu terug op Neerpede (28-11-2017)
Alexandru Chipciu maakte gisteren opnieuw zijn opwachting op training bij RSC Anderlecht. De Roemeen verbleef de voorbije dagen in zijn thuisland bij zijn zieke vader. 
>> Lees verder

Amuzu viert contract met twee doelpunten (27-11-2017)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 4-0 gewonnen van Zulte Waregem. Francis Amuzu, die vrijdag een contract tot 2019 tekende bij Anderlecht, scoorde twee keer. Edo Kayembe en Ciryack Olivier Dhauholou scoorde de overige doelpunten.
>> Lees verder

U21: Anderlecht - Zulte Waregem (27-11-2017)
Enkele minuten geleden is de B-kern aan zijn wedstrijd begonnen tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt deze gespeeld in het nationale Sporttechnisch Centrum van Tubeke. Er zijn geen spelers van de A-kern opgenomen in de selectie.
>> Lees verder

Boucaut fluit Lokeren - RSC Anderlecht (27-11-2017)
In het kader van speeldag 17 van de Jupiler Pro League, verplaatst RSC Anderlecht zich zaterdag naar het Daknamstadion. Scheidsrechter Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Patrick Plumes en vierde official Wim Smet. 
>> Lees verder

Anderlecht scout Argentijn (27-11-2017)
Kara Mbodji was out tegen KV Kortrijk met de knieproblemen. Toch bestaat de kans nog altijd dat de Senegalees paars-wit in januari verlaat. Om dat vertrek op te vangen is Anderlecht al druk aan het scouten. Zou is het uitgekomen bij German Conti, een 23-jarige Argentijnse verdediger. Al is er ook interesse uit Portugal voor Conti.
>> Lees verder

Beker van België: Anderlecht - Standard op Play Sports (27-11-2017)
Komende woensdag ontvangt RSC Anderlecht, Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion in het kader van de achtste finale van de Croky Cup. Deze wedstrijd is live te volgen op Play Sports 1, de sportzender van Telenet. Aftrap is voorzien om 20u45.
>> Lees verder

"We hadden de match vroeger moeten doodmaken" (27-11-2017)
RSC Anderlecht won met 4-0 op eigen veld van KV Kortrijk, maar dat wil niet zeggen dat Hein Vanhaezebrouck een tevreden coach was, integendeel. Hij zag nog teveel punten waar moet aan gewerkt worden. Na de 2-0 zakte zijn ploeg al terug en dat moet eruit volgens de coach.
>> Lees verder

"Ik verwacht meer van hem" (27-11-2017)
Henry Onyekuru werkte Hein Vanhaezebrouck met momenten danig op zijn heupen. De Nigeriaan was nonchalant en ging meer voor eigen succes dan voor de ploeg. "Henry moet stoppen met denken dat hij alleen afgerekend wordt op zijn goals", aldus de coach.
>> Lees verder

"Publiek was beter dan mijn ploeg" (27-11-2017)
Hein Vanhaezebrouck gaf na de wedstrijd tegen Bayern nog kritiek over het enthousiasme van de supporters. Tegen KV Kortrijk was daar geen spoor meer van te bekennen: "Het publiek was beter dan mijn ploeg", strooit de coach met lof richting aanhang.
>> Lees verder

Assisthattrick voor Bruno (27-11-2017)
Massimo Bruno zorgde gisteren voor de assists in alle drie de doelpunten van paars-witte voet. Daarmee kroonde hij zichzelf tot man van de match. Hein Vanhaezebrouck is tevreden over de vooruitgang die Bruno maakt, toch staat hij nog niet helemaal waar de coach hem zou willen zien staan.
>> Lees verder

Hanni: “Hoge pressing ligt mij” (27-11-2017)
Sofiane Hanni maakt week na week progressie. Hij scoorde (het enige) Champions League doelpunt voor paars-wit en ook gisteren scoorde hij opnieuw. Ook de fans sluiten de kapitein opnieuw in hun armen en beloonden hem met een applausvervanging. 
>> Lees verder

Eerste Belgische wedstrijd met WK-bal (27-11-2017)
Adidas is sponsor van het WK 2018 in Rusland en ook van RSC Anderlecht. Dus mocht paars-wit aantreden met de nieuwe WK- bal, de Telstar. Geen enkele andere ploeg heeft Afidas als sponsor, dus zal de Telstar enkel in de hoofdstad over het veld rollen. 
>> Lees verder

Kums vervangen met spierblessure (26-11-2017)
De tweede helft van de partij tegen KV Kortrijk was amper vijf minuten bezig toen Sven Kums naar de kant ging. Een spierblessure, zo verklaarde coach Hein Vanhaezebrouck na afloop. Hoe ernstig het is, is nog onbekend.
>> Lees verder

Anderlecht temt Kortrijk al na één minuut (26-11-2017)
Anderlecht heeft een vlotte 4-0-overwinning geboekt tegen KV Kortrijk. Al na één minuut kwam paars-wit op voorsprong en op het kwartier deed Hanni de wedstrijd op slot met een tweede doelpunt. Onder impuls van een ijzersterke Trebel werd het na de rust nog 4-0.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Kortrijk (26-11-2017)
Na de mooie prestatie woensdag tegen Bayern München ontvangt Anderlecht straks KV Kortrijk in het Constant Vanden Stock-stadion. De Kerels kennen een moeilijk seizoen en staan derde laatste. Maar hun eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Glenn De Boeck werd vorig weekend wel gewonnen.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.