René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"

23-11-2017 10:47:23 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

René Weiler speelde analist voor het Zwitserse Sky bij de Champions League-wedstrijd tussen Anderlecht en Bayern München. De voorganger van Hein Vanhaezebrouck mocht in die uitzending terugblikken op ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

'Trezeguet onderhandelt met nieuwe MLS-club' (24-11-2017)
Volgens geruchten uit Los Angeles zijn er gesprekken aan de gang tussen Trézéguet en Los Angeles FC, een club die in maart haar debuut maakt in de MLS. Coach van Los Angeles FC wordt Bob Bradley, tussen 2011 en 2013 bondscoach van Egypte.
>> Lees verder

Aruna Dindane op bezoek in Neerpede (24-11-2017)
RSC Anderlecht kreeg vandaag in Neerpede bezoek van Aruna Dindane, de spits die gedurende 5 seizoenen het mooie weer maakte in het Astridpark. De Ivoriaan speelde voor Anderlecht in het begin van de jaren 2000. In 2005 vertrok hij naar RC Lens. Op 26 november viert hij zijn 37e verjaardag.
>> Lees verder

"Onyekuru heeft nog niet de feeling van een centrumspits" (24-11-2017)
Henry Onyekuru is momenteel de best scorende spits van Anderlecht. Toch is het voor Hein Vanhaezebrouck geen optie om hem als centrumspits uit te spelen. "Ik heb dat al geprobeerd via enkele invalbeurten, maar dat pakte niet goed uit.”
>> Lees verder

"Beric en Harbaoui presteren goed op training" (24-11-2017)
Lukasz Teodorczyk zit zondag tegen Kortrijk (volg deze ploeg via Casino777 BE) zijn tweede schorsingsdag uit. Vorig weekend tegen Moeskroen kon Hamdi Harbaoui als vervanger niet echt overtuigen. Wie krijgt zondag een kans? Harbaoui opnieuw of eindelijk Robert Beric?
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Niet alles wat Teodorczyk deed, was slecht" (24-11-2017)
Op de persconferentie vanmiddag ging het onvermijdelijk ook over Lukasz Teodorczyk. Hein Vanhaezebrouck geeft toe dat hij had moeten scoren, maar blijft achter zijn spits staan en wijst op de waarde die de Pool heeft voor het elftal. 
>> Lees verder

"Als het goed gaat, mogen er decibels bij" (24-11-2017)
Na de wedstrijd tegen Bayern München gaf Hein Vanhaezebrouck aan dat hij graag wat meer vuur bij de supporters had gevoeld bij de rust. Op zijn persbabbel vanmiddag gaf hij meer uitleg over wat hij bedoelde. "Het is niet dat ik het publiek verwijt dat zij niet achter de ploeg staan."
>> Lees verder

Morgen beslissing over Trebel, Obradovic en Stanciu (24-11-2017)
Hein Vanhaezebrouck begon zijn persconferentie vanmiddag met een overzicht van de geblesseerde spelers. Het was vooral goed nieuws dat hij te melden had. "Behalve Trebel ondervinden weinig spelers een reactie na de wedstrijd tegen Bayern", aldus de coach.
>> Lees verder

Kobe Cools tekent contractverlenging (24-11-2017)
Kobe Cools mocht vorige week nog mee met de A-kern naar Moeskroen. Onlangs verlengde hij zijn contract bij RSC Anderlecht met 2 jaar, tot 2020, plus nog een optie op een extra seizoen. Cools is al enkele jaren actief bij de jeugdploegen van paars-wit. De 20-jarige verdediger was ook al actief in de UEFA Youth League.
>> Lees verder

Derde kandidaat-koper geen serieuze optie (24-11-2017)
Deze morgen raakte het nieuws bekend dat er een derde kandidaat-koper zou zijn voor RSC Anderlecht. Het Nieuwsblad verichtte wat verder en bijkomend onderzoek en die piste blijkt helemaal niet serieus te zijn. Het onderwerp zou inderdaad ter sprake gekomen zijn, maar er is geen verdere interesse.
>> Lees verder

Boeckx te gast bij De Ideale Wereld (24-11-2017)
Frank Boeckx was gisteren te gast bij De Ideale Wereld, het humorisctische programma op Canvas. Onvermijdelijk kwam het huwelijk van Olivier Deschacht, die op 10 november in intieme kring trouwde met Annelien Coorevits, ter sprake. En dit filmpje wilden we jullie toch niet onthouden. Boeckx was op het huwelijksfeest en kreeg het trouwboeket te pakken. Hilarisch !
>> Lees verder

UEFA plant sanctie voor Bayern München (24-11-2017)
UEFA kan niet lachen met de actie van de Bayern München supporters voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. De Duitse supporters ontrolden een spandoek om te protesteren tegen de hoge ticketprijzen. Bovendien gooiden ze voor aanvang van de wedstrijd nepgeld op straat.
>> Lees verder

Persconferentie voor Anderlecht - KV Kortrijk (24-11-2017)
Zondag om 18u, ontvangt RSC Anderlecht KV Kortrijk in het Constant Vanden Stock Stadion. Naar aanleiding van deze wedstrijd zal coach Hein Vanhaezebrouck de pers te woord staan te Neerpede, op vrijdag 24 november om 13u.
>> Lees verder

Nog enkele tickets beschikbaar voor Anderlecht-Kortrijk (24-11-2017)
Het bekerduel tegen Standard is uitverkocht, maar er zijn wel nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk nu zondag, en tegen Charleroi op 10 decmeber. Voor de wedstrijd tegen Charleroi zijn er enkel nog individuele plaatsen te verkrijgen. Tickets kunnen zowel online als aan de loketten aangekocht worden.
>> Lees verder

Anderlecht strikt opnieuw Ghanese belofte (24-11-2017)
Anderlecht heeft opnieuw een jonge Ghanees aan zich gebonden, zo bericht Ghana Soccernet. De 18-jarige Osman Bukari tekent een contract bij paars-wit na een succesvolle stage. De rechterflankaanvaller komt van de Ghanese tweedeklasser Accra Lions FC.
>> Lees verder

Chipciu in Roemenië bij zieke vader (24-11-2017)
Geen Alexandru Chipciu op de club dezer dagen. De Roemeen vertoeft in zijn vaderland waar hij zijn zieke vader bijstaat. Het is nog onbekend wanneer hij terugkeert naar België.
>> Lees verder

Derde kandidaat-koper meldt zich (24-11-2017)
Een derde partij heeft interesse laten blijken om Anderlecht te kopen. Een naam is niet bekend, wel dat het om een rijke buitenlander gaat die fortijn maakte in de olie-industrie. De Brusselse advocaat Sven Mary zat deze week samen in Londen met de entourage van de kandidaat-koper.
>> Lees verder

Blessure Trebel valt mee (24-11-2017)
Adrien Trebel blijft onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen KV Kortrijk, maar zijn blessure blijkt mee te vallen. De mediale band van de knie is niet geraakt Er is wel vochtophoping waardoor hij moet rusten. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck laat jonkies meetrainen (23-11-2017)
Omdat Anderlecht met wat blessurezorgen zit, liet Hein Vanhaezebrouck vandaag vier jongeren uit de beloftekern meetrainen met de A-selectie. Verdediger Gilles Denayer, middenvelder Albert Sambi Lokonga en aanvallers Mohammed Dauda (foto) en Ciryack Olivier Dhauholou mochten zich bewijzen.
>> Lees verder

Amuzu tekent contract tot 2019 (23-11-2017)
Opnieuw heeft een beloftevolle speler zijn contract bij Anderlecht verlengd. Deze keer is het Francis Amuzu. De 19-jarige flankaanvaller tekende vandaag een nieuw contract dat hem tot medio 2019, met optie voor een bijkomend jaar, aan Anderlecht bindt.
>> Lees verder

Franse interesse voor Azevedo (23-11-2017)
Nelson Azevedo heeft de interesse gewekt van enkele clubs uit Frankrijk. Zowel Troyes, Nantes als Monaco zijn gecharmeerd door de aanvaller en hebben al eerste gesprekken aangeknoopt met zijn entourage. Ook een vierde Franse club en enkele Belgische eersteklassers volgen Azevedo.
>> Lees verder

Obradovic klaar voor Kortrijk (23-11-2017)
Nog geen Ivan Obradovic gisteren tegen Bayern München. De Servische linksachter was nog niet volledig genezen na zijn ziekte. Hij was wel in het stadion om zijn maats aan te moedigen en zal klaar zijn voor het duel van zondag tegen Kortrijk.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wil meer steun van supporters (23-11-2017)
Opvallend na de partij tegen Bayern München: in zijn reactie voor de camera’s van Q2 deelde Hein Vanhaezebrouck een kleine sneer uit naar de Anderlecht-supporters. “Na zo’n prestatie en tegen zo’n team verwacht ik meer vuur als we na de rust het veld opkomen.”
>> Lees verder

“Hopelijk gaat Teodorczyk niet nog meer twijfelen” (23-11-2017)
Lukasz Teodorczyk was na de partij tegen Bayern München de gebeten hond om zijn vele gemiste kansen. Zijn ploegmaats, coach en tegenstander Robert Lewandowski nemen het echter op voor de Poolse spits. “We moeten niet op één iemand schieten.”
>> Lees verder

Sels: “Te weinig efficiëntie” (23-11-2017)
Matz Sels baalde als een stekker na de partij tegen Bayern. Zelf pakte hij uit met enkele cruciale reddingen, maar door de vele gemiste kansen aan de overkant leverde dit geen punten op. “We hadden minstens een punt moeten pakken.”
>> Lees verder

Gerkens: “Ik dacht dat het strafschop was” (23-11-2017)
Eén van de sleutelfases in het duel tussen Anderlecht en Bayern München speelde zich af vijf minuten voor de rust. Pieter Gerkens kreeg een fikse por van de Duitse verdediger Sulë, maar de scheidsrechter floot geen penalty.
>> Lees verder

Trebel onzeker voor Kortrijk (23-11-2017)
Adrien Trebel verdraaide tegen Bayern München zijn knie. "Ik denk dat zijn mediale band geraakt is", vertelde coach Hein Vanhaezebrouck na afloop. "Het is afwachten hoe ernstig de blessure is en of hij fit raakt voor de wedstrijd van zondag tegen Kortrijk."
>> Lees verder

Chipciu afwezig om familiale redenen (23-11-2017)
Geen Alexandru Chipciu gisteren tegen Bayern München. De Roemeense middenvelder was afwezig om familiale redenen. Hierdoor zat belofte Albert Sambi Lokonga voor het eerst op de bank.
>> Lees verder

Goede prestatie niet beloond, maar wel eerste doelpunt (22-11-2017)
Anderlecht speelde tegen Bayern München zijn beste partij uit deze Champions League-campagne, maar zag dit niet beloond met een eerste punt. Sofiane Hanni veegde wel de nul van de doelpuntenteller, maar over twee weken in Glasgow is een mirakel nodig voor een plek in de Europa League.
>> Lees verder

Opstelling: Onyekuru en Sambi Lokonga op de bank (22-11-2017)
Het elftal waarmee Anderlecht over een klein uur Bayern München partij geeft is bekend. Matz Sels, Kara Mbodj en Pieter Gerkens zijn weer fit en starten in de basis. Ook Dennis Appiah en Lukasz Teodorczyk krijgen een basisplaats in de 4-3-3 van Hein Vanhaezebrouk.
>> Lees verder

Beloften gelijk tegen Bayern München (22-11-2017)
ADe U19 van Anderlecht hebben in de UEFA Youth League 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayern München. Nelson Azevedo scoorde zeven minuut voor tijd de gelijkmaker vanaf de stip. Door deze zege wordt Anderlecht derde in de poule, maar zijn ze wel uitgeschakeld.
>> Lees verder

Sambi Lokonga in kern voor CL-duel tegen Bayern (22-11-2017)
Anderlecht speelt in de Youth League zonder Albert Sambi Lokonga. De middenvelder zou niet geblesseerd zijn, maar volgens onze bronnen is hij door Hein Vanhaezebrouck opgenomen in de kern voor de Champions League-confrontatie met Bayern München van vanavond.
>> Lees verder

UYL: Opstelling Anderlecht - Bayern (22-11-2017)
Om 16u neemt de jeugd van RSC Anderlecht het op tegen hun leeftijdsgenoten van Bayern Munchen, in het kader van de UEFA Youth League. Coach Emilio Ferrera maakte een selectie van 16 spelers voor deze wedstrijd. Aftrap is voorzien om 16u in het Van Roy Stadion, Stadionlaan 5 te Denderleeuw.
>> Lees verder

Winterstage van 5 tot 12 januari 2018 (22-11-2017)
Volgende winter gaat RSC Anderlecht traditiegetrouw opnieuw op winterstage naar La Manga. De A-kern trekt samen met de B-kern naar Spanje van 5 januari tot 12 januari 2018. Beide kernen werken ter plaatse wel een indivdueel programma af.
>> Lees verder

Luciano D'Onofrio ontkent betrokkenheid bij verkoop (22-11-2017)
De eventuele verkoop van RSC Anderlecht beheerste het nieuws de afgelopen dagen. Roger Vanden Stock is toch wel geschrokken van alle heisa en begint te twijfelen aan een eventuele verkoop. Toch zal die onoverkomelijk zijn want de voorzitter is ondertussen al 75 jaar oud. Ondertussen wordt Luciano D'Onofrio genoemd bij de verkoop, maar die ontkent alle betrokkenheid.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bayern München (22-11-2017)
In zijn derde en laatste thuiswedstrijd van deze Champions League-campagne gaat Anderlecht vanavond niet alleen op zoek naar zijn eerste punten, maar ook naar zijn eerste doelpunten. Met Bayern München krijgt het wederom een zware opponent voor de kiezen.
>> Lees verder

Grote Europese clubs sturen scouts (22-11-2017)
Verschillende grote Europese clubs sturen een scout naar het Constant Vanden Stock Stadion vanavond om de wedstrijd tegen Bayern München bij te wonen. Ondermeer Barcelona, Sevilla, Dortmund, Manchester United, Marseille en AC Milan, sturen een afgevaardigde.
>> Lees verder

Bayern traint laatste keer in Astridpark (22-11-2017)
Gisteren stonden de obligate persconferenties op het programma, nadien trainde Bayern München nog een laatste keer in het Constant Vanden Stock Stadion. Arjen Robben gaf in ieder geval al mee dat Bayern op volle kracht zal aantreden tegen RSC Anderlecht: "We willen elke wedstrijd winnen", aldus de Nederlander.
>> Lees verder

Spajic: "Ik schaam mij voor deze campagne" (22-11-2017)
Uros Spajic zet zijn ploegmaats nog eens op scherp voor de wedstrijd van vanavond. De Serviër wil niet nog een keer afgaan want hij schaamt zich momenteel voor de weg die RSC Anderlecht al afgelegd heeft in deze Champions League campagne.
>> Lees verder

Verjaardag Kara Mbodj (22-11-2017)
Vandaag verjaart Kara Mbodj! Wij wensen hem van harte een gelukkige 28e verjaardag!
>> Lees verder

Duitse supporters plannen boycot (21-11-2017)
RSC Anderlecht vraagt aan de Duitse bezoekende supporters, 100 euro per ticket. Onaanvaardbaar vinden ze en ze plannen dan ook een boycot. Wat die boycot juist gaat zijn, is niet geweten. Bayern München biedt de tickets voor 70 euro aan aan zijn supporters en legt de resterende 30 euro zelf bij. 
>> Lees verder

Jean-Marie Pfaff te gast op Anderlecht (21-11-2017)
Bayern München is momenteel op Brusselse bodem voor de Champions League wedstrijd van morgen tegen RSC Anderlecht. De kans voor Jean-Marie Pfaff om zijn ex-club even te gaan bezoeken. Het was dan ook een hartelijk weerzien tussen hem en Jupp Heynckes. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "De uitdaging is om zelf te scoren" (21-11-2017)
Hein Vanhaezebrouck wil de handdoek nog niet in de ring gooien in de Champions League-campagne, ondanks de nul punten. Hij rekent op zijn ploeg om efficiënt voor de dag te komen, want dat zal nodig zijn tegen de Duitsers. De coach is vastbesloten om nog iets te tonen in de laatste thuismatch van de Champions League.
>> Lees verder

Dendoncker: "Motivatie is groot" (21-11-2017)
Als RSC Anderlecht nog punten wil pakken in de Champions League, dan moet het dat morgen in eigen huis doen tegen Bayern München. De motivatie om dat te doen is alvast groot in de groep, volgens Leander Dendoncker. 
>> Lees verder

Stanciu last van hamstrings (21-11-2017)
Nicolae Stanciu trainde zowel vandaag als gisteren niet mee. De Roemeen heeft een overbelasting van de hamstrings en is dus ook niet speelklaar voor de wedstrijd tegen Bayern. Kara Mbodji is dan weer wel fit voor morgen.
>> Lees verder

Spaanse interesse voor Onyekuru (21-11-2017)
Barcelona stuurde afgelopen weekend een scout om de wedstrijd Moeskroen Anderlecht, bij te wonen. Volgens verschillende Engelse media was dit om Henry Onyekuru te komen bekijken. De Spanjaarden zouden verregaande interesse hebben in de Nigeriaan. Onyekuru scoorde dit seizoen zeven goals in 14 wedstrijden voor Anderlecht.
>> Lees verder

Kara en Gerkens trainen mee, geen Stanciu (21-11-2017)
Er heerste nog wat onduidelijkheid over het al dan niet aantreden van Kara Mbodj en Pieter Gerkens, wegens blessures. Beide spelers waren evenwel aanwezig op training deze morgen en zijn dus normaal inzetbaar tegen Bayern. Enkel Ivan Obradovic ontbreekt nog door ziekte. Op training was ook geen spoor van Nicolae Stanciu.
>> Lees verder

Bayern zonder ondermeer Neuer en Rafinha (21-11-2017)
Bayern München maakte zijn selectie bekend waarmee het naar Brussel afreist. Dat zal zonder Manuel Neuer, Franck Ribéry, Thomas Müller, David Alaba en Rafinha zijn. Bayern is al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, zij strijden nu nog om groepswinst met Paris Saint-Germain.
>> Lees verder

Anderlecht uiterst voorzichtig met Najar (21-11-2017)
Andy Najar heeft de groepstraining deels hervat. Hij werkt al de opwarming en passoefeningen af met de groep. Toch is een rentree niet voor morgen. Pas na de winterstop zal hij zijn echt wederoptreden maken.
>> Lees verder

Sels staat open voor definitieve transfer naar Anderlecht (21-11-2017)
Afgelopen weekend speelde hij niet wegens lichte hinder aan de knie, maar Matz Sels lijkt de concurrentiestrijd met Frank Boeckx gewonnen te hebben. De doelman voelt zich goed bij Anderlecht en vertelt open te staan voor een definitieve transfer naar het Astridpark.
>> Lees verder

Operatie geen oplossing voor Kara (21-11-2017)
Regelmatig valt het woord 'operatie' om het knieprobleem van Kara Mbodj op te lossen, maar dat zal niet lukken. Kara sukkelt met artrose, wat betekent dat het kraakbeen tussen de twee botten afslijt en verdwijnt.
>> Lees verder

Gerkens, Sels en Kara klaar, Obradovic vraagteken (21-11-2017)
Pieter Gerkens (foto) heeft nog lichte hinder van zijn voetblessure, maar zou speelklaar raken voor het duel van morgen tegen Bayern München. De knieblessure van Matz Sels is volledig verleden tijd. Hij kan spelen. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.