Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

17-11-2017 16:11:17 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Leander Dendoncker en Matz Sels mochten zich bij de Rode Duivels melden. Speelkansen zaten er echter niet in tegen Mexico of Japan. Vooral voor Dendoncker is dat jammer, want het aantal plaatsen voor het ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Drie punten, maar alweer o zo zwak (18-11-2017)
Eén geniale flits van het duo Hanni - Onyekuru heeft Anderlecht de drie punten opgeleverd in Moeskroen. Wat paars-wit liet zien was wederom erg pover. Stanciu kreeg zijn kans, maar kon deze (opnieuw) niet grijpen.
>> Lees verder

Wasilewski aan de slag bij Wisla Krakow (18-11-2017)
Marcin Wasliwski zat sinds eind vorig seizoen zonder club nadat zijn contract bij Leicester City niet verlengd werd. Maar dat wou niet zeggen dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak ging hangen. Na maanden zoeken heeft hij nu een nieuwe club gevonden in zijn thuisland, Wisla Krakow. Good luck Wasyl !!! 
>> Lees verder

Harbaoui en Stanciu starten (18-11-2017)
Zoals verwacht neemt Hamdi Harbaoui de plaats in van de geschorste Lukasz Teodorczyk in de spits. Nicolae Stanciu start ook ten nadele van Sofiane Hanni. Geen spoor van Kara Mbodji in de selectie, Olivier Deschacht neemt opnieuw zijn plaats in in de defensie. Opvallend Abdoul Karim Dante van de U21, zit mee in de selectie en start op de bank. 
>> Lees verder

Beker: Anderlecht - Standard uitverkocht (18-11-2017)
Op woensdag 29 november staan de achtste finales van de Beker van België op het programma. RSC Anderlecht ontvangt in een uitverkocht Constant Vanden Stock Stadion, Standard Luik. Aftrap is voorzien om 20u45.
>> Lees verder

Ferrera hoofdtrainer U21 (18-11-2017)
Emilio Ferrera kwam naar RSC Anderlecht als coördinator van de jeugdploegen om er de coaches te begeleiden en evalueren. Vanaf heden wordt hij hoofdzakelijk trainer van de U21, dat laat de club weten op zijn officiële website. 
>> Lees verder

Reminder CL: Wedstrijd tegen Bayern uitverkocht (18-11-2017)
Komende woensdag 22 november ontvangt RSC Anderlecht, Bayern Munchen in het Constant Vanden Stock Stadion. Deze wedstrijd is volledig uitverkocht, er zijn dus geen tickets meer te verkrijgen online of aan de loketten. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Moeskroen - Anderlecht (18-11-2017)
Na een weekje rust door interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Het doet dit met een uitwedstrijd tegen Moeskroen. Het is uitkijken welk elftal Hein Vanhaezebrouck tussen de lijnen brengt. De kranten trokken tegenstrijdige conclusies uit zijn persbabbel gisteren.
>> Lees verder

Geen onderhandelingen met Vandenhaute - Gheysens (18-11-2017)
RSC ontkende ten stelligste, tegenover Michiel Ameloot van VTM nieuws, dat er gesprekken zijn met Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens over een eventuele overname van de club. De deal zou ook geen meerwaarde brengen voor paars-wit. 
>> Lees verder

Operatie niet meer nodig voor Najar (18-11-2017)
Andy Najar is nog steeds aan het revalideren. Even zag het ernaar uit dat de Hondurees onder het mes moest, iets wat hij zelf het liefste wou vermijden. Volgens Hein Vanhaezebrouck is een operatie ondertussen niet meer nodig. Najar revalideert goed, maar zal nog niet direct inzetbaar zijn. 
>> Lees verder

Scouts talrijk aanwezig op Le Cannonier (18-11-2017)
Verschillende scouts zakken deze avond af naar Moeskroen. Zo is ondermeer Manchester United vertegenwoordigd, zij komen Leander Dendoncker nog eens van nabij bekijken. Ook het Spaanse FC Barcelona stuurt een scout naar Le Cannonier. 
>> Lees verder

Hanni out, Stanciu in ? (18-11-2017)
De komende maand speelt RSC Anderlecht acht wedstrijden in dertig dagen. Hein Vanhaezebrouck zal dus wellicht gaan roteren. Zo zal Sofiane Hanni wellicht op de bank starten vanavond en zal Nicolae Stanciu eindelijk zijn kans krijgen, waar hij en de fans, al zolang om vragen. 
>> Lees verder

Familie Vanden Stock geeft RSC Anderlecht uit handen (18-11-2017)
RSC Anderlecht staat te koop voor een richtprijs van 100 miljoen euro.
>> Lees verder

U21: Selectie Waasland Beveren - Anderlecht (17-11-2017)
De B-kern van RSC Anderlecht neemt het vanavond op tegen Waasland Beveren in het Puyenbeke Stadion te Belsele. Coach Emilio Ferrara maakte een selectie van achttien spelers bekend voor dit treffen. Aftrap is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Beric of Harbaoui (17-11-2017)
Wie staat er morgen in de spits bij RSC Anderlecht, Robert Beric of Hamdi Harbaoui. Hein Vanhaezebrouck zei tijdens zijn persconferentie deze middag dat hij nog geen beslissing genomen had over wie van de twee ging starten. Lukasz Teodorczyk blijft in de ogen van de coach de beste, maar de Pool zit morgen zijn eerste van twee schorsingdagen uit.
>> Lees verder

Vraagteken rond Gerkens (17-11-2017)
Pieter Gerkens heeft last van een voetblessure en traint nog niet mee met de A-kern Hij is dan ook heel twijfelachtig voor de wedstrijd morgen tegen Moeskroen. Voorts zijn Andy Najar en Emmanuel Sowah nog steeds onbeschikbaar. Sels reist wellicht wel mee af naar Le Cannonier. 
>> Lees verder

Sels fit voor Moeskroen (17-11-2017)
Matz Sels had eerder deze week last aan de patellepees en moest de training verlaten. Hein Vanhaezebrouck liet op zijn persconferentie weten dat de doelman evenwel fit is voor de wedstrijd tegen Moeskroen morgen. Maar dat wil ook niet meteen zeggen dat hij effectief onder de lat zal staan. 
>> Lees verder

Dewaele tekent eerste profcontract (17-11-2017)
De 18-jairge Sieben Dewaele tekende onlangs zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. Hij maakte eerder al de overstap van de U19 naar de beloften. De verdedigende middenvelder maakt ook deel uit van de nationale U19 die zich vorige week plaatste voor de Eliteronde, de laatste hindernis voor het EK in Finland.
>> Lees verder

Persconferentie Moeskroen - Anderlecht (17-11-2017)
Naar aanleiding van de wedstrijd op Le Cannonier morgen tegen Moeskroen, is er vandaag om 13u een persconferentie gepland op Neerpede. Hein Vanhaezebrouck zal er present tekenen om de aanwezige pers te woord te staan. 
>> Lees verder

Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn" (17-11-2017)
Lukasz Teodorczyk is geschorst tegen Moeskroen en tegen Kortrijk. De kans bestaat dat zijn plaats in de spits wordt ingenomen door Hamdi Harbaoui en die is van plan die kans met beide handen te grijpen. Ook vooral met zicht op het WK waar ook zijn thuisland Tunesië zich voor plaatste. 
>> Lees verder

Spelers lopen marathon op training (17-11-2017)
Hein Vanhaezebrouck had niet alle spelers tot zijn beschikking tjdens de interlandbreak, maar dat wil niet zeggen dat de boog daarom minder gespannen staat. Integendeel, in enkele dagen tijd liepen de spelers een marathon door de oefeningen die pysical coach Gino Caen voor hen had uitgetekend. 
>> Lees verder

Beloften mee op winterstage (17-11-2017)
In januari trekt de A-kern van RSC Anderlecht opnieuw op winterstage, hoogstwaarschijnlijk opnieuw naar La Manga. Een primeur is dat Anderlecht de B-ploeg mee op stage neemt. Beide ploegen zullen wel apart trainingen en een apart programma afwerken.
>> Lees verder

Gemeente Anderlecht denkt na over toekomst (16-11-2017)
Wat met RSC Anderlecht in de toekomst? Blijft de club in het huidig stadion of vertrekt het alsnog. Een materie waar de gemeente Anderlecht zich over boog en drie eventuele concepten naar voor schoof. Een uitbreiding van het huidig stadion behoort tot de mogelijkheden. 
>> Lees verder

Herinnering quiz ronde 5: deadline vanavond! (16-11-2017)
Vanavond (22u) verloopt de deadline voor het inzenden van de vijfde ronde van de quiz. De vijfde ronde is een bonusronde met drie vragen en vervolgens een vierde vraag die verband houdt met de juiste antwoorden van de eerste drie vragen. De quiz is hiermee ook al halfweg. Succes!
>> Lees verder

FIFA voorziet vergoeding voor internationals (16-11-2017)
Anderlecht zal mogelijk de Belgische club worden met het meeste internationals op het WK te Rusland. En daar is goed, financieel, nieuws aan verbonden. De FIFA voorziet namelijke een vergoeding van 5.800 euro per speler, die aan het WK deelneemt, voor de clubs. FIFA heeft daarvoor een budget van 209 miljoen euro vrijgemaakt. 
>> Lees verder

Seizoen start twee weken na WK (16-11-2017)
De internationals die volgend jaar deelnemen aan het WK te Rusland, zullen op niet al te veel verlof kunnen rekenen. Op voorwaarde dat ze het zolang mogelijk uithouden natuurlijk. De finale van het WK wordt gespeeld op 15 juli 2018. Twee weken later, op vrijdag 27 juli 2018, vangt het nieuwe Jupiler Pro League seizoen al aan. 
>> Lees verder

Interesse in Morioka (16-11-2017)
RSC Anderlecht heeft interesse in Ryota Morioka, de Japanese spelverdeler bij Waasland-Beveren. Echt concreet is de belangstelling nog niet, paars-wit neemt een afwachtende houding aan. Het wil eerst afwachten hoe de dingen verlopen met Nicolae Stanciu en Sofiane Hanni. 
>> Lees verder

Gerkens kreeg rust (16-11-2017)
Ook afwezig op de open training, Pieter Gerkens, die wat extra rust kreeg voor een lichte blessure. Normaal zal hij opnieuw fit zijn voor de wedstrijd tegen Moeskroen van nu zaterdag. 
>> Lees verder

Sels wellicht out voor Moeskroen (16-11-2017)
Matz Sels was gisteren niet aanwezig op de open training, wellicht geeft hij ook verstek voor de wedstrijd tegen Moeskroen. De doelman heeft last van de kniepees en traint bijgevolg niet mee. De kans is dus groot dat Frank Boeckx onder de lat staat volgende zaterdag.
>> Lees verder

Geen WK voor Najar (15-11-2017)
Honduras is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. Het verloor vanochtend met 3-1 van Australië en sneuvelt zo in de intercontinentale barrages. Geen WK dus voor Andy Najar, die er vier jaar geleden in Brazilië wel bij was.
>> Lees verder

Ganvoula verliest zijn vader (15-11-2017)
De vader van Sylvère Ganvoula is overleden. De spits, door Anderlecht verhuurd aan KV Mechelen, is teruggekeerd naar zijn vaderland Congo-Brazzaville. Hij zal komend weekend niet kunnen spelen tegen Charleroi.
>> Lees verder

"Geef Thelin tien matchen en hij scoort ook voor Anderlecht" (15-11-2017)
Anderlecht wrijft zich vast in de handen nu Isaac Kiese Thelin zich met Zweden geplaatst heeft voor het WK. Paars-wit kocht de spits afgelopen zomer om met winst door te verkopen. Maar zijn manager sluit niet uit dat Thelin opnieuw zijn kans gaat in het Astridpark.
>> Lees verder

Uitslagen interlands: Kara scoort winnend doelpunt (15-11-2017)
Verschillende Anderlecht-spelers kwamen gisteren in actie voor hun nationale ploeg. Kara Mbodj liet zich het meest opmerken. Hij scoorde voor Senegal het winnende doelpunt tegen Zuid-Afrika. 2-1 werd het. Senegal was al zeker van een WK-ticket.
>> Lees verder

Verjaardag Aaron Leya Iseka (15-11-2017)
Vandaag verjaart Aaron Leya Iseka! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.