Jeugdspeler (17) van Antwerp overleden aan hartstilstand op training

2-11-2017 17:52:2 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Joël Lobanzo, een 17-jarige jeugdspeler van Antwerp, is na een hartstilstand op training overleden. De jonge middenvelder zakte dinsdagavond tijdens een training van de U19 plots in elkaar. Nadat trainers ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Knieoperatie voor Delmotte (03-11-2017)
Tiziano Delmotte, doelman van de beloften van Anderlecht, wordt maandag geopereerd aan de knie. Maandag scheurde Demotte tijdens de laatste training voor het Youth League-duel met PSG zijn meniscus. Er wacht hem een lange revalidatie.
>> Lees verder

"Stanciu moet ook eens in de spiegel kijken" (03-11-2017)
In Roemenië is er heel wat te doen over de weinige speelminuten van Nicolae Stanciu. Hein Vanhaezebrouck is er de gebeten hond, maar die wijst ook naar de speler zelf. "Als dat onder twee verschillende trainers gebeurt, is het misschien niet de schuld van de trainer."
>> Lees verder

Zondag geen videoref: "Raar" (03-11-2017)
Er is dit seizoen al heel wat tumult geweest rond de videoscheidsrechter, maar dat zal zondag bij het duel tussen Anderlecht en Club Brugge niet het geval zijn. Scheidsrechter Nicolas Laforge, die de topper leidt, krijgt immers geen hulp van een videoref.
>> Lees verder

"Spajic twijfelachtig, verder iedereen fit" (03-11-2017)
Achter de naam van Uros Spajic staat nog een vraagteken, maar voor de rest kan Anderlecht zonder blessurezorgen toeleven naar de topper van zondag tegen Club Brugge. En ook met Spajic valt het al bij al nog mee, zo vertelde coach Hein Vanhaezebrouck vanmiddag.
>> Lees verder

Anderlecht - Standard voor amper 10 euro (03-11-2017)
Wie Anderlecht wil komen aanmoedingen in de bekerwedstrijd tegen Standard, kan dit voor amper 10 euro. Deze prijs geldt voor staan- en zitplaatsen en voor volwassenen en jongeren. De ticketverkoop start op dinsdag 7 november.
>> Lees verder

Dendoncker en Sels opgeroepen voor Rode Duivels (03-11-2017)
Zoals verwacht mogen Leander Dendoncker en Matz Sels zich maandag melden bij de nationale ploeg. Roberto Martinez nam beide Anderlecht-spelers op in zijn selectie van 28 spelers voor de oefenduels tegen Mexico en Japan.
>> Lees verder

Walem selecteert Anderlecht-drietal voor U21 (03-11-2017)
Johan Walem, bondscoach van de Belgische U21, heeft drie spelers van Anderlecht opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Turkije. Het gaat om de verhuurde spelers Wout Faes, Aaron Leya Iseka en Dodi Lukebakio.
>> Lees verder

Stanciu en Chipciu opgeroepen bij Roemenië (03-11-2017)
Cosmin Contra, bondscoach van Roemenië, maakte Nicolae Stanciu in een persoonlijk gesprek duidelijk dat hij meer moet spelen om zijn plaats bij de nationale ploeg niet te verliezen. Voorlopig roept hij hem wel nog op, net als Alexandru Chipciu die ook op het selectieblad staat van Roemenië. 
>> Lees verder

Anderlecht lonkt naar Mitrovic (03-11-2017)
Volgens Engelse media is Aleksandar Mitrovic in beeld bij RSC Anderlecht om hun spitsenprobleem op te lossen. Mitrovic is bij Newcastle op de achtergrond verzeild en is derde keus voor coach Rafael Benitez. Zowel Anderlecht als Newcastle onderhouden goede contacten via Christophe Henrotay. 
>> Lees verder

Bayern betaalt deel van tickets (02-11-2017)
De supporters van Bayern Munchen moeten diep in de buidel tasten willen ze de Champions League wedstrijd in het Astridpark bijwonen. De prijzen voor de uit-supporters zitten tussen de 70€ en 100€. De Duitse club doet dan ook een geste naar zijn supporters toe en neemt een deel van de ticketprijs voor eigen rekening.
>> Lees verder

Stanciu: "Ik wil blijven" (02-11-2017)
Nicolae Stanciu komt maar niet aan spelen toe bij RSC Anderlecht. Zijn makelaar Anamaria Prodan dreigde al met een vertrek in januari. Als het van de Roemeen zelf afhangt dan blijft hij liever, maar hij weet ook dat hij dringend meer aan spelen moet toekomen: "Er moet iets veranderen."
>> Lees verder

Dendoncker scoort shirt van Neymar (02-11-2017)
Welke profvoetballer droomt er nu niet - buiten Kara Mbodji dan- om het shirt te scoren van één van de sterren van Paris Saint-Germain. Vooral dat dan van Neymar dat deze keer naar Leander Dendoncker ging. Thuis ging Josué Sà nog met het begeerde truitje aan de haal. 
>> Lees verder

"Hele defensie deed haar werk" (02-11-2017)
Ondanks de zware nederlaag in het Parc des Princes bleef Hein Vanhaezebrouck positief. Enkele spelers vielen door de mand tegen Paris Saint-Germain, andere toonden dan weer dat ze hun plaats bij RSC Anderlecht verdienen. Vooral de defensie kon op de goedkeuring van de coach rekenen. 
>> Lees verder

Spajic twijfelachtig voor Club (02-11-2017)
Uros Spajic blesseerde zich opnieuw aan de enkel na een ongelukkig contact met ploegmaat Sven Kums. De schade blijkt al bij al mee te vallen en is niet zo ernstig als zijn vorige blessure. Of de Serviër de wedstrijd van zondag haalt, blijft evenwel een vraagteken.
>> Lees verder

Beker: U21 RSC Anderlecht - Antwerp (01-11-2017)
De volgende tegenstander voor de U21 in de Beker is gekend. RSC Anderlecht ontvangt op 13 november, Antwerp in de RSCA Academy. De aftrap is voorzien om 19u30. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de volgende ronde. 
>> Lees verder

CL: UEFA verplicht witte tenue (01-11-2017)
RSC Anderlecht speelde gisteren in het wit, het uittruitje van vorig seizoen. Normaal gezien fungeert het grijze shirtje als uittenue, maar de UEFA weigerde de grijze uitrusting. Volgens hen leek het teveel op de thuistenue van PSG. Daarom verplichtte het paars-wit om in de witte uitrusting te spelen. 
>> Lees verder

"Zondag met eergevoel het veld betreden" (01-11-2017)
Herman Van Holsbeeck richt zich nu vooral op de topper van zondag tegen Club Brugge. De general manager is mening dat de ploeg iets goed te maken heeft na de pandoering tegen PSG. "We moeten op eergevoel spelen en tonen dat we de beste ploeg van België zijn", aldus Van Holsbeeck. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck: "Slecht geslapen" (01-11-2017)
RSC Anderlecht nam deze morgen de Thalys terug richting Brussel. Herman Van Holsbeeck gaf eerlijk toe dat hij een slechte nacht achter de rug had: "En ik denk dat ik niet de enige ben. PSG is een grote kandidaat om de Champions League te winnen."
>> Lees verder

Anderlecht - Club Brugge voor vol stadion (01-11-2017)
Wie nog geen ticket heeft voor de topwedstrijd van zondag tussen Anderlecht en Club Brugge is eraan voor de moeite. Vandaag gingen de laatste kaartjes de deur uit. Anderlecht ontvangt de leider zondag in een uitverkocht Constant Vanden Stock-stadion.
>> Lees verder

Bayern wint en bewijst Anderlecht een dienst (01-11-2017)
In de andere wedstrijd in Groep B versloeg Bayern München gisteren Celtic met 1-2. Dat is een dubbele goede zaak voor Anderlecht. Niet alleen blijft Celtic zo in het vizier van de Brusselaars, Bayern is ook zeker van een ticket voor de volgende ronde.
>> Lees verder

PSG opnieuw veel te sterk (01-11-2017)
Anderlecht heeft in Parijs een zware 5-0-nederlaag geleden tegen PSG. De Franse kampioen bleek net als in Brussel vele klassen te sterk voor de Belgische kampioen. Even doordrukken was genoeg om de bal tegen de netten te jagen.
>> Lees verder

Dendoncker: "Zondag winnen is een must" (01-11-2017)
Leander Dendoncker mocht tegen Paris Saint-Germain nog eens op het middenveld starten, al was dat niet op zijn gebruikelijke plaats. Hij starte als aanvallende middenvelder op rechts: "Ik ben een nogal polyvalente speler, daardoor speel ik nogal rap op verschillende plaatsen. En ik speel waar de coach het mij vraagt."
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Dit was geen afstraffing" (01-11-2017)
Hein Vanhaezebrouck bleef mild voor zijn ploeg, ondanks de forfait verliescijfers op het bord. Paris Saint-Germain liet Anderlecht het eerste half uur nog mee voetballen en besloot dan dat het genoeg was. "Dit is gewoon dé béste ploeg, aan die snelheid heb ik nog geen enkele ploeg zien voetballen", aldus de coach. 
>> Lees verder

Kara: "We hadden veel beter kunnen doen" (01-11-2017)
Kara Mbodji was gisteren gekomen om zijn wedstrijd te spelen, hij was gisteren één van de weinige spelers die wel zijn wedstrijd speelde. Hij was na afloop dan ook bijzonder kritisch voor zijn ploeg. De ontgoocheling droop van de Senegalees. 
>> Lees verder

Kums: "Het was gewoon niet goed genoeg" (01-11-2017)
Gisteren werd nog maar eens duidelijk dat Sven Kums nog altijd naar zijn beste vorm zoekt. Ook tegen Paris Sain-Germain kon hij geen vuist maken en ging hij kansloos mee ten onder. "Dit is echt pijnlijk", reageerde hij na de 5-0 nederlaag. 
>> Lees verder

Gerkens: "Niet scherp genoeg in duels" (01-11-2017)
Vorig seizoen nog bij STVV, gisterenavond in het Parc des Princes voor de Champions League. Toch werd het een echte baalavond voor Pieter Gerkens. Ook hij gaf toe dat er scherpte ontbreekte in de duels en dat zijn ploeg slap aan de aftrap kwam. 
>> Lees verder

Boeckx: "Op dit niveau moet je scherper zijn" (01-11-2017)
Frank Boeckx kreeg gisteren de voorkeur op Matz Sels in doel. De doelman moest zich uiteindelijk vijf keer omdraaien. Toch is Boeckx niet persé blij dat de wedstrijd achter de rug is: "We hebben hard gewerkt om hier te staan." 
>> Lees verder

Spajic op draagberrie van het veld (01-11-2017)
Uros Spajic kreeg gisteren tegen Paris Saint-Germain een stevige trap te verwerken op dezelfde enkel waarmee hij eerder vijf weken out was. De Serviër moest op een draagberrie het veld verlaten. Er heerst grote onzekerheid of hij zondag kan spelen tegen Club Brugge. 
>> Lees verder

Opstelling: versterkt middenveld en Onyekuru enige spits (31-10-2017)
De opstelling is bekend waarmee Anderlecht straks zal aantreden tegen PSG. Hein Vanhaezebrouck kiest voor een 4-5-1 met Kara Mbodj en Uros Spajic als centrale verdedigers. Henry Onyekuru staat diep in de spits.
>> Lees verder

Anderlecht heeft nieuwe Paraguayaan op het oog (31-10-2017)
Ook na de komst van Gianlucca Fatechia blijft Anderlecht scouten in Paraguay. Daarbij zou paars-wit zijn oog laten vallen hebben op Pablo Meza, een 20-jarige centrale verdediger van eersteklasser General Díaz.
>> Lees verder

U19 stunt na spectaculaire comeback (31-10-2017)
De U19 van Anderlecht hebben hun eerste punten gepakt in deze campagne van de UEFA Youth League. In Parijs kwamen de Anderlecht-jongeren nochtans 2-0 achter, maar op dertien minuten tijd bogen ze dit om in een 2-3-overwinning.
>> Lees verder

Bondsparket wil Teodorczyk drie duels schorsen (31-10-2017)
Het Bondsparket heeft vanmiddag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 800 euro gevraagd tegen Lukasz Teodorczyk. De Pool riskeert deze sanctie voor natrappen tijdens het duel tegen RC Genk van anderhalve week geleden.
>> Lees verder

UYL: Opstellingen PSG - Anderlecht (31-10-2017)
Om 16 uur spelen de U19 van Anderlecht hun wedstrijd in de UEFA Youth League tegen PSG. De elf waarmee Anderlecht zal starten, zijn intussen bekend. Doelman Tiziano Delmotte onbreekt wegens een blessure. Hierdoor zit Thijs Lambrix op de bank.
>> Lees verder

Lutonda en Mayanga opgeroepen voor Belgische U18 (31-10-2017)
Wesley Sonck, bondscoach van de nationale U18, heeft Thierry Lutonda (foto) en Alan Mayanga opgeroepen voor een vriendschappelijk toernooi in Spanje. Op 9, 11 en 13 november spele de jonge Duivels er drie oefenduels.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: PSG - Anderlecht (31-10-2017)
Vanavond neemt Anderlecht het in de Champions League opnieuw op tegen PSG. Twee weken geleden speelde paars-wit een aardige partij tegen de Parijzenaars, maar verloor het kansloos met 0-4. Kan Anderlecht, net als vier jaar geleden, vandaag wel stunten tegen de miljoenenformatie?
>> Lees verder

Opinie: wat met Dendoncker als Spajic weer fit is? (31-10-2017)

Mogelijk vandaag, maar anders zeker één van de volgende wedstrijden is Uros Spajic opnieuw fit. Welke invloed zal dit hebben op de basiself van Hein Vanhaezebrouck? Mag Leander Dendoncker dan weer een rijtje hoger spelen? Ondertekenende denkt van niet.


>> Lees verder

Training in Parc des Princes (31-10-2017)
RSC Anderlecht trainde gisteren, na de persconferentie, nog een laatste keer in het Parc des Princes. Hein Vanhaezebrouck liet de pers zelfs een hele training meekijken, terwijl dat normaal gezien maar een kwartiertje is. Voor ze het veld betraden werden ze de hand geschud door Herman Van Holsbeeck. 
>> Lees verder

Obradovic opgeroepen voor Servië (31-10-2017)
Slavoljub Muslin is niet langer bondscoach van Servië, dat laat de de Servische voetbalbond weten. Zijn voormalig assistent Mladen Krstajic, wordt de tijdelijke vervanger van Muslin. Hij maakte terzelfdertijd zijn selectie bekend voor de Aziatische toer van Servië, met daarin Ivan Obradovic. 
>> Lees verder

Ook Virant stopt ermee (31-10-2017)
Scheidsrechter Christophe Virant kreeg gisteren een herkansing voor zijn fysieke proeven, maar slaagde opnieuw niet. Hij nam dan ook meteen de beslissing om zijn fluitje aan de haak te hangen. Zo verliest de KBVB opnieuw een scheidsrechter in eerste klasse. 
>> Lees verder

Boeckx in doel ? (31-10-2017)
Hein Vanhaezebrocuk houdt de topper tegen Club Brugge in het achterhoofd, en gaat mogelijk roteren. Zo bestaat de kans dat Frank Boeckx vanavond plaats neemt in doel. Matz Sels staat dan gewoon zondag terug weer onder de lat. Zo hopen ook Obradovic, Chipciu en Beric op een kans.
>> Lees verder

250 fans in Parijs (31-10-2017)
Voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain werden er weer (te) strenge veiligheidsmaatregelen opgelegd aan de supporters van paars-wit. De meeste boycotten de verplaatsing dan ook en blijven gewoon thuis. Uiteindelijk zullen zo een 250 supporters de wedstrijd bijwonen in het Parc des Princes.
>> Lees verder

Beric terug naar Saint-Etienne (31-10-2017)
Robert Beric heeft sinds zijn komst meer in de tribune en de bank gezeten dan op het veld. Toch blijft Saint-Etienne, zijn moederclub, in hem geloven. Op het einde van het seizoen keert Beric dan ook gewoon terug naar Frankrijk naar Saint-Etienne. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.