Anderlecht met de trein naar Parijs

30-10-2017 13:28:30 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

De spelers en technische staf van Anderlecht zijn deze voormiddag rond half 11 aangekomen in Parijs voor z'n vierde groepswedstrijd in de Champions League, tegen het sterrenelftal van Paris-Saint-Germain. ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Opstelling: versterkt middenveld en Onyekuru enige spits (31-10-2017)
De opstelling is bekend waarmee Anderlecht straks zal aantreden tegen PSG. Hein Vanhaezebrouck kiest voor een 4-5-1 met Kara Mbodj en Uros Spajic als centrale verdedigers. Henry Onyekuru staat diep in de spits.
>> Lees verder

Anderlecht heeft nieuwe Paraguayaan op het oog (31-10-2017)
Ook na de komst van Gianlucca Fatechia blijft Anderlecht scouten in Paraguay. Daarbij zou paars-wit zijn oog laten vallen hebben op Pablo Meza, een 20-jarige centrale verdediger van eersteklasser General Díaz.
>> Lees verder

U19 stunt na spectaculaire comeback (31-10-2017)
De U19 van Anderlecht hebben hun eerste punten gepakt in deze campagne van de UEFA Youth League. In Parijs kwamen de Anderlecht-jongeren nochtans 2-0 achter, maar op dertien minuten tijd bogen ze dit om in een 2-3-overwinning.
>> Lees verder

Bondsparket wil Teodorczyk drie duels schorsen (31-10-2017)
Het Bondsparket heeft vanmiddag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 800 euro gevraagd tegen Lukasz Teodorczyk. De Pool riskeert deze sanctie voor natrappen tijdens het duel tegen RC Genk van anderhalve week geleden.
>> Lees verder

UYL: Opstellingen PSG - Anderlecht (31-10-2017)
Om 16 uur spelen de U19 van Anderlecht hun wedstrijd in de UEFA Youth League tegen PSG. De elf waarmee Anderlecht zal starten, zijn intussen bekend. Doelman Tiziano Delmotte onbreekt wegens een blessure. Hierdoor zit Thijs Lambrix op de bank.
>> Lees verder

Lutonda en Mayanga opgeroepen voor Belgische U18 (31-10-2017)
Wesley Sonck, bondscoach van de nationale U18, heeft Thierry Lutonda (foto) en Alan Mayanga opgeroepen voor een vriendschappelijk toernooi in Spanje. Op 9, 11 en 13 november spele de jonge Duivels er drie oefenduels.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: PSG - Anderlecht (31-10-2017)
Vanavond neemt Anderlecht het in de Champions League opnieuw op tegen PSG. Twee weken geleden speelde paars-wit een aardige partij tegen de Parijzenaars, maar verloor het kansloos met 0-4. Kan Anderlecht, net als vier jaar geleden, vandaag wel stunten tegen de miljoenenformatie?
>> Lees verder

Opinie: wat met Dendoncker als Spajic weer fit is? (31-10-2017)

Mogelijk vandaag, maar anders zeker één van de volgende wedstrijden is Uros Spajic opnieuw fit. Welke invloed zal dit hebben op de basiself van Hein Vanhaezebrouck? Mag Leander Dendoncker dan weer een rijtje hoger spelen? Ondertekenende denkt van niet.


>> Lees verder

Training in Parc des Princes (31-10-2017)
RSC Anderlecht trainde gisteren, na de persconferentie, nog een laatste keer in het Parc des Princes. Hein Vanhaezebrouck liet de pers zelfs een hele training meekijken, terwijl dat normaal gezien maar een kwartiertje is. Voor ze het veld betraden werden ze de hand geschud door Herman Van Holsbeeck. 
>> Lees verder

Obradovic opgeroepen voor Servië (31-10-2017)
Slavoljub Muslin is niet langer bondscoach van Servië, dat laat de de Servische voetbalbond weten. Zijn voormalig assistent Mladen Krstajic, wordt de tijdelijke vervanger van Muslin. Hij maakte terzelfdertijd zijn selectie bekend voor de Aziatische toer van Servië, met daarin Ivan Obradovic. 
>> Lees verder

Ook Virant stopt ermee (31-10-2017)
Scheidsrechter Christophe Virant kreeg gisteren een herkansing voor zijn fysieke proeven, maar slaagde opnieuw niet. Hij nam dan ook meteen de beslissing om zijn fluitje aan de haak te hangen. Zo verliest de KBVB opnieuw een scheidsrechter in eerste klasse. 
>> Lees verder

Boeckx in doel ? (31-10-2017)
Hein Vanhaezebrocuk houdt de topper tegen Club Brugge in het achterhoofd, en gaat mogelijk roteren. Zo bestaat de kans dat Frank Boeckx vanavond plaats neemt in doel. Matz Sels staat dan gewoon zondag terug weer onder de lat. Zo hopen ook Obradovic, Chipciu en Beric op een kans.
>> Lees verder

250 fans in Parijs (31-10-2017)
Voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain werden er weer (te) strenge veiligheidsmaatregelen opgelegd aan de supporters van paars-wit. De meeste boycotten de verplaatsing dan ook en blijven gewoon thuis. Uiteindelijk zullen zo een 250 supporters de wedstrijd bijwonen in het Parc des Princes.
>> Lees verder

Beric terug naar Saint-Etienne (31-10-2017)
Robert Beric heeft sinds zijn komst meer in de tribune en de bank gezeten dan op het veld. Toch blijft Saint-Etienne, zijn moederclub, in hem geloven. Op het einde van het seizoen keert Beric dan ook gewoon terug naar Frankrijk naar Saint-Etienne. 
>> Lees verder

Herinnering: prono en quiz deze week! (30-10-2017)
Het is deze week weer zo ver: de vierde ronde van het kampioenenbal waarbij Anderlecht nog steeds op zoek is naar zijn eerste punten. Lukt het deze keer? Laat het ons weten via de prono. Daarnaast verloopt ook de quiz deadline op donderdagavond. Stuur ons dus ook jouw antwoorden zo snel mogelijk in!
>> Lees verder

Vanhaezebrouck denkt aan roteren (30-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck maakt tijdens zijn persconferentie duidelijk dat de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge belangrijker is dan die tegen Paris Saint-Germain. Maar dat wil niet zeggen dat hij de wedstrijd van morgen gaat spelen als een fait divers, wel denkt de coach eraan enkele spelers te laten rusten.
>> Lees verder

Morgen beslissing over Kara en Spajic (30-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck neemt morgen pas een beslissing over de inzetbaarheid van Kara Mbodji en Uros Spajic. Dat liet de coach weten tijdens zijn persconferentie naar aanleiding van de Champions League-wedstrijd van morgen. 
>> Lees verder

Emery: "We gaan Anderlecht niet onderschatten" (30-10-2017)
Op dit moment geeft Hein Vanhaezebrouck zijn persconferentie in het Parc des Princes. Eerder op de namiddag was het aan Unai Emery, coach van Paris Saint-Germain. En het is duidelijk, PSG gaat vol voor de winst en gaat zich niet laten verrassen door RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

Laforge fluit RSC Anderlecht - Club Brugge (30-10-2017)
Nicolas Laforge is door de KBVB aangeduid om de topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Laurent Conotte, Jo De Weirdt en vierde official Lawrence Visser. 
>> Lees verder

Weiler gelinkt aan Werder Bremen (30-10-2017)
Eerder sloeg hij al het aanbod af om bondscoach te worden van Oostenrijk. René Weiler vond zichzelf nog te jong om aan de slag te gaan als bondscoach en verkoos een club een in de Bundesliga. Mogelijk komt die er nu ook met Werder Bremen, momenteel voorlaatste in de stand in de Duitse eerste klasse. 
>> Lees verder

Merckx en Van Himst reizen mee af naar Parijs (30-10-2017)
RSC Anderlecht nam deze voormiddag de TGV richting Parijs. Samen met Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock stapten ook, traditiegetrouw, Eddy Merckx en Paul Van Himst mee op de hogesnelheidstrein. 
>> Lees verder

Topper tegen Club Brugge uitverkocht ! (30-10-2017)
Morgen wacht Paris Saint-Germain, maar minstens zo belangrijk, zo niet meer, zondag komt Club Brugge op bezoek in het Astridpark. RSC Anderlecht mag aantreden voor een vol stadion, al de tickets zijn de deur uit. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Overzicht: huurlingen goed bij schot (30-10-2017)
Het was een goed weekend voor heel wat spelers die Anderlecht verhuurt. Zowel Isaac Kiese-Thelin, Aaron Leya Iseka als Frank Acheampong vonden de weg naar doel. Een overzicht van de prestaties van de Anderlecht-huurlingen.
>> Lees verder

PSG wacht Anderlecht op met vlotte winst (30-10-2017)
Net als Anderlecht kon ook PSG zijn generale repetitie voor het Champions League-duel van morgen winnen. Het kende thuis tegen Nice weinig problemen en haalde het met 3-0. Ook Bayern kon winnen, terwijl Celtic niet verder kwam dan een gelijkspel.
>> Lees verder

Fatecha out tot januari (30-10-2017)
In juni haalde Anderlecht Gianlucca Fatecha vanuit Paraguay naar Brussel. Hij sloot aan bij de beloften, maar spelen deed hij nog niet. Dat zal hij dit kalenderjaar ook niet meer doen: de middenvelder is volop aan het revalideren na ee opartie aan de knie.
>> Lees verder

Gesprek met Van Holsbeeck (30-10-2017)
Nicolae Stanciu en RSC Anderlecht, het is momenteel geen geslaagd huwelijk. De recordtransfer zit meer op de bank dan hem lief is en de geruchten over een vertrek klinken dan ook steeds harder. Annamaria Prodan, de makelaar van de Roemeen, komt volgende week naar Brussel voor een gesprek met Herman Van Holsbeeck. 
>> Lees verder

Spajic en Kara mee naar Parijs (30-10-2017)
Straks spoort RSC Anderlecht richting Parijs met de TGV. Uros Spajic en Kara Mbodji, de voorbije weken out met een blessure, stappen mee op de trein. Spajic is als sinds het duel tegen Celtic uit met een enkelblessure, Kara bleef zaterdag in Brussel uit voorzorg.
>> Lees verder

Thelin alleen topschutter (29-10-2017)
Isaac Kiese-Thelin blijft het uitstekend doen bij Waasland-Beveren. Op bezoek bij Standard scoorde hij vanavond zijn achtste doelpunt van het seizoen. De Anderlecht-huurling wordt zo alleen topschutter.
>> Lees verder

Droomdebuut De Medina met twee treffers (29-10-2017)
Nathan de Medina speelde vanavond zijn eerste wedstrijd voor Moeskroen en zal zich deze partij niet snel vergeten. Het jeugdproduct van Anderlecht scoorde tegen Antwerp twee keer en dwong zo een 2-2-gelijkspel af.
>> Lees verder

Anderlecht traint morgen om 19u op Franse bodem (29-10-2017)
Maandagmorgen vertrekt de delegatie van RSC Anderlecht richting Parijs, normaal zal paars-wit de verplaatsing met de TGV doen. Morgenavond om 18u30 staat dan de traditionele persconferentie op het programma in het Parc des Princes. Een half uur later trainen de spelers in het stadion van Paris Saint-Germain. 
>> Lees verder

UYL: Bosnische scheidsrechter voor Youth League (29-10-2017)
Voor de A-kern eraan begint, speelt ook de jeugd van RSC Anderlecht zijn wedstrijd op Franse bodem. De 33-jarige Bosniër Irfan Peljito is door UEFA aangeduid om de wedstrijd tussen de jeugd van paars-wit en Paris Saint-Germain in goede banen te leiden. 
>> Lees verder

UCL: Oude bekende als scheidsrechters (29-10-2017)
De 44-jarige Spanjaard David Fernandez Borbalan is door de UEFA aangeduid om de Champions League wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en RSC Anderlecht in het Parc des Princes, in goede banen te leiden. De scheidsrechter is tevens een oude bekende voor beide ploegen. 
>> Lees verder

Kums: "We trokken ons te veel terug" (29-10-2017)
Sven Kums had was last van zijn dij, maar het duel tegen Paris Saint-Germain komt niet in gevaar. Ook hij zag hoe zijn ploeg zich massaal terugtrok in de tweede helft, iets wat er moet uitgeslepen worden. Ook de counters moeten beter uitgespeeld worden worden volgens de middenvelder. 
>> Lees verder

Onyekuru: "Begrijp dat een deel fans mij uitfloot" (29-10-2017)
Henry Onyekuru kreeg tegen Eupen regelmatig een fluitconcert over zich heen van de Eupen-aanhang. De Nigeriaan kon er wel begrip voor opbrengen. Bij zijn vervanging kreeg hij wel applaus. "Voelde goed om terug te zijn in Eupen", zie Onyekuru na afloop. 
>> Lees verder

Gerkens: "Verloren onze concentratie" (29-10-2017)
Pieter Gerkens groeide onder Hein Vanhaezebrouck uit tot een vaste waarde. Ook tegen Eupen gaf hij het beste van zichzelf, na een uur volgde hij zijn ploegmaats en viel ook hij terug. Volgens hem is het ook een mentale kwestie, de concentratie was in de tweede helft weg.
>> Lees verder

"Het achteruit trekken zit nog in de ploeg" (28-10-2017)
Al bij al was Hein Vanhaezebrouck tevreden na de wedstrijd tegen Eupen. Hij had zijn ploeg liever anders zien reageren in de tweede helft, maar het oude systeem zit nog in hun hoofd. Iets waar de coach moet aan werken en dat zal zijn tijd nodig hebben. 
>> Lees verder

Hanni: "Overwinning onthouden" (28-10-2017)
Sofiane Hanni zag in Eupen en gelijkaardige wedstrijd als tegen KV Mechelen. De kapitien wil toch vooral de overwinning onthouden. Maar hij weet ook dat er nog foutjes in de ploeg zitten die eruit moeten en waar zal moeten aan gewerkt worden. 
>> Lees verder

Sels: "Verdiende overwinning" (28-10-2017)
Matz Sels schudde enkele mooie saves uit zijn mouw. Toch werd het nog even spannend voor RSC Anderlecht op het einde. Uiteindelijk keerde paars-wit wel met de drie punten terug naar huis. "Dit is een verdiende overwinning", sprak Sels na afloop.
>> Lees verder

Anderlecht komt nog bijna in de problemen maar wint toch (28-10-2017)
Anderlecht stond 0-3 voor aan de rust tegen Eupen. Paars-wit speelde echter erg matig maar profiteerde van twee own goals. Hanni maakte de derde treffer. Toch werd het nog spannend, want Eupen speelde de landskampioen nog bijna in de vernieling in de tweede helft.
>> Lees verder

Stanciu dicht bij Fenerbahçe (28-10-2017)
De makelaar van Nicolae Stanciu gaf eerder al aan dat ene transfer van haar protégée in de winter tot de mogelijkheden behoorlijke. Volgens het Turkse Fanatik, zou de deal ook al zo goed als in kannen en kruiken zijn. De Roemeen zou tijdens de wintermercato naar het Turkse Fenerbahçe trekken.
>> Lees verder

Sà en Dendoncker in de verdediging (28-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck heeft moeten sleutelen aan zijn verdediging met het uitvallen van Kara Mbodj. Josué Sà en Leander Dendoncker nemen naast Olivier Deschacht plaats in de verdediging. Lukasz Teodorczyk krijgt opnieuw het vertrouwen in de spits. Hamdi Harbaoui en Robert Beric starten op de bank.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Moeten Teodorczyk blijven steunen" (28-10-2017)
Het wil maar niet lukken voor Lukasz Teodorczyk, vooral tot grote frustratie van hemzelf. Hein Vanhaezebrouck is niet van plan om zijn spits te laten vallen en blijft hem vertrouwen geven. "We moeten hem nu vooral, blijven steunen."
>> Lees verder

Leye: "We kunnen winnen van Anderlecht" (28-10-2017)
RSC Anderlecht treft vanavond Mbaye Leye bij Eupen, nadat die drie maanden geleden met slaande deuren Zulte-Waregem verliet. Hein Vanhaezebrouck heeft veel respect voor de 34-jarige Senegalees, die ook in het verre Eupen zijn stempel op de ploeg zet. 
>> Lees verder

Trainingsveld beter afgeschermd (28-10-2017)
Gisteren werden al slaapcontainers geplaatst op vraag van Hein Vanhaezebrouck, de volgende stap is een beter afgeschermd oefenveld. De coach wil een betere privacy als hij traint. "Dit is een groot complex waar veel volk rondloopt."
>> Lees verder

Teodorczyk mag spelen tegen Brugge (28-10-2017)
Er hangt Lukasz Teodorczyk een schorsing boven het hoofd voor zijn natrappen op Genk-speler Aidoo. Normaal kwam zijn zaak komende diinsdag voor de Geschillencommissie, maar de Pool zit dan in Parijs voor de Champions League wedstrijd. Een geldige reden om de zitting te verschuiven naar 7 november. Zo mag de spits nog aantreden tegen Club Brugge.
>> Lees verder

Kara sukkelt opnieuw met knie (28-10-2017)
RSC Anderlecht is gisteren op afzondering vertrokken naar Chaudfontaine zonder Kara Mbodji. De Senegalees sukkelt opnieuw met zijn knie en laat de wedstrijd tegen Eupen aan zich voorbij gaan. Tegen Paris Saint-Germain zou hij wel opnieuw inzetbaar zijn. 
>> Lees verder

Verjaardag Jorn Vancamp (28-10-2017)
Vandaag verjaart Jorn Vancamp! Wij wensen hem van harte een gelukkige 19e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.