Vanhaezebrouck: "Teo moet uit die dip geraken maar dat is niet zo makkelijk"

26-10-2017 11:27:26 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Lukasz Teodorczyk is een schim van zichzelf. Dat is wel de conclusie na twaalf speeldagen. Amper belangrijk geweest, onzichtbaar soms en niets bijdragend in het spel, dat kan je wel een serieus probleem ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Jorn Vancamp (28-10-2017)
Vandaag verjaart Jorn Vancamp! Wij wensen hem van harte een gelukkige 19e verjaardag!
>> Lees verder

"Nooit aan kwaliteiten Trebel getwijfeld" (27-10-2017)
Adrien Trebel is niet meer weg te denken op het scheidsrechterblad onder Hein Vanhaezebrouck. De coach probeerde hem vorige winter nog bij AA Gent in te lijven. Uiteindelijk komen ze mekaar toch nog tegen bij RSC Anderlecht. "Adrien is een droom voor iedere coach", spreekt de T1 zijn bewondering uit voor de Fransman.
>> Lees verder

"Verwacht van mijn twee keepers dat ze klaar zijn" (27-10-2017)
Wie staat er morgen in doel ? Hein Vanhaezebrouck wou er nog niet teveel over kwijt op zijn persconferentie. Hij snapt trouwens ook alle heisa niet rond het roteren van Frank Boekx en Matz Sels. "Doelmannen komen niet van een andere planeet hé, het zijn ook spelers. En spelers moeten er altijd klaar voor zijn, dat verwacht ik trouwens van al mijn spelers."
>> Lees verder

Dendoncker wellicht terug tegen Eupen (27-10-2017)
Leander Dendoncker maakt wellicht opnieuw zijn opwachting tegen Eupen. De Rode Duivel was de voorbije dagen ziek, maar is aan de beterhand. "Hij is nog geen 100 procent, maar is normaal denk ik wel inzetbaar tegen Eupen", sprak Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie.
>> Lees verder

Wedstrijd tegen PSG live te volgen in Kinepolis (27-10-2017)
De volgende wedstrijd van RSC Anderlecht in de Champions League is de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. De veiligheidsvoorschriften voor deze wedstrijd waren weer overdreven waardoor vele supporters de trip boycotten. Wie de wedstrijd toch in grote groep wil beleven kan dat doen in de Kinepolis te Brussel. Tickets kosten 7,5 € en kan online gereserveerd worden. 
>> Lees verder

Spajic nog out tegen Eupen (27-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck kan morgen nog geen beroep doen op Uros Spajic. De Serviër is nog steeds aan het revalideren na zijn enkelblessure. Hij zou op korte termijn wel terug inzetbaar zijn. Ook Andy Najar en Emmanuel Sowah revalideren nog steeds.
>> Lees verder

Op afzondering voor Eupen (27-10-2017)
RSC Anderlecht gaat op afzondering voor de wedstrijd op en tegen Eupen. Hein Vanhaezebrouck wil vooral vermijden dat de spelers vermoeid zijn van de hele reisweg. Het is dus eerder een maatregel genomen door de lange afstand richting Eupen. 
>> Lees verder

Thiago Motta out voor PSG - RSC Anderlecht (27-10-2017)
Paris Saint-Germain moet het enkele weken doen zonder zijn middenvelder Thiago Motta. Hij raakte geblesseerd aan de meniscus van de rechterknie en is zeker als drie weken out. Hij zal dus ook de Champions League-wedstrijd van komende dinsdag, tegen RSC Anderlecht missen.
>> Lees verder

Onyekuru: "Niet gezegd dat ik in de winter weg wil" (27-10-2017)
Henry Onyekuru keert morgen terug naar waar het Belgisch avontuur voor hem begon, naar Eupen. Eén jaar later zit hij bij RSC Anderlecht en is hij er ook topschutter. De Nigeriaan wil verder en heeft torenhoge ambities, maar dat wil niet zeggen dat hij persé tijdens de wintermercato terug wil naar zijn moederclub Everton. 
>> Lees verder

Slaapcontainers geleverd (27-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck wou slaapcontainers op Neerpede, om zou de spelers rust te kunnen gunnen tussen twee trainingen door. En zo geschiede, de slaapcontainers werden deze week geleverd en geïnstalleerd. Het zijn dezelfde containers die gebruikt worden op Dreamville, de luxecamping van Tomorowland.
>> Lees verder

Steaua wil Stanciu terug (26-10-2017)
Steaua Boekarest droomt van een terugkeer van hun ex-speler Nicolae Stanciu. Zover zal het wellicht niet komen. Anamaria Prodan, makelaar van de Roemeen, laat weten dat haar speler het niveau van het Roemense voetbal ontstegen is. Gigi Becali, eigenaar van Steaua, droomde nochtans luidop van een terugkeer van Stanciu.
>> Lees verder

Ticketing gesloten op 31 oktober (26-10-2017)
De dienst ticketing van RSC Anderlecht laat weten dat de dienst uitzonderlijk gesloten is op dinsdag 31 oktober 2017. Vanaf donderdag 2 november kan je weer aan de loketten terecht, die dag is de ticketing ook geopend tot 20u00. 
>> Lees verder

Roef: "Nog niet beklaagd dat ik naar hier ben gekomen" (26-10-2017)
Davy Roef speelt momenteel op huurbasis voor Waasland-Beveren, een keuze die de jonge doelman hem nog geen minuut heeft beklaagd. Gisteren hielp hij zijn ploeg mee aan de drie punten door vijf minuten voor tijd een belangrijke redding op zijn naam te schrijven. 
>> Lees verder

Harbaoui: "Niemand speciaal geviseerd" (26-10-2017)
Lukasz Teodorczyk mistte een reuzekans en heeft de weg naar doel nog steeds niet gevonden.. Hamdi Harbaoui was zijn vervanger en hij scoorde wél. Meteen na zijn doelpunt gooiede hij zijn shirt op de grond en keek kwaad naar de bank: "Maar dat was naar niemand speciaal gericht", zegt de Tunesiër, "Het was eerder uit frustratie."
>> Lees verder

Sels: "Strafschop was belangrijk moment" (26-10-2017)
'Wie veel kansen mist, krijgt vroeg of laat het deksel op de neus', zo luidt een bekend voetbalgezegde. Bijna was het gisteren van dat, maar gelukkig was er Matz Sels om de strafschop van Onur Kaya te neutraliseren. "Ik ben blij dat ik op dat moment, een belangrijk moment in de wedstrijd, de stand daar op 0-0 kan houden."
>> Lees verder

Gerkens: "Belangrijk als invaller iets bij te brengen" (26-10-2017)
Een handvol minuten stond Pieter Gerkens op het veld toen hij met een rake kopbal de ban brak voor Anderlecht. "Het was een goede bal van Sven en ik sta op het juiste moment op de juiste plaats", aldus de jonge middenvelder na afloop.
>> Lees verder

Dendoncker terug tegen Eupen (26-10-2017)
Leander Dendoncker was niet voldoende hersteld van zijn ziekte, om aan te treden tegen Zulte-Waregem. Normaal gezien zou hij wel terug fit zijn voor de wedstrijd tegen Eupen. De Portugees Josué Sá nam gisteren de plaats van de Dendoncker in de verdediging. 
>> Lees verder

Trebel licht geblesseerd (26-10-2017)
Adrien Trebel werd onder applaus vervangen door Alexandru Chipciu. De middenvelder werd vervangen omdat hij last had van een lichte blessure aan de achterzijde van zijn bil. Hij zou evenwel fit zijn voor het duel tegen Eupen komende zaterdag.
>> Lees verder

Sels en invallers zorgen voor driepunter (25-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste thuiszege beet als coach van Anderlecht. Zeventig minuten was het zwoegen en zweten, maar toen brachten invallers Gerkens en Harbaoui de verlossing met twee doelpunten vlak na elkaar. Kort voordien had Sels een strafschop gestopt.
>> Lees verder

Dendoncker: "Geld is niet alles" (25-10-2017)
Er was de voorbije zomermercato heel wat te doen rond een eventuele transfer van Leander Dendoncker. Op gegeven moment zei Roger Vanden Stock zelf in de pers: "Geld vervuilt alles, zelfs een jongen als Dendoncker." Een uitspraak die hard is aangekomen bij Dendoncker, die momenteel geen nieuw contract wil tekenen bij RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Sels in doel, Sa en Stanciu starten (25-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck heeft enkele wijzigingen aangebracht in zijn ploeg tegenover de wedstrijd tegen Genk. Matz Sels krijgt de voorkeur in doel, Sa neemt de plaats in van de zieke Leander Dendoncker in de verdediging. Op het middenveld maakt Nicolae Stanciu opnieuw zijn opwachting 
>> Lees verder

Ook Saelemaekers tekent contract (25-10-2017)
Na Sebastiaan Bornauw heeft nu ook Alexis Saelemaekers een contract getekend tot medio 2019. De 18-jarige middenvelder speelt sinds 2011 voor Anderlecht en ontpopte zich dit seizoen tot een vaste waarde in de U19-ploeg die aantreedt in de UEFA Youth League.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Tijd nodig, maar die krijgen we niet" (25-10-2017)
Amper drie dagen na de nederlaag tegen Genk speelt Anderlecht vanavond tegen Zulte Waregem. Deze snelle opeenvolging van wedstrijden noemt coach Hein Vanhaezebrouck een vervelende zaak. "Ik wil automatismen creëren, maar krijg daar de tijd niet voor."
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zulte Waregem (25-10-2017)
Op de twaalfde speeldag van de competitie neemt Anderlecht het vanavond op tegen Zulte Waregem. Na de nederlaag tegen Genk is het realisme rond het elftal teruggekeerd. Tegenstander Zulte Waregem boekte een nul op negen.
>> Lees verder

Pro League neemt opmerkelijk besluit (25-10-2017)
De Belgische competitie telt heel wat huurlingen van eersteklassers onder mekaar. Er was heel wat te doen rond het feti dat Club Brugge een clausule in de huurcontracten had, waardoor een verhuurde speler niet tegen hen mocht spelen. De Pro League boog zich over dit dossier en heeft nu een opmerkelijk besluit genomen.
>> Lees verder

Dury: "Een nieuwe coach heeft tijd nodig" (25-10-2017)
Vanavond neemt RSC Anderlecht het op tegen Zulte-Waregem. De 400ste wedstrijd voor Francky Dury als coach van Essevee. En Dury hoopt dat zijn ploeg een vertrouwensboost krijgt in het Astridpark, al wil hij paars-wit zeker niet onderschatten, ook al zijn ze nog zoekende onder Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Gesprek met Teodorczyk (25-10-2017)
Lukasz Teodorczyk mag gaan uitleggen bij de Reviewcommissie nadat hij zondag natrapte op Joseph Aidoo. Hein Vanhaezebrouck heeft nog niet gesproken met zijn Poolse spits na het voorval, hij wacht daarvoor de strafmaat af. Daarna zal hij een gesprek aangaan met de Pool.
>> Lees verder

Obradovic en Bruno om probleem voorzetten op te lossen? (25-10-2017)
Al twee en een halve wedstrijd kan Anderlecht niet meer scoren. Eén van de oorzaken hiervan is de ronduit slechte kwaliteit van de flankvoorzetten. Dat is Hein Vanhaezebrouck niet ontgaan. Mogelijk opteert de coach daarom voor andere flankspelers tegen Zulte Waregem.
>> Lees verder

Acheampong gelukkig in China (25-10-2017)
Na vier zeges op rij zijn Tianjin Teda en Frank Acheampong verzekerd van het behoud in de Chinese hoogste klasse. Nog twee matchen zijn er te spelen en dan zit de competitie erop. Acheampong zal dit kalenderjaar wel niet meer terugkeren naar Anderlecht.
>> Lees verder

"Ik voel geen ongeduld bij Stanciu" (24-10-2017)
De makelaar van Nicolae Stanciu dreigt ermee om haar poulain weg te halen bij RSC Anderlecht als hij niet meer aan spelen toekomt. Ze wees coach Hein Vanhaezebrouck aan als de schuldige van de weinige speelminuten van de Roemeen. De coach spreekt dit tegen, hij is heel tevreden over Stanciu, die soms zelfs té goed traint, aldus de T1.
>> Lees verder

Geen risico's nemen met Najar (24-10-2017)
Hein Vanhaezebrouck liet zijn licht schijnen op de medische toestand van Andy Najar. De Hondurees neemt alle dagen deel aan de buitentrainingen en zijn revalidatie verloopt gunstig. Er wordt geen enkel risico genomen met zijn terugkeer om een herval te vermijden. De coach predikt geduld en wil dat Najar volledig genezen is alvorens hem opnieuw te brengen. 
>> Lees verder

"Doumbia en Leya Iseka moeten nu bevestigen" (24-10-2017)
Anderlecht ontvangt morgen Zulte Waregem voor de twaalfde wedstrijd van het seizoen. Bij Essevee zullen Idrissa Doumbia en Aaron Leya Iseka extra gemotiveerd zijn. De twee huurlingen krijgen een gouden kans om zich te tonen aan Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

Dendoncker ziek, nog geen Spajic (24-10-2017)
Leander Dendoncker ontbrak vanmiddag op training wegens ziekte. Hein Vanhaezebrouck gaat er evenwel vanuit dat de Rode Duivel morgen hersteld is en kan spelen tegen Zulte Waregem.
>> Lees verder

Galhardo is opnieuw voetballer (24-10-2017)
Negen maanden nadat hij een zware knieblessure opliep, is Rafael Galhardo opnieuw voetballer. Vorige week woensdag zat de rechtsback voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club Cruzeiro. Ook het voorbije weekend zat hij in de wedstrijdkern. Spelen deed hij nog niet.
>> Lees verder

Anderlecht scout Braziliaanse verdediger (24-10-2017)
Volgens berichten uit Brazilië bekeek een scout van Anderlecht zaterdag de Braziliaanse verdediger Igor Rabello. De 22-jarige Rabello komt uit voor Botafogo. Ook Udinese heeft interesse in hem.
>> Lees verder

Boucaut fluit Eupen - Anderlecht (24-10-2017)
De wedstrijd tegen KRC Genk is nog maar net achter de rug en morgen wacht Zulte-Waregem al in het Constant Vanden Stock Stadion. Zaterdag trekt paars-wit dan naar het Kehrwegstadion te Eupen. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien om 18u.
>> Lees verder

Anderlecht bij grootste opleiders van Europa (24-10-2017)
Maar liefst 36 voetballers uit de jeugdafdeling van Anderlecht spelen momenteel in de hoogste afdeling van één van de 31 grootste Europese competities. Dat telde het CIES Football Observatory uit. Paars-wit staat hiermee op plaats 23 in de lijst van clubs die het meeste spelers opleiden.
>> Lees verder

Makelaar Stanciu dreigt met transfer (24-10-2017)
Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck speelde Nicolae Stanciu amper zeventien minuten. Zijn makelaar Anamaria Prodan kan hier niet mee lachen en dreigt met een vertrek in januari. Ook Alexandru Chipciu denkt beter aan een transfer als hij niet meer gaat spelen.
>> Lees verder

Slaapcontainers voor meer trainingen (24-10-2017)
Afgelopen zomer bouwde Anderlecht de twee slaapzalen in het oefencomplex te Neerpede om in een bureau en een vergaderruimte. Ze werden toch niet gebruikt onder René Weiler. Hein Vanhaezebrouck ziet het anders: hij wil de spelers wel hun bed laten opzoeken op de club.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck wil oefenveld meer afschermen (24-10-2017)
De trainingen van Anderlecht vinden al plaats achter gesloten deuren, maar dat is voor Hein Vanhaezebrouck niet voldoende. De nieuwe coach vindt dat er van achter de omheining nog te veel te zien is en wil het oefenveld meer afschermen.
>> Lees verder

Beloften spelen gelijk tegen Standard (24-10-2017)
De U21 van Anderlecht speelden gisterenavond 2-2 gelijk tegen Standard. Abdul Karim Dante (foto) zette paars-wit kort voor de rust op voorsprong. Op het uur maakte Kobe Cools er 2-0 van. Maar in de slotminuten scoorde Standard nog twee keer, waarvan één door ex-Anderlecht-speler Lindon Selahi.
>> Lees verder

Spaanse interesse voor Onyekuru (24-10-2017)
Na Juventus zou nu ook Atlético Madrid interesse tonen in Henry Onyekuru, dat meldt het Engelse The Mirror. De Nigeriaan scoorde al zeven keer voor RSC Anderlecht en dat wordt ook in het buitenland opgemerkt. 
>> Lees verder

Reviewcommissie roept Teodorczyk op (24-10-2017)
Lukasz Teodorczyk mag het gaan uitleggen bij de Reviewcommissie na zijn natrap op Joseph Aidoo. De Reviewcommissie laat de Pool vervolgen op basis van tv-beelden. De zitting is volgende week dinsdag. Teodorczyk kan dus nog meespelen tegen Zulte-Waregem en Eupen. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.